r888 nowe w mega dobrej cenie
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Re: r888 nowe w mega dobrej cenie
barbie w sumie i tak i nie. z jednej strony jest kolega którego jakiś cwaniak zrobił na szaro i się wścieka. z drugiej strony oczekiwanie że forum da jakąś gwarancję rzetelności transakcji jest naiwne. no i też nie wyobrażam sobie aby admini czy rada gwarantowali transakcje. trochę może za daleko poszło bo nie sądzę aby Scooby miał złe zamiary, po prostu we wkurwie go poniosło ale trochę tego żałuje. sam teraz tak mam bo jestem w plecy na pewnej transakcji ale czekam na wynik chargeback.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
inquiz pisze: z drugiej strony oczekiwanie że forum da jakąś gwarancję rzetelności transakcji jest naiwne. no i też nie wyobrażam sobie aby admini czy rada gwarantowali transakcje
Racja i z rozmowy wiem że Scooby takiej nie oczekuje
inquiz pisze: trochę może za daleko poszło bo nie sądzę aby Scooby miał złe zamiary, po prostu we wkurwie go poniosło ale trochę tego żałuje. sam teraz tak mam bo jestem w plecy na pewnej transakcji ale czekam na wynik chargeback.
Dokładnie. To samo napisałem w pierwszym poście i zgadzam się w 100%

Btw
Dużo nie brakowało a też bym tu lamentował bo chcieliśmy te Toyki kupić do rajdowozu...

-
ScoobyBoy
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza Wrx Sti V2 555 Limited Edition
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Witam !
To bedzie post skierowany w szczegolnosci do administratorow forum jak i rowniez osob, ktore tutaj zabraly glos.
Tak wiec, chcialbym Was szczerze przeprosic za moje wypowiedzi, ktore po glebszym zastanowieniu byly nie na miejscu. Nie ukrywam, ze bylem na maksa wkur..... i przez to padlo troche nie potrzebnych stwierdzen i ocen. Czlowiek jak zly to najpierw robi a potem mysli
Nikt nigdy wczesniej mnie nie oszukal wiec moja reakcja byla troche nad wymiar, i przyznaje, ze wyolbrzymilem cala sytuacje. Moze za duzo filmow ogladam i spodziewalem sie nie wiadomo czego od administartorow ??!! Juz nie wazne.
Nie jestem typem osoby, ktora stwarza sobie wrogow wiec i tutaj nie chcialbym ich miec. Mam nadzieje, ze chociaz troche mnie rozumiecie i nie uznacie mnie za skonczonego dupka, bo tego bym nie chcial.
BARBIE, Alan,Alan,Alan i reszta osob
PRZEPRASZAM i postanawiam poprawe
Natomiast jezeli chodzi o meritum sprawy to wyglada to tak, ze udalo mi sie dotrzec do innych ludzi, ktorzy zostali oszukani przez Marcina Jablonskiego (to sa jego prawdziwe dane) i po nitce do klebka, dowiedzialem sie, ze "kolega" oszust dzialal juz od dawna na innych forach i mial juz jeden wyrok w zawieszeniu za takie oszustwa. Sad nakazal mu oddac pieniadze pokrzywdzonym ale widocznie to zbytnio na niego nie wplynelo bo nie zaprzestal swojej dzialalnosci...
W chwili obecnej sprawa jest w prokuraturze. Nie wiem niestety na jakim etapie gdyz przez telefon policja nie udziela takich informacji i musze osobiscie udac sie do Polski (na stale mieszkam w UK) by zlozyc wyjasnienia i przedstawic caly material dowodowy. Problem w tym, ze nie wiem kiedy to bedzie mozliwe bo w chwili obecnej mam bardzo duzo pracy a i loty do Polski nie sa tanie, na podroz samochodem rowniez nie moge sobie pozwolic z braku czasu. Nie chcialbym wydac kolejnych £200 na lot, bez gwarancji, ze odzyskam utracone pieniadze. Troche jestem w kropce.
Tak czy inaczej napewno tego nie zostawie i jezeli tylko nadarzy sie okazja taniego przelotu to lece.
To by bylo na tyle. Raz jeszcze przepraszam i pozdrawiam !
To bedzie post skierowany w szczegolnosci do administratorow forum jak i rowniez osob, ktore tutaj zabraly glos.
Tak wiec, chcialbym Was szczerze przeprosic za moje wypowiedzi, ktore po glebszym zastanowieniu byly nie na miejscu. Nie ukrywam, ze bylem na maksa wkur..... i przez to padlo troche nie potrzebnych stwierdzen i ocen. Czlowiek jak zly to najpierw robi a potem mysli

Nikt nigdy wczesniej mnie nie oszukal wiec moja reakcja byla troche nad wymiar, i przyznaje, ze wyolbrzymilem cala sytuacje. Moze za duzo filmow ogladam i spodziewalem sie nie wiadomo czego od administartorow ??!! Juz nie wazne.
Nie jestem typem osoby, ktora stwarza sobie wrogow wiec i tutaj nie chcialbym ich miec. Mam nadzieje, ze chociaz troche mnie rozumiecie i nie uznacie mnie za skonczonego dupka, bo tego bym nie chcial.
BARBIE, Alan,Alan,Alan i reszta osob
PRZEPRASZAM i postanawiam poprawe

