[0] zimówki 195/60/15

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

[0] zimówki 195/60/15

Post 13 cze 2012, o 20:14

Oddam - może za jakąś flaszkę, a może i nie, wedle uznania 8-) - zimówki, na których kupiliśmy krzyśkową Corollę.

Michelin, rozmiar 195/60/15.

Bieżnik jeszcze całkiem-całkiem, były mało jeżdżone - ale rok produkcji 2005, więc mieszanka już raczej mało zimowa. Sugerowane przeznaczenie - huśtawki dla dzieci, szutrówki, od dużej bidy i na własną odpowiedzialnosć, także do jeżdżenia po bułki w warunkach zimy bezśnieżnej i bezlodowej ;-)

Odbiór osobisty w Kielcach, ew. przy jakiejś okazji mogę podrzucić do Warszawy (ale to wtedy, za fatygę, jakaś flaszka koniecznie :evilgrin: ).

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: [0] zimówki 195/60/15

Post 13 cze 2012, o 20:17

Do dobicia się nadają a to dziadkowy rozmiar. Bierzemy.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 cze 2012, o 20:19

Licytację wygrał ten pan z wysokim czołem, kieliszkiem w wyciągniętym ręku i wykrywaczem metali w bagażniku :mrgreen:

Zimówki będą dumne, mogąc dokonać żywota na turbodziadku, po latach na Corolli to istotny awans :evilgrin:

PW 8-)

BelegUS
2 gwiazdki
Auto: CXW
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 13 cze 2012, o 23:08

Eeee tam, 2005 i do chrzanu już? Ja na Michelinach czy innych Goodyearach przejeździłem całą zeszłą zimę w Istebnej (tak, tam JEST zima, taka prawdziwa), latałem bokami, trzymała bardzo ładnie, nie robiła problemów.

Na tej oponie kupiłem moją Imprezę, jeździł poprzedni właściciel i poprzedni chyba też.

Rok produkcji 1998.

Można? Można! :oops:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 13 cze 2012, o 23:31

BelegUS, można i na letnich przecież :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

BelegUS
2 gwiazdki

Post 13 cze 2012, o 23:57

burat pisze:BelegUS, można i na letnich przecież :cofee:
Przy czym, tak jak mówię, ta zimówka jeździła lepiej niż niejedna nowa - zimowo-błotnego spota na niej przelatałem chociażby, trudne warunki, upalanie na Salmopolu po lodzie...

Albo miałem szczęście, albo wiek rzeczywiście - przynajmniej na te "lepsiejsze" opony - nie wpływa aż tak bardzo...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 cze 2012, o 00:17

BelegUS, dobry pilot poleci i na drzwiach od stodoły, jak wiadomo. Ale w krytycznej sytuacji stara opona puści na zakręcie tam, gdzie nowa by jeszcze utrzymala, albo przy awaryjnym hamowaniu zatrzyma się trzy metry dalej... być może.
Można oszczędzać, ale bez przesady.
Nowe zimówki do Corolli syna to cztery baki benzyny do mojego Forestera.
A w dodatku syn sam za nie zapłaci :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 14 cze 2012, o 01:40

BelegUS, jak kupiłem subaryne zostały mi opony zimowe Michelin z BMW ,a że rozmiar było oki to założyłem do subaru. Na jednym z pierwszych nocnych upalań zastanawiałem się co mnie tak nosi po drodze. Odpowiedz zjawiła się sama porównałem moje oponki z oponami kumpla i "mięsa" miały wydawało się więcej ale jak dotknąłem jego a moich już wiedziałem o co kaman. Moje były twarde niczym plastik ,a jego całkiem fajnie się poddawały naciskowi i pracowały jak trzeba. Wniosek padł jeden oponki na szrot. Kupiłem bieżnikowanego markguma i jestem bardzo zadowolony. Tak jak pisze WiS, na wszystkim można jechać tylko po cholerę chcieć się zabić za drobne w porównaniu do kosztu auta i eksploatacji jego :cofee: :cofee:

a latamy na Jodłownikach , Walimach i Kamionkach ,a czasami na Srebrnej Górze się zdarzy więc też wiemy jak zima wygląda ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

BelegUS
2 gwiazdki

Post 14 cze 2012, o 09:01

Nie no, jasna sprawa, też na tym zamiaru nie mam najmniejszego jeździć... zimę przelatały, bo faktycznie, był mały kryzys finansowy (student ;) ), a ich wiek poznałem dopiero przy zakładaniu (podczas zakupu stwierdziłem tylko, że mięsa jest ogrom (5-6mm ponad) więc fajną zimówkę mam. Teraz używam ich do upalania na torze ;)
A na zimę wleci jakiś bieżnik 15' pewnie, albo uda sie komplet Subarowych 15'tek z zimówkami ładnymi już może kupić...

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 14 cze 2012, o 11:31

dokładnie jak burat napisał, lepiej kupić nowe nalewki (są praktycznie w cenie lepszych używek) i jechać na miękkiej gumie bezstresowo. a te będą jako rezerwa, szkoda że mi tani komplet felg stalowych przeleciał koło nosa niedawno.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

ODPOWIEDZ