AP racing powoli się kończą.

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: AP racing powoli się kończą.

Post 21 maja 2012, o 21:37

fedex pisze:Proszę Cię przestań,bo jeszcze ktoś w to uwierzy,kupi i się zabije. RC5+ nie nadaje się do ciężkich aut,ewentualnie do małych kompaktów,poza tym w polskich warunkach łapie wilgoć z otoczenia,pęka i się kruszy, co może w skrajnym wypadku doprowadzić do odklejenia sie , wypadnięcia okadziny i całkowitej utraty hamulców.I uwierz mi nie są to wypadki jednostkowe,było ich całkiem sporo.
Bzdury pleciesz i tyle.

Masz jeszcze jakieś tego typu rewelacje do sprzedania? :lol:

Coś komuś tam gdzieś przestało działać i napisał o tym na forum. Aja waj. A jaki to jest procent w stosunku do sprzedanych i użytkowanych? Czy może promil? Czy ile tam.

Jak ja lubię takie gadanie..... :lol:
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, o 21:38 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 21 maja 2012, o 21:37

Chloru pisze: a jak szukałem klocków to usłyszałem cenę coś między 8 a 9 stówek. Jak zasponsorujesz to mogę te rc 5+ założyć ;)

Zakładaj Hawka ( :mrgreen: ) to pogadamy o sponsoringu 8-)

Pozdrawiam
Grzegorz - Hawk ever :thumb:
Brak podpisu.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2012, o 21:43

jarmaj pisze: Bzdury pleciesz i tyle.

Masz jeszcze jakieś tego typu rewelacje do sprzedania? :lol:

Jarek, zapewniam Cię, że Wojtek wie co pisze. Generalnie, jeżeli chodzi o Subaru to wyjątkowo skromny gość a mógłby i wiele napisać i wiele opowiedzieć. Szczerze ? A nie, pośmieję się tylko :giggle:

Pozdrawiam
Grzegorzz
Brak podpisu.

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 21 maja 2012, o 21:48

Mam RC5+ na przodzie i tyle. Na razie < 2000km zrobiłem, jeszcze hamuje. :razz:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Odp: AP racing powoli się kończą.

Post 21 maja 2012, o 21:56

Grzesiek_67 pisze:
Chloru pisze: a jak szukałem klocków to usłyszałem cenę coś między 8 a 9 stówek. Jak zasponsorujesz to mogę te rc 5+ założyć ;)

Zakładaj Hawka ( :mrgreen: ) to pogadamy o sponsoringu 8-)

Pozdrawiam
Grzegorz - Hawk ever :thumb:
To Cię może dużo kosztować bo musieliby robić na zamówienie. Zakładam jednak, że to profesjonaliści i spokojnie przynitują okładziny jak tylko dostarczę blachy po starych klockach :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

fedex
2 gwiazdki
Auto: WRX STI '06 było '15 Mustang GT jest

Post 21 maja 2012, o 21:57

Grzesiu,daj spokój.Teraz młode pokolenie jest agresywne i wie wszystko lepiej.Najważniejsze jest zadowolenie użytkownika.Tein pewnie to też super zawias :thumb:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2012, o 21:58

Chwila relaksu i jedziemy :

http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f= ... 5#p1374930

posty Adam. i Jacool i Grzesiek_67, nawet z fotkami.

Słucham ?

:-)

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Wojtek, jarmaj to starszy i poważny człowiek.
Brak podpisu.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 maja 2012, o 22:05

Chloru pisze: Zakładam jednak, że to profesjonaliści i spokojnie przynitują okładziny jak tylko dostarczę blachy po starych klockach :mrgreen:

Chloru, w związku z tym, że Cię lubię to OK napiszę nieco na wyrost. Śmieszne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

fedex
2 gwiazdki

Post 21 maja 2012, o 22:21

Grzesiek_67 pisze:Chwila relaksu i jedziemy :

http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f= ... 5#p1374930

posty Adam. i Jacool i Grzesiek_67, nawet z fotkami.

Słucham ?

