SPRZEDANY
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
SPRZEDANY
SPRZEDANY
UPDATE 18-06-2012:
Nowa cena 42000 pln.
UPDATE 13-06-2012:
pojeździłem wczoraj Forkiem na seryjnym wydechu (odetkany uppipe zostawiam!) i ... jak nie subaru :( nic nie słychać bulgociku. Także niech żałują Ci, co nie zdecydowali się na zakup z nim. Zapewne będzie to pierwsze co zmieni nowy własciciel.
UPDATE 11-06-2012:
w odpowiedzi na pytania od ludzi, dorzucilem kilka zdjec papierow, w tym komponentow, z jakich sklada sie instalacja LPG.
Jutro Forek przechodzi kastrację, a więc włożony będzie seryjny wydech i seryjny tylny stabilizator, a cena tak jak obiecalem spada do 43500 pln.
Witam,
po długich bitwach z samym sobą, zdecydowałem się sprzedać mojego Forka.
Opis samochodu:
Forester 2.5 XT MY05 z 2004 roku (wg mnie najładniejszy), kolor granatowy metalic. W tym roczniku silnik miał książkowo 211 KM.
100% bezwypadkowy, żadem element blacharki nie lakierowany (mam miernik grubości, udostępniam do sprawdzenia), brak rdzy.
Samochód jest w wyśmienitej kondycji, wnętrze kompletnie nie zniszczone.
Oczywiście jest pełna książka serwisowa, 2 komplety kluczyków, oryginalne mapy do nawigacji.
Fotki:
https://plus.google.com/photos/10831855 ... 6851055681
Dane:
VIN: JF1SG9LD35G042717
Przebieg: 120 000 km
Badanie techniczne do: 09.02.2013
Ubezpiecznie do: 18.10.2012
Wyposażenie:
Jest to manual w pełnej wersji, a więc czarne skóry (za mojej kadencji pielęgnowane kosmetykami Meguiars), szyberdach, nawigacja (działająca, mapy bodajże z 2008), tempomat, najwygodniejsze forkowe fotele, podrzewane 4 litery, lusterka, przednia szyba pod wycieraczkami, etc...
Historia samochodu do zakupu przeze mnie:
Samochód jest z polskiego ASO i tam serwisowany do końca gwarancji, potem w 4ech wiatrakach (na wszystko faktury).
Nigdy nie miał żadnej przygody blacharsko lakierniczej, na wszystkich elementach oryginalny lakier (mam miernik i oczywiście udostępniam). Przednia szyba wymieniona od kamienia (za kadencji porzedniego właściciela). Jest włożony Pilkington, ponieważ podobno nie było od ręki oryginału, a samochód był potrzebny.
Od początku samochód w jednych rękach - żony właściciela agencji reklamowej, która jeździła nim z dziećmi do szkoły.
Z faktur z 4ech wiatraków:
-standardowe eksploatacyjne rzeczy (oleje, filtry, klocki, gumy, łączniki, żarówki)
2008:
-Wymienione SLSy na nowe
2011 (przy przebiegu 105 000):
-świece
-kompletny rozrząd
-tarcze przód Brembo
-klocki Ferodo ds2500
-sprzęgło OEM
-uczelki pokrywy zaworów
2012:
-chłodnica wody
Historia samochodu od zakupu przeze mnie:
Jestem drugim właścicielem. Samochód kupiłem w lutym i zamierzałem mieć go baaaardzo długo i szczęśliwie robić duże przebiegi, dlatego zamontowałem u Jako LPG. Uważam to za strzał w 10-tkę, spalanie 80% miasto, 20% trasa jakieś 13,5-14 l/100km, różnica w mocy praktycznie nieodczuwalna. Na gazie na tą chwilę nie zrobione nawet 10 000km.
Ja serwisowałem samochód na Bajecznej 22.
-Wymieniłem wszystkie łączniki i gumy stabilizatorów (P+T) na oryginały jakieś 1000km temu.
-zmienony filtr przeciw-pyłkowy na oryginał.
-sworzeń wahacza LP
-olej w silniku, skrzyni i dyfrach zmieniony również jakieś 1000 km temu.
