Jak zabezpieczyć auto przed gradem?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Jak zabezpieczyć auto przed gradem?
Przezorny zawsze ubezpieczony, przynajmniej warto mieć jakiś plan na czarną godzinę. A w świetle ostatnich doniesień, taki grad może być całkiem prawdopodobny.
Jakie macie pomysły, żeby zabezpieczyć auto przed dużym gradem. Pomysły typu "zostaw auto na podziemnym parkingu, albo w garażu" są bardzo skuteczne, ale tu raczej chodzi o samochody stojące na wolnym powietrzu. Czy narzucenie plandeki może coś pomóc? Albo zostawienie samochodu pod drzewem?
Jakie macie pomysły, żeby zabezpieczyć auto przed dużym gradem. Pomysły typu "zostaw auto na podziemnym parkingu, albo w garażu" są bardzo skuteczne, ale tu raczej chodzi o samochody stojące na wolnym powietrzu. Czy narzucenie plandeki może coś pomóc? Albo zostawienie samochodu pod drzewem?
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Jak zabezpieczyć auto przed gradem?
Konto usunięte, proponuje zostawienie pod drzewem. Jak się złamie to grad będzie najmniejszym problemem 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Płytka CD na lusterku ponoć pomaga.
I maść na szczury, ale tylko ta lepsza, po 100 złoty za tubkę (o ile zdąży się nasmarować cąłe auto...)
A tak serio, to chyba tylko garaż, plus AC, gdy nas kataklizm dopadnie "na mieście". W każdym razie, ja od lat stosuję takie zabezpieczenia, i są OK. W skuteczność zwykłej plandeki przeciwko bryłom lodu wielkości kurzego jaja - jakoś wątpię.
I maść na szczury, ale tylko ta lepsza, po 100 złoty za tubkę (o ile zdąży się nasmarować cąłe auto...)

A tak serio, to chyba tylko garaż, plus AC, gdy nas kataklizm dopadnie "na mieście". W każdym razie, ja od lat stosuję takie zabezpieczenia, i są OK. W skuteczność zwykłej plandeki przeciwko bryłom lodu wielkości kurzego jaja - jakoś wątpię.
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Plandeka wątpię żeby Ci coś dała, a jeżeli chodzi o opcję drugą to lekko większe straty auta. Nigdy nie zostawiaj auta pod drzewem na wichurę,burzę ani na grad !!! Ale z tego co ja wiem to teraz wszystko razem działa i wichura i grad i deszcz i burza, więc auta nie zostawiamy pod drzewem bo drzewo się złamie i na dach nam poleci i auto prawdopodobnie do kasacji pójdzie albo piorun trafi, a przed gradem to wątpię żeby też to pomogłoKonto usunięte pisze: Czy narzucenie plandeki może coś pomóc? Albo zostawienie samochodu pod drzewem?

W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...
Think. Feel. Drive. Subaru
turbina...
Folia bąbelkowa ?

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
U mnie ogólnie samochody stoją pod drzewami, więc drzew się nie boję. Byleby oba nie stały pod tym samym 
Folia jest niezła, tylko trochę lekka, ciężko byłoby rozwinąć, żeby jej nie zwiało. Ale sobie myślę na szybko, że narzucenie 2-3 kołder mogłoby pomóc. 2 na dach, jedna na maskę i jakoś by to było. AC obejmuje zjawiska przyrodnicze?

Folia jest niezła, tylko trochę lekka, ciężko byłoby rozwinąć, żeby jej nie zwiało. Ale sobie myślę na szybko, że narzucenie 2-3 kołder mogłoby pomóc. 2 na dach, jedna na maskę i jakoś by to było. AC obejmuje zjawiska przyrodnicze?
- subarka665
- 5 gwiazdek
A może przykryć go jakąś grubą warstwą szmat jakiś albo kacami, a potem plandeką
Jeżeli chodzi o grubą i miękką warstwę tych szmat czy koców to chodzi mi oto że jak grad będzie padał to żeby było miękko i miało się na czym odbić, a plandeka coś tam pomoże, tylko żeby plandekę dobrze zabezpieczyć od dołu żeby nie podmuchiwało jej bo jak ją dmuchnie od dołu to ona zleci i koce też razem za nią.