:-)

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Wojtek, jarmaj to starszy i poważny człowiek.
Klocki super tylko drivery marne[za duzo hamowali] :giggle: .A tak przy okazji ma ktoś podobne zdjęcia DS2500 ? Zaloże się że nie.Ja i moi znajomi przynajmniej się z takimi przypadkami nie spotkaliśmy ,a troche tych Subaru i różnych kloćków w życiu przerobiliśmy. Podobnie było zTeinem, wszyscy na początku dostawali orgazmu,ale jak to z orgazmami - trwają zdecydowanie za krótko. :-(

jarmaj
6 gwiazdek

Post 22 maja 2012, o 17:05

Chloru pisze:Ten jarmaj to jakiś dziwy jest ... RC5+ mu działają, Tein się nie psuje :giggle: :mrgreen:
Bo tak działa internet.

Wszystko się czasem psuje, ktoś ma pecha, jest niezadowolony i o tym trąbi. I ma do tego pełne prawo, bo na niego padło. Ale najczęściej to są jakieś ułamki użytkowników. Tyle, że głośni na forach, skargach do producenta, ściąganiu TV itp itd. Podkreślam, to jest jak najbardziej zrozumiałe.

To jak z Subaru. Jakby tylko czytać te dwa fora, to rany boskie, toż to przecież najbardziej awaryjne auto od czasów radosnych wyrobów samochodopodobnych PRL'u! Tylko szkopuł w tym, że 99,9999% użytkowników Subaru na świecie nie czyta naszych obu forów i zwyczajnie jeździ latami i setkami tyś km tymi Subarakami. I nie mają oni w ogóle świadomości ( no masz, idioci!!! ;-) ) jakie awaryjne i beznadziejne auto posiadają.

Tak samo jest i z resztą ;-)

Jednemu czy drugiemu padło, to się wkurzyli i się pieklą. Innym 100000 nie padło, więc używają i nie wnikają.

Kolego fedex, nie wiem jakim bóstwem jesteś, że nasz Grześ tak czołem o podłogę tu bije, ale to nie ma znaczenia. Ty masz swoje doświadczenia, ja swoje. Ale mrożącymi krew w żyłach opowieściami o zabijaniu ludzi tymi klockami rozbawiłeś mnie niemożebnie. :lol:

Ale pozwól, jak ze swojego piedestału możesz oczywiście, że dalej będę je każdemu polecał (bezinteresownie, nie sprzedaję części samochodowych). ;-)

PS
Odnośnie tego "młodego pokolenia", to chociaż przestałem zasługiwać na to określenie jakieś pokolenie temu, to wielkie dzięki, miło się odmłodzić. :-)
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, o 18:38 przez jarmaj, łącznie zmieniany 2 razy.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 22 maja 2012, o 17:24

jarmaj, +1

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 maja 2012, o 18:06

jarmaj pisze: Kolego fedex, nie wiem jakim bóstwem jesteś, że nasz Grześ tak czołem o podłogę tu bije, ale to nie ma znaczenia.

No to ma znaczenie, czy nie ma ? Bo teraz to Ty zachowujesz się jak stara baba. Swoją drogą Jarku, mocny zawód :-( A nie można tak po prostu kogoś lubić, darzyć szacunkiem ? Nie, ja wiem są wyłącznie stany 0-1. Smutne Jarku.

Pozdrawiam
Grzegorz

PS.
Alan, Alan, Alan! pisze: jarmaj, +1

No tak, no tak...
Brak podpisu.

jarmaj
6 gwiazdek

Post 22 maja 2012, o 19:04

Grzesiek_67, tu o klockach jest rozmowa, o klockach. Takie coś do hamowania, w aucie ;-)

O rozgrywkach do jednej bramki (a być może i nie tylko) jest w wątku o mistrzostwach w kopaniu piłki ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 22 maja 2012, o 19:39

Grzesiek_67 pisze: PS.
Alan, Alan, Alan! napisał(a):
jarmaj, +1

No tak, no tak...
Piękny, ale o co Ci chodzi. Nie mogę się zgodzić? znasz przecież moje zdanie na temat różnych mitów forumowych. Wyrażam je dość często.

