18+ dobrze się zastanów zanim tu wejdziesz
Re: 18+ dobrze się zastanów zanim tu wejdziesz
system szkolenia i przede wszystkim egzaminowania w Polsce jest debilny i z definicji zły.
Piter 35, ma absolutną rację. A co do wieku zdawania to w obecnym systemie jestem przeciw młodszym kierowcą.
Chyba ,że coś takiego jak mówi Alan, Alan, Alan! ,ale na to tak jak mówię trzeba by zmienić wszystko.
Piter 35, ma absolutną rację. A co do wieku zdawania to w obecnym systemie jestem przeciw młodszym kierowcą.
Chyba ,że coś takiego jak mówi Alan, Alan, Alan! ,ale na to tak jak mówię trzeba by zmienić wszystko.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Brakuje opcji "tak, ale...", więc kliknąłem "nie".
Z pełną świadomością, że 16 to lepszy wiek na naukę niż 18, że w wieku 18 większosć ludzi nie jest wcale mądrzejszych, niż dwa lata wcześniej (w wieku np. 23 też nie), a przede wszystkim, że system szkolenia jest do dupy - i gdzie nie ustawić granicy wiekowej, to i tak będzie źle.
W zmianę systemu szkolenia - nie wierzę.
Wierzę natomiast w selekcję naturalną (Gal mnie tego kiedyś nauczył, tu, na forum).
Krótko mówiąc:
1) Konto usunięte, nie wierz w system państwowy, tylko ucz swoje dzieci jeździć tak, żeby miały szanse przetrwać na drogach, wśród kretynów i wariatów - i odchować Ci wnuki;
2) im później dzieci robią prawo jazdy, tym później powodują wypadki - a to dobrze dla psychiki starych
Z pełną świadomością, że 16 to lepszy wiek na naukę niż 18, że w wieku 18 większosć ludzi nie jest wcale mądrzejszych, niż dwa lata wcześniej (w wieku np. 23 też nie), a przede wszystkim, że system szkolenia jest do dupy - i gdzie nie ustawić granicy wiekowej, to i tak będzie źle.
W zmianę systemu szkolenia - nie wierzę.
Wierzę natomiast w selekcję naturalną (Gal mnie tego kiedyś nauczył, tu, na forum).
Krótko mówiąc:
1) Konto usunięte, nie wierz w system państwowy, tylko ucz swoje dzieci jeździć tak, żeby miały szanse przetrwać na drogach, wśród kretynów i wariatów - i odchować Ci wnuki;
2) im później dzieci robią prawo jazdy, tym później powodują wypadki - a to dobrze dla psychiki starych

FUXFUX pisze:Nawet, gdy ktoś ma +18 lat, nie oznacza, że będzie potrafił bezpiecznie posługiwać się autem, wiertarką, szlifierką kątową, maszyną do szycia, penisem, waginą, etc.![]()

tak długo jak szkolić się u nas będzie tak jak dziś - to prawko powinni dawać okresowe, pierwsze na rok -jak nie ma zdarzeń = przedłużamy na kolejne 2 lata, nie ma zdarzeń to do 60tki, potem badania co 2,3 lata dla odświeżania dokumentu
takiego mam pomysła, hey

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Coś ściemniasz.....Piter 35 pisze: a prawko zdobyłem w wieku 16![]()

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Nigdy mnie nie ciągnęło do samochodów to i prawko robiłem jako stary grzyb, ale to dobrze bo jak byłem młody to strasznie mnie nosiło
coś czuję ,że długo bym nie pojeździł mając mleko pod nosem. Młodzi Gniewni są Szybcy i Wściekli a więc niebezpieczni, jestem na nie.
coś czuję ,że długo bym nie pojeździł mając mleko pod nosem. Młodzi Gniewni są Szybcy i Wściekli a więc niebezpieczni, jestem na nie.

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
No i kolejny nudny wątek się zrobił, a autor chyba liczył na coś innego
Oczywiście mogę się mylić 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

No fakt , lekko skoloryzowałemKruszyn pisze: Coś ściemniasz.....![]()

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Pewnie się nie mylisz.....rrosiak pisze: Oczywiście mogę się mylić![]()

Musiałbyś być starszy od węgla i FuxaPiter 35 pisze:. E to taki stary to nie jestem
![]()

Ostatnio zmieniony 6 mar 2012, o 21:29 przez Kruszyn, łącznie zmieniany 1 raz.
- WiS
- 6 gwiazdek
1. Kto zna Jarmaja, powinien mieć zgodę na przekraczanie +30 i na slajd po rądzie,rrosiak pisze: autor chyba liczył na coś innego
2. Dla córek próg powinien być wyższy (np. "po ślubie"),
3. Do absztyfikantów córek ojcowie powinni miec prawo strzelać bez ostrzeżenia

Mordo Ty moja, Daj pyskaWiS pisze: Do absztyfikantów córek ojcowie powinni miec prawo strzelać bez ostrzeżenia

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Kruszyn, jak Cię spotkam, to nadstaw dupę, żebym mógł Cię kopnąć; z trafieniem nie będę miał żadnego problemu... 

