Piękny dzień dziś mamy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Piękny dzień dziś mamy

Post 1 mar 2012, o 06:52

Marta, luuuz :-)

Klub jak wynika z informacji nie jest spontanem, tylko biznesem Hołka. I tym się zasadniczo różni od naszego forum. To jest w sumie dość żałosne, że goście muszą ostro zapłacić, żeby móc pobawić się i poekscytować swoimi zabawkami jak choćby my na Chlejadach.

No ale taka jest cena bycia nieprzyzwoicie bogatym. Wtedy trzeba płacić nawet za wodę ze strumienia ;-)

Grześ to ujął naprawdę całkiem zgrabnie - Hilton nie ma tu nic do rzeczy :giggle:

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 1 mar 2012, o 08:16

Jeśli ktoś ma ochotę płacić tyle kasy za to żeby uścisnąć dłoń szanownego Hołka i pośmigać jego flotą proszę bardzo.
Prawda jest jednak taka ,że wielu ludziom się w dupach poprzewracało całkiem wyraźnie. :mrgreen:
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 1 mar 2012, o 08:24

Kruszyn pisze: Nie śmiał się,tylko łechtał próżność...
A tak poważnie jak ktoś chce zapłacić dychę wpisowego plus 90 tys opłaty rocznej to już jego sprawa. Jak kogoś stać to tylko pozazdrościć w dobrym słowa znaczeniu .Mam nadzieję ,że Fux nas będzie dobrze reprezentować,może czasem nawet dobre słowo o nas powie

Uwierz, że mam inne sposoby na spędzanie wolnego czasu, niż przekopywanie się do Warszawy na kawę do Hiltona czy Victorii.
Kto jak kto, ale od Ciebie nie oczekuję, abyś mą próżność łechtał.
Nie mam takiej potrzeby.
A tak ogólnie to się odpie..., gdyż ostatnio zbyt często bawisz się moim kosztem, o co Cię nie proszę.
Rodzisz sporo niepotrzebnych "konfliktów"...

;-)
Dolce far niente ;-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 1 mar 2012, o 10:19

barbie pisze: Wolnoć Tomku w swoim domku.

I właśnie dlatego napisałem co napisałem. Mogie, czy nie mogie ?
barbie pisze: Należy się umartwiać i spotykać w McD żeby sobie broń boże na Forum Subaru nie pomyśleli że komuś się w dupie poprzewracało?

Dobre zdanie, ujęłaś w nim wszystko. Jeżeli ktokolwiek, robi cokolwiek wyłącznie kierowany tym co pomyślą o tej aktywności i o mnie samym inni, nadaje się do "darcia łacha" :mrgreen:

barbie pisze: To może powinnam się wycofać z Forum, bo zdarzają mi się wizyty w Hiltonie za co bardzo przepraszam

A proszę bardzo, na zdrowie (dotyczy przepraszania, a nie wycofywania się skądkolwiek) :-p

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Marta to jest po prostu DĘTE - naprawdę tego nie czujesz ?

Link: http://www.youtube.com/watch?v=LkPrclUezV0

:mrgreen:
Brak podpisu.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 1 mar 2012, o 10:25

zazdrośnicy :-p

barbie ma racje a reszta blefuje- jak sie to mawia nie Nasze małpy nie nasz cyrk & kto ma ten gra :thumb:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 1 mar 2012, o 10:34

Grzesiek_67 pisze:PS. Marta to jest po prostu DĘTE - naprawdę tego nie czujesz ?
Nie ma to żadnego znaczenia. Jeśli ktoś ma ochotę być dęty bądź jakikolwiek inny i z podobnymi sobie się zadawać, to takie jego prawo. Nie przyszli tutaj namawiać nas na zmianę światopoglądu i wmawiać nam, że ich życie jest lepsze. A pogarda i wyśmiewanie się z innego stylu życia jest po prostu smutne.
Nie jestem wcale przekonana kto z nas jest szczęśliwszy. Każdy mierzy swoją miarą. Na stronach klubu widać, że goście lubią samochody, a nie że spotykają się żeby wyśmiewać maluczkich. Widocznie niektórym pasuje płacić za przynależność do klubu i to jest ich sprawa.
Konto usunięte pisze:Marta, luuuz :-)

