Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Coś niedobrego

Post 5 kwie 2012, o 11:51

citan, a jeśli można wiedzieć, jaka marka?

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 5 kwie 2012, o 11:59

eMTi, amejzing iMac. Tym razem płyta główna.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 5 kwie 2012, o 12:08

iMaci jakoś im chyba nie wyszły, u nas w biurze kumple też mieli z nimi problemy...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 5 kwie 2012, o 12:14

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Polubione posty: 0

Post 5 kwie 2012, o 12:30

eMTi,
Używam iMac'a od 1,5 roku. Na razie bez problemów, nie licząc tego że po ściągnięciu Liona chodzi wolniej...
Mam nadzieje, że z TEINem bedzie podobnie ;-) :-p
Life is a Joke !

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 kwie 2012, o 12:33

@lbert pisze: Mam nadzieje, że z TEINem bedzie podobnie
@lbert pisze: po ściągnięciu Liona chodzi wolniej..

:?:

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 5 kwie 2012, o 12:59

@lbert, przyglądałeś się może swojej matrycy z bliska? To zrób to przynajmniej raz - nim miną dwa lata od zakupu.

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 5 kwie 2012, o 13:33

Konto usunięte,
TEIN Topic:
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... a&start=75

A jeśli chodzi o Liona, to nie jest tylko moja opinia - zamula

citan,
chyba najpierw musze wyczyścić ekran :-)
Life is a Joke !

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 kwie 2012, o 19:31

Brak podpisu.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 6 kwie 2012, o 20:09

jeszcze bardziej smutne jest to, że to 93248347239184 przykład nieudolności naszych stróżów prawa, czyli wymiaru sprawiedliwości. mam podejrzenie graniczące z pewnością, że gdyby autor skopał tych 4, to miałby teraz sprawę.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 6 kwie 2012, o 22:55

kolejny anonimowy czytelnik gazetki wyborczej :lol:

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 6 kwie 2012, o 23:38

Smutne?
Przecież od ścigania bandytów jest policja, nieprawdaż..?
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Kubik
4 gwiazdki
Auto: impreza

Post 7 kwie 2012, o 08:32

Gal pisze: Przecież od ścigania bandytów jest policja, nieprawdaż..?
Jesteś pewien ?
Któregoś dnia jechałem rowerem ścieżką rowerową wzdłuż ulicy Grójeckiej . Pod numerem 128 są pawilony handlowe i klienci parkują na ścieżce . Stało się to tak normalne że cham zepchnął mnie autem i zaparkował . Zwróciłem mu uwagę że zajechał mi drogę i jest niegrzeczny . Pod moim adresem padło kilka wyzwisk i dołączyli się właściciele tych sklepów . Zadzwoniłem po policję , przyjechali po godzinie . Obrazek mam nagrany jak panowie mundurowi przejechali przez alejkę i nawet nie zwrócili uwagi na to że przed ich nosem ktoś parkuje na ścieżce rowerowej . Czego my oczekujemy od policjantów ? Może nasze wyobrażenia ich przerastają ? Co musi sie wydarzyć aby zareagowali - może jak sie ludzi pobiją ? Podejrzewam że te same chamidła co parkują na chodniku i na scieżkach rowerowych , dzwonia natychmiast jak ktos im zaparkuje w bramie ich posesji :wall: Strasznie smutne gdy osoba z wózkiem musi omijać takiego debila . :x

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 kwie 2012, o 22:32

Gal pisze: Smutne?

Nie zrozumiałeś Grzegorzu. Smutna jest ludzka znieczulica i nieme przyzwolenie na podłość. Policja to sprawa w tym wypadku zupełnie wtórna.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 7 kwie 2012, o 23:38

Nie wydaje mi się aby było przyzwolenie na podłość. Ludzie się zwyczajnie boją o własne życie. A policja jest właśnie pierwotna, bo nigdy nie zdąży przyjechać na czas, w efekcie czego człowiek zostaje pozostawiony samemu sobie, nawet w najszlachetniejszej ze szlachetnych spraw.

O 8 rano na centralnym rondzie zawsze stoi radiowóz. Ile czasu może mu zająć dojazd do tramwaju na marszałkowskiej? 3 minuty? Pewnie mieli wyciszone radio :whistle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 7 kwie 2012, o 23:46

Konto usunięte pisze: Nie wydaje mi się aby było przyzwolenie na podłość. Ludzie się zwyczajnie boją o własne życie
albo wygodnie jest się nie interesować bo po co mieć problemy ,a każdy powód jest dobry żeby siebie usprawiedliwić ,jak by wszyscy się zainteresowali którzy byli w tym tramwaju na pewno tych czterech pajaców by zmiękło :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 kwie 2012, o 00:08

Konto usunięte pisze: Ludzie się zwyczajnie boją o własne życie. A policja jest właśnie pierwotna, bo nigdy nie zdąży przyjechać na czas, w efekcie czego człowiek zostaje pozostawiony samemu sobie, nawet w najszlachetniejszej ze szlachetnych spraw.

