Uwaga na oszusta

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Kubik
4 gwiazdki
Auto: impreza
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Uwaga na oszusta

Post 3 mar 2012, o 11:24

maf1 pisze:Kochani!
Muszę Wam powiedzieć, że chyba policja wzięła się za drania. Albo za mnie :lol: Dostałem wezwanie na komisariat w charakterze świadka w sprawie o przestępstwo z art. 286 (oszustwo). Na wezwaniu jest adres z danych, które gościu (ten mrozental)podał jako dane do przlewu. Oczywiście moje dane. Przygotuję się dobrze na przesłuchanie :thumb:
Weź dwóch adwokatów . Bedę paczki nosił na widzenia :giggle:

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 3 mar 2012, o 11:40

Ważne, aby była cebula i smalec :lol:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 3 mar 2012, o 12:11

Coś się ostatnio pozmieniało.
Sporo szumu jest z przekrętaczami od doładowań, nikonów, iphonów, canonów, etc.
Dolce far niente ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 5 mar 2012, o 11:34

maf1 pisze: Muszę Wam powiedzieć, że chyba policja wzięła się za drania. Albo za mnie :lol: Dostałem wezwanie na komisariat w charakterze świadka w sprawie o przestępstwo z art. 286 (oszustwo). Na wezwaniu jest adres z danych, które gościu (ten mrozental)podał jako dane do przlewu. Oczywiście moje dane. Przygotuję się dobrze na przesłuchanie :thumb:
Wreszcie się coś ruszyło :thumb:

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 8 kwie 2012, o 08:09

Dane adresowe to on często zmienia (zmieniał). Może właśnie dla tego, że policja prowadzi jakieś postępowanie to bank odsyła pieniądze, które wpływają na konto z różnymi danymi adresowymi.
So what: gówno "coś się ruszyło" :wall: Dostałem wezwanie ale za późno (odebrałem z poczty dzień po terminie). Zadzwoniłem do niuni prowadzącej sprawę i umówiłem się na inny termin. Nie przyszła do pracy :x Dzwoniłem jeszcze dwa razy, dwie panie policjantki zapisały mój numer telefonu i qpa. Nikt się do dziś nie odezwał. Ehhh, szkoda gaaadać :wall:

ODPOWIEDZ