Ale Kuba się zastanawia nad zakupem, więc zakładam, że papierowym ortodoksem już nie jest.rrosiak pisze:Nie mów hop, bo zapeszysz.

Ale Kuba się zastanawia nad zakupem, więc zakładam, że papierowym ortodoksem już nie jest.rrosiak pisze:Nie mów hop, bo zapeszysz.
Niestety. Wybór jest marny. Można odnieść wrażenie, że wydawcy nie chcą zarabiać na książkach w wersji elektronicznej.vibowit pisze:
FUX, słabo.
Iza mówi dokładnie to samo.rrosiak pisze:vibowit pisze: Będzie Pan zadowolony.![]()
Nie mów hop, bo zapeszysz. Niedawno próbowałem przekonać znajomą (mnie osobiście ten gadżet bardzo przypadł do gustu), która stwierdziła, że i owszem jakość "druku" jest OK, wygoda niebywała, ale to tak jakby jeść wykwintne danie plastikowymi sztućcami na jednorazowym talerzu. I chyba ma trochę racji, bo dla prawdziwego mola książkowego szelest przekładanych kartek i zapach papieru są niezastąpione
Można Kindla spryskać perfumami papierowymi, a w okładce nosić dwie kartki by sobie szeleścić.vicu pisze:Iza mówi dokładnie to samo.
FUX, czy to akurat Ciebie martwi?FUX pisze:Gdzieś wyczytałem, chyba przy okazji maca, że elektroniczne książki są na poziomie amerykańskim, znaczy o wiele droższe, niż w RP i ich odpowiedniki papierowe.
Na chomikuj jest cała masaSo What! pisze:Niestety. Wybór jest marny. Można odnieść wrażenie, że wydawcy nie chcą zarabiać na książkach w wersji elektronicznej.vibowit pisze:
FUX, słabo.
To nie jest rozwiązanie problemuKonto usunięte pisze:
Na chomikuj jest cała masa![]()
Po necie poserfujesz, ale trzeba być masochistą, żeby to robić na takim urządzeniu. Co do reszty zastosowań - papierowej książki też do nich nie wykorzystasz, a jakoś ją akceptujeszgregski pisze: Czy na kindlu jest najnowszy newsweek czy wprost? Czy pdfa wrzuca sie z latwoscia jak do iBooks ?
Czy poserfuje w necie? Obejze film w podrozy? Czy wyskocza z chmury ostatnie foty z podrozy? O mailach, forach i innych nie wspominam...
Ja pisalem o ipadzie jako nastepcy kolanowego laptoka na codzien...
A z kindlem to co?gregski pisze:Ksiazke papierowa w podrozy mam zawsze, stjuardesa mi moze skoczyc przy starcie i ladowaniu :)
Jest.gregski pisze:No dobrze Wac Pany.. Czy na kindlu jest najnowszy newsweek czy wprost?
Wrzucić się da bez problemu. Czy będzie wygodny do czytania to już inna para kaloszy.gregski pisze:Czy pdfa wrzuca sie z latwoscia jak do iBooks ?
Czy na iPadzie da się wklepać wygodnie parę linii kodu. Czy da się go podpiąć po kabelku do samochodu. Czy da się ...gregski pisze:Czy poserfuje w necie? Obejze film w podrozy? Czy wyskocza z chmury ostatnie foty z podrozy? O mailach, forach i innych nie wspominam...
Ja pisalem o ipadzie jako nastepcy kolanowego laptoka na codzien...
Wierzę, że iPad jest fajny, ale ja wolę coś poręcznego. Do miziana palcem po ekranie mam telefon. Więc nie dla mnie iPad. I nie chodzi o brak wow faktor, tylko o rozwiązania praktyczne.gregski pisze:Wierze, ze kindle jest fajny, ale ja wole papier. Kniga jedynie awaryjnie z ekranu. A pdfy, tygodniki czy czasopisma wole w kolorze wiec nie dla mnie kindle. I nie chodzi o wow faktor tylko o rozwiazania ktore dzialaja.
Elektronikę proszą, aby wyłączać, z tego, co pamiętam...vibowit pisze: A z kindlem to co?
Kurde. Rok mam i nie zauwazylem. Moze ten 'uzytkownik' powinien zainwestowac w bilet na silownie albo co?Konto usunięte pisze:Azrael, po prostu za ciężki. W pociągu za ciężki, i w łóżku za ciężki, i na kibelku za ciężki. Tak mi powiedział jeden user, który chciał kupić kindle'a do czytania, bo ipad go nie zadowalał w tym względzie ani trochę.
Jak się czasami przymierzam do iPada w Saturnie czy innym MM, to mam podobne wrażenie.
Szczegolnie fajnie misza wygladac aplikacje ajfonowe na takim ekranie :-DeMTi pisze:no zwłaszcza teraz, jak wszedł nowy z Retiną... ten wyświetlacz musi miażdżyć... I nawet patrząc na iP4 ciężko mi sobie wyobrazić, jak takiej jakości obraz wygląda na 10"gregski pisze: mnie ipad chodzi po glowie do prasy.. nie chce mi sie ciagle prosic znajomych o przywozenie z polski tygodnikow..
a na iphone troche za slabo widac :( knigi tez sie nie poczyta na iphone..