jak w temacie, kupie silnik do mojego GTka MY98, czyli ten z cewka po srodku kolektora ssacego. oczywiscie interesuje mnie tylko sprawny motor, moze byc bez osprzetu, kolektora, etc... moze byc tez sam zdrowy dol silnika(blok, korby, wal, tloki).
propozycje na PW lub tel. 603746787
pozdro
[K]silnik do GT MY98 lub short block STI
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
-
skrzypekQ4
- 0 gwiazdek
- Auto: GF8, BP5, E30
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
[K]silnik do GT MY98 lub short block STI
Ostatnio zmieniony 6 cze 2012, o 12:17 przez skrzypekQ4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
skrzypekQ4
- 0 gwiazdek
-
skrzypekQ4
- 0 gwiazdek
Re: [K] kupie silnik do GT MY98
nie lepiej kupic short block z newage STI 

Dolacz sie na Facebooku-ScoobyParts4U
-
skrzypekQ4
- 0 gwiazdek
zdecydowanie lepiej. jakby sie jakis trafil w rozsadnych pieniadzach to chetnie nabede. jest jeszcze opcja remontu tego bloku z opcja natrysku oleju na denka tloka i dodatkowymi podporami tulejy cylindrowych(czyli zamkniecie bloku jak w RA). tylko, ze wiaze sie to z kosmicznymi wydatkami jak na moja kieszen w tej chwili. jak sie nie znajdzie inne, tansze rozwiazanie to motor pojedzie na remont i przerobke.
skrzypekQ4 pisze:zdecydowanie lepiej. jakby sie jakis trafil w rozsadnych pieniadzach to chetnie nabede. jest jeszcze opcja remontu tego bloku z opcja natrysku oleju na denka tloka i dodatkowymi podporami tulejy cylindrowych(czyli zamkniecie bloku jak w RA). tylko, ze wiaze sie to z kosmicznymi wydatkami jak na moja kieszen w tej chwili. jak sie nie znajdzie inne, tansze rozwiazanie to motor pojedzie na remont i przerobke.
Na twoi miejscu bym sie nie bawil w zamykanie bloku,jezeli chcesz isc ta droga to kupic lepiej odrazu zamkniety blok i po klpocie,taki blok posiadam ,ale jezeli chcesz to taniej zrobic to lepiej kupic jakis dol od STI 7,8 a najlepiej japonca bedzie o wiele taniej,myle ze za 4-5 tysi dorwiesz dobry dol.
-
skrzypekQ4
- 0 gwiazdek
no to faktycznie jest taniej niz robienie takiego remontu, pytanie tylko w jakim stanie bedzie ten short block, zeby sie nie okazalo, ze taki sam jak moj :(
no i tak sie zastanawiam, ze z STI 7,8 to bedzie raczej 2.5l, a to chyba gorsze rozwiazanie niz blok 2.0l? no i jesli wezme blok z 2.5, to czy spokojnie bede mogl zalozyc moje glowice i jakie ewentualnie uszczelki wtedy trzeba zakladac?
no i tak sie zastanawiam, ze z STI 7,8 to bedzie raczej 2.5l, a to chyba gorsze rozwiazanie niz blok 2.0l? no i jesli wezme blok z 2.5, to czy spokojnie bede mogl zalozyc moje glowice i jakie ewentualnie uszczelki wtedy trzeba zakladac?
skrzypekQ4 pisze:no to faktycznie jest taniej niz robienie takiego remontu, pytanie tylko w jakim stanie bedzie ten short block, zeby sie nie okazalo, ze taki sam jak moj :(
wersja 7 i 8 to 2l chyba ze USA .Europejskie byly 2l do 2004 a JDM sa dalej 2l.

-
skrzypekQ4
- 0 gwiazdek
no, to jakby sie cos takiego trafilo, chetnie nabede w takim razie :) tylko, zeby sie nie okazalo, ze kolejnego shrotam bede w garazu trzymal :(danny007 pisze: wersja 7 i 8 to 2l chyba ze USA .Europejskie byly 2l do 2004 a JDM sa dalej 2l.
wiec, jesli ktos posiada takowy short block w dobrym stanie, zdecydowanie nabede. w rozsadnych pieniadzach oczywiscie ;)
-
skrzypekQ4
- 0 gwiazdek
-
skrzypekQ4
- 0 gwiazdek