Drgania kierownicy i stuki w lewym kole
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
mateusz117
- 0 gwiazdek
- Auto: subaru forester
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Drgania kierownicy i stuki w lewym kole
Witam.mam subaru forester pierwszej wersji od niedawna,od jakiegoś czasu mam problem z drganiem kierownicy przy prędkości 90km/h i pojawiły sie stuki w lewym kole.byłem w serwisie sprawdzili zawieszenie i powiedzieli ze wszystko jest ok.znajomy mechanik mówił ze to przez błoto bo jeżdze często w błotnistym terenie,ćisnienie w oponach tez ok.Prosze o pomoc
-
mateusz117
- 0 gwiazdek
-
mateusz117
- 0 gwiazdek
Re: Drgania kierownicy i stuki w lewym kole
Łącznik stabilizatora albo klocki hamulcowe.
A jak toczysz się na luzie i rytmicznie wciskasz hamulec?
A jak toczysz się na luzie i rytmicznie wciskasz hamulec?
-
mateusz117
- 0 gwiazdek
niechce mi sie wierzyc ze przez błoto zalegające na amortyzatorach i felgach są stuki na dziurach a wrażenie jest takie jakby powietrza nie było w oponie i to tylko w lewym kole a prawym tego nie ma, to że kierownica drży to ok rozumiem
-
mateusz117
- 0 gwiazdek
też myslałem o łączniku,musze znaleśc jakiegos normalnego mechaniora bo ci w serwisach to wrzucają auto na rolki i wszystko jest dlanich ok klocki hamulcowe są dobre
-
mateusz117
- 0 gwiazdek
Nie łączyłbym stukania z drganiami kierownicy. Drga bo pewnie masz błoto w feldze, niewyważone koło/koła, lub wadliwą oponę.
Stuki to może być wszystko.
Mechanicy nie tak dawno mojej siostrze w Preludzie tak zawieszenie sprawdzili stwierdzając że jest wszystko w porządku, że w sobotę jej jedno koło odpadło.
Stuki to może być wszystko.
Mechanicy nie tak dawno mojej siostrze w Preludzie tak zawieszenie sprawdzili stwierdzając że jest wszystko w porządku, że w sobotę jej jedno koło odpadło.
-
mateusz117
- 0 gwiazdek
przyczyn moze byc wiele ale w tym samym dniu pojawiły sie stuki i dranie
-
mateusz117
- 0 gwiazdek
Hehe, nie. swożeń się wyswożniował z wahacza.
Jak w tym samym dniu się pojawiło, to może luz na końcówce drążka?
Jak w tym samym dniu się pojawiło, to może luz na końcówce drążka?
-
mateusz117
- 0 gwiazdek
Co do swoznia to ja wam powiem tyle: pojechalem na przeglad rejestracyjny jak co roku, autko igla, nic nie stuka nie puka. Gosc sobie wjechal, poogladal auto, powachal, polizal, wjechal na szarpaki itp, po czym oznajmia mi ze nie podbije przegladu bo mam oba swoznie wahaczy wybite w takim stopniu ze absolutnie auto sie nie nadaje do jazdy. Oczywiscie uslyszawszy to oplulem go wszystkim co mialem w ustach (solidny łyk coli) i po zjechaniu z szarpakow okazalo sie ze tak mi sie zaczely tluc swoznie ze nie szlo wytrzymac w aucie. A nic nie stukalo jak przybylem do stacji. Nie zawsze musi stukac zeby bylo popsute ... Mozliwe jest to ze na szarpakach tak rozdupcylo te swożnie ?