Piękny dzień dziś mamy
Re: Piękny dzień dziś mamy
ja tam zawsze powtarzam, że jak ktoś myśli o ciągłym podnoszeniu mocy, to niech sobie kupi jakieś eko-padło za 1000pln i sobie nim jeździ od czasu do czasu - za każdym razem po powrocie do subaru będzie się miało wrażenie, jakby miało pierdylion koni 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
To nie była moja decyzja. Współtowarzyszki wycieczki odmówiły jazdy Subaru, bo Warcy, Rycy i Cescy. A do tego pali 2x więcej niż Kia. Zatem perspektywa słuchania przez 5 dni że złe i niedobre i niewygodnie i głośno skłoniła mnie do jazdy pseudoterenówką. Mój kręgosłup dziś tego żałuje, ale to dopiero dziś.zino pisze:barbie,
tak kochać Subarbie i zostawić na majówkę w domu...![]()
Racja, racja. Ile razy przesiadam się w jakieś padło, tyle razy potem nie chcę w ogóle wysiadać ze swojego autaeMTi pisze:ja tam zawsze powtarzam, że jak ktoś myśli o ciągłym podnoszeniu mocy, to niech sobie kupi jakieś eko-padło za 1000pln i sobie nim jeździ od czasu do czasu - za każdym razem po powrocie do subaru będzie się miało wrażenie, jakby miało pierdylion koni

Barbie,barbie pisze:Mój kręgosłup dziś tego żałuje, ale to dopiero dziś.
a podróżowałaś kiedyś WRXem na dystansie 2000km?
Jeśli jeszcze nie, to może nie próbuj.
Abyś się niedajboże po takim ekstremalnym eksperymencie nie odkochała.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Лукашэнка pisze:a podróżowałaś kiedyś WRXem na dystansie 2000km?
Ja podróżowałem.
Pominąwszy uciążliwość samej trasy (brak autostrad, oraz policyjny terror na drogach w Krajach Bałtyckich i Finlandii i przez to niemożebnie długi czas podróży - dobrze przeszło 1 dobę), to WRX rewelacyjnie nadawał się na taką trasę. A, i jechało nim 4 chłopa.
Nie bardzo wiem czemu, poza apetytem na paliwo, WRX ma się nie nadawać na trasę...?

To bardzo wygodny samochód.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
iPiter 35 pisze: No nie mów ,że zmieniłeś skrzynie![]()
![]()
Chloru pisze: Piter 35, chodzą słuchy, że zatankował benzynę![]()
Ludwiku, poproszę butelkę. Dwie butelki.

Pozdrawiam
Grzegorz
PS. Cholera jasna, Cytryniarz ze Złomiarzem się dobrali. Tak to brawka, brawka a jak przyjdzie co do czego to nic nie powiedzieli. Nic

Brak podpisu.
Ależ tak.jarmaj pisze:To bardzo wygodny samochód.
Powiedziałbym nawet, że jest prawie tak wygodny jak Kia Sportage.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Z przodu OK, ale ci dwaj z tyłu, to chyba za karę (no może ja mam nogi dłuższe, niż krótsze, ale nawet ze średnimi jest przyciasnojarmaj pisze: jechało nim 4 chłopa.

WiS/Łukaszenka - ja zrobiłem 1200na raz 4 osoby, pełno gratów, narty w środku. W trzy osoby z nartami 1500km.
Zrobiłem 6000 po Norwegii. Jechałem STI 20 godzin bez przerwy prawie w bardzo trudnych warunkach. A jestem stary. I dało radę. I żóna nie narzekała.
Zrobiłem 6000 po Norwegii. Jechałem STI 20 godzin bez przerwy prawie w bardzo trudnych warunkach. A jestem stary. I dało radę. I żóna nie narzekała.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
WiS,WiS pisze:Z przodu OK, ale ci dwaj z tyłu, to chyba za karę (no może ja mam nogi dłuższe, niż krótsze, ale nawet ze średnimi jest przyciasnojarmaj pisze: jechało nim 4 chłopa.)
wiele zależy od dawki przyjętych wcześniej środków znieczulających.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Лукашэнка, nie zgodzę się. Trzasnęliśmy Imprezą 2.0 2006/7 trase na Rajd Niemiec 3 lata temu. 4 osoby na pokładzie, pełne BHP, nic nikogo nie bolało.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Arno,
ty jesteś wysportowany facet po prostu. I chyba wysportopwana cała rodzina?
To wam pomogło, IMHO.
Ale zgodzisz się zapewne, że wygoda tych samochodów to sprawa względna. Zależy do czego się porównuje.

Chloru,
zupełnie na żywca było? Bez żadnego, nawet delikatnego, znieczulenia?

ty jesteś wysportowany facet po prostu. I chyba wysportopwana cała rodzina?
To wam pomogło, IMHO.
Ale zgodzisz się zapewne, że wygoda tych samochodów to sprawa względna. Zależy do czego się porównuje.

Chloru,
zupełnie na żywca było? Bez żadnego, nawet delikatnego, znieczulenia?

