Tablety i czytanie z ekranu
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Tablety i czytanie z ekranu
Yyy. Tekst pisany, ksiązkowy to raczej w okularach...
Jak to się ma w Kundlu?
Gorzej, czy lepiej?
Jak to się ma w Kundlu?
Gorzej, czy lepiej?
Dolce far niente 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
FUX pisze: Jak to się ma w Kundlu?
Zoom zoom, jak u mazdy

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Szkoda, że nie rozwijają już formatu Kindle DX, czyli 9,7".
6" to żart, dla mnie przynajmniej.

6" to żart, dla mnie przynajmniej.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Лукашэнка, myślę, że to kompromis pomiędzy mobilnością a wygodą czytania. DX jest ciągle do nabycia, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby go kupić jeśli ktoś ma taką potrzebę.
Eee. To wolę szelest. Po przeczytaniu przynajmniej będę mógł do biblioteki suvenir zrobić...
Dolce far niente 

Na Kidlu jak czcionki są za małe to można powiększyć i tekst się reformatuje pod daną czcionkę, nie tak jak zoom na telefonach który powiększa obraz i trzeba coś przesuwać.
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
Czy warto dopłacać do toucha który jak rozumiem różni się od wersji podstawowej tylko sterowaniem dotykowym?
Czy warto brać etui ze względu na np. rysujący się ekran (zakładając trzymanie urządzenia w kieszeniach kurtki, spodni etc.)?
Czy warto brać etui ze względu na np. rysujący się ekran (zakładając trzymanie urządzenia w kieszeniach kurtki, spodni etc.)?
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Touch ma większą baterię i jest większy, oraz umie odtwarzać audiobooki i czytać na głos książki, zwykły tego nie ma.
Ja wziąłem etui z oświetleniem - zasila się z baterii Kindla i można czytać jak światło jest za słabe gdziekolwiek się jest.
Ja wziąłem etui z oświetleniem - zasila się z baterii Kindla i można czytać jak światło jest za słabe gdziekolwiek się jest.
To matryca nie ma podświetlenia?Azrael pisze: Ja wziąłem etui z oświetleniem - zasila się z baterii Kindla i można czytać jak światło jest za słabe gdziekolwiek się jest.
Dolce far niente 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Właśnie na tym polega cały bajer dobrego czytnika, bo dzięki temu nie żre baterii i nie męczy oczu.FUX pisze: To matryca nie ma podświetlenia?
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
FUX pisze: To matryca nie ma podświetlenia?
Dziwne, że ktokolwiek to kupuje

no właśnie ,za ,mało błyszczące i mało rzucające się w oczy , nie dla FUXa taki gadżetKonto usunięte pisze: Dziwne, że ktokolwiek to kupuje![]()

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
FUX pisze: To matryca nie ma podświetlenia?
czasem warto sobie zadać pytanie czy czytałeś (do nikogo personalnie) kiedyś przez kilka godzin bez przerwy?
Ale rzeczywiście bez innej przerwy niż przewrócenie strony?
Każdy, kto wciągnął się kiedyś w jakąkolwiek książkę pewnie zna ten stan...
A wyobrażasz sobie to z podświetlanego ekranu? Ja tak. Na drugi dzień znajomi pytali, gdzie tak bez nich zalałem pałę...

Jeśli jesteś nałogowcem, to po kilku razach organizm zacznie wysiadać. Nie tylko oczy.
Zawsze można robić przerwy? No, powiedz nałogowcowi, że może używać mniej

Z kindlem (i innymi e-inkami) się da. Całą noc przy lampce. I kolejne też. Ale właśnie dlatego, że nie świeci w gały

Mam to, co teraz się zwie Kindle Classic 3G i o ile dobrze pamiętam, to umie czytać książki (po angielsku). Do tego wersja 3G Classic ma przeglądarkę z dostępem do netu. Szału nie ma, ale w roamingu przydatne.Azrael pisze:Touch ma większą baterię i jest większy, oraz umie odtwarzać audiobooki i czytać na głos książki, zwykły tego nie ma.
Kiedyś pisałem, że nie da się czytać na tablecie z podświetlanym ekranem. Ostatnio męczę jedną książkę na BB PlayBook. Cofam to co napisałem. Ekran jest świetny po prostu, nawet do czytania. Kindle do czytania jest oczywiście lepszy. Ale ten ekran jest naprawdę dobry.
6 cali - idealne, bo sie wszedzie miesci i nie sluzy do przegladania internetu i filmow durnych, ale do czytania ksiazki, to jest mniej wiecej format pocketbooka - litery mozna sobie zmniejszyc, jak ktoś ma taki sokoli wzrok...
Lekkie, to i wiele godzin bez zmęczenia się czyta.
FUX - co do biblioteki, ja już mam w dwóch rzędach i nie ma gdzie stawiac... A w tym maleństwie jest masa miejsca.
Co wiecej dają ci chmurę i tam można trzymać.
Jeśli Carrington nie walnie, to jest to może i trwalsze niż papier. Mam książki z lat 50tych, ktore się rozpadają, ale mam też z 19 wieku...
Świat się zmienia, nie uciekniemy, a szelestu poza antykwariatami zaraz sie nie kupi.
Ja mam ten z guzikami - i działa doskonale i wygodnie i nie brudzi się ekranu.
Lekkie, to i wiele godzin bez zmęczenia się czyta.
FUX - co do biblioteki, ja już mam w dwóch rzędach i nie ma gdzie stawiac... A w tym maleństwie jest masa miejsca.
Co wiecej dają ci chmurę i tam można trzymać.
Jeśli Carrington nie walnie, to jest to może i trwalsze niż papier. Mam książki z lat 50tych, ktore się rozpadają, ale mam też z 19 wieku...
Świat się zmienia, nie uciekniemy, a szelestu poza antykwariatami zaraz sie nie kupi.
Ja mam ten z guzikami - i działa doskonale i wygodnie i nie brudzi się ekranu.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Który?Arno pisze: Ja mam ten z guzikami - i działa doskonale i wygodnie i nie brudzi się ekranu.
Dolce far niente 

Gdyby można było sobie książki wypożyczać z biblioteki i czytać na tym to był to zakupił 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Odp: Tablety i czytanie z ekranu
Można pożyczać książki od znajomych.Piter 35 pisze:Gdyby można było sobie książki wypożyczać z biblioteki i czytać na tym to był to zakupił
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Te zabezpieczone przed kopiowaniem, tj. z księgarni też?Chloru pisze:
Można pożyczać książki od znajomych.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Pewnie. Znajomi z chomikuj mają :-PSo What! pisze:Te zabezpieczone przed kopiowaniem, tj. z księgarni też?Chloru pisze:
Można pożyczać książki od znajomych.