Majster-sztyk czyli Bob Budowniczy radzi...
Re: Majster-sztyk czyli Bob Budowniczy radzi...
esilon, wynajmij sokolnika albo kup wiatrówkę.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
wszystko osrywaja nokia
http://allegro.pl/kruk-odstraszacz-ptak ... 23659.html spróbuje czegoś podobnego
http://allegro.pl/kruk-odstraszacz-ptak ... 23659.html spróbuje czegoś podobnego

to zdaje egzamin. Miałem problem z gołębiami i od czasu jak kupiłem kruka jest wszystko ok, od teraz mam czyste parapety :)
pozycjonowanie stron - pozycjonowanie stron
Bergen
nie wyświetla sie ze był edit stąd nieporozumienie
,
a tu taka ciekawostka: proste i skomplikowane w jednym http://www.quadror.com/
nie wyświetla sie ze był edit stąd nieporozumienie

urzekające pięknościesilon pisze:
no więc wróblowate sa na tyle durne że wystarczył "model" atakującego czegoś czarnego 
niestety kawki to nie rusza, do wersji stojącej to nawet jakby specjalnie przylatuje

niestety kawki to nie rusza, do wersji stojącej to nawet jakby specjalnie przylatuje

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Wygląda jak nietoperzesilon pisze:no więc wróblowate sa na tyle durne że wystarczył "model" atakującego czegoś czarnego![]()

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Dawno, dawno temu...

Jak już zrobisz, to daj znać. Może u siebie też zrobię.
Konto usunięte, znalazłem instrukcję dla Ciebie. http://acousticsfreq.com/blog/?p=62Konto usunięte pisze:Jak zlikwidować pogłos w salonie? Mamy niewiele mebli i więcej raczej nie będzie. Firanek i zasłon - też. No i podczas rozmowy przy stole generuje się bardzo duży pogłos, który utrudnia rozmowę. A jeśli ktoś dodatkowo ogląda telewizor, to się robi masakra. W jaki sposób poradzić sobie z tym pogłosem. Czy są jakieś metody, żeby pomierzyć jak odbijają się dźwięki i umieścić coś absorbującego dźwięk w tych miejscach?

Jak już zrobisz, to daj znać. Może u siebie też zrobię.

czarne jest piękne...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
vibowit, śliczne

Z pewnością ozdobi Wam to salonvibowit pisze: Jak już zrobisz, to daj znać. Może u siebie też zrobię.![]()

vibowit pisze: Jak już zrobisz, to daj znać. Może u siebie też zrobię.![]()
Jasne, już się nie mogę doczekać

edit: ale na schodach w ładnym wdzianku może by przeszło :D albo to pod gips karton schować. No vibuś, masz zajęcie na weekend

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
vibowit, liwit macie jedną niewykończoną ściankę w salonie. Ktoś przejechał packą zębatą i zapomniał położyć kafelków. Może tam? 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Porada nr 234. Nigdy nie zakładaj zbiornika przeponowego do instalacji hydroforowej. Po tym jak wyrzuciłem kasę na dwa takie zbiorniki w 4 lata, w których gumowy worek się przerwał, nareszcie mam to zrobione porządnie. 300l zbiornik z poduszką powietrzną i czysta fizyka. Uff
A było kupować w Castoramie...
W 4 lata 1 szt. od c.o.
A nie była to kwestia "nabicia" powietrza?
W 4 lata 1 szt. od c.o.
A nie była to kwestia "nabicia" powietrza?
Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
FUX, nie kupuję "poważnych" rzeczy instalacyjnych w marketach. Wszyscy wiemy co się tam sprzedaje.
Dbałem o nabijanie powietrza, ale to się chyba po prostu nie sprawdza. Raz musiałem wymieniać zbiornik w środku siarczystej zimy. Latałem z wiaderkami do sąsiadki, żeby spuścić wodę w kiblu. Ach te zalety życia wiejskiego
Dbałem o nabijanie powietrza, ale to się chyba po prostu nie sprawdza. Raz musiałem wymieniać zbiornik w środku siarczystej zimy. Latałem z wiaderkami do sąsiadki, żeby spuścić wodę w kiblu. Ach te zalety życia wiejskiego

