Poradnik młodego komputerowca
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Poradnik młodego komputerowca
Azrael, wystawić nie bardzo będę miał jak z pracy. Możesz podjechać wieczorem ewentualnie. Ewentualnie z domu mogę jakoś spróbować ale to marne 4 (8 w nocy) Mbps uploadu 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, sprawdź proszę najpierw czy to robi u Ciebie. Jak działa to wina Automapy, jak działa to nie wiem czego....
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Azrael, u mnie działa. Doszedłem do wyboru opcji instalacji (karta, urządzenie przenośne, PC).
Chloru, no to u mnie coś spieprzone. Kumpel mi to wystawi na ftp. Thx.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Azrael, ale jak to faktycznie problem w Twojej infrastrukturze to wystawienie pliku przez kolegę wcale nie musi pomóc 

Chloru, ale jak go pobiorę spakowanego rarem to będę wiedział czy się rozpakuje czy nie. Więc będę wiedział czy to problem z uszkodzeniem pliku czy z wykonaniem programu na moich sprzętach.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Azrael, ale do tego nie trzeba pobierać pliku. Wystarczy policzyć sobie md5 po obu stronach kabla.
Chloru, teoretycznie rozumiem co do mnie mówisz, praktycznie nie wiedziałbym jak to zrobić.
Azrael, a nie masz przypadkiem łącza z Orange, które ogranicza jednorazowy download do max. 3 gb? O tym chyba mówił Łukaszenko w innym wątku.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Pobrałem w poniedziałek, zainstalowałem i działa bez problemów.Azrael pisze: No dobra moi drodzy komputerowcy, czy ktoś używa Automapy? Jak tak to czy moglibyście pobrać Automapa 6.10b Europa i zobaczyć czy wam się otwiera instalator.
vicu pisze: Azrael, a nie masz przypadkiem łącza z Orange, które ogranicza jednorazowy download do max. 3 gb? O tym chyba mówił Łukaszenko w innym wątku.
Nie mam zajebistą usługę UPC Fibre Power 120
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
W Twojej wypowiedzi wyczuwam duży ładunek emocjiAzrael pisze:
Nie mam zajebistą usługę UPC Fibre Power 120

W Orange Free faktycznie jak sie przekonałem limit max wielkość przesyłanego pliku to 2GB.vicu pisze:Azrael, a nie masz przypadkiem łącza z Orange, które ogranicza jednorazowy download do max. 3 gb? O tym chyba mówił Łukaszenko w innym wątku.
Ale co ciekawe najprawdopodobniej to nie jest limit wprowadzony przez nich celowo, tylko jakiś techniczny "bug", o którym początkowo nawet sam Orange nie wiedział, gdy ludzie im to zaczęli zgłaszać.
Chloru pisze: Azrael, ale jak to faktycznie problem w Twojej infrastrukturze to wystawienie pliku przez kolegę wcale nie musi pomóc
Nie wiem gdzie jest problem ale plik pobrany od kolegi działa.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Azrael, może jakiś router po drodze lubi psuć pakiety. Ważne, że działa

Azrael, a jakie masz dostawce internetu?Azrael pisze: No dobra moi drodzy komputerowcy, czy ktoś używa Automapy? Jak tak to czy moglibyście pobrać Automapa 6.10b Europa i zobaczyć czy wam się otwiera instalator. Głupi jestem, pobrałem już ze 30 razy, na 3 różnych komputerach, dwóch różnych systemach i zawsze mam komunikat przy sprawdzaniu integralności archiwum że plik jest uszkodzony. Łącze winne czy co??? Pobrałem PL która jest dużo mniejsza i otwiera się bez problemu. Wczoraj w desperacji pobrałem download managera który weryfikuje wszytskie kawałki pliku po kolei i też dupa. Support Automapy twierdzi że plik jest OK.
EDIT: Nie doczytałem do końca widzę że problem już rozwiązany.
Pozdrawiam. Bzikus7.
bzikus7, czy ja wiem czy rozwiązany. To się chyba fachowo nazywa obejście problemu.
Eeee mi też się wiele razy zdarzało :DAzrael pisze:vibowit, największy hardcor jaki w zyciu widziałem to admin siedzący na gg z konsoli ssh i gadający tak gdzieś z 10 osobami.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
na forum literka "w" w postach wygląda jak przetarta, coś jakby mało tuszu było:), w czym problem, monitor wysiada ?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Gdzieś doczytałem, że w końcu oferta w ojczystym języku się pokazała.
Dolce far niente