Wieczorny browarek
Re: Wieczorny browarek
kurde, musiałem poszperać kto to... Vanessa Hudgens, gwiazdka wytwórni DIsneya, na szczęście pełnoletniaKonto usunięte pisze:OBK H6 pisze: ta panienka coś na naszym forum często się pojawia
Szymon nam ją wskazał i teraz wszyscy się w niej podkochujemy

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Trudno.OBK H6 pisze: na szczęście pełnoletnia

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Jakie preferencje na dzisiejszy wieczorek ? Chyba dla odmiany na browarek czas ? 

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Browar kusi po słonecznym dniu (przypadkiem znalazłem dziś nowy sklep z nietypowymi piwami
), ale przeważyła skłonność do win z Kruszynowej piwniczki
Dziś otworzyłem hafnerowego Muskata Ottonela -
PYCHA
Aż szkoda się nim uchlać, a mam dziś nastrój na obfite popijanie dużego, śmierdzącego sera - chyba do tego celu otworzę coś jeszcze

Dziś otworzyłem hafnerowego Muskata Ottonela -

Aż szkoda się nim uchlać, a mam dziś nastrój na obfite popijanie dużego, śmierdzącego sera - chyba do tego celu otworzę coś jeszcze

Wiedziałem ,że będzie smakowałWiS pisze: Dziś otworzyłem hafnerowego Muskata Ottonela -PYCHA
![]()

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- WiS
- 6 gwiazdek
M. wyjatkowo poprosila drugi kieliszek - to o czymś świadczyKruszyn pisze: będzie smakował

Już śpi

Ten Ottonel, to zdaje się niestety z tych droższych?
Rabat to nie koniecznie stolica Maroka.....WiS pisze: Ten Ottonel, to zdaje się niestety z tych droższych?

WiS,
no to trzeba pogratulować Israelowi Lichtensteinowi (1) tego tak udanego muskata.
(1)
Herr Israel Lichtenstein - der Maschgiach und Kellermeister in House of Hafner.
no to trzeba pogratulować Israelowi Lichtensteinowi (1) tego tak udanego muskata.

(1)
Herr Israel Lichtenstein - der Maschgiach und Kellermeister in House of Hafner.
- WiS
- 6 gwiazdek
Лукашэнка, toteż z chęcia gratuluję
Niewtajemniczonym wyjaśniając, że w/w sok z zepsutych winogron jest "kosher"
Aaaa, מזל טוב מר מרקוסof course,
בשל כך ראוי להביא יין הפולני

Niewtajemniczonym wyjaśniając, że w/w sok z zepsutych winogron jest "kosher"

בשל כך ראוי להביא יין הפולני
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2012, o 23:31 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.
za wikipedią:OBK H6 pisze:kto to... Vanessa Hudgens, gwiazdka wytwórni DIsneya
ja to jakiś nie dostosowany jestem. chociaż... od dawna twierdzę, że nie rozumiem amerykanów i nie nadaję się na emigranta.Talent u Vanessy zauważyli rodzice. Jak sama mówi: Ciągle urządzałam pokazy dla moich rodziców, przebierając się i śpiewając różne piosenki.... W wieku 7 lat posłali ją do szkoły o profilu aktorskim. W wieku 8 lat zaczęła grać w teatrze, z którym od 9 roku życia wyjeżdżała na przedstawienia. Gdy miała 12 lat wyprowadziła się od rodziców, ponieważ nie mogli z nią podróżować, gdyż jej młodsza siostra – Stella źle je znosiła. Mieszkała z opiekunką w miejscowościach, gdzie przedstawiali. Od 7 klasy szkoły podstawowej przestała chodzić do szkoły ze względu na karierę. Od tamtego czasu ma indywidualny tok nauczania.
WiS,
a ja wyjaśnię, że bywam od czasu do czasu w różnych środkowoeuropejskich "château", w celach...
nazwijmy je - "służbowych".
Kto wie, może trafię kiedyś równiez do tych Hafnerów.
Jeśli tak, to przekażę im gratulacje od Ciebie.
W najbliższym czasie wybieram się nawet w podobnym kierunku i w podobnym celu.
Ale nie dokładnie takim samym, bo tym razem do...
Czeskich Budziejowic.

a ja wyjaśnię, że bywam od czasu do czasu w różnych środkowoeuropejskich "château", w celach...
nazwijmy je - "służbowych".

Kto wie, może trafię kiedyś równiez do tych Hafnerów.
Jeśli tak, to przekażę im gratulacje od Ciebie.

W najbliższym czasie wybieram się nawet w podobnym kierunku i w podobnym celu.
Ale nie dokładnie takim samym, bo tym razem do...
Czeskich Budziejowic.

Robi tez zajebiste soki z winogron tez ,kosher
Tego udało mi się wyrwać bo akurat był u nas i miał karton w bagażniku
Jak będzie to postaram się wyrwać z 20 sztuk.
Do spróbowania mam jeszcze coś ala koniak ...
Musze Ci dac się napić hiszpańskiego priorata ,to jest bajka...Niestety ma jedną wadę.... 

Jak przyjedzie i uda mi się dorwać to pewnie, bo tego od razu biorą kartonami cfaniakiWiS pisze: A da się jeszcze przygarnąć więcej z dobrą casablanką?

Do spróbowania mam jeszcze coś ala koniak ...