Klub jak wynika z informacji nie jest spontanem, tylko biznesem Hołka. I tym się zasadniczo różni od naszego forum. To jest w sumie dość żałosne, że goście muszą ostro zapłacić, żeby móc pobawić się i poekscytować swoimi zabawkami jak choćby my na Chlejadach.
Odnoszę wrażenie, że nasze zabawki to jednak trochę inna liga, trochę inna zabawa i inne oczekiwania. A że przedsięwzięcie komercyjne? No to co? Jak ktoś chce, to płaci.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 1 mar 2012, o 10:35

Konto usunięte pisze: nie Nasze małpy nie nasz cyrk & kto ma ten gra

Hołek to osoba publiczna, a my naśmiewamy się z zachowań nowobogackich. Nie widzę naprawdę punktu zaczepienia.
Po Hołku można jeździć tak samo jak po Wałęsie :razz:
Gump pisze: Prawda jest jednak taka ,że wielu ludziom się w dupach poprzewracało całkiem wyraźnie. :mrgreen:
I to jest najlepsze podsumowanie :thumb:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 1 mar 2012, o 10:44

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 mar 2012, o 10:44

barbie pisze: A pogarda i wyśmiewanie się z innego stylu życia jest po prostu smutne.

A tu już moglibyśmy porozmawiać, bo zdanie choć zajebiście poprawne politycznie i dające dowód kultury osobistej jest ... również dowodem hipokryzji.

Nigdy, w żadnej sytuacji życiowej nie zdarzyło Ci się patrząc, czytając, słuchając pomyśleć o drugim człowieku (dobra, górnolotnie - jego stylu życia) z pogardą ? Nigdy ? Kaman... :cofee:

Mi się zdarzyło i zdarza i na gram nawet nie jest mi ani wstyd, ani smutno z tego powodu.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 mar 2012, o 10:46

Konto usunięte pisze:
Gump pisze: Prawda jest jednak taka ,że wielu ludziom się w dupach poprzewracało całkiem wyraźnie. :mrgreen:
I to jest najlepsze podsumowanie :thumb:
Rzeczywiście, żeby kupować samochód za 150-200k, który nawet ESP nie ma, to trzeba mieć poprzewracane.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 1 mar 2012, o 10:50

Konto usunięte pisze:
Konto usunięte pisze: nie Nasze małpy nie nasz cyrk & kto ma ten gra
Hołek to osoba publiczna, a my naśmiewamy się z zachowań nowobogackich. Nie widzę naprawdę punktu zaczepienia.
Po Hołku można jeździć tak samo jak po Wałęsie :razz:
a posiadanie subaru czy kominka w domu :razz: nie jest nowobogackie ?
pewnie dla kogoś tam jest i pewnie gdzieś tam sie naśmiewa ale czy mu od tego przybywa ?

co do Hołka i Wałka - tylko jeden z nich ma parcie na media :-p

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 mar 2012, o 10:54

Grzesiek_67 pisze:
barbie pisze: A pogarda i wyśmiewanie się z innego stylu życia jest po prostu smutne.

A tu już moglibyśmy porozmawiać, bo zdanie choć zajebiście poprawne politycznie i dające dowód kultury osobistej jest ... również dowodem hipokryzji.

Nigdy, w żadnej sytuacji życiowej nie zdarzyło Ci się patrząc, czytając, słuchając pomyśleć o drugim człowieku (dobra, górnolotnie - jego stylu życia) z pogardą ? Nigdy ? Kaman... :cofee:

Mi się zdarzyło i zdarza i na gram nawet nie jest mi ani wstyd, ani smutno z tego powodu.
Zdarzyło się, ale zwykle ze wstydem. Bo nie wiem, co kogo w życiu spotkało. Natomiast nie mam w sobie za grosz zawiści wobec ludzi, którzy mają lepiej.
Możesz wierzyć lub nie, tłumaczyć się ani udowadniać nie zamierzam.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 1 mar 2012, o 11:24

a my naśmiewamy się z zachowań nowobogackich.
Skąd wiedza, że to są nowobogaccy? Czy naprawdę wystarczy, że ktoś robi coś, co nas nie interesuje, względnie nas na to nie stać, aby używać tak pejoratywnych określeń? Często śmiejąc się z innych sami wypadamy żałośnie ;-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 1 mar 2012, o 11:24

Konto usunięte pisze: a posiadanie subaru czy kominka w domu nie jest nowobogackie ?
ufffffff, nie mam ani jednego ani drugiego :giggle:

a wogóle to gdzie ta wiosna ? ? ? ?

po przemysleniu i sprawdzeniu wysokości wpisowego i składek przyznaje się bez bicia że gdybym miał na przykład a...ze 100 milionów złotych to zapewne zapisałbym się do tego klubu supesamochodów, z góry przepraszam :razz:
Ostatnio zmieniony 1 mar 2012, o 11:27 przez esilon, łącznie zmieniany 1 raz.

