Piękny dzień dziś mamy
Re: Piękny dzień dziś mamy
Kruszyn, a latam ale takie znalezisko to poza zasięgiem, Odyssey które to znalazło to normalna spółka akcyjna która się specjalizuje w poszukiwaniach podwodnych. mają pieniądze, ludzi i sprzęt. ich najbardziej znane znalezisko to wrak Atochy http://www.melfisher.org/1622.htm
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
http://biznes.interia.pl/raport/emerytu ... ym,1770048
Piękna sprawa...
W skrócie, jak być co jakiś czas na emeryturze w kwiecie wieku....
Piękna sprawa...
W skrócie, jak być co jakiś czas na emeryturze w kwiecie wieku....

Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
FUX pisze: Piękna sprawa...
Przecież nie ma najmniejszych przeszkód, żebym poszedł na 5 letnią emeryturę w wieku 40 lat. Zależy to tylko ode mnie. Wystarczy, że sobie odłożę trochę pieniędzy na to i hulaj dusza. W czym więc problem?
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Tak właściwie, to ja poszedłem na emeryturę (wcale nie 5-letnią...) w wieku lat 36, choć oficjalnie to ona się nie nazywa emerytura, tylko "praca naukowo-dydaktyczna"Konto usunięte pisze: na 5 letnią emeryturę w wieku 40 lat

Ale realnych różnic nie ma: wstaję późno, powłóczę się trochę po realu i wirtualu, popieprzę jakieś głupoty, wezmę leki, popieprzę... płacą mi socjal, zebym z głodu nie umarł, czasem coś dorobię... popieprzę... spotkam się z kumplami z partyzantki, wezmę leki... ech, wesołe jest życie staruszka, bez względu na wiek

WiS pisze: Tak właściwie, to ja poszedłem na emeryturę (wcale nie 5-letnią...) w wieku lat 36, choć oficjalnie to ona się nie nazywa emerytura, tylko "praca naukowo-dydaktyczna"
Ale realnych różnic nie ma: wstaję późno, powłóczę się trochę po realu i wirtualu, popieprzę jakieś głupoty, wezmę leki, popieprzę... płacą mi socjal, zebym z głodu nie umarł, czasem coś dorobię... popieprzę... spotkam się z kumplami z partyzantki, wezmę leki... ech, wesołe jest życie staruszka, bez względu na wiek![]()
I kto za to płaci ?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
WiS pisze: wstaję późno, powłóczę się trochę po realu i wirtualu, popieprzę jakieś głupoty, wezmę leki, popieprzę... płacą mi socjal, zebym z głodu nie umarł, czasem coś dorobię... popieprzę... spotkam się z kumplami z partyzantki, wezmę leki... ech, wesołe jest życie staruszka, bez względu na wiek
Po prostu piękne. Piękne i klawe. Do takiej harmonii warto się zbliżyć choćby na 5 km. Gratuluję Panu

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- WiS
- 6 gwiazdek
Każdy może, trzeba tylko chcieć... wysiąść kiedyś z tego pędzącego expresu.Grzesiek_67 pisze: Do takiej harmonii warto się zbliżyć choćby na 5 km.
Wtedy jest szansa, że się na sąsiednim peronie trafi jakąś fajną wąskotorówkę. A jak nie, to przynajmniej można spokojnie kwiatki powąchać na łączce za dworcem, albo w barze dworcowym niespiesznie wciągnąć leniwe, spotkać przy tym ciekawych ludzi... bo w ekspresie, panie dzieju, to już teraz głównie konduktorzy jadą, w tym tajniacy

Ale podobno na ostatniej stacji mają rozdawać nagrody i puchary w konkurencji "kto umrze najbogatszy"

W sobotę miałem piekny dzień. Wystarczyło, że z prędkością 215 km/h minąłem dwa radiowozy i nie mogli mi nic zrobić
... zawsze niemieckie autostrady dobrze mnie nastrajają
Średnia prędkość przez całe Niemcy wsch-zach ponad 160 km/h

