Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
@lbert
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Kubik pisze:
Potem sie okazało że miał nadzieję na moją nietrzeźwość
Z tą nietrzeźwością to nie do końca. Sprawa może wyglądać tak, że najeżdżający na tył dostanie mandat za kolizję a nietrzeźwy "poprzednik" starci prawko...
Gorzej z ubezpieczeniem - przepadnie na pewno.
Life is a Joke !
@lbert
-
l_ewy
- 5 gwiazdek
- Auto: mat
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
Poszedłem dzisiaj do wydz komunikacji po nowa naklejkę, koszt niecałe 20pln więc OK. Niestety nie mogę złożyć wniosku ponieważ nie mam dowodu rejestracyjnego tylko czasowe pozwolenie, które wydał mi właśnie ten urząd. To jakaś paranoja. Teraz muszę czekać na dowód, później złożyć wniosek i czekać na naklejkę. Wg przepisów samochód bez naklejki nie może sie jeździć.
l_ewy
-
citan
- 5 gwiazdek
- Auto: japońskie
-
Polubił:
41 razy
-
Polubione posty:
14 razy
l_ewy pisze:Poszedłem dzisiaj do wydz komunikacji po nowa naklejkę, koszt niecałe 20pln więc OK. Niestety nie mogę złożyć wniosku ponieważ nie mam dowodu rejestracyjnego tylko czasowe pozwolenie, które wydał mi właśnie ten urząd. To jakaś paranoja. Teraz muszę czekać na dowód, później złożyć wniosek i czekać na naklejkę. Wg przepisów samochód bez naklejki nie może sie jeździć.
Najgorsze w tym wszystkim jest chyba nie to, że nie przewidzieli sytuacji, że ktoś będzie chciał wtórnik przed wydaniem dowodu, ale to, że nic nie robią z tym, że nie przewidzieli.
citan
-
esilon
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
4 razy
miłe dziewcze na zblokowanych heblach zaparkowało w chomiku,
w sumie dramatu nie ma ale kłopot jest
dawno nie padało, wczoraj umyłem wóz
esilon
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
esilon, współczuję. Tylko zderzak, czy blachy również ucierpiały?
"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak
-
So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
esilon, przyjmij wyrazy! Mam nadzieję, że to tylko kosmetyka

So What!
-
AMI
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
1 raz
esilon pisze:
dawno nie padało, wczoraj umyłem wóz
Takie zycie. Tez sie boje na myjnie jezdzic. Jak ostatnio auto umylem, to wjechalem w barierke :)
Wyrazy wyrazami, ale trzeba podejsc na sportowo, zwkaszcza jesli niewiele sie stalo. To tylko auto - naprawi sie, wazne, ze nikt sie nie "nadwerezyl".
Jacek "AMI" Rudowski
AMI
-
esilon
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
4 razy
dziekuję za wyrazy, nikomu nic sie nie stało, zderzak do smietnika i bulwa przy kole zapasowym, po demontazu sie okaze co z tym będzie ale raczej bez tragedii
na sportowo czyli bez ABS jechała sprawczyni

esilon
-
vibowit
- 6 gwiazdek
- Auto: szkoda
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
esilon, współczuję.
Mnie ostatnio jakiś przedstawiciel handlowy, przed światłami, na zablokowanych kołach straszył. W sumie to trochę żałowałem, że wyhamował.

czarne jest piękne...
vibowit
-
So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
vibowit, ja miałem podobną akcję w zeszły piątek. W Waszych rejonach zresztą

So What!
-
Arno
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
panny często wjeżdżają w różne rzeczy, bo mają teraz do obślugi nie tylko auto, ale także smsy! Są rzeczy ważne i ważniejsze, tak?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno
-
Kubik
- 4 gwiazdki
- Auto: impreza
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
vibowit pisze:esilon, współczuję.
Mnie ostatnio jakiś przedstawiciel handlowy, przed światłami, na zablokowanych kołach straszył. W sumie to trochę żałowałem, że wyhamował.

