Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.
subarka665, spalanie jak 2.0 a duuuużo słabsze 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
-
kropi
- 0 gwiazdek
- Auto: 1998 Forester 2.0, 1999 Legacy 2.5
Słuchajcie, tutaj jest ciekawostka. Napisałem z głupia frant do gościa maila (brak telefonu na stronie - też nietypowo), odpowiedział a jakże: Hello,
Just browsed my mail page and saw your message, so I hope you are still interested in buying the car. Regarding the car, it is in perfect shape, perfect working condition, no scratches, no damage, never been laid down or required any repairs.
The maintenance schedule has been followed to the letter and all service has been performed by dealer.
As you have seen in the ad, the price for my 2004 Subaru Legacy is 3,400 euro , including the transport costs, insurance and handling (because the car is located in Portsmouth, England).
I just moved here with my job and I need a car registered in England.
I did not want to register the car in England, because of the enormous fees i have to pay.The reason I am selling the car for this low price is that recently i moved back to England and my car is a Polish model and has a steering wheel on the left. This week I found a family car here which I want to buy but first I have to sell my car. The car has Polish documents and is registered in Poland. Will include all taxes and transport if you are interested in purchasing the car.
E-mail me so we can discuss more.
Thank you,
Daniel
Ciekawe na czym polega przekręt? Daje cenę o połowę niższą niż za inne w tym roczniku, odpowiada po angielsku... Może poprosi o wysłanie jedynych 100 funtów na bilet? A może ktoś zna to autko?
Just browsed my mail page and saw your message, so I hope you are still interested in buying the car. Regarding the car, it is in perfect shape, perfect working condition, no scratches, no damage, never been laid down or required any repairs.
The maintenance schedule has been followed to the letter and all service has been performed by dealer.
As you have seen in the ad, the price for my 2004 Subaru Legacy is 3,400 euro , including the transport costs, insurance and handling (because the car is located in Portsmouth, England).
I did not want to register the car in England, because of the enormous fees i have to pay.The reason I am selling the car for this low price is that recently i moved back to England and my car is a Polish model and has a steering wheel on the left. This week I found a family car here which I want to buy but first I have to sell my car. The car has Polish documents and is registered in Poland. Will include all taxes and transport if you are interested in purchasing the car.
Thank you,
Daniel
Ciekawe na czym polega przekręt? Daje cenę o połowę niższą niż za inne w tym roczniku, odpowiada po angielsku... Może poprosi o wysłanie jedynych 100 funtów na bilet? A może ktoś zna to autko?
-
kaczynumer1
- 0 gwiazdek
Ściema na biegunach, wygoogluj sobie treść tej wiadomości. Tak na szybko pierwszy link z brzegu:kropi pisze:Słuchajcie, tutaj jest ciekawostka. Napisałem z głupia frant do gościa maila (brak telefonu na stronie - też nietypowo), odpowiedział a jakże: Hello,
Thank you,
Daniel
http://www.mondeoklubpolska.pl/archive/ ... 416d29f352
- leinad
- 3 gwiazdki
- Auto: impreza wrx,legacy diesel
kropi,
Brat tak znalazł na Autoscout24 piękne BMW w super cenie i gość to samo napisał w pierwszym emailu w drugim już chciał 300 Euro zaliczki na podróż do Niemiec gdzie mógłby dojechać autem.
Powiedziałem do brata żeby napisał, że ma znajomego w Londynie i bardzo chętnie zapłaci zaliczkę ale do rąk własnych, oczywiście po tym kontakt się urwał. Nie ma czegoś takiego jak okazja
Brat tak znalazł na Autoscout24 piękne BMW w super cenie i gość to samo napisał w pierwszym emailu w drugim już chciał 300 Euro zaliczki na podróż do Niemiec gdzie mógłby dojechać autem.
Powiedziałem do brata żeby napisał, że ma znajomego w Londynie i bardzo chętnie zapłaci zaliczkę ale do rąk własnych, oczywiście po tym kontakt się urwał. Nie ma czegoś takiego jak okazja

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
leinad pisze:Nie ma czegoś takiego jak okazja
Nie, ale są naiwniacy którzy w to potrafią uwierzyć. I tego najbardziej nie potrafię zrozumieć

