Telefony, telefony...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Azrael
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 3 razy

Re: Telefony, telefony...

Post 11 cze 2012, o 16:54

Nie wiem jak z nieograniczonymi internetami ale nieograniczone rozmowy + pakiet internetowy to teraz typowo 79-90zł zależnie od operatora i szczegółów. Ja mam taki pakiet 79zł +7zł za 300MB danych w PlusGSM.

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
Polubione posty: 0

Post 11 cze 2012, o 17:06

scrmnwrx, na jak dlugo przylatujesz do Polski?

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: 2011 Subaru WRX

Post 11 cze 2012, o 17:10

Konto usunięte pisze:
scrmnwrx pisze:Znalazlem, jakos, w Organe, telefon iPhone 4S 32GB za 1519zl, miesienczna oplata 150zl za internet nie ograniczany itd. Czy to jest dobra cena na iphone? Ja mam swoje iphone, to kupienie iphone naprawde mi nie zalerzy, ale zawsze moge swoje sprzedac tutaj a w Polsce kupic dwa nowe.

Czy jest jakis inny nawet tannszy servis telefonowy w Polsce na iphone ktury ma wszystko bez organiczenia?
Moim zdaniem nie opłaca się kupić usługi z telefonem, jeżeli masz telefon który działa. Ja mam iPhone kupiony w USA i w Polsce działa bez problemu, więc to tylko kwestia znalezienia odpowiedniego pakietu. Chyba, ze masz telefon z kontraktem z amerykańskim operatorem, to wtedy trzeba hackować.

Sent from my MD237LL using Tapatalk
Przyjezdzam do Polski na pare lat. I mam swoje iphone 4 16GB bez kontraktu. Planuje je przywiesc do Polski i je tam urzywac. Sprawdzalem http://www.orange.pl i znalazlem iphone 4S 16GB za okolo 1000zl plus 150zl miesienczna oplata. Jak ma przyjade ze swoim telefonem i bede go chcial urzywac w Polsce, to bedzie muj miesienczna opalata miejsza? Troche nie rozumie tego.
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 11 cze 2012, o 17:18

scrmnwrx pisze: to bedzie muj miesienczna opalata miejsza? Troche nie rozumie tego.

Tak, ponieważ w ofercie z telefonem w cenę abonamentu wliczona jest opłata za telefon. Cena Iphone 4S na wolnym rynku to ponad 2000PLN :idea:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 11 cze 2012, o 17:19

Czy wam ten link pracuje?

http://www.orange.pl/portal/map/map/wiz ... =12878#cur

Mi wychodzi telefon iphone 4S za 1069zloty, plus 150zl miesienczna oplata przez 24 miesiency kotrakt. To by mi pasowalo i bym sie nie musil martwic czy muj iphone4 bedzie czy nie bedzie pracowal w Polsce.
Używam Google Translate przez większość mojego komunikacji na tym forum. Prosimy o wyrozumiałość w przypadku błędów gramatycznych.

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 11 cze 2012, o 17:20

rrosiak pisze:
scrmnwrx pisze: to bedzie muj miesienczna opalata miejsza? Troche nie rozumie tego.

Tak, ponieważ w ofercie z telefonem w cenę abonamentu wliczona jest opłata za telefon. Cena Iphone 4S na wolnym rynku to ponad 2000PLN :idea:
Nie wiem co to jest abonamentu, ale jak bym kupil taki pakiet to bym tesz jusz podpisal kontrakt... a morze puzniej swoje iphoney sprzedal na wolnym rynku. jak myslicie?

Konto usunięte
6 gwiazdek

Telefony, telefony...

Post 11 cze 2012, o 17:33

Scrmnwrx, jeżeli w opcji z zakupem telefonu miesięczny kontrakt to 150 zł a bez telefonu (załóżmy nawet) 90 zł, to przez 24 miesiące do ceny 1069 zł doplacasz 1440 zł czyli telefon kosztuje Cię 2510 zł. Sam policz, czy się opłaca.

Telefon z USA działa - jak widać po mnie, może najpierw kup prepaida i rozejrzyj się po rynku.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Telefony, telefony...

Post 11 cze 2012, o 17:38

Zresztą w tej ofercie o której piszesz do ceny abonamentu dochodzi 0,50 zł za 100 kB transmisji danych, więc szybko może się okazać że rachunki są dużo wyższe niż 250 zł miesięcznie

Konto usunięte
6 gwiazdek

Telefony, telefony...

Post 11 cze 2012, o 17:39

150 zł

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 11 cze 2012, o 17:40

Ja chyba dalej nie rozumiem. Oplata 150zl na miesionc to jest za minuty/sms/internet. A koszt jak podpisze kontrakt telefonu jest 1069 zloty. Tak?

Nawet jak przywioze swju telefon, to ta miesienczna oplata bedzie tak samo 150zl za servis minut/sms/internet.

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 11 cze 2012, o 17:44

Aha... to ja jusz nie wiem. Fajnie by bylo zebym znalazl ile kosztuje servis nie ograniczanego internetu/sms i okol 500 minut.

Chcyba przywioze swoje telefony i na miejscu jusz wszystko zalatwie z Orange, lub T-Mobile... kture sa lepsze?

Konto usunięte
6 gwiazdek

Telefony, telefony...

Post 11 cze 2012, o 18:17

Cena abonamentu z telefonem jest droższa niż bez telefonu, bo zawiera w sobie koszt finansowania telefonu. Taki leasing z usługa telekomunikacyjną ;)

Co do operatorów to z moich i znajomych doświadczeń najlepsza jakość połączeń jest w Plusie. Ja teraz mam telefon w Orange i owszem, jest taniej, ale serwis jest tragiczny.

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 11 cze 2012, o 20:52

Ja jestem bardzo zadowolony z Playa.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 11 cze 2012, o 21:47

scrmnwrx, abonament=subscription.

http://www.play.pl/pl/promocja/play-abo ... index.html

W play masz za 109 zł miesięcznie (kontrakt na rok) za samą kartę sim, unlimited minuty, sms i 2 GB internet. Zresztą podobną ofertę znajdziesz też w Plus GSM i T-mobile.
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 11 cze 2012, o 21:53

wszyscy operatorzy mają tak naprawdę zbliżone oferty, nie ma co się spierać o parę złotych. ważna jest jakość obsługi klienta, gdzie będziesz jeździł (jak gdzieś na działkę w lesie to z zasięgiem może być różnie) no i najważniejsze aby nie brać oferty wraz z telefonem ale bez, zazwyczaj jest dużo korzystniejsza cenowo i bogatsza w pakiety. na początek możesz kupić prepaid a później się zdecydować na kontrakt terminowy. te bez telefonu mogą być krótsze. pamiętaj że zawsze możesz przenieść numer do innego operatora jak masz prepaid albo kontrakt się kończy.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Azrael
6 gwiazdek

Post 11 cze 2012, o 21:59

siewcu pisze: Ja jestem bardzo zadowolony z Playa.

A ja nie, handover działa tragicznie, szczegolnie jak się kończy zasięg Playowego 3G i przechodzi w internal roaming na 2G w Orange. Niestety firma się przemigrowała w ramach cięcia kosztów. Prywatnie zostałem w Plusie bo różnicy w cenie już w zasadzie nie ma.

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 12 cze 2012, o 14:55

Dzien dobry.

Czy jest jakas dobra kompania ktura przełączają sygnał pomiędzy antenami w trakcie jazdy, albo kture robią to sprawniej.

Azrael
6 gwiazdek

Post 12 cze 2012, o 14:59

Wszystkie to robią. Na pewno najgorzej działa to w Orange.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Odp: Telefony, telefony...

Post 12 cze 2012, o 15:15

scrmnwrx pisze:Dzien dobry.

Czy jest jakas dobra kompania ktura przełączają sygnał pomiędzy antenami w trakcie jazdy, albo kture robią to sprawniej.
Miałem telefony prywatne lub służbowe we wszystkich sieciach do tej pory. Gdybym miał wybierać to zdecydowałbym się na Play albo Plus.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

scrmnwrx
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 12 cze 2012, o 15:46

Dziekuje. :)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 12 cze 2012, o 15:50

Chloru pisze:
Miałem telefony prywatne lub służbowe we wszystkich sieciach do tej pory. Gdybym miał wybierać to zdecydowałbym się na Play albo Plus.
A co jest nie tak z T-Mobile?

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 12 cze 2012, o 16:06

So What!, ma różowe logo? :mrgreen:
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 12 cze 2012, o 19:28

Czy używacze tapatalka też tak mają, że forum nie pokazuje niektórych wątków i PW jako nieczytanych? (mimo, że nie włażę z tapatalka do nich)
np. PW dopiero jak wejdę do skrzynki (przez forum) to widzę, że jest nieprzeczytane.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 12 cze 2012, o 19:29

Alan, Alan, Alan! pisze: Czy używacze tapatalka też tak mają, że forum nie pokazuje niektórych wątków i PW jako nieczytanych?

Tak i dzieje się to od jakiegoś czasu, wcześniej było OK, ale nie pamiętam, czy związane było z jakąś aktualizacją.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 12 cze 2012, o 19:31

może to automatyczne powiadomienia na tapatalka coś chrzanią. Ubiję synchronizację, może pomoże.

ODPOWIEDZ