Zapach kawy o poranku
Re: Zapach kawy o poranku
Godlik, normalnie zostaniesz skazany na banicję

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Wolę nie wiedzieć, co ja przynoszę, skoro nie piję whisky wcaleKonto usunięte pisze:Wstydziłbyś się Godlik, przynosisz wstyd prawdziwym i półprawdziwym warszawiakomGodlik pisze:Pijecie taką drogą whisky???Chloru pisze: FUX, co jest złego w whisky za 100 PLN?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
jak nie popijasz 100 ml czystej gorzały to jest gitbarbie pisze: Wolę nie wiedzieć, co ja przynoszę, skoro nie piję whisky wcale
grzecha nie ma
Konto usunięte, da radę...Konto usunięte pisze: jak nie popijasz 100 ml czystej gorzały to jest git
grzecha nie ma
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Godlik, jest z Białego. Tam się Royal pija.Konto usunięte pisze:Wstydziłbyś się Godlik, przynosisz wstyd prawdziwym i półprawdziwym warszawiakom
Chloru, nie możesz kupić taniego młynka. Nawet żarnowego, ponieważ kawa wyczuwa, że chcesz ją wyrolować (w tanim młynku) i się kwaśna robi.
Swoją szosą, to do czego Ty chcesz ten młynek kupować. Do tego niby ekspresu? phi
By kawa była smaczna są tylko dwie drogi.
1. oldskul, czyli mielisz kawę w moździerzu, potem godzinę obrabiasz i już po 4 godzinach możesz podawać. Pyszną.
2. eksklusiwe, kupujesz ekspres za 17k+ i cieszysz się pyszną kawą już po kilkunastu minutach. Potem przez 3 godziny czyścisz ekspres i jest pięknie.
3. inne opcje nie istnieją, bo to tylko niepoważne zawracanie gitary.
czarne jest piękne...
vibowit, nie, nie.
W paru tysiach można się zmieścić z kolbą i żarnowym.
Warunek jest taki, aby kolba była wygrzana.
W kilkanaście minut się nie da.
Fajnie, jak ekspres ma dwa bojlery; wtedy jednocześnie możesz spienić mleko i zrobić kawę.
Dzieciaki pewnie by się na inaczej smakujące kakao ucieszyły.
Spory wybór, przyzwoita jakość, dobre ceny.
http://www.delicarte.pl/cms/
Czasami coś fajnego z drugiej ręki za pół ceny można trafić.
Jak tak kupiłem swój zestaw.
W paru tysiach można się zmieścić z kolbą i żarnowym.
Warunek jest taki, aby kolba była wygrzana.
W kilkanaście minut się nie da.
Fajnie, jak ekspres ma dwa bojlery; wtedy jednocześnie możesz spienić mleko i zrobić kawę.
Dzieciaki pewnie by się na inaczej smakujące kakao ucieszyły.
Spory wybór, przyzwoita jakość, dobre ceny.
http://www.delicarte.pl/cms/
Czasami coś fajnego z drugiej ręki za pół ceny można trafić.
Jak tak kupiłem swój zestaw.
Dolce far niente 
Kupiłem przeceniony ostatni egzemlarz za połowę ceny (nie pamiętam ile to było dokładnie) bo wlaśnie wchodził nowy model ,było to chyba z 10 lat temu.Mielę nim ok.1kg.kawy miesięcznie.Mlynek żarnowy z regulacją grubości przemiału.Kawa z tego jest wspaniała.Mam porównanie do ekspresu bezkolbowego. Kawa z mego jest o niebo lepsza.Kawa ulubiona Lavazza Qualita Rossa.
http://www.megamedia.pl/ekspres-cisnien ... -combi.php
http://www.megamedia.pl/ekspres-cisnien ... -combi.php
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Parę tysięcy na coś do robienia kawy?!?!?!?FUX pisze:W paru tysiach można się zmieścić z kolbą i żarnowym.
Oqrek, kawę kupuję w polskiej palarni w Kołobrzegu.
Porównaj, a po Lavazze nie sięgniesz...
jarmaj, dla mnie picie rozpuszlnika, yyy tzn rozpuszczalki, to tak, jak bym Ciebie namawiał na założenie gazu do Wiśni...
Niby jedzie, ale...
No jest to "ale"...
Porównaj, a po Lavazze nie sięgniesz...
jarmaj, dla mnie picie rozpuszlnika, yyy tzn rozpuszczalki, to tak, jak bym Ciebie namawiał na założenie gazu do Wiśni...
