COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
FUX pisze: rrosiak, a od kiedy tak?
Chyba od marca 2011, ale od tego czasu regularnie uzupełniają ten punkt o nowe kategorie.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
kos, gdzieś niedawno widziałem taką fabrykę... wjeżdżały przystanki, wyjeżdżały subaraki... 

no nie wiem... mi to raczej wygląda na jakiś inny przekręt.... 1,2mln raczej nie jest wart, więc to nie przecinek... A z drugiej strony, sprzedawać kradziony na allegro, podając vin, to też bez sensuOBK H6 pisze:czyżby kolejna sprawa miała zakończyć się w sądzie ? ktoś kliknął, więc chyba gostek będzie musiał mu to auto załatwićWRC fan pisze:Bentley po taniości![]()
http://motoallegro.pl/2012-bentley-cont ... 91257.html
niezły wałek
http://findyourauto.net/Bentley-Contine ... 82272.aspx

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
rrosiak pisze: Już nie, bo po kilku takich sprawach zmienili regulamin.
Artykuł 3. Punkt 3.6 Regulaminu Allegro
Celem Transakcji dotyczących sprzedaży lub wynajmu nieruchomości, Transakcji w kategorii „Wakacje” oraz Transakcji w kategorii „Motoryzacja” (serwis motoAllegro), w podkategoriach „Samochody”, „Motocykle”, „Maszyny budowlane”, „Maszyny rolnicze”, „Inne pojazdy i łodzie”, "Przyczepy, naczepy" oraz "Wózki widłowe", Transakcji w kategorii "Usługi" oraz Transakcji w podkategorii "Żywe zwierzęta" nie jest zawarcie umowy, jakiekolwiek czynności podejmowane przez Użytkowników w ramach tych Transakcji nie są wiążące, a Transakcje te mają charakter wyłącznie ogłoszeniowy.
O ile w sprawie sprzedaży nieruchomości to jeszcze rozumiem - i tak umowa bez notariusza jest guzik warta - to w przypadku całej reszty to ordynarne walenie w trąbę...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Konto usunięte pisze: O ile w sprawie sprzedaży nieruchomości to jeszcze rozumiem - i tak umowa bez notariusza jest guzik warta - to w przypadku całej reszty to ordynarne walenie w trąbę...
Konto usunięte, tuż po wprowadzeniu tego zapisu na różnych forach rozgorzała dyskusja (głównie dotycząca aspektów prawnych), gdzie powoływano się na kodeksy itp., ale prawda jest taka, że Allegro nikogo nie zmusza do korzystania z serwisu, a jako dobrowolny użytkownik akceptujesz regulamin i możesz ich cmoknąć.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
rrosiak, no jasne że nie, mogę sobie kupić gdzie indziej. A na Allegro powystawiać kupę przedmiotów z zaliczkową płatnością, pobrać kasę, a za miesiąc pozwracać ludziom, ale co zarobię na odsetkach to moje...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Trudno się nie zgodzić. Te zapisy regulaminu to zaklinanie rzeczywistości.Konto usunięte pisze:
O ile w sprawie sprzedaży nieruchomości to jeszcze rozumiem - i tak umowa bez notariusza jest guzik warta - to w przypadku całej reszty to ordynarne walenie w trąbę...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
W samą porę kupiłem Forestera - z okazji przebudowy kampusu zamykają mi parking w robocie...
Oczywiście, o zorganizowaniu zastępczego nikt nie pomyślał, bo myślenie boli
Poniżej: pisemko-curiosum
Własnie przypełzło mailem.
Nic to, obok są liczne ziemno-trawiaste skarpy, na które osobówki nie wjadą...

Poniżej: pisemko-curiosum

Nic to, obok są liczne ziemno-trawiaste skarpy, na które osobówki nie wjadą...

