NOWE STI jak sie jezdzi i w ogole
Re: NOWE STI jak sie jezdzi i w ogole
Dziś na lotnisku, na przyczepkę, odbywała się jakaś impreza promocyjna BMW i panowie bawili się nowymi X5. Mówie co chcecie, ale wygląda to auto niesamowicie. I jeździ też niezgorzej.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Jest super, to prawda. Jedyne, co nie jest super to cenadevlin pisze:Dziś na lotnisku, na przyczepkę, odbywała się jakaś impreza promocyjna BMW i panowie bawili się nowymi X5. Mówie co chcecie, ale wygląda to auto niesamowicie. I jeździ też niezgorzej.

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
devlin pisze: X5
No, fantastyczne. A jakie przy tym oryginalne.
No i jak cudownie taka niby terenówką się jeździ po gładkich drogach. Po co jacyś idioci o nisko położonym środku ciężkości w osobówkach mówią itp., co oni tam wiedzą. Nie ma to jak kiosk na kołach.
Echhh, moda…

Jarmaj, ja rozumiem. Tylko turbo, tylko szybko, tylko winkle, tylko szpera, tylko manual, tylko gaz do deski. Jedna jest prawda, Twoja ona jest, najtwojsza nawet. I to jest dopiero prawdziwe i oryginalne.
Nie jeździłem - nie wiem - nie wypowiadam się na ten temat. Bryła pojazdu mi się podoba i wnętrze. F430 też mi się podoba, podobnie jak 911, podobnie jak stare ciężarówki Kraz, jak niektóre koparki Komatsu, pancernik Vittorio Veneto i Hood, rzeźba Michała Anioła, mój widok z okna, autobus ogórek i siedziba rady miejskiej na Southbank obok niszczyciela Belfast. I nie zastanawiam się jak taki niszczyciel zachowuje się w nawrocie na mokrej kostce - a zresztą po co ja to piszę...
Nie jeździłem - nie wiem - nie wypowiadam się na ten temat. Bryła pojazdu mi się podoba i wnętrze. F430 też mi się podoba, podobnie jak 911, podobnie jak stare ciężarówki Kraz, jak niektóre koparki Komatsu, pancernik Vittorio Veneto i Hood, rzeźba Michała Anioła, mój widok z okna, autobus ogórek i siedziba rady miejskiej na Southbank obok niszczyciela Belfast. I nie zastanawiam się jak taki niszczyciel zachowuje się w nawrocie na mokrej kostce - a zresztą po co ja to piszę...
Jarmaj, ja rozumiem. Tylko turbo, tylko szybko, tylko winkle, tylko szpera, tylko manual, tylko gaz do deski. Jedna jest prawda, Twoja ona jest, najtwojsza nawet. I to jest dopiero prawdziwe i oryginalne.
No cóś w tym jest, kolego Devlin...
Sam żem został dinozaurem forumowym by była jakś równowaga w przyrodzie, ale myślę też, że kolega jarmaj rozumie potrzebę istnienia różnych samochodów, ale on akurat sobie wybrał bycie forumowym piratem drogowym i w tej roli na forum bytuje...
A co do wszystkich pseudoterenówek na drogach asfaltowych to się akurat z nim zgadazm - nie ma bardziej bezsensownych pojazdów na drodze.
No chyba, że STI...

Sam żem został dinozaurem forumowym by była jakś równowaga w przyrodzie, ale myślę też, że kolega jarmaj rozumie potrzebę istnienia różnych samochodów, ale on akurat sobie wybrał bycie forumowym piratem drogowym i w tej roli na forum bytuje...

A co do wszystkich pseudoterenówek na drogach asfaltowych to się akurat z nim zgadazm - nie ma bardziej bezsensownych pojazdów na drodze.
No chyba, że STI...

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Dziś stałem na światłach obok 911 Carrera 4S i nie byłoby w tym nic dziwnego (bo jeździ tego trochę), gdyby nie to, że za kierownicą nie siedział jakiś gbur tylko miły gość, który zauważył, że mi się micha cieszy i też się uśmiechnął (ale nie na zasadzie "napatrz się - i tak se nigdy nie kupisz") ...generalnie widać było, że gość "świadomy". Na migi spytał mnie czy go puszczę przed siebie...normalnie aż odzyskałem wiarę w ludzi jeżdżących Prosiętami
No i jakie to auto jest bajecznie piękne...można mówić garbus nie garbus, ale te "bioderka"....mmmmm
Arno - to może jednak 911

No i jakie to auto jest bajecznie piękne...można mówić garbus nie garbus, ale te "bioderka"....mmmmm

