Лукашэнка pisze:
Bardzo atrakcyjne ceny części w ASO? Atrakcyjne w stosunku do cen gdzie? Jeśli w innych firmach, które biorą sobie jeszcze bardziej do serca powyższe motto, to tak - zgoda.
Do cen w nie-ASO, Intercars. Nie pisałem, że tak jest zawsze. Pisałem jedynie, że często się zdarzało (mnie osobiście, moim kolegom), że ceny określonych części w ASO były niższe. Bywało też oczywiście odwrotnie. W każdym razie na podstawie moich doświadczeń z ASO nie mogę powiedzieć, że ASO to zło wcielone - nastawione wyłącznie na zysk, niekompetentne, z najwyższymi cenami części. Być może dobrze trafiłem, bo EFP w Krakowie ma dobrą opinię, podobnie zresztą jak MTS w Dzierżoniowie, czy Grafix w Białystoku.
Лукашэнка pisze:
w Niemczech są znacznie bardziej otwarci na negocjowanie z klientem.
Być może. Odnoszę się do cen katalogowych, bo tylko takie ceny mam możliwość porównać.
Лукашэнка pisze:
Ale Niemcy stają na głowie, żeby dac klientom jak największy wybór.
Z tym w Polsce też nie jest tak najgorzej, vide zestawy Brembo do Subaru (cena zestawu była bardzo atrakcyjna), Webasto, ISR. Moim zdaniem rzeczywiście starają się wyjść naprzeciw oczekiwaniom klienta. Jedyne, co mi się nie podoba, to polityka gwarancyjna.