Jakieś płaskie do oglądania
Re: Jakieś płaskie do oglądania
maly 5150,
Chyba trzeba otworzyć wątek TVN24 to zło. Bo to co te pacany wyrabiają, do jakiego poziomu to spadło, jak złą robotę robią dla kraju nakręcając polityczne animozje... brak odpowiedzialności.
Chyba trzeba otworzyć wątek TVN24 to zło. Bo to co te pacany wyrabiają, do jakiego poziomu to spadło, jak złą robotę robią dla kraju nakręcając polityczne animozje... brak odpowiedzialności.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno, mieliśmy innych nauczycieli . Słucham pani Kłosińskiej w trójce . Parę lat mnienie było i miałem ograniczony kontakt z językiem ale niektóre błędy sa tak powszechne że staja sie regułą . Przestajemy na to zwracać uwagę
Arno, każden swój rozum ma
Nie ma co nagonki robić, bo Cię oszołomem nazwą i od starców zaczną wyzywać, że niby nowoczesnej konwencji nie chwytasz 
U mnie w domu stacja ta jest ignorowana i zakazana nie tylko ze względu na to, że ewentualnie wypali mi logo na moim kochanym telewizorku ale to jest mój dom i robię sobie w nim co chcę

U mnie w domu stacja ta jest ignorowana i zakazana nie tylko ze względu na to, że ewentualnie wypali mi logo na moim kochanym telewizorku ale to jest mój dom i robię sobie w nim co chcę

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
A ja za moje SONY dałam jakieś 6,400zł (na raty wszystkie trzy SONY),a kupowałam go jakoś w styczniu. Chodzi też non stop (w sumie to u mnie chyba wszystkie TV chodzą non stop oprócz taty TV chyba, że moja siora tam ogląda jakieś swoje programy),i nic mi się nie wypala wszystko chodzi jak powinno nic sie nie pogorszyło też bardzo dobry telewizor. Ja mam we wszystkich pokojach TV na ścianieKubik1 pisze:Jak ja kupowałem PANASONICA 4 lata temu to płaciłem 3.500zł . Moi sąsiedzi ze mna pojechali i kupili 42 cale . Ich telewizor jest włączony non stop . Nie widzę pogorszenia jakości obrazu ani wypalania sie plazmy . Powiesiłem na ścianę i nie zajmuje mi miejsca . Jak kupowałem to sprawdziłem na szwedzkiej liście polecanych produktów - był nr 1

A ja tam nic nie potrzebowałam sprawdzać bo telewizor SONY to już był u mnie w domu jak sie urodziłam wtedy to był TINITRON też bardzo był wytrzymały obraz i kolory miał też super i też dlatego mam takie duże zaufanie do SONY (nie tylko ja moja rodzina też).Kubik1 pisze: Jak kupowałem to sprawdziłem na szwedzkiej liście polecanych produktów - był nr 1
W moich żyłach ETYLINA, zamiast serca...
turbina...
Think. Feel. Drive. Subaru
turbina...
Kubik, "tą kobietą" nie jest jeszcze chyba wprowadzone do normy językowej.
Natomiast, zmiany języka biorą się właśnie z błędów, z uproszczeń, z masowości występowania błędu.
Obawiam się natomiast, że robienie wyjątku dla "tą kobietę" jest nie upraszczaniem ale komplikowaniem.
Mogłeś się także przesłyszeć.
Co do nauczycieli, to z pewnością mieliśmy innych, ale błąd pozostaje błędem. Jeśli masz wątpliwości, to zawsze można zajrzeć do najnowszego słownika poprawnej polszczyzny.
Natomiast, zmiany języka biorą się właśnie z błędów, z uproszczeń, z masowości występowania błędu.
Obawiam się natomiast, że robienie wyjątku dla "tą kobietę" jest nie upraszczaniem ale komplikowaniem.
Mogłeś się także przesłyszeć.
Co do nauczycieli, to z pewnością mieliśmy innych, ale błąd pozostaje błędem. Jeśli masz wątpliwości, to zawsze można zajrzeć do najnowszego słownika poprawnej polszczyzny.
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=2227Arno pisze: Kubik, "tą kobietą" nie jest jeszcze chyba wprowadzone do normy językowej.
Ale i tak brzmi wrednie.Azrael pisze:http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=2227Arno pisze: Kubik, "tą kobietą" nie jest jeszcze chyba wprowadzone do normy językowej.

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
o matko, na szczescie potocznie jedynie i ani slowa o Tą kobietę.
Słowem - gramatyka nam się w końcu zmieni na stałe, ale nie tak jak napisał Kubik.
Słowem - gramatyka nam się w końcu zmieni na stałe, ale nie tak jak napisał Kubik.
Arno, forma tą pasuje do systemu, więc prawdopodobnie z czasem zostanie przyjęta. Zmiany któe nie powodują utraty semantycznej i nie burzą spójności systemu gramatycznego zwykle z czasem się przyjmują.
Nie przyjmie się np. "poszłem" bo burzy spójność systemu gramatycznego.
Nie przyjmie się np. "poszłem" bo burzy spójność systemu gramatycznego.
subarka665, przepraszam - nie miałem zamiaru Cię urazić . Chciałem wywołać dyskusję a raczej wsadzić kij w mrowisko .
Kiedyś moja sekretarka zwróciła mi uwagę że nie powinienem powiedzieć "tu pisze " ale "jest napisane " . Od tego czasu zacząłem zwracać na to uwagę i nadrabiać braki . Po kilku latach za granica można jednak zapomnieć podstaw i reguł . Niektóre błędy normalnie mnie rażą . Na ul. Grójeckiej jest budynek z oferta sprzedaży mieszkań i na szyldzie reklamie napisali "zobacz tą inwestycję " . Mnie to drażni
Kiedyś moja sekretarka zwróciła mi uwagę że nie powinienem powiedzieć "tu pisze " ale "jest napisane " . Od tego czasu zacząłem zwracać na to uwagę i nadrabiać braki . Po kilku latach za granica można jednak zapomnieć podstaw i reguł . Niektóre błędy normalnie mnie rażą . Na ul. Grójeckiej jest budynek z oferta sprzedaży mieszkań i na szyldzie reklamie napisali "zobacz tą inwestycję " . Mnie to drażni

- subarka665
- 5 gwiazdek
Kubik1, ja tam nawet nie wiem dokładnie za co Ty mnie przepraszasz, ale OK(w temacie jestem cały czas). Ja tam się na nikogo z tego forum nie obraziłam(czyli na Ciebie też nie,więc bądź spokojny), był błąd,ale minął, a przecież człowiek uczy się na błędach - tak było i tak będzie. Przecież praktycznie każdy popełnia błędy nie, tylko na drodze (męczy mnie to), ale również gramatyczne, ortograficzne lub jeszcze inne ja to rozumiem, więc nie obrażam się, przecież nie ma człowieka idealnego na tym świecie. Także Kubik1 spoko, luz nic nie obrażam się na nikogo i powiem krótko jest OK i tyle

turbina...
turbina...
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Ale zwolniłeś ja od razu?Kubik1 pisze: Kiedyś moja sekretarka zwróciła mi uwagę

Podziękowałem . To była bardzo mądra kobietaGodlik pisze:Ale zwolniłeś ja od razu?Kubik1 pisze: Kiedyś moja sekretarka zwróciła mi uwagę
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Kubik1, prawdziwy z Ciebie dżentelmen. Prosty człowiek by powiedział - "Wyp.... na zbity pysk" a Ty tak kulturalnie "Podziękowałem". Jaki ten język polski bogaty 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- KonSTi
- 3 gwiazdki
- Auto: Rarrrr!
eeeeee coś "mię" ominęło ?mały 5150 pisze: mnie w domu stacja ta jest ignorowana i zakazana

In the end,it's not the years in your life that count.It's the life in your years.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
KonSTi, nie mów, że wypalasz po kryjomu logo TVN24 na zabawce Małego 

Bo założę kod rodzicielskiKonSTi pisze: eeeeee coś "mię" ominęło ?![]()

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

Chloru pisze:Kubik1, prawdziwy z Ciebie dżentelmen. Prosty człowiek by powiedział - "Wyp.... na zbity pysk" a Ty tak kulturalnie "Podziękowałem". Jaki ten język polski bogaty

przepraszam że ten słaby dowcip mnie rozśmieszył

czyli mówicie tylko :Panasonic ? ( to chyba było najdroższe ( za najwyzsza kwote;) ) wypowiedziane słowo swego czasu;) )
- subarka665
- 5 gwiazdek
esilon, nie wszyscy mówią: ,,tylko Panasonic''esilon pisze:czyli mówicie tylko :Panasonic ?

turbina...
turbina...
- KonSTi
- 3 gwiazdki
- Auto: Rarrrr!
ciekawa jestem jak złamiesz mój kod, w zgrabnej postaci stalowych majtów zapinanych na kłódeczkęmały 5150 pisze: Bo założę kod rodzicielski

In the end,it's not the years in your life that count.It's the life in your years.

nie słaby tylko płaskiesilon pisze: przepraszam że ten słaby dowcip mnie rozśmieszył