-Założyłem odetkany uppipe z sondą (zrobiony przez El-tec, owinięty bandażem termicznym). Po odetkaniu jeździ dużo żwawiej, nic nie przeładowuje.
-Wygłuszyłem przednie drzwi matami dynamat.
-Wygłuszyłem tylna klapę matami dynamat.
Dodatki:
-blokada skrzyni biegów
-zimówki, które posłużą ewentualnie jeszcze następną zimę i na tym ich żywot powinien się zakończyć
-dla mieszkających w Warszawie, ładne tablice rejestracyjne gratis ;)
Minusy:
-na zimnym slychać pompę wspomagania, pewnie za jakiś czas będzie do wymiany.
Powód sprzedaży i inne:
Samochód miał być dla mnie złotym środkiem pomiędzy dającą mi ogromną frajdę z jazdy imprezą z turbo (miałem 2 wrxy) a bardzo przyjemnym i użytecznym Forkiem (miałem 2 wolnossaki), ale jednak okazuje się, że chyba nie da się połączyć tych dwóch rzeczy w jedną (przynajmniej mi) i planuję wrócić do mojego Forka z tego ogłoszenia http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=15&t=151752 jako dupowozu (mój Ojciec podupadł na zdrowiu i samochód stoi pod domem i się kurzy, a tam też siedzi LPG od Jako) i dodatkowo kupić jakiegoś klasyka lub STI stricte do zabawy.
Auto zawsze rozgrzewane i studzone, olej sprawdzany i wymieniany regularnie (co około 7000 km)
Uprzedzając pytania (sam byłem przed zakupem na tym punkcie czujny) - żadnych problemów z UPG nie było o nie ma (dawno przestałem o tym myśleć), zużycie oleju znikome.
Cena:
43500 pln
Sprzedaż na umowę kupna-sprzedaży.
Samochód do obejrzenia na Warszawskim Mokotowie dolnym.
Kontakt PW lub 501248439.
pozdrawiam i polecam,
Dominik
UPDATE 18-06-2012:
Nowa cena 42000 pln.
UPDATE 13-06-2012:
pojeździłem wczoraj Forkiem na seryjnym wydechu (odetkany uppipe zostawiam!) i ... jak nie subaru :( nic nie słychać bulgociku. Także niech żałują Ci, co nie zdecydowali się na zakup z nim. Zapewne będzie to pierwsze co zmieni nowy własciciel.
UPDATE 11-06-2012:
w odpowiedzi na pytania od ludzi, dorzucilem kilka zdjec papierow, w tym komponentow, z jakich sklada sie instalacja LPG.
Jutro Forek przechodzi kastrację, a więc włożony będzie seryjny wydech i seryjny tylny stabilizator, a cena tak jak obiecalem spada do 43500 pln.
Witam,
po długich bitwach z samym sobą, zdecydowałem się sprzedać mojego Forka.
Opis samochodu:
Forester 2.5 XT MY05 z 2004 roku (wg mnie najładniejszy), kolor granatowy metalic. W tym roczniku silnik miał książkowo 211 KM.
100% bezwypadkowy, żadem element blacharki nie lakierowany (mam miernik grubości, udostępniam do sprawdzenia), brak rdzy.
Samochód jest w wyśmienitej kondycji, wnętrze kompletnie nie zniszczone.
Oczywiście jest pełna książka serwisowa, 2 komplety kluczyków, oryginalne mapy do nawigacji.
Fotki:
https://plus.google.com/photos/10831855 ... 6851055681
Dane:
VIN: JF1SG9LD35G042717
Przebieg: 120 000 km
Badanie techniczne do: 09.02.2013
Ubezpiecznie do: 18.10.2012
Wyposażenie:
Jest to manual w pełnej wersji, a więc czarne skóry (za mojej kadencji pielęgnowane kosmetykami Meguiars), szyberdach, nawigacja (działająca, mapy bodajże z 2008), tempomat, najwygodniejsze forkowe fotele, podrzewane 4 litery, lusterka, przednia szyba pod wycieraczkami, etc...
Historia samochodu do zakupu przeze mnie:
Samochód jest z polskiego ASO i tam serwisowany do końca gwarancji, potem w 4ech wiatrakach (na wszystko faktury).
