Dyrekcja pisze:Zainspirowany wpisem Adamusmaxa, a także wcześniejszym zaangażowaniem Hogiego zajrzałem na stronę http://www.mammarzenie.org, gdzie znalazłem konkretne marzenie, w którego realizacji możemy pomóc:
http://www.mammarzenie.org/opole/2008/maciek.php
Moja lepsza połowa rozmawiała z wolontariuszką odpowiedzialną za zrealizowanie marzenia Maćka, 12-letniego chłopca chorego na białaczkę, kompletnie zakręconego na temat motoryzacji.
Ponieważ mieszka w Częstochowie, czyli niedaleko, można by go przywieźć na następny Piątek u Emila.
A któż by był bardziej do tego predystynowany, niż właśnie WRC-Fan ?
A z kolei od uczestniczących w Piątku Forumowiczów mógłby, jak mam nadzieję, oczekiwać kilku emocjonujących "przejażdżek"...
Ja ze strony SIP zafundował bym dla Maćka jakieś gadgety Subaru, czasopisma itp.
Ponadto spróbuję się skontaktować z Krzyśkiem - jeżeli "wyda', to może także jego największe marzenie mogłoby zostać spełnione ...
Wierzę, że można na Was, i na Waszą inwencję liczyć !
Pozdrowienia
Mam marzenie.
Mam marzenie.
Cel jest szczytny więc przekleję z kropki.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2008, o 01:16 przez hogi, łącznie zmieniany 1 raz.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Mam marzenie.
SIP-u nie stać na wysłanie jakiejś demówki do Częstochowy...?
Jeśli to wysokie ceny benzyny są problemem dla Pana Prezesa, możemy zrobić ściepę na "kresce" i wesprzeć operację.
Proponuję zupełnie serio.
Jeśli to wysokie ceny benzyny są problemem dla Pana Prezesa, możemy zrobić ściepę na "kresce" i wesprzeć operację.
Proponuję zupełnie serio.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
- WiS
- 6 gwiazdek
Ależ przywieźć chłopaka do Krakowa można czymkolwiek, sądzę, że Legac lub zwykła Impreza będą nawet wygodniejsze. A przejażdżki "czymś mocniejszym" to już zapewne na miejscu nie będą problemem...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Cel wielce szczytny. Ja się chętnie do tej benzyny dorzucę.
Ufam, że akcja została uzgodniona z WRCFan'em
Ufam, że akcja została uzgodniona z WRCFan'em
Konto usunięte pisze: Ufam, że akcja została uzgodniona z WRCFan'em
ktoś nie wział pod uwagę, że nie zawsze wszystkie terminy ludzie Najlepsi do misji maja wolne
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Nie byłaKonto usunięte pisze: Ufam, że akcja została uzgodniona z WRCFan'em

Pojechać po Maćka niestety nie mogę

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
So What! pisze:Nie byłaKonto usunięte pisze: Ufam, że akcja została uzgodniona z WRCFan'em![]()
Czyli rządzenie siłowe, tak jak zarządzanie swoim forum.
Tyle ludzie, w przeciwieństwie do serwera SIP, do pana Dyrektora nie należą...
- So What!
- 6 gwiazdek
W pewnym sensie tylko. Najpierw propozycja, potem konsultacja z zaproponowanym.jarmaj pisze: Czyli rządzenie siłowe
Intencje były zapewne dobre. WRC Fan bardzo dobrze by się nadawał na przewiezienie Maćka.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
jarmaj, należeć nie należą, ale jeśli WRC fan nie będzie mógł pojechać, to wyjdzie na niewdzięcznika. Bo przecież kiedyś tłumy forumowe oddawały krew właśnie dla niego. Tyle tylko, że w oddolnej i nieco bardziej spontanicznej akcji.
Mam nadzieję, że Pan Dyrektor sobie to dobrze przemyślał, bo łatwo jest kogoś skrzywdzić takim działaniem.
Mam nadzieję, że Pan Dyrektor sobie to dobrze przemyślał, bo łatwo jest kogoś skrzywdzić takim działaniem.
- WiS
- 6 gwiazdek
Nie ma co dywagować, a już szczególnie nie na temat intencji p. WR ani na temat specyfiki jego osobowości; nie o to tu chodzi, a o Maćka.
Proponuję:
- niech ktoś, kto ma z SIP przynajmniej neutralne stosunki (i może wejść na kropkę), ustali w czym NAPRAWDĘ jest problem: w braku samochodu, kierowcy do tego samochodu czy kasy na paliwo, czy wszystkich tych elementów naraz;
- gdy będziemy wiedzieć, to się szybko skrzykniemy i dostarczymy SIP-owi brakujące elementy, a p. WR niech dorzuca do tego breloczki i foldery.
Proponuję:
- niech ktoś, kto ma z SIP przynajmniej neutralne stosunki (i może wejść na kropkę), ustali w czym NAPRAWDĘ jest problem: w braku samochodu, kierowcy do tego samochodu czy kasy na paliwo, czy wszystkich tych elementów naraz;
- gdy będziemy wiedzieć, to się szybko skrzykniemy i dostarczymy SIP-owi brakujące elementy, a p. WR niech dorzuca do tego breloczki i foldery.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, ależ całkowicie się z Toba zgadzam.
I dlatego uważam, że postawienie kogoś w takiej sytuacji, bez uzgodnienia tego z nim to zwykłe świństwo i w najlepszym przpadku arogancja.
I dlatego uważam, że postawienie kogoś w takiej sytuacji, bez uzgodnienia tego z nim to zwykłe świństwo i w najlepszym przpadku arogancja.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- So What!
- 6 gwiazdek
Przyjmijmy, że arogancja i za WiS'em spróbujmy coś ustalić dla Maćkajarmaj pisze: bez uzgodnienia tego z nim to zwykłe świństwo i w najlepszym przpadku arogancja.

