Smutna historia pewnego bloba WRX poliftingowego...

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
owoc
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: smerfastyczne
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Smutna historia pewnego bloba WRX poliftingowego...

Post 5 maja 2012, o 14:29

:arrow: Szanowni,

Pozwoliłem sobie założyć nowy wątek aby potencialni zainteresowani byli świadomi tego biednego badż co bądż bardzo ładnego WRX-a.

Dzisiaj przeglądnołem sobie oferty Subaru i... :o natrafiłem na tę oferte :arrow: http://otomoto.pl/subaru-impreza-2-0-wrx-C24009848.html

Obrazek

Dokładnie już 14 miesiecy :idea: temu opisałem historie kiszenia się tego SUBARU :evil:
Szanowni forumowicze,

Chciałbym poinformować iż, ostatnio w ogloszeniach ukazała sie oferta Subaru Impreza WRX MY05 blobeye czyli po lifcie w przepieknym szarym kolorze :arrow:
Obrazek

Odrazu kiedy zobaczyłem ten egz zrobiło mi sie bardzo smutno, a zarazem ucieszyłem sie ze jednak nikt nie kupił, "nie naciał" sie na ten samochod :-d
Postanowiłem zadzwonić do sprzedającego i spytać o ten samochód jako "potencialnie zainteresowany klient" :mrgreen:
Wiec po krotkiej i niezbyt milej rozmowie z panem handlarzem dowiedziałem sie ze auto ma udokumentowaną historie, oprócz uszkodzeń widocznych na foto samochod jest w stanie bardzo dobrym lecz odbyc jazdy próbnej nie mozna gdyż ma uszkodzone zawieszenie przednie - lewe, powiedział mi, że nie ma pojecia ile w przyblizeniu naprawa bedzie wynosic a na moje pyt odnośnie sprawdzenia przed zakupowego niechetnie odpowiedzial, że jest możliwość wzięcia samochodu na badanie do serwisu.
Tak wiec już co nieco o tym WRX-e sie dowiedziałem lecz nie mogłem się powstrzymać od zadania nurtującego mnie pytania, ale oczywiście udajac "głupiego Greka :thumb:
Proszę pana, no bo ja przymierzam sie od ponad roku do kupna takiego Subaru, i nie jestem pewien ale wydaje mnie sie, ze to samo auto widziałem rok temu na otoMoto :?: :whistle:
na co pan handlarz rozgniewany krzyknał :arrow:
to niemozliwe auto zostalo dopiero co sprowadzone z Francji :!: :!: :!: :x
i odłorzyl sluchawke :-/

Niestety ale pan handlarz z tej firmy http://automan.otomoto.pl/index.php szczerością nie grzeszył gdyż ten WRX juz od poczatku kiedy pojawil sie na sprzedaż spodobał mnie sie bardzo i zostal w mojej i mojego laptopa pamieci :giggle:

Tak wiec zaczynam odlicznie:
ostatni raz ten WRX delikatnie uszkodzony na sprzedaz pojawił sie dnia 23.III.2010 i już wtedy cechował sie tym że
wersja WRX 2.0 T 230 koni.
Auto zostało świeżo sprowadzone z Francji
:arrow: http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid= ... x_20_turbo

Czyli za pare dni bedzie juz rok od tego ogloszenia z juz wtedy swiezo sprowadzonym WRX-em :idea:

Idziemy tzn cofamy sie dalej, jeszcze wczesniej ten WRX byl wystawiony ok.25.IIX.2008 czyli ponad 2 lata temu tylko wtedy jeszcze niemiał przymocowanego przedniego zderzaka z wersji wolnossacej

http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid= ... _turbo_4x4

i jeszcze wstecz, ogloszenie z 17.XII.2007

http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid= ... urbo_230ps

juz mamy 3lata

ale to jeszcze nie koniec bo jeszcze gdzies tu mam pierwsze ogloszenie ktore pamietam z dnia 7.X.2007 i znowu mamy tym razem prawdziwy opis:
[WERSJA WRX
SILNIK 2.0 TURBO 4 x4.