Nigdy nie miał żadnej przygody blacharsko lakierniczej, na wszystkich elementach oryginalny lakier (mam miernik i oczywiście udostępniam). Przednia szyba wymieniona od kamienia (za kadencji porzedniego właściciela). Jest włożony Pilkington, ponieważ podobno nie było od ręki oryginału, a samochód był potrzebny.
Od początku samochód w jednych rękach - żony właściciela agencji reklamowej, która jeździła nim z dziećmi do szkoły.
Z faktur z 4ech wiatraków:
-standardowe eksploatacyjne rzeczy (oleje, filtry, klocki, gumy, łączniki, żarówki)
2008:
-Wymienione SLSy na nowe
2011 (przy przebiegu 105 000):
-świece
-kompletny rozrząd
-tarcze przód Brembo
-klocki Ferodo ds2500
-sprzęgło OEM
-uczelki pokrywy zaworów
2012:
-chłodnica wody
Historia samochodu od zakupu przeze mnie:
Jestem drugim właścicielem. Samochód kupiłem w lutym i zamierzałem mieć go baaaardzo długo i szczęśliwie robić duże przebiegi, dlatego zamontowałem u Jako LPG. Uważam to za strzał w 10-tkę, spalanie 80% miasto, 20% trasa jakieś 13,5-14 l/100km, różnica w mocy praktycznie nieodczuwalna. Na gazie na tą chwilę nie zrobione nawet 10 000km.
Ja serwisowałem samochód na Bajecznej 22.
-Wymieniłem wszystkie łączniki i gumy stabilizatorów (P+T) na oryginały jakieś 1000km temu.
-zmienony filtr przeciw-pyłkowy na oryginał.
-sworzeń wahacza LP
-olej w silniku, skrzyni i dyfrach zmieniony również jakieś 1000 km temu.
-Założyłem odetkany uppipe z sondą (zrobiony przez El-tec, owinięty bandażem termicznym). Po odetkaniu jeździ dużo żwawiej, nic nie przeładowuje.
-Wygłuszyłem przednie drzwi matami dynamat.
-Wygłuszyłem tylna klapę matami dynamat.
Dodatki:
-blokada skrzyni biegów
-zimówki, które posłużą ewentualnie jeszcze następną zimę i na tym ich żywot powinien się zakończyć
-dla mieszkających w Warszawie, ładne tablice rejestracyjne gratis ;)
Minusy:
-na zimnym slychać pompę wspomagania, pewnie za jakiś czas będzie do wymiany.
Powód sprzedaży i inne:
Samochód miał być dla mnie złotym środkiem pomiędzy dającą mi ogromną frajdę z jazdy imprezą z turbo (miałem 2 wrxy) a bardzo przyjemnym i użytecznym Forkiem (miałem 2 wolnossaki), ale jednak okazuje się, że chyba nie da się połączyć tych dwóch rzeczy w jedną (przynajmniej mi) i planuję wrócić do mojego Forka z tego ogłoszenia http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=15&t=151752 jako dupowozu (mój Ojciec podupadł na zdrowiu i samochód stoi pod domem i się kurzy, a tam też siedzi LPG od Jako) i dodatkowo kupić jakiegoś klasyka lub STI stricte do zabawy.
Auto zawsze rozgrzewane i studzone, olej sprawdzany i wymieniany regularnie (co około 7000 km)
Uprzedzając pytania (sam byłem przed zakupem na tym punkcie czujny) - żadnych problemów z UPG nie było o nie ma (dawno przestałem o tym myśleć), zużycie oleju znikome.
Cena:
43500 pln
Sprzedaż na umowę kupna-sprzedaży.
Samochód do obejrzenia na Warszawskim Mokotowie dolnym.
Kontakt PW lub 501248439.
pozdrawiam i polecam,
Dominik
Ostatnio zmieniony 16 lip 2012, o 19:53 przez dominikd, łącznie zmieniany 6 razy.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: [S/Z] Forester 2.5XT 2004 MT, LPG Jako - Dużo zdjęć
Od razu zadzwonileś i kupiłeś? GratsKonto usunięte pisze: chyba do wykasowania

Piękny jest ten Forczysław - chyba jedyny kolor lepszy od mojego

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Cholera, muszę przyznać że i ja przez chwilę pomyślałem o zamianie swojego GTka... O ja niewierny
A Forek bardzo ładny
A Forek bardzo ładny
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Konto usunięte pisze: ogłoszenie chyba do wykasowania![]()
Jakby co to szczere gratulacje

Sam się cholera zastanawiałem...

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
ale narobiłem ogłoszenia mi się pojebały - myślałem ze kolega jest od tego forka co go taciew oddaje bo tata zdemolował swój samochód
ps:
Modowie poczyście temat
ps2:
nie mam takiej kasy
Autora ogłoszenia przepraszam za wprowadzenie burdelu w temacie

ps:
Modowie poczyście temat
ps2:
nie mam takiej kasy

Autora ogłoszenia przepraszam za wprowadzenie burdelu w temacie

- WiS
- 6 gwiazdek
Ojtam, dobry burdel nie jest zły, byleby personel operacyjny miał aktualne badania lekarskie
PS. Up

PS. Up

WiS pisze:Ojtam, dobry burdel nie jest zły, byleby personel operacyjny miał aktualne badania lekarskie![]()

- WiS
- 6 gwiazdek
To zamiast szukać Imprezy do zagazowania po trzydzieści, wynegocjuj parę w dół za tego Forestera - i masz na gotowo auto o klasę lepsze.Marlena pisze: WiS jesteś moim idolem
Zupełnie serio mówię.
Gaz już zrobiony - najlepiej jak można, zapewne.
Więcej miejsca na psa i wózek.
Znacznie lepszy środek Forka, niż Imprezy (w sensie estetyki, materiałów, ergonomii).
Przejeżdża się bez stresu przez dziury, krawężniki i zaspy (Impreza ze spoilerami, mniejszym prześwitem i mniejszym skokiem zawieszenia oraz oponami o niższym profilu, to przy Forku auto autostradowe).
Super kolor, idealny dla Subaru.
Auto wygląda na to, że z pewną przeszłością i zadbane.
PS.Nie znam sprzedającego i nie mam obiecanego procentu, dla jasności

WiS, to by musiały być mega negocjacje 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- WiS
- 6 gwiazdek
Hmmmm... gdyby ten nie miał gazu, to bym go wziął, a Marlenie oddał Yetiego... ale tak, to jednak nie 

burat pisze:WiS, to by musiały być mega negocjacje
noooo, nawet nie chcę myśleć

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
WiS pisze: Znacznie lepszy środek Forka, niż Imprezy (w sensie estetyki, materiałów, ergonomii).
Że jak? Przecież to jest niemal dokładnie to samo?
- WiS
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, no niezupełnie.
A "prawie" potrafi robić róznicę.
Wsiądź sobie do swojego Forka, a potem do Imprezy sprzed 2008. Np. ten taki dziurkowany materiał w Forku jest o niebo fajniejszy niż twardy błyszczacy plastik Imprez. Etc.
Z innych drobnych róznic - ja dużo jeżdżę nocą, i to lekko zielonkawe podświetlenie w Foresterze bardzo mi odpowiada. W Imprezach jest najczęściej za czerwono, a ja na czerwone źle reaguję.
Jakimś cudem, pomimo tej samej płyty podłogowej, miejsca na nogi z tyłu też jest więcej w Forku - chyba kanapa jest minimalnie bardziej z tyłu, a fotele przednie z przodu (co ciekawe, w GTeku Pitera w miarę spokojnie siadam za Esim, ale w nowszych Imprezach, np. własnie u Esiego, jest mi z tyłu bardzo ciasno - to chyba kwestia innych oparć foteli).
Wsiądź sobie do swojego Forka, a potem do Imprezy sprzed 2008. Np. ten taki dziurkowany materiał w Forku jest o niebo fajniejszy niż twardy błyszczacy plastik Imprez. Etc.
Z innych drobnych róznic - ja dużo jeżdżę nocą, i to lekko zielonkawe podświetlenie w Foresterze bardzo mi odpowiada. W Imprezach jest najczęściej za czerwono, a ja na czerwone źle reaguję.
Jakimś cudem, pomimo tej samej płyty podłogowej, miejsca na nogi z tyłu też jest więcej w Forku - chyba kanapa jest minimalnie bardziej z tyłu, a fotele przednie z przodu (co ciekawe, w GTeku Pitera w miarę spokojnie siadam za Esim, ale w nowszych Imprezach, np. własnie u Esiego, jest mi z tyłu bardzo ciasno - to chyba kwestia innych oparć foteli).
To chyba tylko w STI. Ja mam zielone, w poprzednim też miałam. Wiśnia też ma zielone.WiS pisze:i to lekko zielonkawe podświetlenie w Foresterze bardzo mi odpowiada. W Imprezach jest najczęściej za czerwono
- WiS
- 6 gwiazdek
A, to zwracam Imprezom honor. Natomiast "dziurkowanego materiału" wciąż mogą Forkom zazdrościć.barbie pisze: Ja mam zielone, w poprzednim też miałam. Wiśnia też ma zielone.
Hej,
ogloszenie aktualne jak najbardziej :)
ale dobrze dzwoniło, że zamiast sprzedawać wolnossącego Forka, oddałem go Ojcu (zanim to zrobiłem, wystawiałem go na forum) - do niego też włożony gaz od Jako. Ojciec prawie nie jeździ, ja chyba na siłę od Forka XT oczekiwałem doznań jazdy Imprezą ;), ale w porę się pohamowałem i plan mam taki, żeby na codzień jeździć wolnymssakiem z gazem (tym od Ojca), a na weekndy STI lub jakies dłubnięte GT (dlatego pisałem, że w rozliczeniu może być).
Co do koloru podswietlania, to w pelni sie zgadzam, zielone jest o niebo lepsze od czerwonego, ktore w Imprezach bylo juz chyba od 2005 roku.
Jesli chodzi o cene, to jak napisalem, moze byc wariant bez wydechu Supersprinta (chociaż to tak, jakby Forka wykastrować ;) ), tylko z seryjnym i z seryjnym stabilizatorem, wtedy cena w dół.
Do zastanawiających się ;) tu się nie ma co zastanawiać, przyjeżdzać, oglądać i brać! ;)
Tak więc zapraszam do oglądania i oczywiscie kupna :)
pozdrawiam,
Dominik
ogloszenie aktualne jak najbardziej :)
ale dobrze dzwoniło, że zamiast sprzedawać wolnossącego Forka, oddałem go Ojcu (zanim to zrobiłem, wystawiałem go na forum) - do niego też włożony gaz od Jako. Ojciec prawie nie jeździ, ja chyba na siłę od Forka XT oczekiwałem doznań jazdy Imprezą ;), ale w porę się pohamowałem i plan mam taki, żeby na codzień jeździć wolnymssakiem z gazem (tym od Ojca), a na weekndy STI lub jakies dłubnięte GT (dlatego pisałem, że w rozliczeniu może być).
Co do koloru podswietlania, to w pelni sie zgadzam, zielone jest o niebo lepsze od czerwonego, ktore w Imprezach bylo juz chyba od 2005 roku.
Jesli chodzi o cene, to jak napisalem, moze byc wariant bez wydechu Supersprinta (chociaż to tak, jakby Forka wykastrować ;) ), tylko z seryjnym i z seryjnym stabilizatorem, wtedy cena w dół.
Do zastanawiających się ;) tu się nie ma co zastanawiać, przyjeżdzać, oglądać i brać! ;)
Tak więc zapraszam do oglądania i oczywiscie kupna :)
pozdrawiam,
Dominik
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
WiS pisze: Konto usunięte, no niezupełnie.
Gietek jest w środku identyczny jak forek S-turbo. Jak wsiadłem do zła małego (o ile pamiętam, to rocznik 2007), to czułem się prawie jak w swoim forku. No chyba, że czułem się jak w legacy - nie pamiętam za dobrze

Ale tego dziurkowanego faktycznie chyba w imprezach nie ma. Miejsca też oczywiście jest więcej w forku, bo siedzenia są wyżej.
Zaintrygowało nas tu z Dido natomiast co autor miał na myśli (żeby nie było, że tylko offtop)
dominikd pisze: najwygodniejsze forkowe fotele
Hej,
już tłumaczę, o co chodzi z fotelami :)
mianowicie w wersji do 2002-2004 fotele w Forku kompletnie nie mają trzymania bocznego, w wersji 2005-2008 podobnie.
W wersji MY05, proszę zobaczyć na zdjęciach u mnie. Siedzisko jest dużo głębiej. Dodatkowo mają osobne podłokietniki, co uważam jest dużo lepszym rozwiązaniem niż tandetny, trzeszczący w późniejszych wersjach.
podsylam tez link do pogladowej aukcji takiego fotela:
http://moto.allegro.pl/fotel-pasazera-s ... 13376.html
pozdrawiam,
Dominik
już tłumaczę, o co chodzi z fotelami :)
mianowicie w wersji do 2002-2004 fotele w Forku kompletnie nie mają trzymania bocznego, w wersji 2005-2008 podobnie.
W wersji MY05, proszę zobaczyć na zdjęciach u mnie. Siedzisko jest dużo głębiej. Dodatkowo mają osobne podłokietniki, co uważam jest dużo lepszym rozwiązaniem niż tandetny, trzeszczący w późniejszych wersjach.
podsylam tez link do pogladowej aukcji takiego fotela:
http://moto.allegro.pl/fotel-pasazera-s ... 13376.html
pozdrawiam,
Dominik
Re: [S] Forester 2.5XT 2004 MT, LPG Jako - Dużo zdjęć
lekka zmiana w ogloszeniu: zamiana nieaktualna, zadatkowalem STI :)
pzdr,
Dominik
pzdr,
Dominik
Re: [S] Forester 2.5XT 2004 MT, LPG Jako - Dużo zdjęć
witam,
pozdrawiam,
Dominik
pozdrawiam,
Dominik
Re: [S] Forester 2.5XT 2004 MY05, LPG Jako, 100% bezw, salon PL
hej,
Ci co byli i oglądali - nie zastanawiać się :)
a Ci co dopiero chcą obejrzeć - zapraszam :)
pzdr,
Dominik
Ci co byli i oglądali - nie zastanawiać się :)
a Ci co dopiero chcą obejrzeć - zapraszam :)
pzdr,
Dominik
Syn mi się dziś urodził, więc robię promocję na 42000pln !!! czasu na sprzedawanie teraz raczej za dużo nie będę miał ;)
- WiS
- 6 gwiazdek
Gratulacjedominikd pisze: Syn mi się dziś urodził,

Synowie to fajna opcja (potem, jak podrosną, człowiek się martwi tylko o jednego siusiaka - a ojcowie córek muszą o wszystkie siusiaki świata

Dziękuję!
Synek będzie jezdził z tatą STI, a z mamą wolnossącym Forkiem AT :)
Dla tego XT MT muszę znaleźć nowy dom. dzwonić, pisać, przyjeżdżać, oglądać...kupować :)
pzdr,
Dominik
Synek będzie jezdził z tatą STI, a z mamą wolnossącym Forkiem AT :)
Dla tego XT MT muszę znaleźć nowy dom. dzwonić, pisać, przyjeżdżać, oglądać...kupować :)
pzdr,
Dominik