byłem ciekaw kto pierwszy mnie zjedzie

Wurcu drogi, pamiętam czasy SVX, które było autem dziwnym, nietypowym - a przez to miało coś w sobie.
Dla mnie BRZ jest dalekie od tego, sama marka zaczyna - od czasu Lanosa - trochę błądzić. Tak jak w ostatnim TopGear porównywali poprzednią z obecną M5 - trudno wymyślić coś lepszego, jeżeli osiągnęło się prawie szczyt. W tym aucie nie widzę nic co zasługiwałoby na miano kultu. Chyba, że bycie innym wśród swoich (jedyne subaru bez 4x4) ma być tym czymś co zrobi za symbol wyjątkowości na całym rynku - moja racja jest mojsza niż twojsza, więc jest najmojsza
Ja naprawdę uwielbiam tą markę (jak każdy - nie wiedzieć czemu ), ale ostanie ich wynalazki pokazują, że sami nie wiedzą czego chcą - i najzwyczajniej w świecie błądzą - ale nikt im tego nie zabroni. Wyróżnia się z tego trochę XV, które może być strzałem w 10, ale Lanos (a szczególnie jego wersja sedan) lub właśnie BRZ pokazują że idą w złą stronę - odchodząc od tego co wyniosło ich na szczyt, czyli psując kultową Imprezę (mówimy o wyglądzie, a nie tylko o właściwościach jezdnych), lub tworząc auto nie pasujące do całej marki...