AP racing powoli się kończą.

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

AP racing powoli się kończą.

Post 17 maja 2012, o 21:52

Z racji faktu ,że mój zestaw tarcz i klocków się powoli kończy :-/ to może ktoś wie :idea: , słyszał :idea: , gdzie można zakupić taki zestaw :

Tarcze AP Racing 330 mm,( zacisk 4 tłoczkowy ) i klocki ( myślałem o klockach Ferodo DS2500 - chyba ,że jest coś innego równie dobrego ) .
Propozycje miejsc zakupu mile widziane a może " Ktuś " ma takie " cuś " na sprzedaż :idea:

Będę wdzięczny za info 8-)

4T i Carfita ofertę znam :cofee:

A może jakieś inne propozycje co znacie , co podejdzie pod moje zaciski :idea:
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, o 22:06 przez Piter 35, łącznie zmieniany 1 raz.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Re: AP racing powoli się kończą.

Post 17 maja 2012, o 22:03

Piter 35, jeśli chodzi Brembo i Ferodo możesz spróbować tutaj http://www.hamulce.net/phu_alpro.html .Ja u Niego kupowałem do GT i Legaca wtedy w niezłej cenie DS 2500 . Bardzo miły facet tylko straszna gaduła (swoją drogą opowiadał ciekawe rzeczy jak byłem u Niego ).

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 17 maja 2012, o 22:04

Piter 35, szukaj mieszanek CL RC5, DS2500, ewentualnie EBC zółte.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 18 maja 2012, o 08:28

Piter 35, a może weźmy i się zamieńmy, ja Ci dam mój nowiusieńki zestaw od WRXa, co? I w ogóle, co Ty tak jeździsz, że Ci się hamulce zużywają? Żona wie? :giggle:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 18 maja 2012, o 10:54

citan pisze: Żona wie
Kochanie powiedziało ,że mam kupić taki hebel by absolutnie gorzej nie hamował :idea: Bo będzie bicie :mrgreen:

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 18 maja 2012, o 12:11

To RC6.
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

Piter 35
6 gwiazdek

Post 20 maja 2012, o 21:31

Chloru pisze: CL RC5
owoc666 pisze: To RC6
Czy te klocki jakoś bardziej zjadają tarcze :?: Bo tak coś kiedyś Jarmaj wspominał :idea:

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 20 maja 2012, o 21:33

RC6 to chyba nie jest dobra opcja do codziennej jazdy. Mój kumpel ma takie w EVO i na zimno piszczą niemiłosiernie.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 20 maja 2012, o 21:44

Piter 35, do Twojej jazdy spokojnie te słabsze wystarczą. Nie wiem które miał jarmaj ale piszczały zajebiście i tarcze na zimno chapały jak reksio szynkę.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 20 maja 2012, o 22:08

Chloru pisze: piszczały zajebiście
To pewnie by mi tak strasznie nie przeszkadzało :idea:
Chloru pisze: tarcze na zimno chapały jak reksio szynkę
Cholera, tyle szynki to ja nie mam :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 maja 2012, o 22:46

Piter 35, przeszkadzałoby. Piszą tak, że się nie dało przez telefon rozmawiać. O ile mi normalne popiskujące klocki nie przeszkadzają (teraz takie mam) to tamte wyły straszliwie. Szukaj DS Performance albo 2500, OMP R&S, EBC żółte albo RC5.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 21 maja 2012, o 06:24

Piszczenia, nawet największego, nie traktuję jako wadę, nie przeszkadza mi i nie zwracam na to uwagi.

RC6 to klocek którego nawet nie da się porównać z czymkolwiek innym na czym jeździłem. Jakiś niewiarygodny współczynnik tarcia nawet na zimno, wytrzymuje temperatury przy których prędzej zacisk się chyba stopi. Wszystkie inne klocki są w innej lidze. I to takiej nawet nie sąsiadującej. Wrażenia przy hamowaniu nieporównywalne z czymkolwiek innym.
Ale na zimno działają na tarczę jakby w zaciski włożyć kawałki kamienia szlifierskiego ze szlifierki. Po prostu masakra. Żywotność tarczy będzie góra parę tyś km, a i to nie wiem, czy nawet tyle wytrzyma.

RC5+ jest słabszy od RC6, ale nie niszczy tarcz, a i tak jest znacznie lepszy od DS2500. I o połowę tańszy.
Jak jest pod Twój zacisk, to zakładaj RC5+.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2012, o 07:51

jarmaj, z tą ceną to różnie bywa. W zależności od źródła albo modelu klocka potrafi być 30% droższy niż DS2500.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 21 maja 2012, o 08:58

Przy Subarowych klockach (o innych markach się nie wypowiadam, bo takowych klocków nie kupuję), jest tak jak napisałem - RC5+ jest ok połowę tańsze niż ds2500.
Jak będzie cena do hamulca AP Racing nie wiem, ale byłbym mocno zdziwiony, gdyby proporcja się obróciła w drugą stronę. ;-)

Ale niewątpliwe źródłem, gdzie trzeba zaopatrywać się w CL jest Komancz - wszędzie indziej będzie drożej.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2012, o 09:26

jarmaj, rozmawiałem z nim. Powiedział, że w zależności od zacisku CL są albo bardzo atrakcyjne cenowo albo zupełnie nieatrakcyjne. Jak jest do AP Racing, nie wiem ;-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2012, o 09:48

Piter 35,
się spotkamy nad jeziorkiem to pogadamy. Kilka propozycje jest, które do tej pory w rozmowie nie padły ;-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Odp: AP racing powoli się kończą.