I złodziejski interes się kręci
jarmaj pisze:leinad pisze:Nie ma czegoś takiego jak okazja
Nie, ale są naiwniacy którzy w to potrafią uwierzyć. I tego najbardziej nie potrafię zrozumieć![]()
I złodziejski interes się kręci
ja zrozumiałam

Dzień dobry.
Czy znajdę poznańską dobrą duszę, która okiem rzuci? A może już było oglądane?
subaru się uśmiecha a odnóże mam zagipsowane i kilometrów 400.
z góry dziękuję
http://otomoto.pl/subaru-legacy-full-op ... 34556.html
Czy znajdę poznańską dobrą duszę, która okiem rzuci? A może już było oglądane?
subaru się uśmiecha a odnóże mam zagipsowane i kilometrów 400.
z góry dziękuję
tiaaa zrobiony "na bogato"
następna "okazja" 2005 w cenie 2001

następna "okazja" 2005 w cenie 2001

- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- eror
- 2 gwiazdki
- Auto: FOREK 2.0/158 A/T - LPG - PRZESZŁOŚĆ :-(
Nie wiem czy zdążę jutro. Jeśli ktoś inny nie pomoże to w poniedziałek przed południem na pewno tam podjadę.warzywo pisze:Dzień dobry.
Czy znajdę poznańską dobrą duszę, która okiem rzuci? .......
-
kropi
- 0 gwiazdek
- Auto: 1998 Forester 2.0, 1999 Legacy 2.5
Co sądzicie o tym gacku? Na oko niszego sobie.
EDIT:
Sam powiem, co sądzę
: Auto cokolwiek zapuszczone, odpala do razu ale silnik chodzi nierówno, poważny wyciek oleju gdzieś na dole (aż dym leci), zalane mineralnym orlenem platinum
, rdza na pneumatyce, przedmuch w wydechu, elektryka i automatyczna klima działa dobrze, opony (w zestawie tylko zimówki) raczej do wymiany, felgi zmęczone, skóra całkiem ładna jak na wiek, bez pęknięć i przetarć - widać, że przez dłuższy czas była konserwowana, roletka obecna, w środku poważnie capi fajkami, w tylnych lampach pełno wody. Blacha wygląda na zdrową, żadnych śladów podzwonnych nie stwierdziłem. Jak jeździ nie wiem, doszedłem do wniosku, że szkoda czasu, bo i tak go nie wezmę. Temat raczej dla majsterklepki 
EDIT:
Sam powiem, co sądzę

Ostatnio zmieniony 17 cze 2012, o 21:37 przez kropi, łącznie zmieniany 3 razy.
Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi.
Po rozmowie z pośrednikiem: ostatnia wizyta w ASO 50 kkm temu (rozrząd). Odgłosy z przedniego zawieszenia po stronie lewej- wg sprzedawcy "guma"????, no i szkoda parkingowa na drzwiach pasażera.
W takim razie dysponując 25- 30 kpln realnie powinienem patrzeć na roczniki 2001- 2003, jak rozumiem?
Myślę o legacy kombi 2.0 do lpg.
Po rozmowie z pośrednikiem: ostatnia wizyta w ASO 50 kkm temu (rozrząd). Odgłosy z przedniego zawieszenia po stronie lewej- wg sprzedawcy "guma"????, no i szkoda parkingowa na drzwiach pasażera.
W takim razie dysponując 25- 30 kpln realnie powinienem patrzeć na roczniki 2001- 2003, jak rozumiem?
warzywo pisze:Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi.
też dysponuję podobną kwotą i już nie szukam cudów w roczniku 2005, 2006 bo ich nie ma