- WiS
- 6 gwiazdek
Panie Olek. Ja rozumiem, ze Pan jesteś prosty Białorusin, ale weź Pan Szanowny nieco wysil te slowiańskie kiepełe, i jak Pan spotkasz Szanowny Pan Icek z Lichtensztajn, Pan mu powiedz, że jego muskat jest może i zdatny do mycie szyb u gojów, ale że jak on przeznaczy dwie skrzynki tego sikacz rocznie dla du, und dwie dalsze skrzynki dla ir frojnd, to może się jakoś marketing tego dizes unglik rozkręciЛукашэнка pisze: może trafię kiedyś równiez do tych Hafnerów.
Jeśli tak, to przekażę im gratulacje od Ciebie

- WiS
- 6 gwiazdek
Wchodzę - na wypadek, gdyby Dyktator nie wyszrapalKruszyn pisze: postaram się wyrwać z 20 sztuk.

jak leżało w dębie i nie było za dużo destylowane, czyli przypomina armaniak, biorę w ciemnoKruszyn pisze: coś ala koniak ...

nawet z casablanką kosztuje jak płynne brylanty albo mokre zboże? To może ja jednak się nie bedę przyzwyczajałKruszyn pisze: ma jedną wadę....

Aż tak źle nie jestWiS pisze:
nawet z casablanką kosztuje jak płynne brylanty albo mokre zboże? To może ja jednak się nie bedę przyzwyczajał![]()

- WiS
- 6 gwiazdek
Kruszyn, Ty weź pod uwagę, że ja ostatnio zacząłem coś konkretniej wydawać na wachę dla auta, to na paliwie dla siebie muszę jakoś zacząć oszczędzać, a nie chlać byle co... po stówkie za pół litra 

No chyba by się pod ziemię zapadł jakbym Ci za taką cenę sprzedałWiS pisze: a nie chlać byle co... po stówkie za pół litra![]()

A miałem tak fajnego klienta....to sobie forka z wiatrakiem kupiłWiS pisze: że ja ostatnio zacząłem coś konkretniej wydawać na wachę dla auta, to na paliwie dla siebie muszę jakoś zacząć oszczędzać,

A wszyscy mówili Szkodę w klekocie ale nie ,zachciało się subaru na stare lata

- WiS
- 6 gwiazdek
Jaaasnee... znaczy, będę teraz mial po dwie stówki za poł litra - arran single malt, to OKKruszyn pisze: chyba by się pod ziemię zapadł jakbym Ci za taką cenę sprzedał

No i weź tu dogódź wszystkimKruszyn pisze: wszyscy mówili Szkodę w klekocie ale nie ,zachciało się subaru na stare lata

WiS pisze: Panie Olek. Ja rozumiem, ze Pan jesteś prosty Białorusin, ale weź Pan Szanowny nieco wysil te slowiańskie kiepełe, i jak Pan spotkasz Szanowny Pan Icek z Lichtensztajn, Pan mu powiedz, że jego muskat jest może i zdatny do mycie szyb u gojów, ale że jak on przeznaczy dwie skrzynki tego sikacz rocznie dla du, und dwie dalsze skrzynki dla ir frojnd, to może się jakoś marketing tego dizes unglik rozkręci

Doskonała technika negocjacyjna, dziekuję!
A gdyby Szanowny Pan Icek udawał mało domyślnego w tym marketingu, to jeszcze miałbym w odwodzie:
Wy jesteście jeden z najbardziej cenionych Maschgiach w tym geszeft, Herr Lichtensztajn...
my to bardzo doceniamy...
i dlatego ja nie pamiętam, czy ja w ogóle widziałem to wielkie stado fogel co dzisiaj latały nad tym waszym pięknym weinbergiem...
i ja was zapewniam, że w ogóle nie widziałem ile one tego szajse narobiły na te szlachetne krzewy ottonel ...
no bo ktoś by jeszcze spytał... co to ma być za koszer z fogel szajse?

Kurcze armaniak to z dwadzieścia lat temu piłem ,wiec nie bardzo pamiętam jak smakuje. Spróbuje wyciągnąć próbkę a jak się nie uda to zamówię jedną sztukę do wspólnej degustacji .No chyba ze Dyktator przy okazji zapyta i weźmie.WiS pisze: Jaaasnee... znaczy, będę teraz mial po dwie stówki za poł litra - arran single malt, to OK![]()
![]()
Kurcze jedną...nie za mało

- WiS
- 6 gwiazdek
Лукашэнка,
, może jakaś spółka importerska - i raczej od razu z der trojbe libaneziszen hajmat, a nie z jakichś niegościnnych środkowoeuropejskich ersaztz-wajnberge?
Kruszyn zadba o zbyt na miejscu
Warto
Jak dla mnie, koniaki przy armaniaku miękną.
O szkockiej wódce na myszach nie wspominając

Kruszyn zadba o zbyt na miejscu

Odśwież smak.Kruszyn pisze: armaniak to z dwadzieścia lat temu piłem ,wiec nie bardzo pamiętam jak smakuje.
Warto

Jak dla mnie, koniaki przy armaniaku miękną.
O szkockiej wódce na myszach nie wspominając

zobaczymy, spróbujemy...Kruszyn pisze:No chyba ze Dyktator przy okazji zapyta i weźmie.
pomyślimy.

WiS,
z libańskich specjałów to tylko pamiętam arak 62%.
Albo, lepiej powinienem powiedzieć, niewiele po nim pamiętałem.
Czyli inaczej mówiąc, bardzo dobrze go wspomniam.

O mam podobnie, tylko alkohol powyżej 50 % ,budzi u mnie niezłą korbę .....ale nie wiem ile w tym prawdy ,bo tylko "pamiętam " z opowieściЛукашэнка pisze: z libańskich specjałów to tylko pamiętam arak 62%.
Albo, lepiej powinienem powiedzieć, niewiele po nim pamiętałem.
Czyli inaczej mówiąc, bardzo dobrze go wspomniam.