No i dostałem "tam" bana :-)

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Re: No i dostałem "tam" bana :-)

Post 5 cze 2008, o 22:03

WRC fan pisze: Nie ma takiej opcji. Każdy odpowiada za siebie, skoro FUX tak napisał to niech zrobi jak uważa. Tu nie forum SIP żeby modowie ingerowali bezpośrednio w treść postów userów.
Nie zrozumieliśmy się. FUX wyedytował. Ale wcześniej ALEX go zacytował i tam zostało po staremu. W cytacie.

Przemeq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Plejady Plakietka STI'06 i Spuścizna Turbo '94
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 5 cze 2008, o 22:03

najwyzszy mnie na flache ciagnie

A tego nie kapuję... :roll:

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 5 cze 2008, o 22:04

Qemezrp pisze: yczę na zakończenie tematu forum z kreską stworzenia tylu ciekawych tematów, by nie musiało żyć tematami forum z kropką, a nudy nie zabijało tworzeniem tam tematów. Nie gramy w jednej drużynie, to już bądźmy konsekwentni :evilgrin:.
Misiu drogi!
Tematy "wspólne" z FSIP to tematy dyżurne na każdym forum (wiele), tematy dyżurne na każdym forum motoryzacyjnym (większość) i wszystkie poprzednie plus tematy interesujące właścicieli Subaru... Czy uważasz, że to coś dziwnego?
Rozumiem potrzebę stwierdzenia "To kopia, oni zrzynają" - to nader ludzka potrzeba, ale tylko potrzeba. Forum Subaru (dawne) było szczególne dzięki ludziom tam pisującym, a nie dzięki... czemukolwiek innemu.
To Forum nie jest "wyrafinowanym instrumentem marketingowym" i mi to wystarcza.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

Przemeq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 5 cze 2008, o 22:06

Gal, mój słodki grubasku, nie zrozumiałeś mnie. Ja nie mówię o nieporuszaniu wspólnych tematów. Jest jednak dla mnie pewna poważna różnica między poruszaniem wspólnych tematów, a wątkiem "No i dostałem <<tam>> bana".

Nie zauważasz jej?
Ostatnio zmieniony 5 cze 2008, o 22:07 przez Przemeq, łącznie zmieniany 1 raz.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 5 cze 2008, o 22:06

Godlik pisze: Nie zrozumieliśmy się. FUX wyedytował. Ale wcześniej ALEX go zacytował i tam zostało po staremu. W cytacie.
Aha - to zmienia postać rzeczy 8-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 5 cze 2008, o 22:08

Qemezrp pisze: Życzę na zakończenie tematu forum z kreską stworzenia tylu ciekawych tematów, by nie musiało żyć tematami forum z kropką, a nudy nie zabijało tworzeniem tam tematów. Nie gramy w jednej drużynie, to już bądźmy konsekwentni .
Myślę,że na tym forum nikt nie żyje tematami na forum Sipu :!: .
Mam takie odczucie ,że nie czytałeś tematów jakie sa poruszane :idea: .
Ale rozwaliło mnie to : Nie gramy w jednej drużynie, to już bądźmy konsekwentni :!: :!: :!: .
Przemeq tu nikt nie jest niczyim wrogiem :-(

Przemeq
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 5 cze 2008, o 22:11

Przemeq tu nikt nie jest niczyim wrogiem

Piszę o tym od dawna! Żadna z osób tu nie jest moim wrogiem. Ja jedynie nie zgadzam się z pewnymi opiniami, które się tu pojawiają, oraz uważam za pewien brak konsekwencji, czy też ukłon pod adresem forum z kropką, istnienie wątków typu "No i dostałem <<tam>> bana" 8-).

