burat Zdanka auto okleiłem i teraz taka mała uwaga panowie i panie, transport (czyli folia, ta przezroczysta, na której jest właściwy tekst ma bardzo mocny klej, więc klejenie na wodę średnio zdaje egzamin) radzę poprosić o pomoc kolegę i próbować kleić na sucho lub przetrzeć miejsce klejenia lekko wilgotna szmatką w innym wypadku mogą być niezłe schody
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą... "Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
Panowie, nie ma potrzeby klejenia na mokro. Ważne żeby powierzchnia była czysta i sucha. Najlepiej jeszcze odtłuszczona, wystarczy do tego jakiś płyn do szyb (pewnie ten do spryskiwaczy też się nada)
Ja poszedlem na sucho... Bylo kilka fackup'ow ale jakos wyglada... Przede mna jeszcze dlugi napis ale to rano bo to trzeba przynajmniej 2 osoby do tego
A R C H I T E K T U R A P R O J E K T Y W I Z U A L I Z A C J E
Ciężko wytłumaczyć przez net, ale w skrócie:
ustawiamy całość na szybie i (nie ruszając!) podnosimy z prawej strony (to wersja dla praworecznych), odklejamy wąski kawałek papieru z transportówki i przyklejamy transportówkę do szyby. I jak już trzyma z jednej strony, to mamy pewność że nam się nie ruszy. I potem powoli kciukiem/szmatką (kciukiem jest lepsze czucie i docisk) przesuwamy góra-dół, góra-dół naklejając po kawałku. Równocześnie z lewej z dołu odklejamy papier. Na koniec dociskamy (jeździmy po całości szmatką/ręką) i powoli odrywamy transportówkę.
Nawet jeżeli będą bąbelki powietrza, to te małe 'ściągnie' w ciągu kilku godzin.
Najgorsze jest odklejenie całości i rzucenie na szybę. Pamiętajcie - po kawałeczku, cierpliwie.
Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą... "Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
a mi to zajęło chwilę i nawet przednia nie jest chyba krzywo a niestety rąk do pomocy nie było żadnych. Musiałem, dociąć tylko własnoręcznie literkę "T" żeby się już eMTi nie czepiał Chyba że wasza transportowa jakaś wyjątkowo mocna jest. Ja robiłem na sucho
j33mbo, ano dobrze.. tak w sumie po dłuższym namyśle przypomniałem sobie, że wszystkie aplikacje na mokro robiłem dla naklejek, które nie miały folii transportowej... wtedy faktycznie na mokro jest dużo lepiej, ale przy transportowej zapewne naklejki schodzą razem z folią...
anyway, zrobiłem mały research i wychodzi, że większość gości za oceanem używa metody "zawiasowej"... cuś takiego:
czy ja wiem? 98% filmików, jakie znalazłem pokazuje dokładnie tą metodę.. myślę, że jest ona zbliżona do Twojej z tą różnicą, że chyba mniejsza jest możliwość wtopy z wyrównaniem... jednak minimalne przekoszenie zaczynając z boku może dać ładny błąd na drugim końcu.. im dłuższa naklejka, tym większy... Anyway, szyby już przeczyściłem, zaraz będę próbował i zobaczymy, czy daje radę ta metoda.. widziałem też połączenie metody mokrej + zawiasowej, ale wtedy jednak goście strasznie pałują się z powolnym odklejaniem każdego różka każdej literki..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
ok, przetestowałem na naklejce z nickami metodę z filmiku i wyszło tip-top, szybko i zero problemów oraz poprawek. POLECAM! zobaczymy tylko, jak pójdzie szyba przednia...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
BTW przywiezłem flagi. Więc pierwsza fura dostaje do pomachania.
Jedna jedzie ze mną, gdyż to flaga Atkinsona, łącznie z aftagrafem i Jego bluzą z 2005 lub 2006 roku. Chyba nigdy nie prana