Natomiast jezeli chodzi o meritum sprawy to wyglada to tak, ze udalo mi sie dotrzec do innych ludzi, ktorzy zostali oszukani przez Marcina Jablonskiego (to sa jego prawdziwe dane) i po nitce do klebka, dowiedzialem sie, ze "kolega" oszust dzialal juz od dawna na innych forach i mial juz jeden wyrok w zawieszeniu za takie oszustwa. Sad nakazal mu oddac pieniadze pokrzywdzonym ale widocznie to zbytnio na niego nie wplynelo bo nie zaprzestal swojej dzialalnosci...
W chwili obecnej sprawa jest w prokuraturze. Nie wiem niestety na jakim etapie gdyz przez telefon policja nie udziela takich informacji i musze osobiscie udac sie do Polski (na stale mieszkam w UK) by zlozyc wyjasnienia i przedstawic caly material dowodowy. Problem w tym, ze nie wiem kiedy to bedzie mozliwe bo w chwili obecnej mam bardzo duzo pracy a i loty do Polski nie sa tanie, na podroz samochodem rowniez nie moge sobie pozwolic z braku czasu. Nie chcialbym wydac kolejnych £200 na lot, bez gwarancji, ze odzyskam utracone pieniadze. Troche jestem w kropce.
Tak czy inaczej napewno tego nie zostawie i jezeli tylko nadarzy sie okazja taniego przelotu to lece.
To by bylo na tyle. Raz jeszcze przepraszam i pozdrawiam !
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
ScoobyBoy,
no i w porzo i głowa do góry
Jeszcze będzie git
Pozdrawiam
Grzegorz
no i w porzo i głowa do góry

Jeszcze będzie git

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Odp: r888 nowe w mega dobrej cenie
ScoobyBoy nie ma problemu
powodzenia. Bedziesz w pl to zrobimy jakies piwo pokoju 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
-
ScoobyBoy
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza Wrx Sti V2 555 Limited Edition
Hehe 
No to raczej szybko sie nie spotkamy
Jak jestem w PL to albo Gorzów Wlkp albo okolice Poznania.
Jednak nic nie stoi na przeszkodzie byśmy sie teraz nie napili ! Co prawda wirtualne ale zawsze to cos

No to raczej szybko sie nie spotkamy

Jak jestem w PL to albo Gorzów Wlkp albo okolice Poznania.
Jednak nic nie stoi na przeszkodzie byśmy sie teraz nie napili ! Co prawda wirtualne ale zawsze to cos

-
qbutek
- 1 gwiazdka
- Auto: Legacy I 2.0, Forester s/tb, Celica Supra Mk2
To jak już się popiliście, to ja dorzucę coś od siebie.
Też zastanawiałem się nad zakupem, ale zdecydowałem się na bardziej cywilne opony.
W celu zakupu takowych, przeglądając allegro, trafiłem 23 maja na aukcję "Nowość! Nowe Bridgestone Turanza T001 205/55 R16".
Opony były trochę tańsze, historia sprzedaży była dość realna, był dowód zakupu. Wszystko OK.
Konto sprzedającego do 2003 roku, same pozytywy, transakcje sprzedaży/kupna raz na kilka miesięcy, 100% pozytywów.
Kliknąłem "Kup Teraz". Skontaktowałem się e-mailowo w sprawie wysyłki. Wszystko dogadane, poleciał przelew i potwierdzenie przelewu.
Po dwóch dniach bez kontaktu zacząłem się denerwować. Chyba 28 maja zgłosiłem sprawę na policję.
Starałem się skontaktować ze sprzedającym każdym możliwym kanałem. Bez skutku.
Po kilku dniach skontaktowała się ze mną właścicielka konta allegro. Złodziej podmienił tylko numer konta na swój, a resztę danych zostawił prawdziwych.
Właścicielka zgłosiła na policję włamanie na konto.
Policja dalej działa, a ja tydzień temu dostałem już zwrot z programu ochrony kupujących allegro.
Nr konta oszusta: 66 1090 0075 4172 2310 6986 1220
Jak sprawa się dalej rozwinie, to dam znać.
PS: Sprawa została podjęta przez policję, a nie umorzona.
Też zastanawiałem się nad zakupem, ale zdecydowałem się na bardziej cywilne opony.
W celu zakupu takowych, przeglądając allegro, trafiłem 23 maja na aukcję "Nowość! Nowe Bridgestone Turanza T001 205/55 R16".
Opony były trochę tańsze, historia sprzedaży była dość realna, był dowód zakupu. Wszystko OK.
Konto sprzedającego do 2003 roku, same pozytywy, transakcje sprzedaży/kupna raz na kilka miesięcy, 100% pozytywów.
Kliknąłem "Kup Teraz". Skontaktowałem się e-mailowo w sprawie wysyłki. Wszystko dogadane, poleciał przelew i potwierdzenie przelewu.
Po dwóch dniach bez kontaktu zacząłem się denerwować. Chyba 28 maja zgłosiłem sprawę na policję.
Starałem się skontaktować ze sprzedającym każdym możliwym kanałem. Bez skutku.
Po kilku dniach skontaktowała się ze mną właścicielka konta allegro. Złodziej podmienił tylko numer konta na swój, a resztę danych zostawił prawdziwych.
Właścicielka zgłosiła na policję włamanie na konto.
Policja dalej działa, a ja tydzień temu dostałem już zwrot z programu ochrony kupujących allegro.
Nr konta oszusta: 66 1090 0075 4172 2310 6986 1220
Jak sprawa się dalej rozwinie, to dam znać.
PS: Sprawa została podjęta przez policję, a nie umorzona.
ScoobyBoy, faktycznie loty z UK mogą kosztować więcej niż utopiona kasa. Ale może warto zrobić komuś z rodziny lub znajomemu upoważnienie notarialne... tylko nie wiem czy w przypadku przesłuchań itd mimo wszystko nie trzeba zrobić tego osobiście