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 5 cze 2008, o 22:14

Qemezrp pisze: Piszę o tym od dawna! Żadna z osób tu nie jest moim wrogiem. Ja jedynie nie zgadzam się z pewnymi opiniami, które się tu pojawiają, oraz uważam za pewien brak konsekwencji, czy też ukłon pod adresem forum z kropką, istnienie wątków typu "No i dostałem <<tam>> bana" 8-).
Przemeq, to samo powiedzial mi ktos niedawno. Tylko czy na kropce nie pojawiaja sie wypowiedzi zaczepne dot. kreski? Czy na kropce nikt nie atakuje SIPu, tylko my tutaj?
To normalne, ze jak dostalem bana to tutaj sobie o tym napisalem, (poczatkowo wlasnie w naszym tegesie)
Jak dostales wypasionego ThinkPada, tez na forum sie pochwaliles, a jak ktos Ci przebil opone (nie pamietam) to w nietegesie sie rozpisales.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 22:15

Qemezrp pisze:Gal, mój słodki grubasku, nie zrozumiałeś mnie. Ja nie mówię o nieporuszaniu wspólnych tematów. Jest jednak dla mnie pewna poważna różnica między poruszaniem wspólnych tematów, a wątkiem "No i dostałem <<tam>> bana".

Nie zauważasz jej?
Przemek, mimo, że adresatem wypowiedzi jest Senior Gal, to ja Ci odpowiem (też Grzegorz) . Geneza powstania tego wątku jest bardzo prosta (sprawdż pierwszy wpis) - wywaliliście WiSa. Ot tak sobie i za darmo.
Nie zauważyłeś tego ? :mrgreen:
Brak podpisu.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 22:17

Qemezrp pisze:Gal, mój słodki grubasku, nie zrozumiałeś mnie. Ja nie mówię o nieporuszaniu wspólnych tematów. Jest jednak dla mnie pewna poważna różnica między poruszaniem wspólnych tematów, a wątkiem "No i dostałem <<tam>> bana".

Nie zauważasz jej?
No cóż. Nie da się uniknąć pewnych zaszłości (rad bym z nimi jak najszybciej skończyć, jak bystrym okiem zauważyłeś), ale problem w tym, że Ty nie zauważasz, że to dla FSIP problemem jest THE FORUM, a nie odwrotnie...
My kochamy FSIP.
Każdy może pisać TU i TAM.
Nie ma żadnego problemu, jak ktoś umieści sobie w stopce "FORUM SIP RULEZ, PRZEMEQ NA IMPERATORA!"

Proszę bardzo...

Syndrom oblężonej twierdzy to specyfika FSIP.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 5 cze 2008, o 22:18

Qemezrp, ale przecież The Forum powstało poprzez zawirowania na kropce, więc raczej trudno od tego uciec. Nie wiem gdzie tu niekonsekwencja.

A to, że nie zgadzasz się z pewnymi opiniami, to bardzo dobrze. Dzięki temu dyskusja się toczy. Byle na przyzwoitym poziomie.

Pozdrawiam.
czarne jest piękne...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 5 cze 2008, o 22:27

Qemezrp. Czasami się na TYM forum zagalopowalem i :oops: sie poprawilem... I to nie dla jaj, czy falszywego poklasku.
Z . się rozstałem i plakać nad tym nie bedę. Sądzę, że jak MOD, pewnych użytkowników . także powinieneś zdyscyplinować. Jeżeli nie masz ochoty oficjalnie, to chociaż PW. Jeżeli inteligentni, to pokapują. Jeżeli nie...
Ech. Dalej nie piszę...
Pomyślności życzę...
Dolce far niente ;-)

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 5 cze 2008, o 22:30

Właśnie wywaliło mi całą epistołę, którą wysmarowałem :x

Sens był taki mniej więcej:

Trochę racji Przemek ma - bo rzeczywiście nie ma sensu komentowania sytuacji na FSIP (nawet jeżeli nas żywotnie dotyczy - bo pytanie Funky'ego, na które otrzymał niezbyt elegancką odpowiedź - to pytanie istotne dla klientów SIPu - a, choć pan R. tego nie zauważa - jest ich TU całkiem sporo.Swoją drogą to zadziwiające , prawda? )
- nie ma sensu, bo z góry wiemy jakim echem odbije się to TAM oraz, że wyrażenie naszych opinii zostanie z góry przyjęte jako atak i wyparte.

Koń jaki jest każdy widzi
i tyle.
Rzeczywiście nie ma sensu komentować, że kuleje, bo wszyscy to wiemy a koń jest przekonany, że wszystko jest ok...a utrzymywanie pokojowych stosunków jak uczy przykład Funky'ego - nie jest przez Dyrekcję rozważane. O czym zresztą tez od razu wiedzieliśmy...