- WiS
- 6 gwiazdek
Kto ustali?So What! pisze: spróbujmy coś ustalić
Bo ja z wiadomych względów ani nie mam przyjemności w kontaktach z p. WR (zapewne z wzajemnością), ani nie chcę być psychologiczną przeszkodą w załatwieniu sprawy.
Deklaruję natomiast udział w zrzucie, a jeśli p. WR nie wyskrobie żadnego auta z garażu, to być może przelecę się do Częstochowy Yarkiem? Nie Subaru, co prawda, ale wrażeń w trasie może dostarczyć niegorszych ;-)Pytanie tylko, kiedy by to miało być, bo kalendarz też mam mało elastyczny.
Panowie, sprawa jest delikatna.
1. trzeba skontaktować się z opekunami Maćka i ustalić co można itd.
2. trzeba zorganizować atrakcję dla Maćka. Szybki samochód, dobrego kierowcę...
3. skleić to do kupy...
Nie wiem co udało się zorganizować na "kropce", ale chyba dziwnie będzie wyglądało jak dwie niezależne grupy zaczną organizować to samo.
1. trzeba skontaktować się z opekunami Maćka i ustalić co można itd.
2. trzeba zorganizować atrakcję dla Maćka. Szybki samochód, dobrego kierowcę...
3. skleić to do kupy...
Nie wiem co udało się zorganizować na "kropce", ale chyba dziwnie będzie wyglądało jak dwie niezależne grupy zaczną organizować to samo.
czarne jest piękne...
- WiS
- 6 gwiazdek
vibowit pisze: dziwnie będzie wyglądało jak dwie niezależne grupy zaczną organizować to samo.
Oczywiste.
Ale zdaje się "tamta" grupa ma problem ze zorganizowaniem transportu, stąd Hogi wlepił wątek z taką informacją tutaj.
Dlatego apeluję - nawiązać kontakt z SIP (i ew. opiekunami) i sprawdzić, w czym konkretnie możemy pomóc (auto-kierowca-wacha...?). Jak będziemy wiedzieli, to zapewne pomożemy.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
I tej wersji możemy się trzymać.So What! pisze:Przyjmijmy, że arogancja i za WiS'em spróbujmy coś ustalić dla Maćka
Co do samej akcji, to jak będzie cos wiadome więcej to daj znać, jeżeli tylko będzie mogło to w jakikolwiek sposób pomóc chłopcu, chętnie pomogę.
- So What!
- 6 gwiazdek
WiS, w pełni popieram to, co napisał vibowit. Niech SIP sobie sam coś tam organizuje. My możemy zrobić coś samodzielnie, z własnej inicjatywy. Tak będzie lepiej. Im więcej atrakcji dla Maćka, tym lepiej.
- WiS
- 6 gwiazdek
Możemy. Na przykład, zaprosić Maćka na przejeżdżkę w terenie - jeśli byłoby to dla niego atrakcyjne.So What! pisze: możemy zrobić coś samodzielnie,
Ale niezależnie od tego, możemy przecież pomóc dostarczyć chłopaka na "piątek u Emila", jesli SIP i kropka nie potrafią ogarnąć tego tematu - a z pierwszych wpisów w tym topiku tak niestety wynika, że nie mogą, bo czegoś (?) brakuje...

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
So What!, no ja nie wiem czy to jest dobry pomysł. To jest akcja forum z kropką i można się do niej tylko przyłączyć. Robienie alternatywy i utrwalanie podziałów jest chyba niezbyt dobre. Dorzućmy się do akcji i już. Uzupełnijmy luki, których nie da się uzupełnić na kropce.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Konto usunięte popieram. Nie wykorzystujmy chlopca we wlasnych wojenkach. To nie fair.
Czy jest ktos, kto moze przewiezc go z Czestochowy do KRK w zaproponowanym przez Dyrekcje terminie?
Czy jest ktos, kto moze przewiezc go z Czestochowy do KRK w zaproponowanym przez Dyrekcje terminie?
- So What!
- 6 gwiazdek
Chyba nie do końca się rozumiemy. Marzeniem chłopca jest przejażdżka z Hołkiem. Tego marzenia nie spełnimy. Nie spełni go pewnie także SIP.Konto usunięte pisze: To jest akcja forum z kropką i można się do niej tylko przyłączyć. Robienie alternatywy i utrwalanie podziałów jest chyba niezbyt dobre
Maciek jest ciężko chory i zapewne ucieszy się z każdego przejawu zainteresowania jego losem, z każdej akcji zorganizowanej, żeby sprawić mu frajdę. Nie chcę konkurować z SIP, poruszać tematu tamtego forum. Nie chcę tworzyć, czy też utrwalać podziałów. Akcję SIP można i należy oczywiście wesprzeć. Uważam też jednak, że niewłaściwe jest takie podejście, że ktoś organizuje jedną akcję dla Maćka i w związku z tym uważamy sprawę Maćka za zamkniętą. Uznajemy, że Maciek został zaspokojony.