jaaasne. robisz im fantastycznie.Alan, Alan, Alan! pisze:Nie płacąc bankowi robisz im dobrze
Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
czarne jest piękne...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
Alan, Alan, Alan! pisze: obecnie nie spłacam jakiejś śmiesznej kwoty na karcie, bo mi się nie chce sima przełożyć. Ich zysk moja wygoda![]()
A potem będziesz kurwił, że za 3 PLN doliczyli Ci 27 groszy odsetek.... i 30 PLN za wysłanie monitu, kary za niespłacenie czy coś. W sumie bogatemu wszystko wolno
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
oj się obrazilście prawie za parę groszy. Miesięcznie więcej fajki kosztują mnie w Polsce niź ta karta. Jakoś damy radę.
A co, Cygan jest komornikiemcyqan pisze: Bergen napisał(a):Cyqanowi chleb zabierasz
Kto i co mi znów zabiera...?![]()
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 83 razy
Kwestię mandatu i ściągania znam dobrze, akurat przerabiam temat
Wykroczenie z 23/06/2011 (mandat 300 PLN)
Na początku lutego dostałem 2 pisemka:
- Kopia tytułu wykonawczego od Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego do mojego Urzędu Skarbowego (co ciekawe, wystawiony 11/08/2011, więc bardzo długo przeleżał w US, który musiał ustalić mój numer rachunku)
- Zawiadomienie o zajęciu prawa majątkowego, bla, bla z Urzędu Skarbowego skierowane do banku
Bank blokuje na koncie kwotę mandatu plus kwotę kosztów egzekucyjnych. I tu jest ciekawie, bo US wysłał pismo do BRE, a BRE zrobił mi blokadę na wszystkich moich kontach w mbanku i Multibanku
Dzisiaj zadzwoniłem do banku i złożyłem dyspozycję, z którego konta ma to być rozliczone
Łączne koszty - 348 PLN (300 mandat, 18 koszty, 30 'usługa' banku)
Mój pracodawca w ogóle nie był w to zaangażowany
Wykroczenie z 23/06/2011 (mandat 300 PLN)
Na początku lutego dostałem 2 pisemka:
- Kopia tytułu wykonawczego od Mazowieckiego Urzędu Wojewódzkiego do mojego Urzędu Skarbowego (co ciekawe, wystawiony 11/08/2011, więc bardzo długo przeleżał w US, który musiał ustalić mój numer rachunku)
- Zawiadomienie o zajęciu prawa majątkowego, bla, bla z Urzędu Skarbowego skierowane do banku
Bank blokuje na koncie kwotę mandatu plus kwotę kosztów egzekucyjnych. I tu jest ciekawie, bo US wysłał pismo do BRE, a BRE zrobił mi blokadę na wszystkich moich kontach w mbanku i Multibanku
Dzisiaj zadzwoniłem do banku i złożyłem dyspozycję, z którego konta ma to być rozliczone
Łączne koszty - 348 PLN (300 mandat, 18 koszty, 30 'usługa' banku)
Mój pracodawca w ogóle nie był w to zaangażowany
Bergen, to loteria jest trochę, raz to trwa dwa lata raz dwa tygodnie. Ponoć w Lubelskim szczególnie cięci i czekają w blokach startowych na koniec terminu, tak mi policjant ostatnio mówił.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 83 razy
Dokładnie, wszystko zależy od regionu. Jak dostałem mandat w Warszawie, to uwinęli się błyskawicznie. Ten powyżej był z okolic Radomia
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
o to w citi jest jeszcze inaczejGodlik pisze: Bank blokuje na koncie kwotę mandatu plus kwotę kosztów egzekucyjnych. I tu jest ciekawie, bo US wysłał pismo do BRE, a BRE zrobił mi blokadę na wszystkich moich kontach w mbanku i Multibanku
blokada konta + telefon czy wykonuję przelew
mogę odmówić wypłaty a oni nie moga tego sami wykonać
mając 5 zł na koncie można tak sprawę ciągnąc w nieskończoność
lekka paranoja ale takie są przepisy banku
tak po prawdzie ja mogę lub nie zgodzić się na zapłacenie komornikowi
jarmaj pisze:
Jak nie mają konta, to nie bawią się w jego ustalanie w tak błahej sprawie.
Dawno temu dostałem pisemko z US. Ponieważ już mieszkałem gdzie indziej, w nowym złożyłem NIP-3. Chyba US-y z różnych województw się nie dogadują
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Teee! Chcesz się bić?Bergen pisze:Przecież to obciach mieć wolnegossaka. A wolnegossaka kombi to obciach do sześcianu.esilon pisze: piekne kombi wolnegossaka zamawiac u Pitera i juz
Wy tu pitu pitu o polityce a Kuzi w szpitalu ugodzony nożem
http://wyborcza.pl/1,75248,11276287,Raj ... nozem.html
http://wyborcza.pl/1,75248,11276287,Raj ... nozem.html
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Już wczoraj było info na forum.
Może do tej samej panny chodzili, co ten prezes z moty engil..
Dolce far niente 
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Dzień dobry
Ładny dzionek nam się urodził...ale to chyba dobrze
Pozdrawiam
Grzegorz
Ładny dzionek nam się urodził...ale to chyba dobrze
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Re: Re: Coś niedobrego
ach, Andrzej, to Twoje poczucie humoru.FUX pisze:Już wczoraj było info na forum.
czarne jest piękne...
To ja tę uroczą twórczość polityczną wyprowadzam do stosownego wątku. Miejcie, kochani, na uwadze, że mamy na forum wątek polityczny i jak macie ochotę się na ten temat miziać, to tam będzie dobre miejsce. To nie jest forum polityczne tak co do zasady.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
barbie pisze: To ja tę uroczą twórczość polityczną wyprowadzam do stosownego wątku. Miejcie, kochani, na uwadze, że mamy na forum wątek polityczny i jak macie ochotę się na ten temat miziać, to tam będzie dobre miejsce. To nie jest forum polityczne tak co do zasady.
i
zofija pisze: barbie,
O to, to!
W pełni zgoda dziewczyny i szczere sorry za wczorajsze "dysputy". Człek stary i głupi
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Wczoraj jeden pan wyprzedzał drugiego pana, a ten skręcił w lewo bez patrzenia w lusterko. Skutek: panowie skasowali swoje auta (na szczęście bez ofiar w ludziach), a przy okazji - poważnie poturbowali Ignisa mojej Mamy, spokojnie stojącego sobie na parkingu
Plusy tej sytuacji: mamy teraz w rodzinie, jako zastępczaka, Kangoo z panoramicznym dachem -
fajne auto, takim jeszcze nie jeździłem 
Plusy tej sytuacji: mamy teraz w rodzinie, jako zastępczaka, Kangoo z panoramicznym dachem -
WiS, mam wrażenie że coś Wam ostatnio próbuje powiedzieć, że pora zrewidować flotę w rodzinie