My, drogi Przemku, naprawdę nie szukamy zwady i nie widzimy wszędzie wrogów i wichrzycieli... :-)

P.S. Jak z niedzielą? :-p
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 5 cze 2008, o 22:32

Ciekawe pod jakim pseudo czyta teraz ten temat wielki władca Pan R . :?:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 5 cze 2008, o 22:36

7 oficjalnych i 6 gości...
Pewnie Gość.... :cofee:
Dolce far niente ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 22:37

Piter 35, FUX, dajcie spokój. :-(
czarne jest piękne...

radekk
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Forester, MX5

Post 5 cze 2008, o 22:38

Widzę jedno rozwiązanie sprawy.

Forum trzeba zamknąć ;-)

Oba :-p

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 5 cze 2008, o 22:39

Dobra chlopaki, chodzcie na piwko, chyba, ze ktos ma w lodowce. Ja stawiam...

...po faworku :mrgreen:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 22:40

vibowit,
dobrze prawisz, czas zakończyć temat. Jak napisał Bilex - jaki jest koń każdy widzi.

Ogłaszam brak alarmu łykendowego - wyjeżdzam na MP do Mikołajek i będę odcięty od Forum.
Piszcie dużo i soczyście, żebym mial czego załować. :mrgreen:

Wasz Aligator
Brak podpisu.

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 22:43

Grzesiek_67 pisze: Ogłaszam brak alarmu łykendowego
:lol:

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 22:44

Przemku!
Z FSIP pożegnałem się "przez niepisanie".
Nie założyłem wątku "ODCHODZĘ!!!", nie napisałem "listu pożegnalnego" itp. - po prostu przestałem tam pisywać.
Był kiedyś taki moment, że zażyczyłem tam sobie bana i go dostałem. Jak doskonale wiesz, wyraziłem wtedy uznanie dla Twojej postawy - rozsądnej, a nie hunwejbińskiej.
Mam wrażenie, że założyłeś teraz czerwoną apaszkę na szyję. Niekoniecznie sobie z tego zdajesz sprawę, ale tak to wygląda.
Ja nadal wierzę, że THE FORUM, to forum użytkowników.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 22:44

Grzesiek_67, ROTFL.
Jesteś pewny, że jakiegoś iPlusa, czy coś też nie będziesz miał pod ręką?

Wiesz, wolę się upewnić. :mrgreen: :giggle:
czarne jest piękne...

radekk
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Forester, MX5

Post 5 cze 2008, o 22:45

remek pisze: ...po faworku :mrgreen:
Extra :-d

Ja po Żywcu :-)

zdrój :razz:

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 22:47

Qemezrp pisze: oraz uważam za pewien brak konsekwencji, czy też ukłon pod adresem forum z kropką,

Masz rację to jest ukłon pod adresem kropkowego braku konsekwencji. Takiego jak wprowadzenie klasy outlaw na plejadach, do której aby oficjalnie się dostać, trzeba było nie mieć katalizatora,choć auto może być bez "nielegalne" z innych powodów, np. klocków hamulcowych, nie? Równie konsekwentne jest tworzenie takiej klasy tylko na trasie szosowej. Niekonsekwentne jest też bezproblemowe dopuszczanie do owej trasy w klasie lawful aut, które w ogóle nie były na badaniu kontrolnym (stwierdzającym brak katalizatora) lub które były i nie miały katalizatora (były takie auta).

Jak widzisz
Gal pisze: My kochamy FSIP.
I w dowód miłości (bo kupno aut u oficjalnego importera to wielce za mało) postaramy się być tak samo niekonsekwentni, choć na razie, musisz nam wybaczyć, niezbyt nam wychodzi. Wybaczysz? :oops:
Ostatnio zmieniony 5 cze 2008, o 22:53 przez EterycznyŻołądź, łącznie zmieniany 1 raz.

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 cze 2008, o 22:49

EterycznyŻołądź pisze:a
Co "a"?

:-)

ODPOWIEDZ