KLIMATRONIC,4x AIRBAG,ELEKTRYKA x4,
ALUFELGI,RADIO CD,FOTELE KUBEŁKOWE,
ALARM,KOMPUTER.

LEKKO USZKODZONY
ŚWIEŻO SPROWADZONY

TELEFON - 500 717351 KALISZ

http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid= ... t_230_koni

Tak tak to juz jest koniec tzn poczatek ogloszeń, histori pewnego świezo sprowadzonego WRX-a z Francji

Juz rok temu chciałem napisać o tym SI ale ogloszenie zniknelo wiec pomyslalem ze auto wreszcie sie sprzedalo lub, ze handlarz wpadl na pomysl (WOW ) zeby auto naprawić i wtedy probowac je opchnać lecz... mylilem sie

WRX odkad zostal sprowadzony ponad 3lata temu stoi w takim samym stanie do dnia dzisiejszego i...
Z ciekawosci popytałem mechaników co takie "zapomniane" auto jest warte
I otrzymałem odpowiedz, że niewiele gdzyz w takim aucie potencialnie wiekszosc elementow predzej czy puzniej bedzie do wymiany bo np. dłuższy postój bardzo źle wpływa na uszczelnienia zespołu napędowego. Film olejowy zanika, dochodzi z czasem do przywarcia warg uszczelniaczy do wałków (wał korbowy, wałki skrzyni biegów), zapiekaja sie hamulce, lozyska itp itd o rdzy i zdeformowanych oponach juz niewspominajac

Na koniec tej mojej dlugasnej i zapewne nużacej opowiesci probuje sobie odpowedziec na wlasne pytanie:
O co w tym chodzi, dlaczego przez ponad trzy lata ten WRX sie nie sprzedal ani nic nie zrobiono w tym kierunku zeby sie sprzedal= ktos go kupił :?: ;-(
Pozdrawiam,
OWOC

P.S. Aha i pamietajcie
cena + opłaty :thumb: :lol: :lol: :lol:
Tak wiec od tego wpisu minal rok i 2 miesiace i ten WRX jak sie kisił tak sie kisi.

Ciekawe czy ktoś z forumowiczów przez ten czas pytał o ten egzemplaz i ogladał go :?: :whistle:

Miłego weekendu

SUBARU IMPREZA WRX STi MY05
Obrazek
Probably the best STi in the world...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Smutna historia pewnego bloba WRX poliftingowego...

Post 5 maja 2012, o 18:42

Dziwne, że chłop nie puści tego za bezcen, tylko wozi się latami ze sprzedażą coraz większego truchła

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: STi MY06 SPEC D

Post 5 maja 2012, o 21:22

1)Jak sobie załatwił odroczenie opłat na tak długo ?

2) Po jakie licho wożą go do polski i z powrotem do francji ?!?

:mrgreen:
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy - Luxus

Post 6 maja 2012, o 15:02

Tego WRX'a to ja też już go oglądałam na necie wiele razy i on rzeczywiście stoi i stoi na tej aukcji. Kiedyś nawet na żywo go widziałam bo on stoi w mojej miejscowości Kalisz. Auto jest naprawdę w opłakanym stanie :-( Niedawno mój kolega/sąsiad chciał go kupić. Ale, najciekawsze było to, że jak mój kolega zapytał się szanownego pana handlarza, czy może go sprawdzić na jakiś kanale, to bardzo się zbuntował na krzyczał i wyprosił.
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...

Think. Feel. Drive. Subaru

Roberto555
0 gwiazdek
Auto: był WRX 04 EU

Post 6 maja 2012, o 18:48

Szkoda auta...Choć widać że sam sprzedający raczej nieprzyjazny.
Więc nie dziwi mnie to, że auto sprzedaje się od 5 lat.