Dolce far niente 

FUX, a jak Ci się zwichnie albo złamie to kto za endoprotezę zapłaciFUX pisze: jak Cię spotkam, to nadstaw dupę, żebym mógł Cię kopnąć; z trafieniem nie będę miał żadnego problemu...![]()

Kruszyn pisze: Musiałbyś być starszy od węgla i Fuxa

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
WiS pisze: 2. Dla córek próg powinien być wyższy (np. "po ślubie"),
3. Do absztyfikantów córek ojcowie powinni miec prawo strzelać bez ostrzeżenia
czyli co ustalamy? najpierw edukacja seksualna, a jak się okaże że odpowiedzialny i "zdolny" jest artysta/ka to dopuszczamy do egzaminu na prawo jazdy? a kto będzie weryfikował "sprawność i zdolność" w sprawach sexualnych? trzeba powołać jakąś komisję która będzie weryfikację przeprowadzałaFUX pisze:Nawet, gdy ktoś ma +18 lat, nie oznacza, że będzie potrafił bezpiecznie posługiwać się... penisem, waginą, etc.![]()

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Kruszyn, wolę te chrwackie, niż warszawskie...
Moja nóżka bardziej zwinna, niż Twój palec wskazujący...

Moja nóżka bardziej zwinna, niż Twój palec wskazujący...

Dolce far niente 

Piter 35, masz wpierdol przy najbliższej okazji na autobanie... 
P.S. Zmień sobie ksywkę; te 35 to już dawno i nieprawda...

P.S. Zmień sobie ksywkę; te 35 to już dawno i nieprawda...

Dolce far niente 

- WiS
- 6 gwiazdek
Może to rozmiar... kołnierzyka?FUX pisze: te 35 to już dawno i nieprawda
Też drogówka...?OBK H6 pisze: kto będzie weryfikował "sprawność i zdolność" w sprawach sexualnych?

FUX pisze: P.S. Zmień sobie ksywkę; te 35 to już dawno i nieprawda...

Ale te 35 to znaczy co innego

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
TIRówki?WiS pisze: Też drogówka...?

35... Piter, pojemność termosu?

Normalnie aż się wzruszyłem,jak sobie przypomniałem ilu takich zwinnych widziałemFUX pisze: Moja nóżka bardziej zwinna, niż Twój palec wskazujący...![]()

Fuxiu , mnie i Pitera chcesz nokautować ,coś bojowo nastawiony jesteś

No przecież to jasne , ja też wolęFUX pisze: wolę te chrwackie, niż warszawskie...![]()

Kruszyn, dobrze, że wykazałeś się taka roztropnością... 

Dolce far niente 

-
bojar
- 6 gwiazdek
- Auto: forester 2,5XT,Q5
- Polubił: 84 razy
- Polubione posty: 234 razy
Witam.
pzdr.
Nie bardzo rozumiem.Tzn co? Dajemy od momentu jak zaczął chodzić,czy nie dajemy nikomu? Ja rozumiem,że są ludzie (jednostki),którzy w wieku 15 lat są rozsądni i "debile" którzy nigdy nie powinni dostać prawa jazdy. Ale z doświadczenia,człowiek im starszy tym mądrzejszy. 15-16 letni ludzie (dojrzewanie,hormony,etc) to kiepski materiał na dobrych kierowców. A tylko takich mamy szkolić.(podobno).FUX pisze:Nawet, gdy ktoś ma +18 lat, nie oznacza, że będzie potrafił bezpiecznie posługiwać się autem, wiertarką, szlifierką kątową, maszyną do szycia, penisem, waginą, etc.![]()
pzdr.
jestem na tak, niech jeżdżą na odpowiedzialność rodziców, tylko dodatkowy pedał i lusterka dla pilnującego tatusia by się przydał. niekoniecznie na autobanie albo w dużym ruchu ale poza miastem w niedzielę? imo lepiej wyrobić pewne odruchy zanim się wpadnie w ten głupi wiek około 18tki. niektórzy to się nie będą nadawać nigdy i tego nie da się przepisami określić dokładnie.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!