fedex
2 gwiazdki

Post 22 maja 2012, o 22:08

jarmaj pisze:Kolego fedex, nie wiem jakim bóstwem jesteś, że nasz Grześ tak czołem o podłogę tu bije, ale to nie ma znaczenia. Ty masz swoje doświadczenia, ja swoje. Ale mrożącymi krew w żyłach opowieściami o zabijaniu ludzi tymi klockami rozbawiłeś mnie niemożebnie.
Po pierwsze bóstwem nie jestem,Grześ czołem o podlogę nie bije tylko empirycznie doświadczyl "fenomenalnej" jakości RC5+ co zresztą potwierdził zdjęciami.Ja i wielu moich kolegów związanych ze sportem samochodowym również ma identyczne zdanie, a założe się o Twoje auto,że nasze doświadczenie w tym temacie wielokrotnie przewyższa Twoje.Co do zabijania nadal podtrzymuję moją opinie.Wyobraż sobie,że przy próbie hamowania
z 200km/h ten "cudowny"klocek odkleja się, kruszy i wypada z zacisku-skutek nie trudno przewidzieć.Podobne zdarzenie mialo miejsce podczas testów jednego z teamów rajdowych,na szczęście skończylo się tylko na uszkodzeniu auta .No chyba że jeżdzisz jak "kapelusz".ale i w tym wypadku Tobie i innym bym tych klocków nie polecił.

citan
5 gwiazdek

Post 23 maja 2012, o 08:45

fedex pisze: No chyba że jeżdzisz jak "kapelusz".ale i w tym wypadku Tobie i innym bym tych klocków nie polecił.
Ja tak, jarmaj raczej nie. :whistle:

Sam jestem ciekaw jak te klocki się u mnie sprawdzą. Z Pagidów byłem zadowolony. Z RC5+ jestem trochę bardziej zadowolony, ale mam je też na tyle, wcześniejsze Pagidy tylko na przodzie i tył nie miał okazji przedtem popracować - więc to "wina" zmiany konfiguracji, a nie samych klocków.

fedex
2 gwiazdki

Post 23 maja 2012, o 08:59

Pagid to to dobry klocek,ale większość ludzi robi bląd i zakłada niebieskie,a one są przeznaczone na szuter,poza tym mocno pylą i szybko schodzą.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 maja 2012, o 09:00

fedex,
Wojtek, Jarek jest raczej z tych nie zdejmujących bez potrzeby (a ona istotnie w jego przypadku rzadko zachodzi :giggle: ) nogi z gazu. Ogarnia, zresztą nie mi to, lamie kierowniczej, oceniać. Z całą pewnością nie należy do kategorii "kapeluszy". Ba, on ich nawet zwalcza.

OK, proponuję pozostać na swoich stanowiskach i tyle - ja RC5+ nikomu (kogo lubię :mrgreen: ) nie polecę. Właśnie z powodu wyżej opisanej ich przypadłości. Przypadłość ta, traf albo prawidłowość, dotknęła właśnie mnie. Jeżeli bym takiemu Piterowi polecił właśnie RC5+, to on miałby prawo zapytać :
"Stary, po własnych doświadczeniach, polecasz mi właśnie ten klocek, dlaczego ?". I co ja niby miałbym mu odpowiedzieć ? Staram się za własne rady brać dużo-trochę odpowiedzialności (a nie kasy, jak co po niektórzy, będący w modzie "berserker", mi już zarzucali).

Wątek jest faktycznie o klockach, czas rozpuścić warkocze i tyle. Piter dostał kilka propozycji, coś wybierze. A przecież o to chodziło :thumb:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

fedex
2 gwiazdki

Post 23 maja 2012, o 09:15

Ok.Grzesiu ja pasuję,czasami ktoś musi się oparzyć, żeby stwierdzić, że coś jest gorące.Nic na siłę.Pozdrawiam Wojtek

citan
5 gwiazdek

Post 23 maja 2012, o 09:18

fedex pisze:Pagid to to dobry klocek,ale większość ludzi robi bląd i zakłada niebieskie,a one są przeznaczone na szuter,poza tym mocno pylą i szybko schodzą.
Mnie wystarczył prawie na 40 000 km. Przy czym na tyle było coś, co nie brało udziału w hamowaniu, więc tym bardziej przód się musiał napracować. Cholercia, faktycznie, jeżdżę jak kapelusz. :mrgreen: A wymieniłem tylko dlatego, że tarcze na przodzie zeszły, bo klocka jeszcze zostało.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 maja 2012, o 09:22

citan pisze: Mnie wystarczył prawie na 40 000 km.

Klocki, które mocno chwalę (ale sobie a już na przykład nie Piterowi, bo one chce mieć na "długo" klocek), czyli Hawk HP+ wytrzymują (tzn. ulegają starciu do zaniku rowka kontrolnego) po 10.000 km. I to jest maks w moim przypadku. Nawet przy technice hamowania krótko ale mocno.

40.000 km ? :o Nie zmieniałbym :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

fedex
2 gwiazdki

Post 23 maja 2012, o 09:32

citan pisze:Mnie wystarczył prawie na 40 000 km. Przy czym na tyle było coś, co nie brało udziału w hamowaniu, więc tym bardziej przód się musiał napracować. Cholercia, faktycznie, jeżdżę jak kapelusz. A wymieniłem tylko dlatego, że tarcze na przodzie zeszły, bo klocka jeszcze zostało.
I to się nazywa ekonomiczny driver - też bym tak chciał :thumb: Jak jeszcze znalazłeś metodę na mniejsze spalanie to płacę każde pieniądze i przyjeżdzam do Ciebie na szkolenie. :thumb:

citan
5 gwiazdek

Post 23 maja 2012, o 09:42

fedex pisze:
citan pisze:Mnie wystarczył prawie na 40 000 km. Przy czym na tyle było coś, co nie brało udziału w hamowaniu, więc tym bardziej przód się musiał napracować. Cholercia, faktycznie, jeżdżę jak kapelusz. A wymieniłem tylko dlatego, że tarcze na przodzie zeszły, bo klocka jeszcze zostało.
I to się nazywa ekonomiczny driver - też bym tak chciał :thumb: Jak jeszcze znalazłeś metodę na mniejsze spalanie to płacę każde pieniądze i przyjeżdzam do Ciebie na szkolenie. :thumb:
Niestety, spalanie raczej rośnie - trochę więcej jeżdżę po mieście. A co do techniki hamowania, to sam byłem zdziwiony, że klocki tyle wytrzymały, do tego w automacie. Felgi każdorazowo przez tydzień robiły się czarne od pyłu, więc coś tam musiały popracować. A sama technika polega ona na przewidywaniu, skutkując niehamowaniem. :razz: A jak już to krótko i w miarę mocno.

Grzesiek, 10 000? :o Nie stać mnie na taki luksus.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 23 maja 2012, o 09:45

A i jeszcze Piotruś możesz szukać OMP R&S jeżeli robią do twojego zacisku. Stosunkowo tanie klocki, u mnie wytrzymały całkiem sporo ale mały je w 8 kilometrów zabił na śmierć :mrgreen:

Leszek Wójcik gdzieś ujawnił swoje podejrzenia, że to ta sama mieszanka co w przypadku DS Performance.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 maja 2012, o 09:48

citan pisze: Grzesiek, 10 000? :o Nie stać mnie na taki luksus.

No niestety ;-(
Całe szczęście, że klocki nie są jakieś mega drogie, tańsze od DS2500 (o dziwo od zwykłych DS Performance również) , na poziomie cenowym mniej-więcej RC5+. Ja przy nich (Hawka HP+) zostaję. Jak ktoś chce klocek na długo, a nie ma ani fury z mocami pierdylion koni i więcej albo nie robi z niej właściwego użytku, chce mieć cicho i bez pylenia to w zupełności wystarcza podstawowy z klocków Hawk, czyli HPS. leon jeździ na HPSie i swego czasu chwalił klocek.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

ODPOWIEDZ