Arno - to może jednak 911

- Tomasz_555
- 2 gwiazdki
- Auto: Impreza 2.0RC Type-N/A MY07
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
WRC fan, byłoby jeszcze piękniej gdybym Porszaków nie widywał częściej niż Subaru :( Niestety ale psuje to image bo tera byle gbur z kasą może rozbijać się takim wozem. Kiedyś zobaczyć Porsche na drodze to jak doświadczyć cudu. Przynajmniej w moich okolicach, bo pewnie w Kraku i Wawie było tego relatywnie więcej :)
A spodobała mi się ostatnio nowa C-klasa. Czerwona albo biała. Piękny samochód. :)
A spodobała mi się ostatnio nowa C-klasa. Czerwona albo biała. Piękny samochód. :)
Wczoraj bylem na otwarciu pierwszego (samodzielnego, nie przyklejonego) salonu Mazdy w Polsce.
626 i CX-7 calkiem całkiem.
626 kombi na fullu 110 kpln bez navi; ta niedostępna. Sedan 4kpln w dół, liftback 2kpln w dół.
Robią wrażenie.
Więcej opiszę później....
626 i CX-7 calkiem całkiem.
626 kombi na fullu 110 kpln bez navi; ta niedostępna. Sedan 4kpln w dół, liftback 2kpln w dół.
Robią wrażenie.
Więcej opiszę później....
Dolce far niente 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Gal pisze:A co do wszystkich pseudoterenówek na drogach asfaltowych to się akurat z nim zgadazm - nie ma bardziej bezsensownych pojazdów na drodze.
Właśnie o to mi chodziło.

Tak, oczywiście, rozumiem. Tylko taka myśl mnie naszła - czyżbym też dinozaurem się stawał?Gal pisze: No cóś w tym jest, kolego Devlin...
Gal pisze: A co do wszystkich pseudoterenówek na drogach asfaltowych to się akurat z nim zgadazm - nie ma bardziej bezsensownych pojazdów na drodze.
Hm, tak zasadniczo, to OBK się trochę w tę kategorię łapie, czyż nie?
Racja, to mnie właśnie od niego odstręczało...devlin pisze: Hm, tak zasadniczo, to OBK się trochę w tę kategorię łapie, czyż nie?
Chciałem kupić normalne Legacy, ale musiałbym czekać trzy miesiące (a nie mogłem), a OBK był od ręki, więc z bólem zębów wziąłem. Zalety wyższego zawieszenia rzeczywiście do mnie przemówiły i teraz pocieszam się tylko tym, że chociaż innym widoku na drodze nie zasłaniam...

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
GAL z tym zaslanianiem to cos jest. Kiepsko ie jedzie za takim wysokim. Zakaz powinien chyba byc sprzedazy.
Natomiast koledzy, przejechalem w USA 10.000 km explorerem i bylo potwornie wygodnie. Wiem, zaraz powiecie, tamte drogi, tamten styl jazdy. Wszystko zgoda. Ale wygodnie bylo nieziemsko. I t daja te pseudoterenowki - pod warunkiem, ze nie sa za twarde.
Ale to potrzebne jest jedynie do wyjazdow. Bo po miescie sie tym meczyc??
AHA - ACHTUNG.
Moj pies Hovawart, legalnie zupelnie mial przyprowadzona panienke do domu. Oboje mieli papiery na dymanko.
I teraz, dzis w nocy, moj pies zostal ojcem.
A to jest link do strony, jakby ktos chcial kupic od hodowczyni. Oba psy bardzo spokojne. NA Dolnym Slasku.
http://www.hovawart-haflinger.pl/szczenieta.htm
Tam zdjec nie ma chyba jeszcze, a zdjecia mojego psa sa tam bardzo nietegie.
Ot, tak troche prywaty, niech sie geny mojej psinki szerza.
Natomiast koledzy, przejechalem w USA 10.000 km explorerem i bylo potwornie wygodnie. Wiem, zaraz powiecie, tamte drogi, tamten styl jazdy. Wszystko zgoda. Ale wygodnie bylo nieziemsko. I t daja te pseudoterenowki - pod warunkiem, ze nie sa za twarde.
Ale to potrzebne jest jedynie do wyjazdow. Bo po miescie sie tym meczyc??
AHA - ACHTUNG.
Moj pies Hovawart, legalnie zupelnie mial przyprowadzona panienke do domu. Oboje mieli papiery na dymanko.
A to jest link do strony, jakby ktos chcial kupic od hodowczyni. Oba psy bardzo spokojne. NA Dolnym Slasku.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno pisze: AHA - ACHTUNG.
Dobierając partnera, oczekiwałam aby odpowiadał on Zafi
zarówno eksterierem i psychiką- czyli przepiękny,
koniecznie bez agresji i z bardzo dobrym pochodzeniem.

Arno
Zakrztusiłem się piwem;dobrze, że na tarasie i kompa nie oplułem....
Czy Właścicielka Zafii także tak swoich partnerow dobiera?

