Subaru Outback MY10 US - czy warto

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
bzikus7
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy MY06 2.0 165KM kombi
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Subaru Outback MY10 US - czy warto

Post 8 mar 2012, o 16:47

Witam.
Mam do Was pytanie. Mam okazję odkupić od siostry za całkiem fajne pieniądze Subaru Outback MY10 z 6MT z USA. Teraz od niedawna jeżdżę legacy MY06 EU. W związku z tym że auto jest z USA nie jest to japońska produkcja tylko ich rodzima to nie jestem pewien czy jest to te same auto jeżeli chodzi o jakość itp itd. Dlatego mam kilka pytań.
1. Czy warto pomijając względy ekonomiczne kupować w wersję US?
2. Czy silniki, skrzynia napęd też jest składana w USA?
3. Czy konieczna jest zmiana przednich świateł? Bo tył jest ok kierunki są żółte.
4. Gdzieś słyszałem że wersje US mają słabsze głowice i że ogólnie silniki jeżeli chodzi o jakość materiału, prawda?
5. Czy ktoś z Was jeździ takim autem w Polsce, czy nie wychodzą jakieś niedociągnięcia typowo dla wersji US?
6. Czy auta ma dwumas?

Z góry dzięki za odpowiedź. Zastanawiam się bo auto jest od nowości u siostry ma 30 tyś km przebiegu, co prawda miała małą stłuczkę ale wymieniona została lampa (była porysowana), błotnik i zderzak więc nic poważnego bo jeździła po stłucze przez 2 tygodnie bez naprawy zanim mechanik miał wolny termin więc auto wizualnie i technicznie super.

Pozdrawiam. Bzikus7.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: Subaru Outback MY10 US - czy warto

Post 8 mar 2012, o 21:08

Kiedyś temat był omawiany (chyba jeszcze na forum SIP), i generalny wniosek był taki, ze produkcja z Indiany trzyma poziom analogiczny do japońskiej.
Ale szczegółów, niestety, nie pamiętam.
Coś mi się kojarzy o gorszych plastikach w środku i o bardziej miękkich nastawach zawieszenia.
Światła, ztcp, do wymiany.

bzikus7
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy MY06 2.0 165KM kombi

Post 9 mar 2012, o 10:01

Dzięki WiS za odpowiedź.
WiS pisze: Kiedyś temat był omawiany (chyba jeszcze na forum SIP), i generalny wniosek był taki, ze produkcja z Indiany trzyma poziom analogiczny do japońskiej.
Ale szczegółów, niestety, nie pamiętam.
Ok dzięki poszukam tam ewentualnie wrzucę ten temat.
WiS pisze: Światła, ztcp, do wymiany.
Światła tylko przód? Co to ztcp?
Pozdrawiam. Bzikus7.

karol76
0 gwiazdek
Auto: forester 2.5xt us

Post 9 mar 2012, o 10:41

bzikus7 pisze: Co to ztcp?
Z tego co pamiętam - chyba ;-)