Średnia prędkość przez całe Niemcy wsch-zach ponad 160 km/h

Life is a Joke !
Patrząc na statystykę wypisów z list imprezowych, przy których pojawia się jako przyczyna: "siła wyższa", nasuwa się tylko jeden wniosek - ktoś tu gdzieś kręci i koloryzuje.WiS pisze:Tak właściwie, to ja poszedłem na emeryturę (wcale nie 5-letnią...) w wieku lat 36, choć oficjalnie to ona się nie nazywa emerytura, tylko "praca naukowo-dydaktyczna"![]()
Ale realnych różnic nie ma: wstaję późno, powłóczę się trochę po realu i wirtualu, popieprzę jakieś głupoty, wezmę leki, popieprzę... płacą mi socjal, zebym z głodu nie umarł, czasem coś dorobię... popieprzę... spotkam się z kumplami z partyzantki, wezmę leki... ech, wesołe jest życie staruszka, bez względu na wiek

czarne jest piękne...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Touchévibowit pisze: Patrząc na statystykę wypisów z list imprezowych, przy których pojawia się jako przyczyna: "siła wyższa", nasuwa się tylko jeden wniosek - ktoś tu gdzieś kręci i koloryzuje.![]()
![]()

- WiS
- 6 gwiazdek
Starajcie się, klaso zapieprzająca
Mój plan zajęć (pozapartyzanckich) można sobie wyguglać. W tygodnie parzyste wtorki i środy od 11.20 do 14.30, w nieparzyste tylko środy, w tych samych godzinach (o ile nie odwołam z powodu "siły wyższej"
)

Ojtam, ojtam, raz czy dwa...vibowit pisze: statystykę wypisów z list imprezowych, przy których pojawia się jako przyczyna: "siła wyższa",
Przecież napisałem, ze po pierwsze "czasem coś dorobię", po drugie, że czasami trzeba się spotkać z kumplami z partyzantki (a z partyzantami nie ma żartów!), no i po trzecie, raczcie pamiętać, że poza moim, jest jeszcze harmonogram Magvibowit pisze: ktoś tu gdzieś kręci i koloryzuje.

Mój plan zajęć (pozapartyzanckich) można sobie wyguglać. W tygodnie parzyste wtorki i środy od 11.20 do 14.30, w nieparzyste tylko środy, w tych samych godzinach (o ile nie odwołam z powodu "siły wyższej"

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
WiS pisze: Ojtam, ojtam, raz czy dwa...
Na miesiąc... przy imprezach organizowanych co dwa tygodnie

WiS pisze: no i po trzecie, raczcie pamiętać, że poza moim, jest jeszcze harmonogram Mag![]()
Zdziadziałeś... tzn. zobuwiałeś na starość?

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- WiS
- 6 gwiazdek
To się nazywa "lojalność małżeńska", ewentualnie "przyjemność ze spędzania czasu razem"Chloru pisze: zobuwiałeś

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
WiS, no właśnie, żeby to jeszcze bardziej docenić czasami warto wybrać się gdzieś samemu
A potem wiesz... "What happens in Vegas, stays in Vegas"
Chyba, że koledzy doniosą 

Ciekawe co na to KasiaChloru pisze:WiS, no właśnie, żeby to jeszcze bardziej docenić czasami warto wybrać się gdzieś samemu![]()

- Chloru
- 6 gwiazdek
Odp: Re: Piękny dzień dziś mamy
Ostatnio nie poszła z nami na piwo ;-pbarbie pisze:Ciekawe co na to KasiaChloru pisze:WiS, no właśnie, żeby to jeszcze bardziej docenić czasami warto wybrać się gdzieś samemu![]()
To Kruszyn był zrozpaczony, czy też nie poszedł?Chloru pisze: Ostatnio nie poszła z nami na piwo ;-p

- Chloru
- 6 gwiazdek
Odp: Re: Piękny dzień dziś mamy
Poszedł ale potem dwa dni chorował ;)Dido pisze:To Kruszyn był zrozpaczony, czy też nie poszedł?Chloru pisze: Ostatnio nie poszła z nami na piwo ;-p
łzy zalewały mi oczyDido pisze: To Kruszyn był zrozpaczony, czy też nie poszedł?![]()

Chloru pisze: Poszedł ale potem dwa dni chorował ;)
Za stary na piwo jestem, teraz to już tylko trunki co są pełnoletnie

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
E tam. Widziałam Cię z dwunastolatkąKruszyn pisze:
Za stary na piwo jestem, teraz to już tylko trunki co są pełnoletnie