Nie Tomku, to nie działa na takiej zasadzie. Pamiętasz nasze szczenięce lata ? Generalnie nie było przyzwolenia na nazwijmy to dowolne zachowania. Zawsze się ktoś (i to nie jedna osoba i w tym właśnie była/jest siła "bez siły") znalazł kto w rozsądny sposób przywrócił jednego czy drugiego obywatela do pionu. I to było dobre. Pewność, że dowolnie bezwstydne i chamskie zachowanie zostanie zauważone i spotka się z odpowiednią reakcją innych. I człowiek wiedział, że nie na wszystko może sobie pozwolić. Powiedzenie, nie wychowała cię rodzina to cię ulica wychowa było jak najbardziej w porządku. A że dupa i gęba czasami bolały od tego wychowania, to i dobrze.

Brak reakcji społecznej na podłe zachowania tworzy właśnie klimat przyzwolenia wśród różnych mistrzów "skakania po głowach". Bydło stało się lajtmotiwem naszej egzystencji w grupie. I dlatego tak szybko i z podwiniętymi ogonami uciekamy do tych naszych domów. Zamknąć się w nich, zamknąć oczy, nie widzieć syfu na zewnątrz. Tylko, że jak tak dalej pójdzie to to bydło wlezie Ci nawet do domu. I co, dalej będziemy się bać ? Wtedy już nie będzie czego, będzie za późno.

Może i jestem na tym punkcie kompletnie zakręcony, może...ale jak Cię będzie ktoś przy mnie glanował, to żebym tak zdrowiem miał to przepłacić głowy nie odwrócę.

Pozdrawiam (i sorry za uniesienia, przecież Święta są)

Grzegorz
Brak podpisu.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 8 kwie 2012, o 00:22

Grzesiek_67 pisze:
Gal pisze: Smutne?

Nie zrozumiałeś Grzegorzu. Smutna jest ludzka znieczulica i nieme przyzwolenie na podłość. Policja to sprawa w tym wypadku zupełnie wtórna.

Pozdrawiam
Grzegorz
Są dwa powody dlaczego to napisałem:
1. Mieszkałem kiedyś dwa lata w w Kanadzie. Parę razy uczestniczyłem w sytuacjach kiedy zjawiała się policja. Nigdy nie zajmowało to więcej niż paru minut - naprawdę byłem zszokowany jak szybko to działało.
2. Ten prawdziwy - nikomu się nie chce zareagować, a jest to skutkiem szkolenia z ostatnich dwudziestu lat - "przecież od ścigania bandytów jest policja" ( z tym, że nikt nie mówi, że w Polsce to nie działa).
MY nie jesteśmy za nic odpowiedzialni - od wszystkiego są odpowiednie służby, serwisy, spółki jawne i akcyjne. Jak nam się kawa na podłogę rozleje, to trzeba zamówić serwis sprzątający.
Jak kogoś flekują, to należy poczekać na policję.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 kwie 2012, o 00:34

Gal pisze: 2. Ten prawdziwy - nikomu się nie chce zareagować, a jest to skutkiem szkolenia z ostatnich dwudziestu lat - "przecież od ścigania bandytów jest policja" ( z tym, że nikt nie mówi, że w Polsce to nie działa).
MY nie jesteśmy za nic odpowiedzialni - od wszystkiego są odpowiednie służby, serwisy, spółki jawne i akcyjne. Jak nam się kawa na podłogę rozleje, to trzeba zamówić serwis sprzątający.

Chyba nareszcie zrozumiałem ;-)
Gal pisze: Jak kogoś flekują, to należy poczekać na policję.

...i zamówić jeszcze kogoś/coś od posprzątania...rozlanej kawy.

:-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 8 kwie 2012, o 11:51

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... jazdy.html
Policjanci z Rudy Śląskiej odebrali prawo jazdy Rafałowi Mikulskiemu i oskarżyli go o prowadzenie auta po pijanemu. Problem w tym, że mężczyzna szedł pieszo, a nie jechał, a badanie krwi potwierdziło, że był trzeźwy.
:wall:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 kwie 2012, o 12:35

Bergen, dość dziwna historia ciekawe czy ,rzeczywiście jest tak ,że piwko wypił po wszystkim ;-) . To jest relacja tylko z jednej strony więc nie bardzo jest pewnie obiektywna ,a podobnych opowiadań to się trochę nasłuchałem w życiu też 8-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 8 kwie 2012, o 13:15

jeśli by wierzyć badaniu krwi... a czemuś trzeba wierzyć ;-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 10 kwie 2012, o 11:51

burat, nie ważne czy wypił czy nie, nie został złapany na prowadzeniu po piwie a skoro przyszedł piechotą to mógł być już nawalony i nic mu zrobić nie mogli. zwłaszcza że nie był sprawcą kolizji. dla mnie to ewidentne naciąganie, nie skończy się to dopóki mierzalna statystyka będzie podstawą oceniania policji.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 kwie 2012, o 19:27

inquiz, tu właśnie nie pisze czy był sprawcą ,tylko ,że mu się wydawało ,że nie dotkną. A co do tego czy był złapany jak prowadził to też mogli być światkowi ,że wyszedł z auta na bani,ogólnie strasznie to jakieś pokrętne i trochę mgliste przez to mało dla mnie wiarygodne (sory zboczenie zawodowe i tak jak mówię milion podobnych historii których się nasłuchałem ;-) )

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 10 kwie 2012, o 19:31

burat pisze: ogólnie strasznie to jakieś pokrętne i trochę mgliste przez to mało dla mnie wiarygodne

Jak to idzie ? Wszystkie wątpliwości działają na korzyść oskarżonego ?

Dopóki się nie zbierze sąd kapturowy. :wall:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

ODPOWIEDZ