- "Tato, do krzyżówki: szpara u kobiety, na "p"
- "Poziomo czy pionowo ?"
- "Poziomo"....
- "Pysk"
- "Poziomo czy pionowo ?"
- "Poziomo"....
- "Pysk"
Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
ciekawy artykuł... nic nie widzę, ciemność widzę, ciemność...
Odsetek rzekomych niewidomych na greckiej „Wyspie Ślepców”, jak określa się Zakynthos, jest blisko 9-krotnie wyższy niż w innych europejskich krajach – wynika z danych Światowej Organizacji Zdrowia.
Co ciekawe, na liście osób otrzymujących rentę dla niewidomych znajdziemy m.in. taksówkarza czy myśliwego, którzy wciąż pracują w swoim fachu – zauważa WSJ.
Zakynthos stała się symbolem olbrzymiej korupcji i oszustw, które na skutek kryzysu i drastycznych oszczędności są coraz bardziej powszechne w Grecji. Fikcyjnych niepełnosprawnych nie brakuje w całym kraju, a na ich utrzymanie grecki rząd wydaje co roku setki milionów euro.
„Wygląda na to, że ‘niewidomi’ z Zakynthos widzą tylko i wyłącznie kolor pieniędzy” – pisze WSJ cytując grecki dziennik Ethos.
Chcąc wyplenić oszustwa Greków, grecki resort zdrowia wprowadził ostatnio obowiązek rejestrowania się osób pobierających rentę inwalidzką w centralnej bazie danych. Za sprawą nowych wymogów cudownie ozdrowiały tysiące Greków – w rejestrze znalazło się o 36 tys. mniej rencistów niż w 2011 r.
Różnica ta pokazuje skalę oszustw w Helladzie. Ministerstwo odnotowało liczne przypadki wielokrotnego ubiegania się o rentę na ten sam rodzaj niepełnosprawności. Rzadkością nie jest też pobieranie zasiłków i rent przez osoby, które od dawna już nie żyją. Wśród nieuczciwych praktyk znalazły się też fałszywe diagnozy wystawiane przez lekarzy w zamian za pieniądze i akceptowanie bezprawnych rent przez lokalnych samorządowców w celu zyskania poparcia mieszkańców – wylicza WSJ.
Do centralnego rejestru wpisało się jedynie 190 osób z ponad 700 „niewidomych” rencistów na wyspie Zakynthos.
Kiedy na początku 2011 roku władze wyspy Zakynthos zażądały od „niewidomych” mieszkańców udania się na badania wzroku do szpitala w Atenach, tylko 100 osób odpowiedziało na apel. Lekarze potwierdzili ślepotę zalediwe u 50 osób – dowiedział się WSJ.
Grecy tłumaczą się, że nielegalne renty są dla nich jedynym sposobem na wiązanie końca z końcem w czasach kryzysu. Jedna z lekko niedowidzących mieszkanek wyspy Zakynthos mówi, że nie byłaby w stanie przeżyć za jej miesięczną emeryturę w wysokości 300 euro bez renty inwalidzkiej, która wynosi 724 euro i wypłacana jest raz na dwa miesiące.
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
OBK H6,
. A propos ślepców:
Stoi ślepy, przyciska do piersi durszlak i go tak maca, maca i mówi:
- no nie, jak długo żyję, takich głupot to jeszcze nie czytałem
-------------------------------------
A to prawdziwa historia:
Kiedy kupilismy poprzednie auto, znajomi z pracy mojej żony pytali,
dlaczego kupiliśmy kombi ?
Żona odpowiada, że się czasem przyda większy bagażnik, poza tym mąż
gra w takim zespole blues-rockowym, to będzie miał czym przewozić sprzęt .
- a na jakim instrumencie gra mąż ?
- na harmonijce ustnej ....
...... podobno pospadali z krzeseł ze śmiechu

Stoi ślepy, przyciska do piersi durszlak i go tak maca, maca i mówi:
- no nie, jak długo żyję, takich głupot to jeszcze nie czytałem

-------------------------------------
A to prawdziwa historia:
Kiedy kupilismy poprzednie auto, znajomi z pracy mojej żony pytali,
dlaczego kupiliśmy kombi ?
Żona odpowiada, że się czasem przyda większy bagażnik, poza tym mąż
gra w takim zespole blues-rockowym, to będzie miał czym przewozić sprzęt .
- a na jakim instrumencie gra mąż ?
- na harmonijce ustnej ....
...... podobno pospadali z krzeseł ze śmiechu

Mój ulubiony fragment filmowy . Jak go ogladam to płaczę ze śmiechu zawsze
pracowałem swego czasu w hotelu, za wielką wodą i "miejscowi" wtajemniczyli mnie wtedy w parę numerów jakie się robi gościom... i to jest najstarszy numer chłopców hotelowych, gdy nie dostaną napiwku za wniesienie bagaży... od tamtego czasu zawsze daję napiwkiKubik pisze:Mój ulubiony fragment filmowy . Jak go ogladam to płaczę ze śmiechu zawsze

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
FUX, nawet Virnik na Bielanach się na koniec załapał...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna