Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
hmmm
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

Post 28 maja 2012, o 06:01

Nie ma za co...

krisudrft
0 gwiazdek

Post 28 maja 2012, o 19:30

hej.

ktoś może wie coś więcej o tym WRXie: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=2365983198 ???
Dręczy mnie pytanie stylizacja czy stylizacja poprzedzona konkret kasacją :/

Będę wdzięczny za pomoc bo mam kawał drogi, żeby zobaczyć to auto.

Pozdrawiam

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 28 maja 2012, o 19:39

krisudrft, auto wygląda na import z USA. NA 99% bite i naprawione na gratach z MY2007. Poproś o VIN i sprawdź historie w Carfaxie.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy - Luxus

Post 28 maja 2012, o 19:51

Chloru pisze:krisudrft, auto wygląda na import z USA. NA 99% bite i naprawione na gratach z MY2007. Poproś o VIN i sprawdź historie w Carfaxie.
Chloru,a skąd wiesz że ono było bite ? Po czym to poznajesz?
Bo ja oglądałam zdjęcia kilkakrotnie i nie wiedzę żadnych nierówności czy coś tam jest źle czy dobrze.
A może ja się nie znam na tym :roll:
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...

Think. Feel. Drive. Subaru

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 28 maja 2012, o 19:57

subarka665, bo rzadko kiedy sprowadza się z USA auta niebite? Ktoś dla funu wydał parę kafli na nowy przód i tył? Jakoś nie wierzę w prezenty no i zawsze zostaje 1% szansy jak napisałem ;-)

EDIT: Przyjrzałem się paru fotkom - maska jest okrutnie spasowana. Krawędź z siatexem zbiega się z prawej strony auta (duża szpara) do lewej (prawie ociera). Oczywiście to może być tylko efekt nieudanego tfuningu a nie megadzwona... ale dalej byłbym więcej niż ostrożny.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 28 maja 2012, o 20:07

subarka665, chlor ma szklaną kulę, czarnego kota.... :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 28 maja 2012, o 20:10

Chloru pisze:subarka665, bo rzadko kiedy sprowadza się z USA auta niebite? Ktoś dla funu wydał parę kafli na nowy przód i tył? Jakoś nie wierzę w prezenty no i zawsze zostaje 1% szansy jak napisałem ;-)
No jest akurat prawda :mrgreen: Auta z USA to praktycznie sprowadzone są bite(czasami zdarzają się wyjątki). A na nowy przód i tył to rzeczywiście bez sensu wydawać kafle. Sprawę można zaznaczyć na podejrzaną,czyli tak jak Ty oświadczyłeś że Impra może być bita na 99% i z tym przodem i tyłem.
turbina...

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 28 maja 2012, o 20:11

Kruszyn, nie on ma karty tarota i odczytuje z nich wszystko :giggle:
turbina...

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 28 maja 2012, o 20:37

Chlorian ma w 99% rację . Auto było pewnie bite , zmiana zbyt kosztowna by ją przeprowadzić tylko dla widzi misię :idea: Auto ma wymienione przednie i tylne zderzaki , błotniki przednie , maska grill, lampy - zabrakło chyba kasy na lampy tylne :mrgreen:

Ale trzeba przyznać ,że świeci się jak diabli . Oczy jedzą :whistle:

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 28 maja 2012, o 20:44

Piter 35 pisze:Chlorian ma w 99% rację . Auto było pewnie bite , zmiana zbyt kosztowna by ją przeprowadzić tylko dla widzi misię :idea: Auto ma wymienione przednie i tylne zderzaki , błotniki przednie , maska grill, lampy - zabrakło chyba kasy na lampy tylne :mrgreen:

Ale trzeba przyznać ,że świeci się jak diabli . Oczy jedzą :whistle:
No błyszczy się jak złe. Kolorem nie różni sie,więc kto pierwszy raz kupuje Subaru to może się zmylić i dać oszukać (tak jak to było w moim przypadku :-| ). Bo za specjalnie to nie widać tego bicia.
turbina...

MalyForester
0 gwiazdek
Auto: Szukam znowu forka

Post 29 maja 2012, o 22:42

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 29 maja 2012, o 23:17

To "komfortowe zawieszenie" brzmi oryginalnie i niepokojąco... przy "mocniejszym turbo" oczekiwałbym w zawieszeniu raczej modyfikacji, które komfort obniżają ;-)
Przy przebiegu 200 tys. do ceny zapewne od razu trzeba doliczyć koszt wymiany rozrządu.
No i jeszcze przed oglądaniem koniecznie zapytałbym sprzedawcę, w którym to salonie auto było kupione i gdzie przez te lata serwisowane.

wiechu100
0 gwiazdek

Post 30 maja 2012, o 01:43

Ktos cos moze powiedziec o tych dwoch egzemplarzach ?
http://otomoto.pl/subaru-impreza-sti-v- ... 07582.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-98-2-0 ... 44683.html
Dosc dlugo stoja, moze ktos ogladal?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 30 maja 2012, o 10:39

MalyForester, to chyba auto kogoś z kropki o ile się nie mylę bo na fejsie też się to ogłoszenie pokazało :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

disu
0 gwiazdek
Auto: Spacestar

Post 1 cze 2012, o 12:10

Czołem,

jedno, import - jeszcze nierejestrowane u nas:

http://otomoto.pl/subaru-impreza-gx-C24367676.html

drugie, już na PL blachach:

http://otomoto.pl/subaru-impreza-subaru ... 17572.html

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... :)
...hebluj synek, hebluj. Tata przyjdzie z siekierą i poprawi.

