co dzis zrobilem dla Subarynki
Re: co dzis zrobilem dla Subarynki
burat, a robiliście płukankę silnika przed? Bo przy zmianie na Motula i Millersa jest to wskazane...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, tak wlałem tą płukankę przed zmiana tak jak mi zalecił sprzedawca tego ustrojstwa ,a ropucha wcześniej miała jakiś valvoline 10 w 60 ale chciałem zrobic jej dobrze ciekawe co z tego wyjdzie 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

najważniejsze pytanie - czy zmieniłeś już wydech na tamto wiadro? 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, nie żona powiedziała ,że jest cicho i tak ma być ,bo nie meczy dzieciaków i jej

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

może tamten nie będzie dużo głośniejszy
a tak na serio, to popytaj tutaj ojców bulgotników.. ponoć dźwięk boxera działa na dzieciaki idealnie usypiająco
Gorzej może być z żoną 

no juz był pomysł co by może coś spokojniejszego od danny`ego przytargać ,ale na razie jest to co jest z drugiej strony ,ropucha to taki fajny cichacz ,wczoraj gość jakąś Meriva chyba zasadził się mocno na nas , droga zrobiła się dwu pasmowa , ropucha wjechała na lewy pas i tyle Opel nas widział

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
burat, rolka z Merivą?
No dajżeż Pan spokój, Pan masz zachwiane poczucie proporcji 
Do lepszych trzeba mierzyć.
Ja niedawno yetiemu zafundowałem małe zawody z Q7 4.2 TDI.
Ewidentnie się spieszył, doszedł nas bardzo szybko przebijając się przez dość gęstą kolumnę i wyprzedził, potem trafił się dłuższy odcinek zabudowanego z radarami, jechalismy grzecznie i pomału razem - więc gdy zaraz za końcem miejscowości pojawiła się mijanka, jakiś kilometr dwupasmówki pod górę - wiedziałem, że Audi pójdzie ostro, starając się łyknąć tam tyle cięzarówek, ile zdąży.
I uznałem, że to dobra okazja sprawdzić, jak wypadamy na tle takiego nowoczesnego gnojownika, z - jakby nie spojrzeć - dwa razy większą pojemnością, większym turbo, i z zapasem niutonometrów jak dla pociągu towarowego.
No to redukcja i ogień... i szczerze mówiąc, sądziłem że dostaniemy od potwora większe baty. Owszem, uciekł nam, oczywiście, ale dramatu nie było. Na górce był raptem o jedną ciężarówkę dalej - i to tylko dlatego, że na finiszu mi się bardzo głosno tempomat wlączył na prawym
Yeti był z siebie bardzo dumny - ja z niego też

Do lepszych trzeba mierzyć.
Ja niedawno yetiemu zafundowałem małe zawody z Q7 4.2 TDI.
Ewidentnie się spieszył, doszedł nas bardzo szybko przebijając się przez dość gęstą kolumnę i wyprzedził, potem trafił się dłuższy odcinek zabudowanego z radarami, jechalismy grzecznie i pomału razem - więc gdy zaraz za końcem miejscowości pojawiła się mijanka, jakiś kilometr dwupasmówki pod górę - wiedziałem, że Audi pójdzie ostro, starając się łyknąć tam tyle cięzarówek, ile zdąży.
I uznałem, że to dobra okazja sprawdzić, jak wypadamy na tle takiego nowoczesnego gnojownika, z - jakby nie spojrzeć - dwa razy większą pojemnością, większym turbo, i z zapasem niutonometrów jak dla pociągu towarowego.
No to redukcja i ogień... i szczerze mówiąc, sądziłem że dostaniemy od potwora większe baty. Owszem, uciekł nam, oczywiście, ale dramatu nie było. Na górce był raptem o jedną ciężarówkę dalej - i to tylko dlatego, że na finiszu mi się bardzo głosno tempomat wlączył na prawym

Yeti był z siebie bardzo dumny - ja z niego też

WiS, no ja wiem ale na swoja obronę mam to ,że w sumie nie zwracam uwagi nawet na innych co się próbują pod ropuchę podczepić ,a ta Meriva mnie rozbawiła bo strasznie próbowała mnie na naszej obwodnicy objechać gdy sie nie spinałem na spokojnie i drogi jej brakło (nie przyspieszałem jechałem swoje gość chciał mnie wyprzedzić jadąc 10 km\h szybciej
) , to widziałem ,że walczak i strasznie na tym jednym pasie się wyrywał do przodu co chwile sprawdzał czy już może mnie wyprzedzić więc pomyślałem ,ze będzie śmiesznie
jak już w końcu będzie ta dwupasmowa droga ,a Meriva innych skillowała lecz ropucha była poza zasięgiem

to w Audi chyba był włączony non stop, że tylko tyle Was odszedłWiS pisze: na finiszu mi się bardzo głosno tempomat wlączył na prawym

- WiS
- 6 gwiazdek
eMTi, no też byłem zdziwiony, bo spodziewałem się różnicy na pół górki
A gość i wcześniej i potem spieszył się bardzo, bo wyprzedzał nawet nieco na rympał.
Więc albo akurat na tej mijance zaspał i wyjątkowo wdusił pedał tylko do połowy (w co mi się nie do końca chce wierzyć, bo okazja była oczywista), albo zakręty mu nieco przeszkadzały w rozwinięciu skrzydeł, albo te dieslowskie niutki w połączeniu z automatem są po prostu przereklamowane
A, faktem jest, że hamować i zjeżdżać na prawy zaczął dużo wczesniej niż ja - no, przy jego masie, trudno się dziwić
PS. Z tym tunelem aero - to fakt, niewykluczone że pomogło

A gość i wcześniej i potem spieszył się bardzo, bo wyprzedzał nawet nieco na rympał.
Więc albo akurat na tej mijance zaspał i wyjątkowo wdusił pedał tylko do połowy (w co mi się nie do końca chce wierzyć, bo okazja była oczywista), albo zakręty mu nieco przeszkadzały w rozwinięciu skrzydeł, albo te dieslowskie niutki w połączeniu z automatem są po prostu przereklamowane

A, faktem jest, że hamować i zjeżdżać na prawy zaczął dużo wczesniej niż ja - no, przy jego masie, trudno się dziwić

PS. Z tym tunelem aero - to fakt, niewykluczone że pomogło

Ostatnio zmieniony 18 lip 2012, o 10:30 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.
burat pisze:eMTi, nie żona powiedziała ,że jest cicho i tak ma być ,bo nie meczy dzieciaków i jej![]()
![]()
prosz, jaki grzeczny mąż

WiS , bo ople tak mają, do mnie się sadziła ostatnio astraWiS pisze:burat, rolka z Merivą?No dajżeż Pan spokój, Pan masz zachwiane poczucie proporcji

- WiS
- 6 gwiazdek
A to nie tylko ople, generalnie im słabsze auto tym ma większe ambicje żeby coś udowodnić - znam to, lata jeździłem duzym fiatem i polonezemMarlena pisze: ople tak mają, do mnie się sadziła ostatnio astra ale jakoś nie dała rady

Takich teraz puszczam przodem, ze słabszymi to żadna frajda się mierzyć

A silniejsi... cholera, patrz wyżej

Tak nie ma to jak mina kierowcy kiedy wyprzedasz gościa poldkiem przy 120 

- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2013, o 19:07 przez subarka665, łącznie zmieniany 2 razy.
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...
Think. Feel. Drive. Subaru
turbina...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
subarka665 przyśpieszanie w momencie, gdy ktoś Cię wyprzedza jest, delikatnie mówiąc, nieeleganckiesubarka665 pisze: koleś w BMW poleciał na tamten pas i mnie wyprzedza,a ja co reduktor i rura

- subarka665
- 5 gwiazdek
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
subarka665, moim zdaniem nie ma najmniejszych powodów do radości i samozadowoleniasubarka665 pisze: ten koleś w BMW poleciał na tamten pas i mnie wyprzedza,a ja co reduktor i rura(no przecież to jest 3.0t, więc ja nie wiem czy bym miała z nim szansę bez reduktora, chociaż...muszę kiedyś zobaczyć),zrównaliśmy się i ja się na niego patrzę,a on na mnie (ja se myślę czy Ci ludzie nie czytają co tam pisze z tył czy co), na liczniku mam dokładnie 170km/h ziomek zrobił na mnie wytrzeszcz oczu,a potem zobaczył do przodu droga mu się kończy no to ja jeszcze trochę gazu dodałam i jechałam pierwsza, a on za mną

Mandat to mandat, można zrobić wielką krzywdę sobie albo innym
http://insilesia.pl/aktualnosci/artykul ... na_drzewie
Ostatnio zmieniony 18 lip 2012, o 16:50 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Uzyte słowo "nieeleganckie" jest bardzo za słabe. Ale każde określenie takiego zachowania nie mieście się w słowniku eleganckiej polszczyzny. Żenada. I jeszcze się tym chwalić. 

Ostatnio zmieniony 18 lip 2012, o 16:52 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.
- subarka665
- 5 gwiazdek
Fido_,czytałam to i to było przy łuku drogi on wleciał,a tu jest cały, cały czas prosta, ale i tak coś mogło być i tak no,ale o jeju było minęło i już. Już tak robić nie będę bo mi w domu nawet zwrócili uwagę.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2012, o 16:59 przez subarka665, łącznie zmieniany 2 razy.
turbina...
turbina...
- So What!
- 6 gwiazdek
A co tu rozwijać? Mogłaś mieć kogoś na sumieniu. Ewentualnie, w ramach selekcji naturalnej, sama w coś wydzwonić.subarka665 pisze:
Fido_, rozwiń jak możesz
Ostatnio zmieniony 18 lip 2012, o 16:55 przez So What!, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re:
To co zrobiłaś jest niebezpieczne, zabronione i bardzo nieeleganckie. Nie ma znaczenia czemu chciał Cię wyprzedzić. Ale może wiózł rodzącą żonę do szpitala. A znalazła się zawalidroga, która chciała pokazać, że ma szybsze auto. Chyba wstydsubarka665 pisze:Fido_, rozwiń jak możesz

- So What!
- 6 gwiazdek
To mógł być ksiądzKonto usunięte pisze: Ale może wiózł rodzącą żonę do szpitala.

- subarka665
- 5 gwiazdek
Re: Re:
no nie jechał sam, a jak ktoś Ci wjedzie przed nos i zahamuje gwałtownie,a nic przed nim niema to to jest fajne?Konto usunięte pisze:Ale może wiózł rodzącą żonę do szpitala. A znalazła się zawalidroga, która chciała pokazać, że ma szybsze auto. Chyba wstydsubarka665 pisze:Fido_, rozwiń jak możesz
Według mnie nie. Ten sam kolo parę uliczek przed też na dwupasmówce. Miałam tam 60km/h,a ten zrównał się ,a potem przed nos i po hamulcach, a ja w klakson i musiałam odbić na drugi pas żeby mu w d**ę nie wjechać,a potem był mały koreczek i jakoś tak wyszło że był za mną no to potem moja kolej, a potem sie w domu wyspowiadałam i dostałam ochrzan i jeszcze jedno nie chwalę się tym nikomu, tylko po prostu napisałam.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2012, o 17:04 przez subarka665, łącznie zmieniany 1 raz.
turbina...
turbina...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
A co ma jakieś hipotetyczne hamowanie wspólnego ze złośliwym utrudnianiem komuś jazdy w Twoim wykonaniu, jakie opisałaś?