COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Post 1 lip 2012, o 08:43

Alan, Alan, Alan! pisze: myślę, że do takiej formy protestu doszedł stopniowo
Kiedy z opisu wynika, że własnie raczej nie... A gdzie prawnicy (wiem, wiem, że sądy u nas to kpina, niemniej jednak...), kampanie medialne (idę o zakład, że jeśli gość ma choćby cień racji, znalazłby się zainteresowany tematem dziennikarz interwencyjny - trzeba tylko poszukać), lobbing polityczny (j.w.), etc?
Alan, Alan, Alan! pisze: tu akurat nie ma związku pomiędzy jednym a drugim
Jest.
Dla jasności, nie chodzi mi tu o wulgarny język - tylko o niewykorzystanie instrumentów wskazanych powyżej. Wygląda na to, że facet zachował się jak drobny chuligan, tzn. skrzywdzony (przynajmniej - subiektywnie), stanął na rogu ulicy i zaczął bluzgać.
A to jest zachowanie mało profesjonalne i mocno dysfunkcjonalne.
I nikt w dużej firmie się nie znalazł, kto by szefowi wytłumaczył absurd takiego zachowania... Albo współpracownicy za głupi, albo za bardzo stłamszeni. Tak czy siak, ktoś ich takich dobrał i wychował, no to teraz ma.
Stąd wniosek, jak wyżej: świnie pasać, a nie zarządzać dużą strukturą w środku Europy w XXI wieku.
Alan, Alan, Alan! pisze: Nie to żebym pochwalał aż taki duży skrót myślowy, bo jest żenujący.
Delikatnie mówiąc.

PS. Dla tych, którzy w sporze urząd - biznesmen odruchowo stają po stronie biznesmena, szybki research i jeszcze parę info o bohaterach wieczoru:
"Prezes Car Management Olaf Żelazny w rozmowie z "Gazetą" twierdził, że po kupieniu salonu i samochodów po upadku dealera Autobial złożył wniosek o zwrot podatku VAT na kwotę 1,95 mln zł.
Urząd Skarbowy Warszawa-Targówek zaakceptował wniosek, a niedawno, dwa dni przed terminem wypłaty poinformował, że zawiesza zwrot pieniędzy.
Żelazny twierdzi, że w tym czasie zdążył już pobrać kredyty, a teraz musiał zwolnić 15 osób. Pomysł z transparentem podsunął firmie Car Management Piotr Tymochowicz, znany doradca ds. wizerunku (niegdyś współpracownik Andrzeja Leppera), który jest znajomym Zbigniewa Stonogi, przedsiębiorcy, który odsprzedał salon Autobial Żelaznemu."

Więcej... http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724, ... z1zLvoqWPv

:whistle:
Ostatnio zmieniony 1 lip 2012, o 09:16 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 1 lip 2012, o 08:53

Link: http://www.youtube.com/watch?v=LLGZ-keu ... re=related
jak by trenował pod okiem naszych instruktorów na trasach zimowych to by wiedział "GAZZZZZZZZZZ KU#*$AAAA!!!" :lol: :lol:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 09:26

Jeszcze w sprawie banneru i skrzywdzonych, acz źle wychowanych biznesowych niewiniątek - szukam sobie dalej, i zaczyna mi wychodzić, że US po prostu w porę się pokapował, że dwóch cwaniaczków próbuje przekręcić państwo na dwie duże bańki, poprzez sprzedaż samym sobie części padającego geszeftu:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... _zl__.html
Nie po raz pierwszy w życiu zresztą... zwłaszcza p. Zbyszek ma ciekawą bibliografię i biografię. Jakoś zresztą pasującą do stylu i klasy tego banerka.
Cóż, Fiatowi/Alfie gratuluję dilerów :mrgreen:
I jeśli skarbówka i sądy będą takich prezesów eliminować z rynku, jakoś mi nie będzie żal.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 1 lip 2012, o 10:20

jak to mój tata mówił - miał być dobry bankrut i ch. z tego wyszło :lol:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 1 lip 2012, o 10:34

A ja myślę ,ze to nie jest tak do końca jak tego Gościa oceniłeś :idea:
Jak pisał Remek , facet pewnie doszedł do tego stopniowo , najpewniej mu się ulało :idea: . Starcie z urzędnikami w Polsce to droga przez piekło :evil:
Nie chcę go oceniać ,że zrobił dobrze czy źle ( w każdym razie doszło do niezłej zadymy ) ale nie wierzę też tak do końca pismakom .

Mam przykład mojego znajomka , co ma poważną firmę ( kupuje maszyny - jakieś tam lasery, firmę prowadzi od lat ) za kwoty po parę milionów .
I co :idea: ano to ,że po zakupie maszyn zwrócił się do skarbówki o zwrot Vatu ( chyba mu się należy :!: ) a wtedy rozeźleni urzędnicy wpadli na kontrolę , siedzieli chyba z miesiąc , gówno znaleźli , nałożyli karę 500 zł za jakieś błędy w dokumentach pracowniczych ( dla zasady ) i się zwinęli do domku :idea: Kasę przelali z grubym opóźnieniem ( odsetki dostał - ale ile go to nerwów kosztowało ), z resztą odsetki nie były z pieniędzy tych panów więc się nie przejmowali :evil: .
Nie firma krzak , tylko paru a konkretnie z 80 pracowników , duże inwestycje , płacone podatki .
Doszło do tego ,że kontrola ta spowodowała ,że Bank z którym współpracuje zaczął kręcić nosem ( mieli już wizję ,że skarbówa wykończy go i stracą kasę ) , na szczęście dobrze się to skończyło ale ile chłop stracił nerwów . Dziękuję za takie przygody :wall:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 10:43

Piter 35, nie musisz mnie przekonywać, że niektóre urzędy działają u nas po bandycku - bo dobrze wiem. Twierdzę tylko, że akurat tu mamy do czynienia z sytuacją niecałkiem oczywistą - tzn. że niekoniecznie urząd musi tutaj być tym złym.
A gdyby nawet, to przyjęta metoda walki ze złem jest kretyńska i do niczego dobrego nie prowadzi.

bojar
6 gwiazdek
Auto: forester 2,5XT,Q5
Polubił: 84 razy
Polubione posty: 234 razy

Post 1 lip 2012, o 10:44

Witam
Pomijając konduitę panów biznesmenów. Należy stwierdzić,że prawo jest do dupy.Firma jest zawieszona w próżni.Nie ma decyzji urzędu,nie może się odwołać.Pieniądze nie wypłacone na podstawie tajnej indywidualnej decyzji skarbowej.Odwołać się można po wydaniu decyzji urzędu.Czegoś nie rozumiem.Kto wydał powyższą decyzję i w czyim imieniu.Teraz na podstawie tej indywidualnej decyzji postępowanie może trwać i trwać. ( rok,dwa,trzy) I jeśli będzie nie słuszna to oddadzą pieniądze z odsetkami.Tylko wtedy już może nie być tej czy innej firmy.
pzdr.

lukass
5 gwiazdek
Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 146 razy

Post 1 lip 2012, o 11:00

Piter 35 pisze:Pamiętacie list wkurzonego prezesa Car Menagement :idea: :arrow: to jest dalsza część :arrow: http://moto.pl/MotoPL/1,88389,12014675, ... trafi.html

Co za absurd , żyjemy w dziwnym kraju :wall:
Niby wszystko "pięknie, ładnie" jaki to on pokrzywdzony, ale w komentarzach jest ciekawy artykuł o Panu Prezesie. Żródło może niezbyt ambitne, ale.
http://www.nie.com.pl/art8178.htm
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 11:02

bojar pisze: Należy stwierdzić,że prawo jest do dupy.
Zgoda.
Ale wywieszanie knajackich tekstów na banerach tego nie zmieni.
Co najwyżej wylansuje panów Tymochowicza, Żelaznego i Stonogę na liderów nowego ruchu protestu, czyli pozwoli im znów pożyć trochę na koszt podatników (czyli - normalnych przedsiębiorców). Nie wyszło im w Samoobronie, nie idzie z Palikotem, chyba szykuje się nowe otwarcie :cofee:
Winszuję tym, którzy zechcą reformować państwo i prawo wraz z takimi autorytetami...

bojar
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 11:47

WiS pisze: Zgoda.
Ale wywieszanie knajackich tekstów na banerach tego nie zmieni.
.
Co do formy i treści tego protestu również pełna zgoda.

Tylko je chciałem się odnieść do tej tajnej indywidualnej decyzji od której nie ma odwołania.-bo ona jest, a jakoby jej nie było .To może spotkać każdego.I tylko w tym kontekście to napisałem.
Pzdr.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 14:26

No to niech biznes i polityka wracają sobie, gdzie ich miejsce - a tu pora na coś śmiesznego.