Niby jedzie, ale...
No jest to "ale"...
Ostatnio zmieniony 21 lut 2012, o 13:42 przez FUX, łącznie zmieniany 1 raz.
Dolce far niente 
Słowa-klucze: Segmentacja rynku. Towar luksusowy. Kreowanie marki przez cenę.jarmaj pisze: Parę tysięcy na coś do robienia kawy?
Nabywcy dóbr luksusowych oczekują ceny powyżej określonego pułapu, inaczej nie ma popytu.
To tak jak z tą dobrą whisky za średnią cenę, której nikt nie chciał kupować i producent stanął na skraju bankructwa. Ale gdy nie mając już nic do stracenia podwoił cenę, nagle ruda o niezmienionym smaku zaczęła znikać z półek.
Podobnie jest z Subaru. Np. jeśli ktoś bierze mniej niż 2.000 zł za regulację zaworów w H6, to automatycznie staje się podejrzany
Bergen, no masz rację, tak to działa
ja na razie jestem pozycjonowany w miłosnikach bejcy czyli rozpuszczalnych
a marża na tych kilkutysięcznych ekspresach popsułaby mi zapach i smak kawy na zawsze
ja na razie jestem pozycjonowany w miłosnikach bejcy czyli rozpuszczalnych
a marża na tych kilkutysięcznych ekspresach popsułaby mi zapach i smak kawy na zawsze
FUX, jakieś namiary na tą palarnię bardzo bym poprosił , chętnie spróbuję.
Nie zadrobno zmielone ziarna młynkiem żarnowym tuż przed parzeniem w rozgrzanej kolbie wysikociśnieniowej do małej ciepłej filiżanki. Aromar świerzo mielonej kawy w kuchni , odgłos młynka, pianka tak gęsta, że można kroić, cukier na niej leży i ciężko go wymieszć z naparem i ten smak ....
Nie zadrobno zmielone ziarna młynkiem żarnowym tuż przed parzeniem w rozgrzanej kolbie wysikociśnieniowej do małej ciepłej filiżanki. Aromar świerzo mielonej kawy w kuchni , odgłos młynka, pianka tak gęsta, że można kroić, cukier na niej leży i ciężko go wymieszć z naparem i ten smak ....
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
O żona wróciła i pamięć.Za ekspres wszystkomający bezawaryjnie dziąłający 10 lat zapłaciliśmy 700 zł.Kawa ziarnista jest tańsza od mielonej. Warto.
Ekspres nie musi być drogi aby robić dobrą kawę. Maszyna musi mieć określone parametry , dobra kawa i umiejętne zaparzenie.
Ekspres nie musi być drogi aby robić dobrą kawę. Maszyna musi mieć określone parametry , dobra kawa i umiejętne zaparzenie.
Oqrek,
http://caffeprego.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=37&t=6382
Możesz zacząć czytać od końca...
Konto usunięte, złośliwiec...

http://caffeprego.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=37&t=6382
Możesz zacząć czytać od końca...
Konto usunięte, złośliwiec...
Dolce far niente 
FUX, lepiej opowiedz o tym, sprawdza się podobnie jak auta ? w serwisie najpierw ? przegląd czy cóś ?
pytam serio, tam wielkie ciśnienia to i uszczelki chyba może wydmuchać ?
pytam serio, tam wielkie ciśnienia to i uszczelki chyba może wydmuchać ?
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 256 razy
- Polubione posty: 533 razy
Oqrek, słodzisz kawę?! To tak jak pić single malty z colą albo piwo z sokiem, a fe! 
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, Słodzeniem to idywidualna sprawa poczucia smaku. Z reguły nie słodzę.Ale czasami gdy mam taką ochotę i jak zaparzę podwójne espresso, które jest cholernie mocne, łyzeczka cukru trzcinowego jak najbardziej.
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Oj tam farmazony opowiadacie, ja tam słodzę i żyję
w moim mieście jest taki zwyczaj,że się słodzi kawkę ,herbatkę.
Ale za to wódkę pije się ze szklanki albo z gwinta, i bardzo popularna jest tutaj jagodzianka na kościach.
Ale za to wódkę pije się ze szklanki albo z gwinta, i bardzo popularna jest tutaj jagodzianka na kościach.
Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 256 razy
- Polubione posty: 533 razy
Oqrek pisze: Słodzeniem to idywidualna sprawa poczucia smaku.
To zupełnie jak ze szpinakiem w przedszkolu
Gump, no i u Was porządnych trunków też się z Colą nie miesza!
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae