40 Rajd Świdnicki 2012- "ELMOT"- przejazd pokazowy
Re: 40 Rajd Świdnicki 2012- "ELMOT"- przejazd pokazowy
pawlaswrc, chyba będzie najłatwiej do mnie z tyli naklejkami a potem się "rozprowadzi" po zainteresowanych 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
OK, więc już nie drążę, tylko jeszcze niech się gawiedź wypowie na drugie pytanie 

Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

ciężko to teraz określić, ale im dalej w lasy, tym trudniej będzie z ew. noclegiem.. 
burat, a co tam wyszło niedobrego, jak można wiedzieć?

burat, a co tam wyszło niedobrego, jak można wiedzieć?

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, no jeszcze się okaże z tym moim niedobrym ale nieraz coś się skiepści w najmniej odpowiednim momencie

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Mimo tego, ze chcialbym zostac na noc to musze wracac i to bardzo szybko bo z Wrocka lece na Warmie ok 21:00 

Dobra to dziś jeszcze rozmawiałem z Karolem ale nie udało się spotkanie z dyrektorem ,choć jak Karol mówi to tylko proforma, bo pomysł się bardzo spodobał
. Więc pas_ti spotka się z dyrektorem w poniedziałek ,ja nie dam rady bo pracuję
Co do spotkania z Kajtkiem w środę przed rajdem to raczej potwierdzone i w godzinach wieczornych (kole 19-tej) odbędzie się to w Galerii Świdnica i tez jest prośba co by się pokazać może ustawić się przed galerią i porobić trochę fot z Kajtkiem i pogadać
A tak poza tym to Komunista (nie o własnych siłach
) ale wyjechał dziś z garażu
6 godzin składania tylnego zawieszenia (choć straszono nas ,że będzie dramat było spoko jak na amatorów
) i stwierdzenie "jest twardo
" ,połowa sukcesu za nami teraz tylko przednie zawieszenie jakoś w tygodniu powinienem ogarnąć i będzie czad
Z wczorajszymi problemami też powinno się jakoś uporać choć pewnie braknie kaski na jakieś dobre "buty" ,no ale to nic najwyżej pojedziemy na Dębica Pasio
(więcej bokami
) chyba ,że da radę znaleźć jakieś Markgumy może nawet używki czy inne slicki w pasztetowej cenie 

Co do spotkania z Kajtkiem w środę przed rajdem to raczej potwierdzone i w godzinach wieczornych (kole 19-tej) odbędzie się to w Galerii Świdnica i tez jest prośba co by się pokazać może ustawić się przed galerią i porobić trochę fot z Kajtkiem i pogadać

A tak poza tym to Komunista (nie o własnych siłach

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ty nie bądź taki tajniak, załóż Komuniście odrębny watek, żebym mógł n abieżąco kibicować - bo tutaj znalazlem info przypadkiem, ręka mi się omskłaburat pisze: Komunista (nie o własnych siłach ) ale wyjechał dziś z garażu (...) ,połowa sukcesu za nami

A tak bajdełej fajna inicjatywa, kiedyś jak będę miał akurat czas, chętnie dołaczę do takiego przejazdu... jakąś Skodą

WiS, przejazd tylko Imprezą
Komunista dostanie wątek już niedługo

Komunista dostanie wątek już niedługo

ooooo to może w końcu uda mi się galerię odwiedzićburat pisze:Co do spotkania z Kajtkiem w środę przed rajdem to raczej potwierdzone i w godzinach wieczornych (kole 19-tej) odbędzie się to w Galerii Świdnica i tez jest prośba co by się pokazać może ustawić się przed galerią i porobić trochę fot z Kajtkiem i pogadać![]()

burat w tej kwestii jest niereformowalny, już go o to prosiłem wielokrotnie, żeby założył swoisty dziennik budowyWiS pisze: załóż Komuniście odrębny watek, żebym mógł n abieżąco kibicować

a właśnie.. a co z sidorem? ktoś się kontaktował?
bee... jak już, to Profile X01burat pisze: znaleźć jakieś Markgumy

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Maxi74
- 2 gwiazdki
- Auto: napewno kiedyś znowu będzie...
Fajna inicjatywa ;) - srebrna gotowa do ustawienia się w szereguburat pisze: Co do spotkania z Kajtkiem w środę przed rajdem to raczej potwierdzone i w godzinach wieczornych (kole 19-tej) odbędzie się to w Galerii Świdnica i tez jest prośba co by się pokazać może ustawić się przed galerią i porobić trochę fot z Kajtkiem i pogadać

Memento quod nix egisse etiam noceat possit ...
- Maxi74
- 2 gwiazdki
eMTi, masz jakieś doświadczenia z Profilami bo myślę nad zakupem i waham się między średnimi i twardymi - zastanawiam się jak w ich przypadku z kompromisem pomiędzy trwałością i przyczepnościąeMTi pisze: jak już, to Profile X01

nie ma rozmiarów 13" cfaniczki 

Maxi74, mam mieć
Z tego, co wyczytałem, to miękka jest... za miękka
Zwłaszcza w przypadku masy Imprezy. Dlatego może się okazać, że twarda będzie najbardziej odpowiednia na Rakietową i to możliwe, że wcale nie kosztem przyczepności.. 

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Wróciłem!
Temat widzę rozkręcony i znamy coraz więcej szczegółów. Super.
Ja od siebie powiem, że postaram się żeby do rajdu Żukinio wyglądał jak prawdziwe GT a nie jakiś szczep ogrodowy.

Temat widzę rozkręcony i znamy coraz więcej szczegółów. Super.
Ja od siebie powiem, że postaram się żeby do rajdu Żukinio wyglądał jak prawdziwe GT a nie jakiś szczep ogrodowy.

- Maxi74
- 2 gwiazdki
A skad bedziesz bral? Bo z tego co widzialem to w Motohurcie ostatnio podrozaly.... :(eMTi pisze:Maxi74, mam miećZ tego, co wyczytałem, to miękka jest... za miękka
Zwłaszcza w przypadku masy Imprezy. Dlatego może się okazać, że twarda będzie najbardziej odpowiednia na Rakietową i to możliwe, że wcale nie kosztem przyczepności..
Masz jakies namiary na dobre ceny?
w sparawie opon, zapraszam na priv 

"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
GoTo, byłem szybszy od Ciebie, żeby Ci nagarnąć klienta 

- pas_ti
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza 2.0GL + "złomek" vel grzechotnik
ok, wróciłem właśnie ze spotkania z dyrektorem 40 Rajdu Świdnickiego. Oficjalnie mamy błogosławieństwo na przejazd, na zasadach takich jak w pierwszym poście, a więc bez napinania , kolumną i na spokojnie. Strasznie zwracali na to uwagę,ponieważ nasz start będzie przed autami funkcyjnymi, już co prawda po zamknięciu OS-u ,ale jednak może się zdarzyć ,że służby zabezpieczenia będą coś jeszcze poprawiać , taśmować etc. wiec "z uwagą" generalnie.
Dziś w Automobilklubie mają spotkanie organizacyjne, dlatego godziny jakie tutaj podaje są jeszcze orientacyjne. Dostałem zapewnienie,że po ustaleniu ostatecznego harmonogramu czasowego prześlą do mnie dokładną rozpiskę dotyczącą naszego przejazdu. Można zakładać ,że nasz przejazd będzie +/- ok. 30min przed pierwszą załogą. Dodatkowo w tej chwili mają ok 40min.wolnego czasu przed drugim przejazdem tego OS-u , wiec zastanawiają się czy nie moglibyśmy pojechać 2 razy tego dnia - mają to jeszcze obgadać.
Dla naszych potrzeb będzie wyznaczone miejsce w którym będziemy mogli się wcześniej na spokojnie zebrać tak ,żeby nie kombinować nic na ostatnią chwilę.
Są dwie propozycje:
A: ul.Śląska - dojazd od ul.Westerplatte ->ulicą bokserską i sportową . Na ul.Sportowej mają stać auta ratownicze, pogotowie , straż etc. więc zastanawiam się czy nie będzie problemu z przejazdem. B: ul.Pionierów - dojazd od ul.Wałbrzyskiej -> przy przejeździe kolejowym w dół ul.Pionierów -> na rondzie prosto. Odcinek pomiędzy ul.Sprzymierzeńców , a ul. Śląską będzie zamknięty dla ruchu więc tam również możemy mieć miejsce dla nas. Ostateczne miejsce zostanie wybrane przez organizatora. Dostaniemy mapkę wraz z planem dojazdu.
Poruszyłem sprawę sprawnego dojazdu do miejsca spotkania, tak żeby nie było problemów z ludźmi z zabezpieczenia , lub policją. Najpewniej otrzymamy specjalne naklejki na szybę uprawniające nas do wjazdu na zamknięty odcinek drogi, lub w ostateczności będzie musiała powstać lista uczestników przejazdu, którą trzeba będzie wysłać do organizatora i te osoby będą mogły wjechać na odcinek. Osobiście wolałbym pierwsze rozwiązanie, z daleka będzie wiadomo ,że tak oznaczony samochód może wjechać i wszystko wtedy idzie sprawniej. Musieliby jednak specjalnie dla nas wydrukować takie naklejki wiec ostatecznie jak będzie zobaczymy.
Pomysł z oklejeniem naszych aut bardzo im się spodobał, a jak wspomniałem ,że mamy replikę 22B to już w ogóle byli zadowoleni pawlaswrc
Pytali o ilość uczestników, powiedziałem ,że w tej chwili jest nas ok.25 osób - taka ilość byłaby ok, ale nie jest to w tej chwili przynajmniej liczba nieprzekraczalna. Jest jeszcze trochę czasu więc w razie "W" można będzie kogoś przykleić.
To na razie tyle, jak dotrą do mnie ostateczne zaakceptowane przez nich harmonogramy , zaraz dam znać.