Jeżeli chodzi o grubą i miękką warstwę tych szmat czy koców to chodzi mi oto że jak grad będzie padał to żeby było miękko i miało się na czym odbić, a plandeka coś tam pomoże, tylko żeby plandekę dobrze zabezpieczyć od dołu żeby nie podmuchiwało jej bo jak ją dmuchnie od dołu to ona zleci i koce też razem za nią.
Ostatnio zmieniony 4 lip 2012, o 23:31 przez subarka665, łącznie zmieniany 1 raz.
turbina...
turbina...
Tak ale jeśli to jest wydarzenie nagłe . A jeśli drzewo było zdrowe to obejmuje nawet drzewo . Jak drzewo wykazywało oznaki starości (np. suche konary ) to nie mozesz liczyć na odszkodowanieKonto usunięte pisze: AC obejmuje zjawiska przyrodnicze?
To nie kobieta .subarka665 pisze: zabezpieczyć od dołu żeby nie podmuchiwało ją.
- subarka665
- 5 gwiazdek
subarka665 pisze: Jeżeli chodzi o grubą i miękką warstwę
A dlaczego miękką, można twardą, jakąś blachą obłożyć, tylko jakąś plastikową, żeby złomiarze nie zwinęli.

- subarka665
- 5 gwiazdek
No w sumie to twardą warstwą jakąś też można lepiej grad będzie się obijał, tylko nie blachą bo to też chodzi o bezpieczeństwo czymś takim żeby burza nie rąbnęła w to, ale plandeka musi być żeby utrzymała to. Tylko jak cuś twardego ma być to ciekawe jak z bokami to będzie he??leon pisze:subarka665 pisze: Jeżeli chodzi o grubą i miękką warstwę
A dlaczego miękką, można twardą, jakąś blachą obłożyć, tylko jakąś plastikową, żeby złomiarze nie zwinęli.
turbina...
turbina...
- subarka665
- 5 gwiazdek
Aha to, czyli Ty uważasz że mi jest za gorąco tak?Kubik pisze:subarka665, Kobietom z natury jest zimniej
turbina...
turbina...
subarka665 pisze: żeby utrzymała to.
tyrtytkami do klamek.
subarka665 pisze: jak z bokami to będzie
grad pada z góry do dołu

Uważan i się domyślamsubarka665 pisze: Aha to, czyli Ty uważasz że mi jest za gorąco tak?

- subarka665
- 5 gwiazdek
- subarka665
- 5 gwiazdek
Poczekaj ja Ci dam dziurawe futerko ,a Ty masz dziurawy szlafrokKubik pisze:Uważan i się domyślamsubarka665 pisze: Aha to, czyli Ty uważasz że mi jest za gorąco tak?że kobiety mają dziurawe futerko

turbina...
turbina...
- subarka665
- 5 gwiazdek
- subarka665
- 5 gwiazdek
Jeszcze nie zagladałemsubarka665 pisze: Ciekawe co będzie dalej![]()

Kiedyś ci opowiem jak zgłębię temat

- subarka665
- 5 gwiazdek
No niby tak, ale wiesz kiedyś jak u nas padał grad to boczne szyby leciutko ucierpiały były tam jakieś pęknięcia na nich.leon pisze:subarka665 pisze: jak z bokami to będzie
grad pada z góry do dołu, więc boki są relatywnie bezpiecznie.
turbina...
turbina...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: AC obejmuje zjawiska przyrodnicze?
Czytanie warunków umowy ubezpieczenia przed jej zawarciem zwykle pomaga uniknąć późniejszych zaskoczeń i rozczarowań