Przegląd we Wrocku

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
neef
0 gwiazdek
Auto: 205 gti/Forester MY03 2.0 N/A
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Przegląd we Wrocku

Post 1 lut 2012, o 12:25

Witajcie,

Muszę zrobić przegląd techniczny subaraka (Forek MY03) we Wrocławiu.
Różnych rzeczy się naczytałem o przeglądach samochodów 4x4... i sam już nie wiem co myśleć :wall:

I mam pytanie, czy obojętnie do jakiej stacji diagnostycznej pojadę?
czy mam jednak szukać jakiejś ze specjalną aparaturą? A jeśli tak, to co we Wrocławiu polecacie?

Pozdrawiam

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Re: Przegląd we Wrocku

Post 1 lut 2012, o 12:28

neef pisze: I mam pytanie, czy obojętnie do jakiej stacji diagnostycznej pojadę?
Obojętnie, pod warunkiem że hamulce będą sprawdzane na płytach najazdowych a nie na rolkach - bo to może skutkować uszkodzeniem napędu.

12fasola12
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Forester '98 2.0 122KM

Post 1 lut 2012, o 12:32

Robiłem już w kilku miejscach przeglądy we Wrocławiu i zawsze Panowie rezygnowali ze sprawdzania hamulców.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 1 lut 2012, o 12:43

neef, wojewódzkie stacje powinny mieć program 4x4, co polega na kręceniu się kół osi w przeciwnym kierunku. Dla otwartego dyfra to wystarczające zabezpieczenie.

Kubik
4 gwiazdki
Auto: impreza

Post 1 lut 2012, o 12:53

Bergen, Miałem z 20 przeglądów w subaru różnych wersji i modeli . Zawsze sprawdzali hamulce na zwykłych rolkach . Wierzcie mi że nigdy napędy nie ucierpiały . Nie przesadzajcie z tą ostrożnością . To nie jest hamownia - to tylko na kilka obrotów koła i koniec .

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 1 lut 2012, o 16:31

Może serwis 4x4 na krakowskiej ma już otwartą stację diagnostyczną - spróbuj się dowiedzieć. Mają płyty najazdowe do hamulców ;)
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

ODPOWIEDZ