Tablety i czytanie z ekranu
Re: Tablety i czytanie z ekranu
vicu, racja. ale np. chcial bym miec czytnik do tygodnikow (wprost, przekroj) do ktorych nie mam dostepu, a prenumerata zagraniczna jest bardzo powolna.. no i tu kindle wypada slabo, ipad lepiej.. ksiazki? kindle. przydala by sie hybryda ;)
gregski, ja czytam np. Harvard Business Review na Kindlu i jest super.
gregski, z wprost można sobie poradzić:
http://swiatczytnikow.pl/calibre-kindle ... czytnikow/
O. a tu jeszcze piszą, że po nowej aktualizacji z PDFami na Touchu nie jest tak źle.
http://swiatczytnikow.pl/aktualizacja-k ... e-pdf/?pod
http://swiatczytnikow.pl/calibre-kindle ... czytnikow/
O. a tu jeszcze piszą, że po nowej aktualizacji z PDFami na Touchu nie jest tak źle.
http://swiatczytnikow.pl/aktualizacja-k ... e-pdf/?pod
czarne jest piękne...
Poprawione działanie WIFI – Touch łączyć się będzie także z sieciami WPS oraz WPA2 Enterprise.
Yyy doradzaliscie mi cos co nie kuma wifi z wpa2??? :)
Yyy doradzaliscie mi cos co nie kuma wifi z wpa2??? :)
Ok, niedoczytalem ;)
Chili zwykly kindle nadal nie czai pdfow tylko ten touch?
Czy aktualizacje zawartosci same sie laduja po wifi ? Nie trzeba tego podlaczac do kompa wcale?
Chili zwykly kindle nadal nie czai pdfow tylko ten touch?
Czy aktualizacje zawartosci same sie laduja po wifi ? Nie trzeba tego podlaczac do kompa wcale?
Zwykły czai i miał obracanie ekranu już wcześniej.gregski pisze:Chili zwykly kindle nadal nie czai pdfow tylko ten touch?

Czasami trzeba, żeby się naładował. Choć wtedy można się posłużyć np. ładowarką do telefonu.gregski pisze:Czy aktualizacje zawartosci same sie laduja po wifi ? Nie trzeba tego podlaczac do kompa wcale?

Moim zdaniem przerzucanie biblioteki przy użyciu Calibre jest wygodniejsze niż po WiFi, ale to kwestia indywidualnych preferencji.
czarne jest piękne...
chili co tydzien dostane na kindla nowe wydanie ulubionego tygodnika?
leniwy jestem i nie chce mi sie za kazdym razem knocic z podlaczaniem konwertowaniem itp.
to ma dzialac samo.
leniwy jestem i nie chce mi sie za kazdym razem knocic z podlaczaniem konwertowaniem itp.
to ma dzialac samo.
a... jak się ma samo robić, konfigurować i jeszcze lepiej od Ciebie wiedzieć czego Ty potrzebujesz, to zdecydowaniem zalecam iPada. 
a tak bardziej serio.
Jeśli tygodnik jest dostępny z Amazona to się sam wyśle na twojego Kindla i ten go sam przyjmie, o ile będzie miał włączone WiFi.
Jeśli tygodnik nie jest dostępny z Amazona, ale ma np. rss, do których ktoś zrobił odpowiedni plugin do Calibre to taki tygodnik również może się wysłać na Kindla. Tyle, że zwykle gdzieś to Calibre musi być stale uruchomione (a przynajmniej na czas pobrania RSSa i przerobienia go do formatu kindla).

a tak bardziej serio.
Jeśli tygodnik jest dostępny z Amazona to się sam wyśle na twojego Kindla i ten go sam przyjmie, o ile będzie miał włączone WiFi.
Jeśli tygodnik nie jest dostępny z Amazona, ale ma np. rss, do których ktoś zrobił odpowiedni plugin do Calibre to taki tygodnik również może się wysłać na Kindla. Tyle, że zwykle gdzieś to Calibre musi być stale uruchomione (a przynajmniej na czas pobrania RSSa i przerobienia go do formatu kindla).
czarne jest piękne...
gregski pisze: chili co tydzien dostane na kindla nowe wydanie ulubionego tygodnika?
Ja dostaję ;) Jak kupisz z 3G to może i bez Wi-Fi.
Ja swojego prawie nie podłączam do kompa, ładuję ładowarką od blackberry. Wczoraj upgrade softu też sam zassał po Wifi i zainstalował.
Fido proszony o puszczenie pw. Albo jeszcze lepiej maila z probka knigi ktora polecal niedawno o sadownictwie.
Kindle doszedl. Fajny!
Kindle doszedl. Fajny!
Hehe od razu uswinilem ekran dotykajac go paluchem :)) wersja podstawowa, nie touch :)))
gregski pisze:Hehe od razu uswinilem ekran dotykajac go paluchem :)) wersja podstawowa, nie touch :)))

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Jak posłać PW do użytkownika, który ma zablokowane otrzymywanie PW?gregski pisze:Fido proszony o puszczenie pw. Albo jeszcze lepiej maila z probka knigi ktora polecal niedawno o sadownictwie.
Kindle doszedl. Fajny!

Wyślij mi swój adres mailowy Gregu :)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Tez ;) btw, teraz sie ciesze, ze nie kupilem toucha, bo musial bym za sama ramke trzymac... knige zawsze trzymam 'za text' ;) generalnie super lekki i poreczny. Wady? Za miekki ekran. Juz mam plamke - dziebnalem go kablem usb przez przypadek przy rozpakowywaniu z pudelka - kanel upadl na ekran i zrobil martwy punkt..
Ale tak czy siak dzieki za polecenie.
Ale tak czy siak dzieki za polecenie.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Kupił se kindla i nie stać go na książki
Ja np. wszystkie książki, które mam w formie papierowej pobieram bez poczucia winy z chomikuj.pl (w końcu już za nie zapłaciłem autorowi).

Ja np. wszystkie książki, które mam w formie papierowej pobieram bez poczucia winy z chomikuj.pl (w końcu już za nie zapłaciłem autorowi).
a jest store popolskis? bo ja nie znalazlem.. a chomika nie moge oplacic poza granicami :(
gregski, nie ma amazona po polsku - ma być w końcu tego roku.
Ja książek większośc mam zakupionych z Amazona albo z Blacklibrary (ale to raczej dość niszowe ;) ). Jest kupa ksiażek w sieci np. Gutenberg-project który uwielbiam.
Ja książek większośc mam zakupionych z Amazona albo z Blacklibrary (ale to raczej dość niszowe ;) ). Jest kupa ksiażek w sieci np. Gutenberg-project który uwielbiam.
jeśli nie ściągasz hurtowo, to na podstawowe potrzeby wystarczy bezpłatny chomik AFAIK,gregski pisze: a chomika nie moge oplacic poza granicami
pojawia się już trochę sklepów z polskimi książkami, ostatnio korzystałem z virtualo.pl, banglało jak należy, łącznie w wysłaniem prosto na kundla via @free.kindle.com.
gregski pisze: a chomika nie moge oplacic poza granicami :(
Ależ oczywiście, że możesz. Ja opłacałem z Anglii przez PayPala bodajże.