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 1 mar 2012, o 11:27

Fido pisze:my naśmiewamy się z zachowań nowobogackich
A co jest nowobogackiego w tym?

Wielu ludzi interesuje się topowymi sportowymi autami.
Jedni mogą je wprawdzie tylko oglądać w gazetach albo telewizji - i samo to już ich niejednokrotnie podnieca,
a innych stać żeby takimi samochodami jeździć - wiec super, że to robią.

Zapisanie sie do takiego klubu jest jak najbardziej racjonalne finansowo.
Przez 2-3 lata człowiek bedzie miał okazję pojeździć wieloma naprawde bardzo ciekawymi samochodami.
Żeby je wszystki kupić i utrzymać, musiałby wydać wielokrotnie więcej pieniędzy, niż wynosi składka w takim klubie.
A poza pieniędzmi, jest jeszcze kwestia czasu,który można na coś przeznaczyć. To też nie zawsze jest nieograniczone.
Podsumowując - uważam to za zupełnie sensowny pomysł, potencjalnie akrakcyjny dla bardzo wielu ludzi.
Mnie tak czy siak - zwyczajnie nie stać. Nie mam się więc nad czym zastanawiać.
Ale jeśli kogoś stać i kręcą go takie auta, a mimo to nie zapisze się, żeby nie uchodzić za nowobogackiego, albo żeby coś tam...
no to powiedzmy - też jego sprawa.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 mar 2012, o 12:08

barbie pisze: Możesz wierzyć lub nie, tłumaczyć się ani udowadniać nie zamierzam.

Wierzę, nie oczekuję ;-)
So What! pisze: Często śmiejąc się z innych sami wypadamy żałośnie ;-)

No i pięknie i niechaj tak pozostanie. Żałość (cholerka może "żałosność" :? ) też trzeba umieć obnosić 8-)

Moim zdaniem, podkreślę raz jeszcze moim zdaniem, można robić z siebie wszystko (łacha, geniusza, newmoney, barana, kozę, fiuta, etc.) byle ... nie mówić, że jest inaczej, nie zaklinać rzeczywistości, brać po prostu na klatę to jakim jestem. Kropka i koniec w temacie Marioli 8-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 1 mar 2012, o 12:35

Konto usunięte pisze: To jest w sumie dość żałosne, że goście muszą ostro zapłacić, żeby móc pobawić się i poekscytować swoimi zabawkami jak choćby my na Chlejadach.
A nie czujesz się jak frajer, który do zabawy taką, czy inną zabawką musi ją kupić, a tymczasem oni, za ułamek ceny tychże zabawek mogą się pobawić czymś, przy czym auto moje, Twoje czy nawet foraskowe ueberpotwory są niczym kupka łajna przy diamencie?

W czym problem? Taki klub to nic nowego, na zachodzie też trochę tego jest. Z jednej strony koszty uczestnictwa są duże, bo klub ma wyjść na swoje, a nie utopić wiadro kasy, z drugiej, za możliwość pobawienia się takimi pojazdami mogą zapłacić niewielką część sumy, którą musieliby zapłacić za utrzymanie takiej floty samodzielnie. Naprawdę zawsze trzeba kupować browar do napicia się piwa?

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 1 mar 2012, o 15:13

ky pisze: A nie czujesz się jak frajer, który do zabawy taką, czy inną zabawką musi ją kupić, a tymczasem oni, za ułamek ceny tychże zabawek mogą się pobawić czymś, przy czym auto moje, Twoje czy nawet foraskowe ueberpotwory są niczym kupka łajna przy diamencie?
Pewnie bym się czuł, gdyby to było dla mnie ważne. Ale nie jest, wręcz traktuję to jako potężny przerost formy nad treścią (abstrahując od tego, że mnie nie stać na takie farmazony). Dzisiejszy świat skupił się na konsumpcji, wrażeniu, przedmiocie, rozrywce, wygodzie i wielu innych "wartościach", które są płytkie i nie niosą nic oprócz chwilowego doznania. Zastrzegam sobie prawo do piętnowania tego, choćby wszyscy weszli mi na głowę.