Konto usunięte, uważaj bo zaraz ognisko Ci zorganizuje jak Chlor grillaFUX pisze: Twoja wieś jest zajeb....![]()

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
A co było z grillem?
Pb 99+ przywiózł?
Pb 99+ przywiózł?
Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Kurcze, gdybym to ja wiedział wcześniej, że mogę mieć fajny generator z silnikiem subaru...
http://www.endress-polska.pl/index.php? ... Itemid=337
http://www.endress-polska.pl/index.php? ... Itemid=337
A jakiej wielkości miałeś zbiornik przeponowy - też 300l? I jakie ciśnienia w nim utrzymywałeś? No i jak ktoś słusznie wcześniej zapytał, dbałeś o utrzymywanie ciśnienie nad przeponą?Konto usunięte pisze:Porada nr 234. Nigdy nie zakładaj zbiornika przeponowego do instalacji hydroforowej. Po tym jak wyrzuciłem kasę na dwa takie zbiorniki w 4 lata, w których gumowy worek się przerwał, nareszcie mam to zrobione porządnie. 300l zbiornik z poduszką powietrzną i czysta fizyka. Uff
Hydrofor z poduszką powietrzną nie jest rozwiązaniem idealnym, o czym się wkrótce przekonasz...

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Brzmi jak zła wróżbaGal pisze: o czym się wkrótce przekonasz...![]()

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

Doświadczenie...rrosiak pisze: Brzmi jak zła wróżba

Nie będę go więc straszył, tylko napiszę jakie są wady hydroforu 300l bez przepony (który użytkowałem 15 lat):rrosiak pisze: Brzmi jak zła wróżba
1. powietrze rozpuszcza się w wodzie. Poduszka powietrzna znika całkowicie w ciągu 1 do 4 m-cy. Po zniknięciu poduszki, pompa włącza się na 0,3 s po czym się wyłącza, bo w tym czasie ciśnienie w całkowicie sztywnym układzie wzrosło z 2 do 4 atm. W zależności od intensywności poboru wody musiałem dopompowywać poduszkę ze 3-4 razy latem ( bo działało podlewanie ogrodu) i 1-2 w sezonie jesienno-zimowym. Pompowanie poduszki za pomocą typowego domowego kompresora 1,5HP/50l trwa około pół godziny (gorąco radzę zamontować zawór i szybkozłączkę do powietrza oraz zawory odcinające na wejściu i wyjściu).
2. Radzę zrobić kratkę ściekową (najlepiej w płytkim zagłębieniu) pod hydroforem. Rosi się (pardon) jak wszyscy diabli! W upalny i wilgotny dzień kuweta 6l wsunięta pod hydrofor napełniała się w kilka godzin. Hydrofor z przeponą ma zimną wodę oddzieloną od ścianki tą że przeponą i rosi się (pardon) bez porównania mniej.
3. W związku z tym, że bywa mokry, miewa tendencje do pokrywania się czarną pleśnią - trza myć od czasu do czasu.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Gal, część wad znam. Jako, że sam od tego czasu musiałem poprawić panów hydraulików, to zdążyłem dodać kompresor do obowiązkowego wyposażenia garażu. Dopompowywanie 6 razy do roku mi nie straszne. Ale bez kompresora ani rusz.
Ad 2,3 poznaję od wczoraj, bo normalnie w garażu mam chłodno. Trochę się skrapla, na razie bez dramatu, ale zobaczymy co będzie w naprawdę gorące dni.
Cały czas jestem dobrej myśli, choć zaczynam dostrzegać pewne wady
Ad 2,3 poznaję od wczoraj, bo normalnie w garażu mam chłodno. Trochę się skrapla, na razie bez dramatu, ale zobaczymy co będzie w naprawdę gorące dni.
Cały czas jestem dobrej myśli, choć zaczynam dostrzegać pewne wady

Ja kiedyś pompowałem pompką rowerową. Baaardzo niedługo po tym fantastycznym doświadczeniu zaopatrzyłem się w kompresor.Konto usunięte pisze:Dopompowywanie 6 razy do roku mi nie straszne. Ale bez kompresora ani rusz.

czarne jest piękne...