Parę postów wyżej pisałem że mnie we wtorek taki przedstawiciel wjechał w hak . Trzy godziny zmarnowane bo gość był w szoku i nie wiedział co zrobić to zaczął sie czepiać że nic od niego nie chcę i muszę dalej jechać . Nie wiedział że jak przyjadą policjanci to zapłaci mandat i dostanie pkt 6 . Jak by był grzeczny to bym policji nie wzywał i za te 300zł mandatu to by mu pęknięcie naprawili i po problemie . Mam nadzieje że nauka nie pójdzie w las

Kubik
-
esilon
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
4 razy
vibowit pisze:
W sumie to trochę żałowałem, że wyhamował.
a co masz do roboty ?
Arno pisze:
bo mają teraz do obślugi nie tylko auto, ale także smsy! Są rzeczy ważne i ważniejsze, tak?
no telefon był od razu, do taty , tata przyjechał w 6 minut
jak wysiadła przerazona to powiedziała proste ale magiczne zaklęcia: dzień dobry, przepraszam bardzo
i do razu wzywanie policji zostawiłem na ewentualne później ,jak przyjedzie tata

esilon
-
burat
- 6 gwiazdek
- Auto: Łosiarrii , Baśka
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
esilon, wyrazy dobrze ,że tylko tak
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"

burat
-
esilon
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
4 razy
burat, dzieki, juz mi nawet "lekki"nerwik przeszedł, muszę tylko odpowiedznio wyprofilowac tablicę rejestracyjna wraz z nowa ramką i da radę jakiś czas :)
esilon
-
Kubik
- 4 gwiazdki
- Auto: impreza
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Dostałem wezwanie od komornika sądowego . Mam do zapłacenia 780zł za przekroczenie prędkości

Kubik
-
WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
-
Polubił:
3 razy
-
Polubione posty:
2 razy
esilon,

, wyrazy współczucia - ale na pocieszenie przyjmij, że może całoroczny limit złych przypadkow odfajkowałeś w tym tygodniu

WiS
-
esilon
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
4 razy
WiS pisze:
całoroczny limit złych przypadkow odfajkowałeś w tym tygodniu
obyś był dobrym prorokiem

esilon
-
leon
- 6 gwiazdek
- Auto: Niepsujące się.
-
Polubił:
207 razy
-
Polubione posty:
284 razy
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon
-
Gootek
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
2 razy
Dostałem dzisiaj SMSa o treści:
"Jeden dowolny zakup z kartą VITAY to 100 dodatkowcy pkt. Ważne tylko do 10.06. Miłego weekendu :) "
Zachęcony tą promocją zatrzymałem się przed chwilą na stacji Orlen w jakimś Sędziszowie czy innym świętokszyskim miasteczku o podobnie brzmiącej nazwie i nabyłem kubek kawy oraz batonik orzechowy.
Jakie było moje zdziwienie, gdy na karcie VITAY zamiast 100 doliczono mi jedynie 50 pkt.
I w ten oto sposób Orlen SA zamiast umilić, kompletnie zepsuł mi humor na ten weekend.

Gootek
-
Piter 35
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
181 razy
-
Polubione posty:
109 razy
esilon, współczuje , to pechowo

. Dobrze ,że nikomu nic się nie stało

Piter 35
-
@lbert
- 4 gwiazdki
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Przeczytalem post
Лукашэнка i odpowiedz
Piter'a jako jeden zestaw. Dopiero po 1 min. dotarlo do mnie, ze coś jest "nie taK"

Life is a Joke !
@lbert
-
Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
-
Polubił:
19 razy
-
Polubione posty:
83 razy
Chyba właśnie doszedłem do tego momentu, kiedy po kilku latach od wykończenia nowego mieszkania wszystkie sprzęty zaczynają się sypać. W dzisiejszym odcinku padło na baterię wannową... Zachciało się kurna dizajnu i porządnej firmy... To teraz trzeba będzie wyłożyć 1,5k na nową...
Baterie powinny mieć ten sam rozstaw, prawda? Bo tak sobie kombinuję, że może jednak trochę przyoszczędzę i zmienię producenta...
Godlik
-
Dido
- 4 gwiazdki
- Auto: To samo stado
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Godlik pisze:
W dzisiejszym odcinku padło na baterię wannową... Zachciało się kurna dizajnu i porządnej firmy...
Godlik, a coś bliżej (model i marka) ku przestrodze (jedna łazienka czeka u nas na lepsze czasy)?
A rozstaw lepiej sprawdź dokładnie, zanim przyoszczędzisz, bo czasem milimetry grają rolę

Ostatnio zmieniony 9 cze 2012, o 21:08 przez
Dido, łącznie zmieniany 1 raz.
Dido
-
Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
-
Polubił:
19 razy
-
Polubione posty:
83 razy
KLUDI. Dokładnie taka:
http://www.twojabateria.pl/baterie-lazi ... ia-wannowa
Rozwalił się ten przełącznik kran/prysznic. Cieknie i nie odcina kranu. Na szczęście prysznic jeszcze działa. Rozebrać się tego nie da, więc podejrzewam że jest nienaprawialne.
Wcześniej posypał się prysznic. Ponieważ cena oryginału zabijała, wymieniłem na jakiś tańszy.
No ale muszę też przyznać, że z 6-7 lat bateria działała bez zarzutu.
Godlik