Podczas ostatnich mrozów gdy odpalam autko po nocy i rozpoczynam jazdę(zaznaczam że jeżdżę delikatnie,w szczególności do momentu kiedy bryka się nie nagrzeje) zdarza sie że skrzynia bardzo agresywnie przerzuca bieg na wyższy.Nie mowie tu o szarpaniu tylko o tąpnięciu i uderzeniu.Zdarzyło się to kilka razy podczas zmiany biegu z trójki na czwórkę i na ogół tylko raz(zaraz po ruszeniu) podczas danej podróży.Później jest już ok.
Mam nadzieję że to obiaw spowodowany niską temperaturą i nieszkodliwy dla skrzyni ?
Auto ma przejechanie 45 tys. w listopadzie był zmieniany olej w skrzyni w ASO i dbam o nie.
Będę wdzięczny za wyjaśnienie :)
szarpanie AT -legacy 07kombi
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: szarpanie AT -legacy 07kombi
No może się zdarzyć, a jaki olej wlali w serwisie? W Gdańsku u Zdanowicza nie mieli i nie planują mieć niczego co jest zgodne z zalecaniami Subaru, a to autoryzowany serwis. Zalewają olejem, który jest dopuszczalny do stosowania warunkowego.
Moja skrzynia zalana jest Transmaxem E Castrola i pracuje poprawnie.
Moja skrzynia zalana jest Transmaxem E Castrola i pracuje poprawnie.
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
-
pachol83
- 0 gwiazdek
- Auto: subaru legacy kombi 2.0 aut 07
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
"No może się zdażyć"-mogę rozumieć że to nic niepokojącego?,
Olej jaki mam wlany to podobno,cytuję oryginalny "subarowski" do automatów.Niestey na fakturze nie mam szczegółów co do nazwy.
Olej jaki mam wlany to podobno,cytuję oryginalny "subarowski" do automatów.Niestey na fakturze nie mam szczegółów co do nazwy.
jeśli jest to związane z temperaturą i przemija po nagrzaniu albo z kiepskim paliwem to tak.
Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
-
pachol83
- 0 gwiazdek
- Auto: subaru legacy kombi 2.0 aut 07
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Oby było to związane z temp.Po rozgrzaniu jest ok :)
Dzięki za info.
Dzięki za info.