Pan Bóg pyta Adama i Ewę:
- Kto chce sikać na stojąco?
- Ja, ja, ja! - wyrywa się Adam.
- W porządku. W takim razie dla Ewy zostaje wielokrotny orgazm.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 1 lip 2012, o 14:29

WiS pisze: Pan Bóg pyta Adama i Ewę:
- Kto chce sikać na stojąco?
- Ja, ja, ja! - wyrywa się Adam.
- W porządku. W takim razie dla Ewy zostaje wielokrotny orgazm.

Wersja szowinistyczna:
...
- Przepraszam Ewo, muszę dać mu też rozum, bo wszystko zasika.

:evilgrin:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 lip 2012, o 14:49

leon, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Adam i Ewa tworzyli idealną parę:
- On nie musiał wysłuchiwać, za kogo ona mogła wyjść za mąż.
- Ona nie musiała wysłuchiwać jak gotowała jego matka.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 3 lip 2012, o 00:24

Obrazek

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 3 lip 2012, o 10:39

jak było to sorry - ale dla mnie rewela :-)

11 miesięcy czyjejś pracy, 3000 zdjęć i duuuużo kawy ;-)
coś dla Wurca albo Bergena :whistle:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=daVDrGsa ... e=youtu.be
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 3 lip 2012, o 11:17

OBK H6,
może to nie SUCHAR :mrgreen: ale było w Estetach Nawet juz ma moją łapę w górę pod filmem :razz:
Life is a Joke !

subarka665
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Subaru Legacy - Luxus

Post 3 lip 2012, o 13:14

Tiaaa teraz już wiem dlaczego ciągle mam przygody z BMW

http://demotywatory.pl/3852956/Rowniez-Pozdrawiamy---))
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...

Think. Feel. Drive. Subaru

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2012, o 21:06

natrafiłem dziś na piękną klasykę - można to oglądać w kółko i śmiać się do łez -
jak proste były te filmy :-)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=zskO9O3hF78
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

bojar
6 gwiazdek

Post 3 lip 2012, o 21:24

Eeetam,stare jakieś ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2012, o 21:34

OBK H6, :giggle: :giggle: :lol: :thumb: :thumb:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 4 lip 2012, o 10:35

Obrazek

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 4 lip 2012, o 12:25

:thumb: :mrgreen: LOL
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lip 2012, o 12:59

So What! :thumb: :lol:

ponizsze dostałem przed chwilą mailem... popłakałem się :giggle:

Siedzi dwóch kolesiów w kinie, a przed nimi taki wielki, łysy drechol, grube karczycho, złoty kajdan na szyi - z dziewczyną siedzi. Jeden z tych kolesiów do drugiego:

- Stary, założę się z tobą o 50 zeta, że nie klepniesz łysego w glace.

- No dobra, w sumie co mi szkodzi - myśli ten drugi i klepie łysego w glace. Łysy się odwraca, a koleś:

- Krzychu, to Ty? A nie... To przepraszam..

Łysy:
- Żaden Krzychu, kur*a, dotknij mnie jeszcze raz to Ci jebne! i się odwraca. Na to ten pierwszy koleżka do drugiego: - Stary, świetnie to rozegrałeś, ale idę z tobą o 200 zeta, że go drugi raz nie klepniesz. - No dobra, w sumie co mi szkodzi - myśli sobie ten drugi i pac łysego w glace. Łysy zjeżony się odwraca, a koleś:

- Krzychu, no kur*a, 8 lat w podstawówce, ze 3 lata w jednej ławce przesiedzieliśmy, Krzychu, no nie pamiętasz mnie?

Łysy: - kur*a, nie byłem w żadnej podstawówce, zaraz ci tak przypierdole, że się nie pozbierasz! Zaczyna się podnosić, żeby wylutować kolesiowi, ale dziewczyna łapie go za rękaw i mówi: - No daj spokój, Józek, film jest, a Ty będziesz jakiegoś cieniasa bił, chodź do pierwszego rzędu i ogladajmy... Łysy niezadowolony idzie z dziewczyną do pierwszego rzędu, siadają.

Pierwszy koleś znowu do drugiego: - Stary, naprawdę jestem pod wrażeniem, nieźle to wymyśliłeś, ale idę o 1000 zl, że go trzeci raz nie klepniesz. - No dobra, w sumie co mi szkodzi - myśli ten drugi. Idą do drugiego rzędu, siadają za łysym i koleś wali łysego w łeb. Łysy się odwraca, na maksa napięty, a koleś: - Krzysiu, to ja tam na górze jakiegoś łysego w glace napierdalam, a Ty tu w pierwszym rzędzie siedzisz!

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00

Post 4 lip 2012, o 13:09

Mistrz! :mrgreen: :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lip 2012, o 16:30

ODPOWIEDZ