Ostatnio zmieniony 7 maja 2012, o 14:52 przez Gootek, łącznie zmieniany 1 raz.
Arno pisze: WiS/Łukaszenka - ja zrobiłem 1200na raz 4 osoby, pełno gratów, narty w środku. W trzy osoby z nartami 1500km.
dac sie da, ale ktory fotel bys wybral dzisiaj? aktualny z MB czy WRX?
bo ty kloru kurdupel jestesChloru pisze:Лукашэнка, nie zgodzę się. Trzasnęliśmy Imprezą 2.0 2006/7 trase na Rajd Niemiec 3 lata temu. 4 osoby na pokładzie, pełne BHP, nic nikogo nie bolało.

porownanie sportowych foteli audi z outbeckowymi wypada nadwyraz slabo na niekorzysc subaru..
nie ma sie co upierac, ze te auta dobre na dlugie trasy sa.. maja inne zalety i basta.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nie jeździłem nigdy, ale myślę że strasznie męczyłbym się w takim wysokim pontonie. Nie cierpię pozycji za kierownicą a la posiedzenie na.... powiedzmy miejscu samotnej zadumy (im niżej się siedzi, tym lepiej - do tej pory moim ideałem w tym względzie jest Honda s2000), irytuje mnie też prowadzenie tak miękkich aut.Лукашэнка pisze:Ależ tak.jarmaj pisze:To bardzo wygodny samochód.
Ja na ten przykład na dowolnie długą trasę wybrałbym coś takiego (zdjęcie przykładowe), oczywiście nie w jakiejś kanapie, tylko w porządnym sportowym auciegregski pisze:dac sie da, ale ktory fotel bys wybral dzisiaj? aktualny z MB czy WRX?

No - ja piszę, że daje radę. Ale na długą trasę Mercedes i Audi - wysiadasz nie zmęczony. To recht jest.
Fotele - w MB lepsze. Mniej napierdala kręgosłup.
Ciszej - a hałas na długiej trasie męczy jak cholera.
Ale - daje radę. No i szacun a nie pogarda na drodze jest.
Ale czy ja jestem ekspert? Kiedyś pół USA przejechałem starym Landroverem, tym z kwadratowymi siedzeniami.
Do Austrii dużym fiatem nie raz,ładą... to wszystko jedynie kwestia nastawienia, rzeczywistości, możliwości, pragnienień... wmówić można sobie naprawdę wszystko.
Fotele - w MB lepsze. Mniej napierdala kręgosłup.
Ciszej - a hałas na długiej trasie męczy jak cholera.
Ale - daje radę. No i szacun a nie pogarda na drodze jest.
Ale czy ja jestem ekspert? Kiedyś pół USA przejechałem starym Landroverem, tym z kwadratowymi siedzeniami.
Do Austrii dużym fiatem nie raz,ładą... to wszystko jedynie kwestia nastawienia, rzeczywistości, możliwości, pragnienień... wmówić można sobie naprawdę wszystko.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
jarmaj,jarmaj pisze:Nie jeździłem nigdy, ale myślę że strasznie męczyłbym się w takim wysokim pontonie. Nie cierpię pozycji za kierownicą a la posiedzenie na.... powiedzmy miejscu samotnej zadumy (im niżej się siedzi, tym lepiej - do tej pory moim ideałem w tym względzie jest Honda s2000), irytuje mnie też prowadzenie tak miękkich aut.
ale właśnie lekarze proktolodzy zalecają aby robiąc to nie siedzieć wysoko, tylko raczej jak najbliżej gruntu, najlepiej w kucki - bo tak jest ich zdaniem nazdrowiej.
To dotyczy "samotnej zadumy".
A jeśli chodzi o inne sytuacje (jak choćby wielogodzinne siedzenie za kierownicą samochodu) to z kolei zdrowiej jest (dla kręgosłupa, dla bioder, dla nóg, itd...) jest siedzieć wyżej.
Zrewiduj może swoje przyzwyczajenia...

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Лукашэнка pisze: Chloru,
zupełnie na żywca było? Bez żadnego, nawet delikatnego, znieczulenia?![]()
W jedną stronę z tyłu z Osłem piliśmy lajtowo pszeniczniaki. W drugą bez znieczulenia, za to z dwugodzinnym postojem na autobahnie. Z tyłu dało się nawet spać.

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Jeżeli chodzi o ilość miejsca w środku, to pewnie masz rację. W pozostałym zakresie seryjny WRX będzie IMO wygodniejszy.Лукашэнка pisze:
To najwygodniej jest na drugim poziomie autobusu dwupoziomowegoЛукашэнка pisze: A jeśli chodzi o inne sytuacje (jak choćby wielogodzinne siedzenie za kierownicą samochodu) to z kolei zdrowiej jest (dla kręgosłupa, dla bioder, dla nóg, itd...) jest siedzieć wyżej.

A podróżowałam, podróżowałam. Ja lubię wycieczki objazdowe i jak tylko mogę, to biorę Subaru. I nadal wolę Subaru ponad Kię.Лукашэнка pisze:Barbie,barbie pisze:Mój kręgosłup dziś tego żałuje, ale to dopiero dziś.
a podróżowałaś kiedyś WRXem na dystansie 2000km?
Twarde zawieszenie uważam za zaletę, hałas akurat rozważam wkrótce nieco wyciszyć wraz z lekkim podrasowaniem audio. Wzrostu mam całe 162, więc auto jest niemal szyte na miarę

Kia zatańczyła mi ze 3 razy w deszczu, a do tego napęd na 4 włączający się wg uznania jakiegoś komputra są dla mnie nie do zniesienia. Już chyba bym wolała jechać zwykłą ośką niż zastanawiać się co się nagle stało z autem.
Nie wykluczam oczywiście, że kiedyś zmienią mi się upodobania w stronę kanapowych, ale póki co inwestuję w Subarbie i nie zbieram na nic nowego

Czekaj wpadnie Demon to Ci da LudwikaGrzesiek_67 pisze: Ludwiku, poproszę butelkę. Dwie butelki.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Chciałam wszystkim się pochwalić , że za około pół roku pojawi się na świecie małe wurciątko 

WRCfanova 

Megis pisze: że za około pół roku pojawi się na świecie małe wurciątko

Niezależnie czy chodzi o małego ludzika, czy też mały samochodzik, to gratulacjeMegis pisze:Chciałam wszystkim się pochwalić , że za około pół roku pojawi się na świecie małe wurciątko