Post 21 maja 2012, o 10:12

Grzesiek_67 pisze:Piter 35,
się spotkamy nad jeziorkiem to pogadamy. Kilka propozycje jest, które do tej pory w rozmowie nie padły ;-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Kaznodzieja, przestań już reklamować Hawki i Millersa :mrgreen:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2012, o 10:26

Chloru,
no, ja proponuję klocki Millersa :-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Post 21 maja 2012, o 19:03

jarmaj pisze:
RC6 to klocek którego nawet nie da się porównać z czymkolwiek innym na czym jeździłem. Jakiś niewiarygodny współczynnik tarcia nawet na zimno, wytrzymuje temperatury przy których prędzej zacisk się chyba stopi. Wszystkie inne klocki są w innej lidze. I to takiej nawet nie sąsiadującej. Wrażenia przy hamowaniu nieporównywalne z czymkolwiek innym.
Ale na zimno działają na tarczę jakby w zaciski włożyć kawałki kamienia szlifierskiego ze szlifierki. Po prostu masakra. Żywotność tarczy będzie góra parę tyś km, a i to nie wiem, czy nawet tyle wytrzyma.

Eee, no wytrzymują. Już chyba z 10 zrobiłem i do końca jeszcze dużo.
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

fedex
2 gwiazdki
Auto: WRX STI '06 było '15 Mustang GT jest

Post 21 maja 2012, o 21:13

[quote="jarmaj"]RC5+ jest słabszy od RC6, ale nie niszczy tarcz, a i tak jest znacznie lepszy od DS2500. I o połowę tańszy.
Jak jest pod Twój zacisk, to zakładaj RC5+.[/quote

Proszę Cię przestań,bo jeszcze ktoś w to uwierzy,kupi i się zabije. RC5+ nie nadaje się do ciężkich aut,ewentualnie do małych kompaktów,poza tym w polskich warunkach łapie wilgoć z otoczenia,pęka i się kruszy, co może w skrajnym wypadku doprowadzić do odklejenia sie , wypadnięcia okadziny i całkowitej utraty hamulców.I uwierz mi nie są to wypadki jednostkowe,było ich całkiem sporo.
Kup DS2500 i jak nie jeżdzisz po oesach codziennie to będziesz zadowolony,bezpieczny i do tego zrobisz na klocku i tarczach całkiem sporo kilometrów.
Jak masz dużo kasy to pomyśl o Performance friction i o endless.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2012, o 21:20

fedex pisze: poza tym w polskich warunkach łapie wilgoć z otoczenia,pęka i się kruszy, co może w skrajnym wypadku doprowadzić do odklejenia sie , wypadnięcia okadziny i całkowitej utraty hamulców.I uwierz mi nie są to wypadki jednostkowe

Dokładnie tak Wojtek. Mi właśnie RC5+ wzięły i się zsypały z jednej okładziny. Adam. z Mysiadła "zgubił" tak chyba dwa albo trzy zestawy. Nigdy więcej...

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2012, o 21:24

Ten jarmaj to jakiś dziwy jest ... RC5+ mu działają, Tein się nie psuje :giggle: :mrgreen:

fedex
2 gwiazdki
Auto: WRX STI '06 było '15 Mustang GT jest

Post 21 maja 2012, o 21:27

Widocznie kupil podróby :lol:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2012, o 21:30

Chloru pisze: Ten jarmaj to jakiś dziwy jest ... RC5+ mu działają, Tein się nie psuje :giggle: :mrgreen:

Chlorian a weź sam załóż, przetestuj i zdaj relację. Bo tak to opowieści z gliwia i paproci :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Odp: AP racing powoli się kończą.

Post 21 maja 2012, o 21:36

Grzesiek_67 pisze:
Chloru pisze: Ten jarmaj to jakiś dziwy jest ... RC5+ mu działają, Tein się nie psuje :giggle: :mrgreen:

Chlorian a weź sam załóż, przetestuj i zdaj relację. Bo tak to opowieści z gliwia i paproci :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Grzesiu, Teina do mnie nie robią a jak szukałem klocków to usłyszałem cenę coś między 8 a 9 stówek. Jak zasponsorujesz to mogę te rc 5+ założyć ;)

ODPOWIEDZ