Falken
0 gwiazdek

Post 3 cze 2012, o 01:24

http://otomoto.pl/subaru-forester-2-0-t ... 50914.html

Ktoś coś wie na temat tego Forestera? Trochę już chyba stoi? Przyda się każde info.

http://otomoto.pl/subaru-forester-klima ... 94056.html

Drugi Forester i to samo pytanie, ktoś coś wie na jego temat?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 cze 2012, o 08:16

Falken, tego drugiego oglądałem i wygląda na bardzo fajny egzemplarz. Jedyne co go boli to tylne zawieszenie jest do wymiany chyba amorki się skończyły ale jest to wersja na normalnym zawieszeniu ,nie samopoziomującym więc oki. Buda nie wygląda na bitą tak na moje oko silnik nie myty był jak go oglądałem i jakichś wycieków ani takich rzeczy nie widziałem choć zasyfiony jak to w Subaru był ale mój wygląda chyba gorzej ;-) . Końcowy tłumik do wymiany bo była dziurka , przebieg 160 tyś. i raczej prawdziwy bo w książce serwisowej duży przegląd ostatni był robiony przy 100 tyś w 2006 roku z wymianą rozrządu tak ,że jeszcze 40 tyś spoko do następnej wymiany polatasz. Karoseria też była oki ,jakieś tam małe wgniotki parkingowe jak na taki rocznik to raczej norma i wyglądał na prawdę dobrze. Obok komisu (co widać też na foto ;-) ) masz ASO MTS Subaru Dzierżoniów więc jak byś kupował to od razu możesz sprawdzić sobie autko ,nie będzie z tym problemów pewnie tylko wcześniej się musiał byś chyba umówić bo tam przed "Plejadami" to ruch był jak w Rzymie :-> . Ja mogę powiedzieć ,że tak na oko ładny i fajnie wyposażony Forek ,oczywiście trzeba by go sprawdzić najlepiej właśnie w MTS`e i być pewnym wtedy wszystkiego. Cena to 10900 zł plus opłaty jakieś 2000zł. Sąsiedzi mieli go kupić ale doszli do wniosku ,że kupią młodszy rocznik :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2,0 XT MY03 - Kocur ;)

Post 3 cze 2012, o 10:19

Falken, ten drugi "czarny" miał być mój, ładny jest nie powiem ale wymaga trochę wkładu finansowego tak tak pisze burat, a kolor to nie dokładnie czarny tylko ciemny perłowy fiolet....piękny :cofee:

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 3 cze 2012, o 10:21

burat, młodszy rocznik albo inny model subaru bo już taką opcję też słyszałam :giggle: i nawet widziałam :whistle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 cze 2012, o 10:30

Marlena pisze: i nawet widziałam :whistle:
WRX jednak ;-) :-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 3 cze 2012, o 11:41

Marlena pisze: Marlena
Auto: ma być forek....i pewnie będzie ;)Skąd: Bielawa
Żeby nie było całkiem off-top... Burat, Ty najwyraźniej znasz ten egzemplarz, i masz dobrą opinię...? :mrgreen:
Marlena pisze: ciemny perłowy fiolet....piękny
Pardon, ale przypomniał mi się stary dowcip: ...sołtys Wąchocka ma fioletowego malucha... przytrzasnął sobie drzwiami! :mrgreen:

A tak serio, to znam ten lakier, piękny jest. Gdyby tak ktoś z forum przygarnął tego Forka, byłby murowany gwiazdor fotek do kolejnego kalendarza :thumb:

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 3 cze 2012, o 11:46

WiS pisze: Gdyby tak ktoś z forum przygarnął tego Forka, byłby murowany gwiazdor fotek do kolejnego kalendarza :thumb:

Gdyby jakaś ktosia przygarnęła, kalendarz by jak bułeczki się rozchodził. :whistle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Falken
0 gwiazdek

Post 3 cze 2012, o 12:19

Dzięki wielkie za info! :) W takim razie chyba się nim na poważnie zainteresuje :-)

Rozumiem, że na temat tego pierwszego (http://otomoto.pl/subaru-forester-2-0-t ... 50914.html) nikt nic nie wie? Cena atrakcyjna i w sumie w Poznaniu będę w tym tygodniu to mógłbym podskoczyć. Tylko nie chce mi się wierzyć, że idzie dostać w dobrym (nie bdb) stanie Forestera S-Turbo w tych pieniądzach, cóż oglądnąć mogę ;-)

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 3 cze 2012, o 12:23

leon pisze: WiS napisał(a):Gdyby tak ktoś z forum przygarnął tego Forka, byłby murowany gwiazdor fotek do kolejnego kalendarza :thumb:

Gdyby jakaś ktosia przygarnęła, kalendarz by jak bułeczki się rozchodził. :whistle:

to może ja się jednak jeszcze zastanowię ? :mrgreen:

Marlena
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 3 cze 2012, o 12:25

Falken pisze: Dzięki wielkie za info! :) W takim razie chyba się nim na poważnie zainteresuje :-)

Rozumiem, że na temat tego pierwszego (http://otomoto.pl/subaru-forester-2-0-t ... 50914.html) nikt nic nie wie? Cena atrakcyjna i w sumie w Poznaniu będę w tym tygodniu to mógłbym podskoczyć. Tylko nie chce mi się wierzyć, że idzie dostać w dobrym (nie bdb) stanie Forestera S-Turbo w tych pieniądzach, cóż oglądnąć mogę ;-)

szczerze??? pooglądałabym jeszcze tego w turbo bo ten fioletowy piękny ale troszkę że się tak wyrażę "zamulony" :cofee: no ale na jazdę w stylu "paradowym" się nadaje :giggle:

ODPOWIEDZ