Tylko tych na stałe; nie okazjonalnie podświetlanych...
Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
Czekam jeszcze na powrót zielonych strzałek.
Dolce far niente 
Obawiam się ,że się zestarzejeszFUX pisze: Tylko tych na stałe; nie okazjonalnie podświetlanych...
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, nie da się zrobić tego dwa razyPiter 35 pisze: Obawiam się ,że się zestarzejesz![]()
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
A co nie znasz IbiszaKruszyn pisze:Piter 35, nie da się zrobić tego dwa razyPiter 35 pisze: Obawiam się ,że się zestarzejesz![]()
Kubik, wbrew pozorom ,lubię mądralę Fuxia więc nie porównam do ibisza.Kubik pisze: co nie znasz Ibisza![]()
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
W Krakowie też takie gdzieniegdzie zamontowali. Sprawdzają się świetnie. Niestety podobno nie można tego montować do świateł adaptacyjnychrrosiak pisze:
Dlatego powinny być liczniki odliczające czas do zmiany świateł. W ubiegły piątek byłem w Płocku i tam są one zamontowane na większości dużych skrzyżowań, naprawdę genialne rozwiązanie. Z daleka widać ile sekund pozostało i czy jest sens ew. przyspieszać, a i ruszanie jest o wiele płynniejsze.
O Szymon, pozdrawiam CięSo What! pisze:W Krakowie też takie gdzieniegdzie zamontowali. Sprawdzają się świetnie. Niestety podobno nie można tego montować do świateł adaptacyjnychrrosiak pisze:
Dlatego powinny być liczniki odliczające czas do zmiany świateł. W ubiegły piątek byłem w Płocku i tam są one zamontowane na większości dużych skrzyżowań, naprawdę genialne rozwiązanie. Z daleka widać ile sekund pozostało i czy jest sens ew. przyspieszać, a i ruszanie jest o wiele płynniejsze.
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
O ja też Cie Szymon pozdrawiamliwit pisze: O Szymon, pozdrawiam Cię![]()
- So What!
- 6 gwiazdek
liwit, Kruszyn, odpozdrawiam
liwit, widzę, że z zaciekawieniem śledzisz wątek "Coś niedobrego"
liwit, widzę, że z zaciekawieniem śledzisz wątek "Coś niedobrego"
Miałam nadzieję, że coś napiszeszSo What! pisze: liwit, widzę, że z zaciekawieniem śledzisz wątek "Coś niedobrego"
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Pewnie zadałaś mu jakieś trudne pytanie na PWliwit pisze:Miałam nadzieję, że coś napiszeszSo What! pisze: liwit, widzę, że z zaciekawieniem śledzisz wątek "Coś niedobrego"
- So What!
- 6 gwiazdek
Napisałemliwit pisze:
Miałam nadzieję, że coś napiszesz![]()
Niestety nieKonto usunięte pisze:
Pewnie zadałaś mu jakieś trudne pytanie na PW![]()
dlaczego nie mozna się w Polsce z "fachowcami" umówic ustnie na zakres prac i wszystko potoczy się zgodnie z ustalonymi warunkami,
dlaczego oni zawsze wiedza wszystko lepiej od innych a szczególnie od zleceniodawcy i jego poprzednich ekip które wszytko spierdoliły, co za mentalność
cieplo się zrobiło , sezon budowlany ruszył ostro to i od razu na mózgi się rzuca, jak była zima to potulni jak baranki do rany przyłóz
dlaczego oni zawsze wiedza wszystko lepiej od innych a szczególnie od zleceniodawcy i jego poprzednich ekip które wszytko spierdoliły, co za mentalność
cieplo się zrobiło , sezon budowlany ruszył ostro to i od razu na mózgi się rzuca, jak była zima to potulni jak baranki do rany przyłóz
esilon, takie życie... ja mam właśnie dopiero co ten etap za sobą, choć ścieram się nadal z gościem od kuchni, który ma już 4 miesięczne spóźnienie.... Najgorsze u nich wszystkich jest jedno - mają kompletnie w d... Twój czas - jak mają się spóźnić, albo mają być, a ich nie ma, to nigdy Cię nie poinformują, nie odbierają telefonów, nie odpisują na maile... 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
przyczyny olewania po rozpoczęciu robót w środku sezonu to juz kiedys zrozumiałem i nawet przełknąłem bo kazdy "inwestor" bierze udział w tej grze :): rozbabranej roboty nikt juz nie weźmie ale nakładające sie kolejne zlecenie i owszem, praktycznie każdy jedeneMTi pisze: to nigdy Cię nie poinformują, nie odbierają telefonów, nie odpisują
fakt że to kręcenie jest dobijające, umawiam się na miejscu , każe ogladac, pytac i nawet wydziwiać na "zachcianki"ALE PRZED ROBOTA !!!
to nie, zawsze kurna w trakcie jest
"ogólnie cięzko",
"no było krzywe ale dopiero teraz widac"
"będzie pan zadowolony..........yyyyy .........czy mozna jeszcze zaliczkowo coś bo łikend"
"dokończymy w przyszłym togodniu"
"to sie zrobi później" ( kiedy kur... kiedy później???)
itd
itd
"za mało powiedzielim"
taa....ja z Pati mieliśmy taką ilość jaj, że wszyscy znajomi, którzy już kiedyś wykańczali stwierdzili, że zawsze się coś trafi, ale zazwyczaj jakieś grube akcje trafiają się w ilości 1 na 1 wykończenie... a u nas była kumulacja... chyba z kilkanaście grubych akcji mieliśmy, włączając w to śledzenie, pościg, dwa pogrzeby i tym podobne 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
esilon pisze: dlaczego nie mozna się w Polsce z "fachowcami" umówic ustnie na zakres prac i wszystko potoczy się zgodnie z ustalonymi warunkami,
cieplo się zrobiło , sezon budowlany ruszył ostro to i od razu na mózgi się rzuca, jak była zima to potulni jak baranki do rany przyłóz![]()
A ja mam przeciwne wrażenie. Wczoraj miałem lokalnego hydraulika, który elegancko przyniósł mi na piśmie (bez proszenia o to) ofertę na wymianę i przeniesienie zbiornika hydroforowego. Robocizna, materiały, suma. Jak należy.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jakiś znajomy poseł Ci polecił ekipę?eMTi pisze: a u nas była kumulacja... chyba z kilkanaście grubych akcji mieliśmy, włączając w to śledzenie, pościg, dwa pogrzeby i tym podobne
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
eMTi pisze: śledzenie, pościg, dwa pogrzeby
Znaczy się wyśledziliście, dogoniliście i zabiliście dwóch fachowców
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
esilon, współczucie.
Ja obecnie zabieram się za walkę z Sony Mobile Polska, która jest firmą drucik i fabryką kurzu.
A coś na prawdę niedobrego to to, że minął prawie miesiąc od kiedy przyleciałem i od tego czasu przejechałem Wiśnią dokładnie 52.3km z czego większość to, żeby już zrobić te parę kilometrów. Do dupy.
Ja obecnie zabieram się za walkę z Sony Mobile Polska, która jest firmą drucik i fabryką kurzu.
A coś na prawdę niedobrego to to, że minął prawie miesiąc od kiedy przyleciałem i od tego czasu przejechałem Wiśnią dokładnie 52.3km z czego większość to, żeby już zrobić te parę kilometrów. Do dupy.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
Alan, Alan, Alan!, telefon sie wziął był zepsuł?
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae