Jeszcze ras...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: 2011 Subaru WRX
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Jeszcze ras...

Post 6 cze 2012, o 14:07

Czesc.

Ostatnie pytanie na ten temat. Auto musze miec zaladowane i wysylam go w ten pionetk. Pytanie krutkie i proste, jeszcze ras:

Czy zeczy elektroniczne do kuchni, np. do kawy maszyna, blender/mixer, i inne przezond elektroniczne do kuchni, czy one beda pracowac dobrze w Polsce?

Muwiliscie mi tak, ale sie dopewniam bo mam tylko 3 dni zeby jeszcze kilka zeczy dokupic i wsadzic do samochodu.

Dziekuje.

Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Re: Jeszcze ras...

Post 6 cze 2012, o 14:11

scrmnwrx, mamy inne wtyczki do prądu, więc musisz mieć konwertery gniazdek. No i sprawdź czy mogą chodzić na 230V.

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy - Luxus

Post 6 cze 2012, o 14:17

Popieram odpowiedź Barbie
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...

Think. Feel. Drive. Subaru

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 6 cze 2012, o 14:18

Tak, ktos tutaj mi pokazal link gdzie moge kupic innom wtyczke do prondu i to wszystko. Musze miec tylko kabel i wszystko bedzie pracowalo... tak?

http://allegro.pl/kabel-zasilajacy-1-8m ... 88383.html

i jeszcze to...

http://allegro.pl/ShowItem2.php/itemNot ... a-azja-pol

Chcem sie dopewnic zanim kupie caly nowy sprzent... po ras pionty.

Dziekuje.
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 6 cze 2012, o 14:25

Chcem ze soba wzionsc do Polski Magic Bullet, taki sam jak tutaj:

http://allegro.pl/mikser-blender-robot- ... 08280.html

Widze ze przesylka morze trwac asz 21 dni. Czy ktos kupil takie cos z Allegro bez problemu?

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 6 cze 2012, o 14:30

scrmnwrx, w Polsce generalnie jest cywilizacja, typowe sprzęty smiało możesz kupić tutaj i będą miały od razu właściwe wtyczki ;)

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 6 cze 2012, o 14:36

Azrael pisze:scrmnwrx, w Polsce generalnie jest cywilizacja, typowe sprzęty smiało możesz kupić tutaj i będą miały od razu właściwe wtyczki ;)
Haha... tak, to ja wiem. Tylko ja tesz tutaj mam jusz sprzent, to jak bym mugl, to bym chcial ze soba wrzionsc zamiast kupowac po raz drugi. :-)

I generalnie slysze ze jest o wiele drozej w Polsce, i ja nie lubie przeplacac. ;-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 6 cze 2012, o 16:46

scrmnwrx, napięcie prądu jest inne. wtyczkami (przejściówkami) nie przejmuj się. nawet na lotnisku można kupić. najważniejsze jednak jest:

SPRZĘT MUSI DZIAŁAĆ NA 230V.

dlaczego:
w USA w gniazdku jest 110V. jeżeli sprzęt dostosowany do takiego napięcia podłączysz do polskiej sieci (za pomocą przejściówki) to go spalisz. żeby tego uniknąć trzeba
- przełączyć sprzęt na 230 (sporo urządzeń takie przełączniki ma)
- kupić transformator i wpiąć urządzenie nie do gniazdka, ale do transformatora

P.S.
sorki, za powtarzanie po innych, ale wydało mi się, że pewną kwestię trzeba "wyboldować"

ODPOWIEDZ