Zdaję sobie sprawę z tego, że z takimi wyznawanymi zasadami, często wypadam żałośnie :evilgrin:

W dupach się poprzewracało i tyle :-p

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 1 mar 2012, o 15:20

Konto usunięte pisze:Dzisiejszy świat skupił się na konsumpcji, wrażeniu, przedmiocie, rozrywce, wygodzie i wielu innych "wartościach", które są płytkie i nie niosą nic oprócz chwilowego doznania. Zastrzegam sobie prawo do piętnowania tego, choćby wszyscy weszli mi na głowę.
piętnujesz, że hej:
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 16#p287416

:giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 1 mar 2012, o 15:22

Лукашэнка, wybacz, miałem chwilę słabości 8-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 1 mar 2012, o 16:40

FUX pisze: Uwierz, że mam inne sposoby na spędzanie wolnego czasu, niż przekopywanie się do Warszawy na kawę do Hiltona czy Victorii.
Kto jak kto, ale od Ciebie nie oczekuję, abyś mą próżność łechtał.
Nie mam takiej potrzeby.

Absolutnie się nie bawię,po prostu myślałem że już należysz a jak nie to za chwilę się zapiszesz. Odnoszę wrażenie ,że jak sie denerwujesz to pewnie boisz się rozmowy "kwalifikacyjnej" bo niestety nie każdy może tam być członkiem. Pojeździsz do Wawy ,Vieny to na pewno uda Ci się przekonać Hołka. :-)
FUX pisze: A tak ogólnie to się odpie..., gdyż ostatnio zbyt często bawisz się moim kosztem, o co Cię nie proszę.
Rodzisz sporo niepotrzebnych "konfliktów"...
No niestety nie mogę obiecać bo bym skłamał, a że poniekąd forum zrobiło się ostatnio na "prośbę" Jimbo troszkę katolickie to nie mogę grzeszyć. :evilgrin:
FUX pisze: Rodzisz sporo niepotrzebnych "konfliktów"...
No normalnie nie wiem czy to komplement czy zarzut :?:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 1 mar 2012, o 20:00

Konto usunięte pisze: Klub jak wynika z informacji nie jest spontanem, tylko biznesem Hołka.
Z tego co wiem, Hołek jest tu bardziej twarzą całego przedsięwzięcia, niż osobą stojącą za całym interesem.

ky pisze: W czym problem? Taki klub to nic nowego, na zachodzie też trochę tego jest. Z jednej strony koszty uczestnictwa są duże, bo klub ma wyjść na swoje, a nie utopić wiadro kasy, z drugiej, za możliwość pobawienia się takimi pojazdami mogą zapłacić niewielką część sumy, którą musieliby zapłacić za utrzymanie takiej floty samodzielnie. Naprawdę zawsze trzeba kupować browar do napicia się piwa?
+1

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 1 mar 2012, o 23:09

Nie za bardzo rozumiem , czemu się tak podniecacie :idea: .
To jest po prostu interes :!: czyli ma przynieść kasę założycielom klubu a wybaczcie ale trudno by się spotykali w barze u Pana Henia .
Jak ktoś wpłaca taką kasę to jednak oczekuje luksusu .
I w cale nie uważam ,że tu się komuś w D przewróciło :idea: .
Po cholerę kupować jakąś tam kosmiczną fure skoro można ją za jakąś w sumie dla bogaczy nie wielka kwotę wcześniej po testować .
Zazdrość przez Was przemawia i tyle :razz:
Zrzędy i marudy z Was :mrgreen:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 mar 2012, o 19:14

A se pięknie dziś pozazasuwałem Subarką :thumb: No śliczniusio Ona szła i te brum-brum-brum-brum. Oł je, to je życie. La dolce vita i kurna Panie pirmavera :-) :-) :-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 3 mar 2012, o 16:47

inquiz, latasz z tym wykrywaczem metalu a to trzeba nurkować :giggle:
http://wiadomosci.onet.pl/ciekawostki/n ... omosc.html
To byłby piękny dzień jakbyś wykopał coś takiego :-d
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

ODPOWIEDZ