Po takim postoju to już chyba nada się bardziej na części, niż do jazdy w całości ? :|
2004 WRX EU Spec - total seria.

owoc
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Re:

Post 6 maja 2012, o 22:39

subarka665 pisze:Tego WRX'a to ja też już go oglądałam na necie wiele razy i on rzeczywiście stoi i stoi na tej aukcji. Kiedyś nawet na żywo go widziałam bo on stoi w mojej miejscowości Kalisz. Auto jest naprawdę w opłakanym stanie :-( Niedawno mój kolega/sąsiad chciał go kupić. Ale, najciekawsze było to, że jak mój kolega zapytał się szanownego pana handlarza, czy może go sprawdzić na jakiś kanale, to bardzo się zbuntował na krzyczał i wyprosił.
Co masz na mysli pisząc "w opłakanym stanie" :?: :-(

I czy ten WRX jak ten kolega był go oglądnać wogóle zapalił i jest wstanie samodzielnie przejechac choć kilka metrów :?: :-|

Żal tego auta ;-(
Obrazek

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Re: Re:

Post 7 maja 2012, o 14:39

owoc pisze:
subarka665 pisze:Tego WRX'a to ja też już go oglądałam na necie wiele razy i on rzeczywiście stoi i stoi na tej aukcji. Kiedyś nawet na żywo go widziałam bo on stoi w mojej miejscowości Kalisz. Auto jest naprawdę w opłakanym stanie :-( Niedawno mój kolega/sąsiad chciał go kupić. Ale, najciekawsze było to, że jak mój kolega zapytał się szanownego pana handlarza, czy może go sprawdzić na jakiś kanale, to bardzo się zbuntował na krzyczał i wyprosił.
Co masz na mysli pisząc "w opłakanym stanie" :?: :-(

I czy ten WRX jak ten kolega był go oglądnać wogóle zapalił i jest wstanie samodzielnie przejechac choć kilka metrów :?: :-|

Żal tego auta ;-(
W opłakanym stanie,ponieważ ten błotnik jest dość mocno pokancerowany i pełno rdzy, tym błotniku i w ogóle jakoś tak smutno wyglądał :-( A jeżeli chodzi czy odpalił -nie wiem,bo mnie tam akurat nie było. Ale czy by był w stanie przejechać parę metrów to ,no może....
turbina...

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: Re:

Post 7 maja 2012, o 16:46

subarka665 pisze:W opłakanym stanie,ponieważ ten błotnik jest dość mocno pokancerowany i pełno rdzy, tym błotniku
Przedni błotnik to pomijalny drobiazg. Tani, prosty do wymiany. W sumie bez żadnego znaczenia. Istotna jest cała reszta.

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 maja 2012, o 18:46

jarmaj, no masz rację tu się z Tobą zgodzę. No ale jeżeli chodzi i dalsze części auta to ok.
turbina...

chrisro
0 gwiazdek

Post 13 maja 2012, o 22:18

To ja dodam swoje 3 grosze. W kierownicy i w desce są zaślepki zamiast airbagów więc auto musiało solidnie dostać, że wystrzelone. Auto jest warte nie więcej jak 20 tyś zł. Koszt naprawy ok 10 tyś zł.

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi

Post 14 maja 2012, o 21:38

Niezła historia :roll:

owoc
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 5 lis 2012, o 16:35

owoc pisze::arrow: Szanowni,

Pozwoliłem sobie założyć nowy wątek aby potencialni zainteresowani byli świadomi tego biednego badż co bądż bardzo ładnego WRX-a.

Dzisiaj przeglądnołem sobie oferty Subaru i... :o natrafiłem na tę oferte :arrow: http://otomoto.pl/subaru-impreza-2-0-wrx-C24009848.html

Obrazek

Dokładnie już 14 miesiecy :idea: temu opisałem historie kiszenia się tego SUBARU :evil:
Szanowni forumowicze,

Chciałbym poinformować iż, ostatnio w ogloszeniach ukazała sie oferta Subaru Impreza WRX MY05 blobeye czyli po lifcie w przepieknym szarym kolorze :arrow:
Obrazek

