Kubik pisze: Konto usunięte, Moim zdaniem to jemu chodziło o to że na stadionie nie sa potrzebne trybuny dla widzów . Wystarczy że będzie boisko i szatnia z prysznicami
A moim zdaniem nie. Więc mamy spór

Kubik pisze: Konto usunięte, Moim zdaniem to jemu chodziło o to że na stadionie nie sa potrzebne trybuny dla widzów . Wystarczy że będzie boisko i szatnia z prysznicami
No właśnie na dłuższą metę okażą się u nas niepotrzebne.Konto usunięte pisze:Nic nic. Po prostu jeszcze bardziej komfortowe będzie jak się człowiek położy w wannie i będzie popijał drinki z parasolką. Ale czy to oznacza, że stadiony są niepotrzebne?Лукашэнка pisze: Byłem.
No i co z tego?
Лукашэнка pisze: Wystarczy zdać sobie sprawę jak ludzie stają się wygodni. Kolejne młode pokolenie jeszcze bardziej. Im się już tam nie będzie chciało chodzić.
To tez jest jakiś pomysł!Kubik pisze:Konto usunięte, Moim zdaniem to jemu chodziło o to że na stadionie nie sa potrzebne trybuny dla widzów . Wystarczy że będzie boisko i szatnia z prysznicami
Iiiitam.Лукашэнка pisze: Wystarczy że będzie boisko i szatnia z prysznicami
Koniecznie trzeba zaangażować telewidzów w widowisko. Kiedy w końcu wprowadzą możliwość wpływania na zmiany zawodników w systemie audiotele?Konto usunięte pisze:To, że się zbliżamy do modelu opisanego w Matrixie mówiłem już dawno. Ale nie znaczy, że przyłożę rękę, by to promowaćЛукашэнка pisze: Wystarczy zdać sobie sprawę jak ludzie stają się wygodni. Kolejne młode pokolenie jeszcze bardziej. Im się już tam nie będzie chciało chodzić.
No tak.vibowit pisze:Koniecznie trzeba zaangażować telewidzów w widowisko. Kiedy w końcu wprowadzą możliwość wpływania na zmiany zawodników w systemie audiotele?
Wprawdzie Лукашэнка feministką chyba nie jestЛукашэнка pisze:Vibowit,
rozumiem o czym piszesz, ale nie zgadzam się z taką argumentacją.
Właśnie patrząc długoterminowo, te stadiony to zupełna klapa.
Nawet jeśli to będzie jakiś najwspanialszy mecz piłkarski ( Polska-Brazylia, albo KKS Lech – FC Barcelona), to na stadionie może go obejrzeć maksymalnie kilkadziesiąt tysięcy ludzi. Można też zapytać ilu rodziców będzie stać aby zabrać swoje dzieci na taki mecz? I czy na pewno warto?
Przy obecnym rozwoju technologii TV (HD, 3D) oglądanie meczu w TV jest nie tylko tańsze, ale często po prostu bardziej komfortowe.
Ponadto, tylko w ten sposób miliony ludzi mają szansę aby wydarzenie obejrzeć. W tym te dzieci, które miałyby się w ten sposób zarazić miłością do sportu. W celu tego zarażania zresztą rzecz nie musi się odbywać w Polsce (gdzie gospodarze dostają zwykle baty, co może być wręcz demotywujące). Może lepiej niech się zarażają tak jak do tej pory oglądając na ekranie zmagania Barca-Real, itd...
Oczywiście, wiem jak ważne dla zdrowia jest rekreacyjne uprawianie sportu. To jest taka dziedzina, którą bym chciał propagować i wspierać. Tyle, ze to naprawę ma niewiele wspólnego z chodzeniem na stadion aby obejrzeć jakiś mecz. Chodzi o to żeby samemu systematycznie jakieś aktywności sportowe uprawiać. I to najlepiej nie wyczynowo (bo to najkrótsza droga do kalectwa), tylko właśnie rekreacyjnie.
Zgadzam się z tobą jeśli chodzi o igrzyska dla ludu. To jest niestety ta prymitywna motywacja, która stoi za tym programem budowy stadionów na EURO2012 w Polsce. Oprócz oczywiście drugiej mocnej motywacji decydentów, czyli przewalenie dużej publicznej kasy. No bo przecież wiesz jak wygląda układ finansowy: UEFA sprzedaje bilety i prawa do transmisji zbiera wszystkie większe zyski, a Polska i Ukraina ponoszą wszystkie koszty organizacji imprezy. Sportowe Fair Play.
danikl,danikl pisze:Wprawdzie Лукашэнка feministką chyba nie jest,ale argumenty przedstawia podobne więc polecam ten tekst
http://wyborcza.pl/1,123455,11367558,Ko ... n=wyborcza
W sensie że co? Że masz dłuższy staż pracy? Jesteś ode mnie jakieś 15 lat starszy, to masz. Ale też i o te 15 lat wcześniej pójdziesz na emeryturę, więc nie wiem o co Ci chodzi.FUX pisze:rrosiak, o czas pracy chodzi...
Dopiero po przekroczeniu 250% średniej płacy, czyli obecnie dopiero przy płacy powyżej ok. 102 tys. zł rocznie, składki zusowskie już nie rosną.FUX pisze:A co do dobrych pensji, to nie jest czasami tak, że powyżej jakiejś kwoty płaci się składkę w równej wysokości...
FUX pisze: A co do dobrych pensji, to nie jest czasami tak, że powyżej jakiejś kwoty płaci się składkę w równej wysokości...
Jest ciąg dalszy tej historii. Podobno mandat dostał kierowca autobusu (za co???).rrosiak pisze:Konto usunięte pisze: Uuuuuuu, ale sobie zniszczyli ładny samochód
Tomek jak zawsze na bieżąco
burat pisze: no nie wiem kierowca nie zahaczył o sam pojazd tylko pan Kornacki otworzył w ostatniej chwili drzwi na roścież czego kierowca autobusu nie mógł przewidzieć i o nie zawadził![]()
OBK H6 pisze: z OC autobusu zostało wszystko naprawione