Dziś w Automobilklubie mają spotkanie organizacyjne, dlatego godziny jakie tutaj podaje są jeszcze orientacyjne. Dostałem zapewnienie,że po ustaleniu ostatecznego harmonogramu czasowego prześlą do mnie dokładną rozpiskę dotyczącą naszego przejazdu. Można zakładać ,że nasz przejazd będzie +/- ok. 30min przed pierwszą załogą. Dodatkowo w tej chwili mają ok 40min.wolnego czasu przed drugim przejazdem tego OS-u , wiec zastanawiają się czy nie moglibyśmy pojechać 2 razy tego dnia - mają to jeszcze obgadać.
Dla naszych potrzeb będzie wyznaczone miejsce w którym będziemy mogli się wcześniej na spokojnie zebrać tak ,żeby nie kombinować nic na ostatnią chwilę.
Są dwie propozycje:
A: ul.Śląska - dojazd od ul.Westerplatte ->ulicą bokserską i sportową . Na ul.Sportowej mają stać auta ratownicze, pogotowie , straż etc. więc zastanawiam się czy nie będzie problemu z przejazdem. B: ul.Pionierów - dojazd od ul.Wałbrzyskiej -> przy przejeździe kolejowym w dół ul.Pionierów -> na rondzie prosto. Odcinek pomiędzy ul.Sprzymierzeńców , a ul. Śląską będzie zamknięty dla ruchu więc tam również możemy mieć miejsce dla nas. Ostateczne miejsce zostanie wybrane przez organizatora. Dostaniemy mapkę wraz z planem dojazdu.
Poruszyłem sprawę sprawnego dojazdu do miejsca spotkania, tak żeby nie było problemów z ludźmi z zabezpieczenia , lub policją. Najpewniej otrzymamy specjalne naklejki na szybę uprawniające nas do wjazdu na zamknięty odcinek drogi, lub w ostateczności będzie musiała powstać lista uczestników przejazdu, którą trzeba będzie wysłać do organizatora i te osoby będą mogły wjechać na odcinek. Osobiście wolałbym pierwsze rozwiązanie, z daleka będzie wiadomo ,że tak oznaczony samochód może wjechać i wszystko wtedy idzie sprawniej. Musieliby jednak specjalnie dla nas wydrukować takie naklejki wiec ostatecznie jak będzie zobaczymy.

Pomysł z oklejeniem naszych aut bardzo im się spodobał, a jak wspomniałem ,że mamy replikę 22B to już w ogóle byli zadowoleni pawlaswrc

Pytali o ilość uczestników, powiedziałem ,że w tej chwili jest nas ok.25 osób - taka ilość byłaby ok, ale nie jest to w tej chwili przynajmniej liczba nieprzekraczalna. Jest jeszcze trochę czasu więc w razie "W" można będzie kogoś przykleić.
To na razie tyle, jak dotrą do mnie ostateczne zaakceptowane przez nich harmonogramy , zaraz dam znać.

pas_ti, aaaaaaaaaa ale się jaram 
może uda mi się Żabsko wyrychtować na tip top do tego czasu :D

może uda mi się Żabsko wyrychtować na tip top do tego czasu :D
Rewelacja
Juz sie kurde doczekac nie moge 

Think, Feel, Drive
Zawsze w tej kolejości.
NIgdy odwrotnie ;)
Zawsze w tej kolejości.
NIgdy odwrotnie ;)
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
pas_ti pisze: a jak wspomniałem ,że mamy replikę 22B to już w ogóle byli zadowoleni pawlaswrc![]()

Ja pierdzielę.....
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

No właśnie jakby ktoś chciał nocleg to pisać do mnie na priv, dzwonilem dziś wstępnie na zwiady cena za spanie 2
5zł więc myślę że nie jest zła. Ps. Nie jest to hotel 5 gwiazdkowy ;p

No właśnie jakby ktoś chciał nocleg to pisać do mnie na priv, dzwonilem dziś wstępnie na zwiady cena za spanie 25zł więc myślę że nie jest zła. Ps. Nie jest to hotel 5 gwiazdkowy ;p