Odrazu kiedy zobaczyłem ten egz zrobiło mi sie bardzo smutno, a zarazem ucieszyłem sie ze jednak nikt nie kupił, "nie naciał" sie na ten samochod :-d
Postanowiłem zadzwonić do sprzedającego i spytać o ten samochód jako "potencialnie zainteresowany klient" :mrgreen:
Wiec po krotkiej i niezbyt milej rozmowie z panem handlarzem dowiedziałem sie ze auto ma udokumentowaną historie, oprócz uszkodzeń widocznych na foto samochod jest w stanie bardzo dobrym lecz odbyc jazdy próbnej nie mozna gdyż ma uszkodzone zawieszenie przednie - lewe, powiedział mi, że nie ma pojecia ile w przyblizeniu naprawa bedzie wynosic a na moje pyt odnośnie sprawdzenia przed zakupowego niechetnie odpowiedzial, że jest możliwość wzięcia samochodu na badanie do serwisu.
Tak wiec już co nieco o tym WRX-e sie dowiedziałem lecz nie mogłem się powstrzymać od zadania nurtującego mnie pytania, ale oczywiście udajac "głupiego Greka :thumb:
Proszę pana, no bo ja przymierzam sie od ponad roku do kupna takiego Subaru, i nie jestem pewien ale wydaje mnie sie, ze to samo auto widziałem rok temu na otoMoto :?: :whistle:
na co pan handlarz rozgniewany krzyknał :arrow:
to niemozliwe auto zostalo dopiero co sprowadzone z Francji :!: :!: :!: :x
i odłorzyl sluchawke :-/

Niestety ale pan handlarz z tej firmy http://automan.otomoto.pl/index.php szczerością nie grzeszył gdyż ten WRX juz od poczatku kiedy pojawil sie na sprzedaż spodobał mnie sie bardzo i zostal w mojej i mojego laptopa pamieci :giggle:

Tak wiec zaczynam odlicznie:
ostatni raz ten WRX delikatnie uszkodzony na sprzedaz pojawił sie dnia 23.III.2010 i już wtedy cechował sie tym że
wersja WRX 2.0 T 230 koni.
Auto zostało świeżo sprowadzone z Francji
:arrow: http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid= ... x_20_turbo

Czyli za pare dni bedzie juz rok od tego ogloszenia z juz wtedy swiezo sprowadzonym WRX-em :idea:

Idziemy tzn cofamy sie dalej, jeszcze wczesniej ten WRX byl wystawiony ok.25.IIX.2008 czyli ponad 2 lata temu tylko wtedy jeszcze niemiał przymocowanego przedniego zderzaka z wersji wolnossacej

http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid= ... _turbo_4x4

i jeszcze wstecz, ogloszenie z 17.XII.2007

http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid= ... urbo_230ps

juz mamy 3lata

ale to jeszcze nie koniec bo jeszcze gdzies tu mam pierwsze ogloszenie ktore pamietam z dnia 7.X.2007 i znowu mamy tym razem prawdziwy opis:
[WERSJA WRX
SILNIK 2.0 TURBO 4 x4.

KLIMATRONIC,4x AIRBAG,ELEKTRYKA x4,
ALUFELGI,RADIO CD,FOTELE KUBEŁKOWE,
ALARM,KOMPUTER.

LEKKO USZKODZONY
ŚWIEŻO SPROWADZONY

TELEFON - 500 717351 KALISZ

http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid= ... t_230_koni

Tak tak to juz jest koniec tzn poczatek ogloszeń, histori pewnego świezo sprowadzonego WRX-a z Francji

Juz rok temu chciałem napisać o tym SI ale ogloszenie zniknelo wiec pomyslalem ze auto wreszcie sie sprzedalo lub, ze handlarz wpadl na pomysl (WOW ) zeby auto naprawić i wtedy probowac je opchnać lecz... mylilem sie