"Cuda to tylko w erze". A tak by się chciało. Całe szczęście dzięki forumowiczom człowiek nieogarnięty na ziemię zejdzie, oczekiwania zweryfikuje, oczęta przetrze i........ być może samochodu -skarbonki nie kupi.
Czy 36.000 za forestera 2,5 xt (z LPG) z 2004 i 33.000 za forestera 2.0 xt (z LPG) 2003 to podejrzanie niska cena czy raczej realna rynkowa w Polsce?
Przymierzam się do zakupu takowego.
Domyślam się że przegląd przed kupnem w ASO nie powie mi wszystkiego - wykryją wydmuchaną uszczelkę albo wypalone gniazda albo padające turbo albo kończące się zawieszenie tylnie?
Czego jeszcze mogę się spodziewać złego i kosztownego w tym modelu = na co zwracać szczególną uwagę i jak?
Czego bezpieczniej szukać 2.0 vs 2.5 (oba XT)
Może ktoś ma jakieś propozycję na forka z LPG do max 36.000 albo może powiedzieć coś o poniższym:
RADOM: http://otomoto.pl/subaru-forester-100-b ... 81169.html
OLKUSZ: http://otomoto.pl/subaru-forester-C24566636.html
KARPACZ: http://allegro.pl/show_item.php?item=2417954497
Przymierzam się do zakupu takowego.
Domyślam się że przegląd przed kupnem w ASO nie powie mi wszystkiego - wykryją wydmuchaną uszczelkę albo wypalone gniazda albo padające turbo albo kończące się zawieszenie tylnie?
Czego jeszcze mogę się spodziewać złego i kosztownego w tym modelu = na co zwracać szczególną uwagę i jak?
Czego bezpieczniej szukać 2.0 vs 2.5 (oba XT)
Może ktoś ma jakieś propozycję na forka z LPG do max 36.000 albo może powiedzieć coś o poniższym:
RADOM: http://otomoto.pl/subaru-forester-100-b ... 81169.html
OLKUSZ: http://otomoto.pl/subaru-forester-C24566636.html
KARPACZ: http://allegro.pl/show_item.php?item=2417954497
złoty, raczej realna cena 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Realna za padlinę czy coś to jeszcze pojeździ?burat pisze:złoty, raczej realna cena
Czemu takie samo auto można kupić za nawet 5.000 drożej i to bez gazu (który też z 4-5 kosztuje)
W okazje nie wierze...
złoty, a to już musisz ocenić na miejscu , czasami ktoś woła tez nie wiadomo jaką cenę bo ma taki kapry ,a inny po prostu chce szybko sprzedać i różnice właśnie mogą takie być więc bez oględzin nic nie będziesz wiedział 

w tych cenach można już kupić fajny egzemplarz forka w rocznikach, które podałeśzłoty pisze:Czy 36.000 za forestera 2,5 xt (z LPG) z 2004 i 33.000 za forestera 2.0 xt (z LPG) 2003 to podejrzanie niska cena czy raczej realna rynkowa w Polsce?

-
grzała
- 0 gwiazdek
- Auto: Legacy '95, Legacy '05, Samurai
to ja zapytam o tego OBKa
http://otomoto.pl/subaru-outback-4x4-li ... 05586.html
Ktoś z forumowiczów oglądał?
jak było to przepraszam, ale proszę o przekierowanie ;)
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
grzała pisze:to ja zapytam o tego OBKa

Jeżdżone do kościoła pewno

Pytałeś o pochodzenie auta?
Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

ja mam 3 lata starsze i 170 tyś na trzaskane tak ,że czy ja wiem czy taki jakiś z kosmosu ten przebieg 

- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
outback'a maszburat pisze:ja mam 3 lata starsze i 170 tyś na trzaskane tak ,że czy ja wiem czy taki jakiś z kosmosu ten przebieg

Bo raczej nie chce mi się wierzyć że zagranicą ktoś takim autem jeździł po bułki do sklepu. (okazje się zdarzają ale nie w komisach

Ja swoim zrobiłem w ciągu roku 50k km

Jeździć nie umiem, ale się staram 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Zgadzam się, że jak na komis i auto sprowadzane, zapewne walone przy tym zdrowo, to przebieg podejrzany.
Z drugiej strony średnia krajowa to pewnie gdzieś 15-20 tyś rocznie.
50 tyś rocznie to ekstremalnie dużo, o ile to nie jest auto używane do celów zawodowych, np przez akwizytora i nie można tego traktować jako punktu odniesienia.
Z drugiej strony średnia krajowa to pewnie gdzieś 15-20 tyś rocznie.
50 tyś rocznie to ekstremalnie dużo, o ile to nie jest auto używane do celów zawodowych, np przez akwizytora i nie można tego traktować jako punktu odniesienia.