po co budować, już stoi w USKruszyn pisze: Wybuduj mi huśtawkę to chętnie.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=4B36Lr0U ... r_embedded#!
po co budować, już stoi w USKruszyn pisze: Wybuduj mi huśtawkę to chętnie.
niestety nie pamiętam , trzeba było mieć starego ,chrzestnego czy kogokolwiek z bliskie rodziny mocno ustawionego żeby takie rzeczy sobie zafundować.Kruszyn pisze:Arno pisze: wyjazdów na studia... pamiętasz takie drobiazgi?
FUX pisze: Kruszyn, wyjazd na studia? człowieku, to dwie osoby na krzyż w całym kraju, które miały MYSLĄCYCH STARYCH. Myślących, to znaczy takich, którym to przyszło do głowy w ogóle. Tak samo jak z tymi nartami. Think out of the box. Pomyśleć jak to załatwić, nazałatwiać wiz, napisać podań na uniwerki... kupa roboty i zalatwić tak, żeby się udało to wytrzymać finansowo. - Ja tam tak a propos nie byłem na pełnych studiach.
Ale w nagrodę jak roku nie zaliczyłem. I nie trzeba było mieć układów do tego w kraju - tylko raczej wiedzieć co i jak za granicą i jak system działa tam. A że matka wykładała na jakimś Harvardzie czy innej cholerze, to co nieco wiedziała.
Nie wszystko było załatwiane po linii partyjnej. Co prawda mój kolega z równoległej klasy, syn jednego straszliwego komucha, dość znienawidzonego, jeździł z toną kasy do stanów, ale na żadne studia go nie wysłali.
Wnuczka Broz Tity studiowała balet w Moskwie - takie sztuki mogli załatwić.
Różne fajne rzeczy się działy. Lancia Stratos na przykład.
Jak się nazywały dzieci uprzewilejowane w Rosji? Mażory.
Kruszyn pisze: No to może dobrze , lepiej sie nie uzewnętrzniaj....
j33mbo, chyba jasno zapytałem ? Prowokująco stwierdziłeś to ja zaczepnie pytam czy coś masz do Bartoszewskiego . Chyba jasno się zrozumieliśmyKruszyn pisze: j33mbo, to tak tylko przez porządek , czy może masz coś może do Profesora Bartoszewskiego![]()
FUX pisze: nie; polegam na sobie...
He he i wydamy was za wasze pieniądzeFUX pisze: Kruszyn, myślę, że pracodawcy zbliżeni do Twoich, powinni tejże nabrać; wszak z moich, między innymi pieniędzy żyjecie i to dobrze...
Ale Holendrzy to tylko travka...więc mentalność nie dziwi...
![]()
No widzisz , wszystko jasne wiec serdecznie przepraszam. Myslalem,że za chwilę wyskoczysz z pisowskim orędziem.Pomyliłem się sorki. Fajnie ,że kaganek oświecenia wniosłeś.j33mbo pisze: nie mam ochoty nikogo tutaj nawracać na inny sposób myślenia o Bartoszewskim, a chodziło mi jedynie o to czy Burat wie, że Bartoszewski nigdy nie uzyskał tytułu profesora na drodze dokonań naukowych.
FUX, na wszystkim ,nawet żony im bzykaliśmyFUX pisze: Kruszyn, żyjecie z tych, których orżneliście na kartach i funduszach, nie...![]()
Salon i Michnik tak o nim mówią i bastaj33mbo pisze:@Kruszyn
co jest prowokującego w stwierdzeniu, że człowiek nie będący profesorem nie powinien być nim tytułowany??
FUX pisze: Kruszyn, czym?
![]()
Piter 35 pisze: Kruszyn, FUX, przejdźcie sobie na PW , co![]()
FUX pisze: bądź litościwy dla Kruszyna, ma chyba zły dzień...
ja EOT.
P.S. kto się czubi, ten się lubi...![]()
Chyba w wannieKruszyn pisze: popływałem