Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Re: Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki

Post 1 lut 2012, o 19:27

Oddaję swojego potwora na szkolenie :mrgreen:

Link: http://www.wykop.pl/link/1026697/nowe-c ... ne-bestie/

Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 1 lut 2012, o 20:35

Gump, a ile to baterii zużywa :?: :giggle:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 1 lut 2012, o 22:46

Gump, niezłe jaja z tymi psami :giggle:
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 1 lut 2012, o 22:52

Powiedzcie, że to jakiś czeski odpowiednik Onion TV... ;)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 1 lut 2012, o 23:27

Bergen pisze:Ja już kompletnie się nie znam, tylko dwa psy miałem w życiu i to na dodatek toczka w toczkę takie same, ale czy nie bywa czasem tak, że pies jest po prostu psychiczny? I wtedy żadni specjaliści nie pomogą, chyba że taki od pochówku...
A to prawda. Moja Heidi ma na bank ADHD. Mimo wielu miesięcy treningu ni ch... nie potrafi spokojnie wyjść na dwór.
Źle się wyraziłem. Wychodzi na dwór spokojnie ale zanim się uspokoi :o Trwa to ładnych parę minut. I tak dobrze. Jak zaczynałem trening kilka miesięcy temu to do uspokojenia potrzebowałem dwóch i pół godziny :wall:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 2 lut 2012, o 10:37

maf1, to dziwne. Amerykański zaklinacz psów Cesar Millan (BTW jeździ forkiem) robi coś takiego w 3 minuty i to przy pierwszym spotkaniu. Może musisz się bardziej postarać :whistle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 2 lut 2012, o 10:40

gdzieś oglądałem taka panią z pejczykiem (chyba BBC) i tam lekarstwem na wszystko w każdym odcinku była sterylizacja delikwenta :giggle: :giggle:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 2 lut 2012, o 10:50

Konto usunięte pisze:maf1, to dziwne. Amerykański zaklinacz psów Cesar Millan (BTW jeździ forkiem) robi coś takiego w 3 minuty i to przy pierwszym spotkaniu. Może musisz się bardziej postarać :whistle:
nie wiem na ile jest to rezyserowane
ale jest dobry w tym co robi
ps:
bardziej chyba pomaga właścicielom psów jak samym psom :lol:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 2 lut 2012, o 11:00

burat pisze: gdzieś oglądałem taka panią z pejczykiem (chyba BBC) i tam lekarstwem na wszystko w każdym odcinku była sterylizacja delikwenta

Burat, wydaje mi się, że to raczej nie było BBC. Może ewentualnie BBC Night, BBC Red Light albo coś podobnego :giggle:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 2 lut 2012, o 11:08

Konto usunięte pisze:
burat pisze: gdzieś oglądałem taka panią z pejczykiem (chyba BBC) i tam lekarstwem na wszystko w każdym odcinku była sterylizacja delikwenta

Burat, wydaje mi się, że to raczej nie było BBC. Może ewentualnie BBC Night, BBC Red Light albo coś podobnego :giggle:
Tyle tych kanałów, że człowiek się gubi :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 lut 2012, o 11:14

wiedziałem ,że się wystawiam na strzał :giggle: :giggle: :-p :-p znajdę babsztyla i wkleję na potwierdzenie mojej czystości moralnej :innocent: w tym wątku oczywiście :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 3 lut 2012, o 04:33

burat pisze: znajdę babsztyla i wkleję na potwierdzenie mojej czystości moralnej :innocent:
A czy nie chodzi Ci o Victorię Stilwell ?
http://positively.com/

A sterylizacja przede wszystkim :idea: Taki pies i tak nie nadaje się do hodowli :-(
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 3 lut 2012, o 07:26

Doxa pisze: A sterylizacja przede wszystkim

Jaka sterylizacja? Chłopaków i mężów sobie wysterylizujcie :evilgrin: :-p

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lut 2012, o 08:27

Doxa, dzięki właśnie o nią mi chodziło :thumb: ,a z tą jej sterylizacja ciągłą to podejrzewam ją o lekki fetyszyk ,bo bez przesady :razz: (miałem napisać bez jaj ale nie bardzo chyba to wypada w tej sytuacji :giggle: )

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 3 lut 2012, o 10:07

ta, leciało ostatnio na redtube :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lut 2012, o 10:42

Alan, Alan, Alan!, a widzisz nie :-p :-p Doxa, mnię uratowała szydercy :mrgreen: :mrgreen:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 29 kwie 2012, o 23:49

Na kilka dni mam takiego współlokatora. Wabi się Miluch. Już zdołał mi zasmrodzić mieszkanie, gdyż zrobił kupkę... sądząc po ilości to chyba tygodniówka była :mrgreen:

A znalazł się u mnie na przechowanie, ponieważ nie mógł się dogadać z kocicą (uciekła pod łózko i rezonowała, mogła z tego stresu zawiesić się z sikaniem) znajomych u których miał zostać na kilka dni z racji majówki właścicieli. A że byłem w okolicy no to wziąłem go do siebie... Generalnie kot turysta, dziś zaliczył kilka mieszkań... Bo jeszcze wpadliśmy do moich rodziców :mrgreen:

A dla mnie to też ciekawe doświadczenie... Bo nie miałem nigdy zwierzaka... A tak mogę sprawdzić, czy nadaję się na właściciela kociaka jakiegoś ;-) A w razie czego to te 2-3 dni to nie wyrok :whistle:
Załączniki
miluch.jpg
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 30 kwie 2012, o 06:58

Barthol pisze: uciekła pod łózko i rezonowała
:-d

Z częstotliwością własną czy wraz z łóżkiem?
Dało by się od niej gitarę nastroić?

barton
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2012, o 07:28

Bergen pisze:

:-d

Z częstotliwością własną czy wraz z łóżkiem?
to zależało od tego jak blisko chciał podejść kot, który wylądował u mnie :mrgreen:
Bergen pisze:Dało by się od niej gitarę nastroić?
nie wiem, nie gram, więc ciężko powiedzieć....

Pierwsza noc za mną.... I jestem padnięty... Koleszka eksplorował mieszkanie w nocy, albo łaził po mnie...A jak zasnął to gdzieś między moimi nogami i spał kamieniem a ja nie mogłem się ruszyć i za ciepło było mi w jajka :mrgreen: ... Na szczęście na 3-4h poszedł spać do transportera

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 30 kwie 2012, o 18:28

Witaj w klubie posiadaczy kotów z ADHD.

Dlatego mój następny kot będzie dorosłym kotem ze schroniska, takim jak ten o którym ostatnio czytałem że ma "filozoficzne usposobienie" (tj. jedyne co robi to je, śpi i wydala)

barton
6 gwiazdek

Post 1 maja 2012, o 21:42

no i kot wrócił do właścicielki (przyjechała po niego)... cholera, jakoś tak pusto się zrobiło teraz... Szybko się przyzwyczaiłem do kocura :)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 maja 2012, o 14:56

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy - Luxus

Post 2 maja 2012, o 22:31

Niedawno nabyłam królika o imieniu Pusia. Moja młodsza siostra wyjechała z rodzicami i dziadkami na majówkę i ktoś musiał zająć się tym ,,zającem''. I jak widać wypadło na mnie, ponieważ ja się nigdzie nie wybierałam, mam wolne od szkoły, więc został ze mną.
Zdjęcie-0070.jpg
Czasem lubi sobie poleżeć na boku :->
DSC00365.JPG
A jeżeli chodzi o kota, to też mam. Na działce dzikusa.To jest kot z małą historyjką. Kiedy jego matka była w ciąży to z głodu przychodziła na karminie. Nie mieliśmy żadnych kocich puszek,więc dostawała psie jedzenie.
Jadła,później po jakiś dwóch trzech tygodniach oswoiła się. Dawała się pogłaskać, łasiła się itp. Gdy urodziła minęły bodajże jakieś dwa tygodnie albo i trochę więcej i pewnego dnia przyprowadziła małe. Był to kot i kotka. Jakieś parę dni później jadąc na działkę dać psom jeść zauważyliśmy tą kotkę na ulicy niestety przejechaną. Młode były jeszcze ślepe, ale ten sos z puszki lizały. Jakoś one przetrwały i wyrosły na zdrowe koty, ale kotka zginęła i do tej pory nie wiadomo co się stało z nią. Został nam tylko kocur o takim fajnym kolorku.
Rudy mój kotek I.jpg
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...

Think. Feel. Drive. Subaru

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 3 maja 2012, o 01:11

Barthol pisze:no i kot wrócił do właścicielki (przyjechała po niego)... cholera, jakoś tak pusto się zrobiło teraz... Szybko się przyzwyczaiłem do kocura :)
Bo koty fajne som :thumb:
Ja to bym chciała takiego Maru, na 2:45 min się popłakałam ze śmiechu :mrgreen: :mrgreen:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=w-iIbotF ... ure=relmfu
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 3 maja 2012, o 04:49

[quote="Bergen"
Dlatego mój następny kot będzie dorosłym kotem ze schroniska, takim jak ten o którym ostatnio czytałem że ma "filozoficzne usposobienie" (tj. jedyne co robi to je, śpi i wydala)
[/quote]
e nie pierdziel. Ja lubię, że _mój_kot_ jest walnięty. Nawet łazi mi przy nodze, ale to muszę mieć na niego oko gdyż nie wiadomo czy nie postnowi jej upierdzielić akurat.

Ale za to, jak przyleciałem, sam z własnej inicjatywy, ledwo wysiadłem z auta mnie przywitał.

No i umie zaganiać mnie jak mu coś trza. A pomyśleć, że 3 lata temu chciał mi rękę wyrwać ;-) Oraz strasznie do mnie rozmawia, na co muszę mu odpowiadać.

ODPOWIEDZ