Dolce far niente 

Kupuj pan psa i nie krzystus sie pan.
Pamietaj, ze nie kazden jeden jest literatem, a ludnosc psia oczekuje werbalizacji exteriernych. Szkoda ze o interierze nie napisano.
Nie potrafi ludnosc, w zadnej dziedzinie, uciec od branzowej nowo mowy.
Zobacz pan na przyklad - jakim jezykiem mowia ze soba mlodzi bankowcy. Ostatnio wracalem z Londynu, obok dwoch mlodych siedzi. No rozumiem, bo znam angielski, ale co drugie slowo to sekuryzacja...
U mnie w pracy jedna pani mowila: trzeba w Kroacji zrobic to i to.
A moj pies naplodzil jak glupi, bo tam 13 sie urodzilo, kiedy norma 6, bo ma regularnie czyszczone nasieniowody, w ASO.
Co do dobierania partnerow: To sobie wyobraz co by bylo, gdybysmy my musieli byc wozeni na wystawy, zdobywac kwity, jakies pucharki plastikowe, ktos by nas macal po przyrodzeniu, czy wnetrostwa nie ma, przeswietlaliby nam stawy, zagladali w zeby. A sedzina przy wszystkich by mowila:
Okaz dobry, ale ma krowi chód, za wąsko osadzone ramiona i dysplacje członka.
Kochany - zero szans na ruchanko. ZERO!
W Polsce dymać by mogło jakieś sześciu facetów, albo dziesięciu może.
Pod warunkiem, ze mieliby czyszczone nasieniowody oczywiscie.
Pamietaj, ze nie kazden jeden jest literatem, a ludnosc psia oczekuje werbalizacji exteriernych. Szkoda ze o interierze nie napisano.
Nie potrafi ludnosc, w zadnej dziedzinie, uciec od branzowej nowo mowy.
Zobacz pan na przyklad - jakim jezykiem mowia ze soba mlodzi bankowcy. Ostatnio wracalem z Londynu, obok dwoch mlodych siedzi. No rozumiem, bo znam angielski, ale co drugie slowo to sekuryzacja...
U mnie w pracy jedna pani mowila: trzeba w Kroacji zrobic to i to.
A moj pies naplodzil jak glupi, bo tam 13 sie urodzilo, kiedy norma 6, bo ma regularnie czyszczone nasieniowody, w ASO.
Co do dobierania partnerow: To sobie wyobraz co by bylo, gdybysmy my musieli byc wozeni na wystawy, zdobywac kwity, jakies pucharki plastikowe, ktos by nas macal po przyrodzeniu, czy wnetrostwa nie ma, przeswietlaliby nam stawy, zagladali w zeby. A sedzina przy wszystkich by mowila:
Okaz dobry, ale ma krowi chód, za wąsko osadzone ramiona i dysplacje członka.
Kochany - zero szans na ruchanko. ZERO!
W Polsce dymać by mogło jakieś sześciu facetów, albo dziesięciu może.
Pod warunkiem, ze mieliby czyszczone nasieniowody oczywiscie.
Ostatnio zmieniony 1 cze 2008, o 11:38 przez Arno, łącznie zmieniany 1 raz.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Jeszcze raz i kupujesz mi komputer...Arno pisze: w ASO.

Dolce far niente 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
brrr... aż ciarki mnie przeszły...Arno pisze: bo ma regularnie czyszczone nasieniowody

Godlik pisze: brrr... aż ciarki mnie przeszły...
Mnie coś zabolało ...
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
A jaki kod trzeba podać żeby mieć zniżkę 70 % ?Arno pisze: A to jest link do strony, jakby ktos chcial kupic od hodowczyni. Oba psy bardzo spokojne. NA Dolnym Slasku.

Tak w ogóle to jest przepiękny. Ciekawe jak by się dogadywał z naszym Goldenem Frodem hmmm....
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Mazda 6 MPS czy też jak się to diabelstwo 240 konne nazywa?
Yes. Kolega to z Hameryki ściągnął. Niepozorne (ruru ala diesel Subaru) ale kapelusz z glowy spada....devlin pisze:Mazda 6 MPS czy też jak się to diabelstwo 240 konne nazywa?

Dolce far niente 

No właśnie. I też cztery łapy i rwie jak dzikie. Clarkson zachwalał okrutnie. Arnoldzie, może coś takiego?
http://driving.timesonline.co.uk/tol/li ... 250811.ece
http://www.carpages.co.uk/mazda/mazda-m ... -06-06.asp
http://www.mazda6mps.com/eu/index.asp
Brzmi to bardzo ciekawie, powiem szczerze.
http://www.carpages.co.uk/mazda/mazda-m ... -06-06.asp
http://www.mazda6mps.com/eu/index.asp
Brzmi to bardzo ciekawie, powiem szczerze.