WRX odkad zostal sprowadzony ponad 3lata temu stoi w takim samym stanie do dnia dzisiejszego i...
Z ciekawosci popytałem mechaników co takie "zapomniane" auto jest warte
I otrzymałem odpowiedz, że niewiele gdzyz w takim aucie potencialnie wiekszosc elementow predzej czy puzniej bedzie do wymiany bo np. dłuższy postój bardzo źle wpływa na uszczelnienia zespołu napędowego. Film olejowy zanika, dochodzi z czasem do przywarcia warg uszczelniaczy do wałków (wał korbowy, wałki skrzyni biegów), zapiekaja sie hamulce, lozyska itp itd o rdzy i zdeformowanych oponach juz niewspominajac

Na koniec tej mojej dlugasnej i zapewne nużacej opowiesci probuje sobie odpowedziec na wlasne pytanie:
O co w tym chodzi, dlaczego przez ponad trzy lata ten WRX sie nie sprzedal ani nic nie zrobiono w tym kierunku zeby sie sprzedal= ktos go kupił :?: ;-(
Pozdrawiam,
OWOC

P.S. Aha i pamietajcie
cena + opłaty :thumb: :lol: :lol: :lol:
Tak wiec od tego wpisu minal rok i 2 miesiace i ten WRX jak sie kisił tak sie kisi.

Ciekawe czy ktoś z forumowiczów przez ten czas pytał o ten egzemplaz i ogladał go :?: :whistle:

Miłego weekendu
Minęło dokładnie pół roku od założenia tego tematu o pomniku SUBARU WRX w firmie AUTOMAN i...

http://otomoto.pl/subaru-impreza-2-0-wrx-C24009848.html

To biedactwo dalej stoi wrośnięte w ziemie :o ;-(
Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 5 lis 2012, o 16:52

BARDZO ZADBANY :lol:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 lis 2012, o 17:21

owoc pisze: tylko wtedy jeszcze niemiał przymocowanego przedniego zderzaka z wersji wolnossacej

Mam takie niejasne wrażenie, że użycie słowa "przymocowany" to pewne nadużycie :cofee:
Konto usunięte pisze: BARDZO ZADBANY :lol:

Co się śmiejesz, przez te 5 lat jest pewnie regularnie odkurzany :->

Swoją drogą niezła blacha na błotniku, 5 lat i ani śladu rdzy ;-)

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: STi MY06 SPEC D

Post 6 lis 2012, o 21:51

A swoją drogą stwierdzenia typu: ostatnio mało jeżdżone, nie palone w środku, mało pali są prawdziwe :mrgreen:
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 6 lis 2012, o 22:16

Jacky X, wszelki duch...
W wontku o Robercie K. dawno Cię nie było... :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 6 lis 2012, o 22:24

Jacky X, może byś tak zaistniał w innych wątkach również :idea: Nie bój się nie zjedzą Cię :mrgreen:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 6 lis 2012, o 23:35

Jacky X, mordo Ty nasza :-d

palasz007
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza

Post 18 lis 2012, o 23:02

Ciekawe czy już sprzedany :-/

Roberto555
0 gwiazdek
Auto: był WRX 04 EU

Post 19 lis 2012, o 21:15

Ogłoszenie dalej aktywne, więc nie sądzę.
Za takie pieniądze się nie sprzeda...
2004 WRX EU Spec - total seria.

audiocars
0 gwiazdek
Auto: IMPREZA WRX MY04

Post 26 lis 2012, o 16:06

http://otomoto.pl/subaru-impreza-2-0-wrx-C24009848.html

Dziś ponownie pojawił sie na otomoto.

owoc
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 26 lis 2012, o 18:00

Jak tak dalej pójdzie to Pan sprzedający więcej zapłaci za wystawianie ogłoszenia na otomoto niż to auto jest warte :lol:

A tak BTW w opisie jest błąd bo powinno być
AUTOMAN pisze:Opis pojazdu

WERSJA WRX 2.0 TURBO 230 KONI,
BARDZO ZASTANY.

TEL 518047024.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

owoc
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 4 mar 2013, o 10:52

Obrazek

ODPOWIEDZ