Wypadek Roberta Kubicy - Ronde di Andora
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Wypadek Roberta Kubicy - Ronde di Andora
So What!, to był ten tor blisko naszego domu, na który pojechałem na zwiad. Nie wiem czemu w końcu tam nie pojechaliśmy. Chyba szkoda Wam było kasy 

takie zdjęcie z Silverstone 2010 znalazłem w necie

stare, zdrowe czasy

stare, zdrowe czasy

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
http://sokolimokiem.tv/?p=3306Doktor Ruggero Testoni, ordynator oddziału chirurgii ręki w szpitalu Pederzoli, położonym w miejscowości Peschiera del Garda niedaleko Werony, wypowiedział się na temat przeprowadzonej pod koniec maja operacji prawego łokcia Roberta Kubicy.
Zabieg miał na celu usprawnienie pracy stawu łokciowego i w konsekwencji przywrócenie pełnego ruchu obrotowego ręki. – Dzięki temu kierowca będzie mógł w pełni skręcać kierownicą – powiedział doktor Testoni. – Wcześniej nie był w stanie obrócić dłoni w trakcie trzymania kierownicy i musiał ją puszczać przy skręcaniu w lewo.
Włoscy lekarze podkreślają, że operacja zakończyła się powodzeniem. Doktor Testoni stwierdził także, że była ona poprzedzona serią testów w symulatorze samochodu Formuły 1. Z moich informacji wynika jednak, że jak dotąd polski kierowca przechodził sprawdziany w symulatorze obsługiwanym przez zespół niższej serii wyścigowej. To wystarczyło, aby przekonać się o konieczności przeprowadzenia kolejnego zabiegu, którego pozytywne efekty mają zapewnić swobodne operowanie kierownicą w ciasnym kokpicie samochodu wyścigowego.
1) Proteza stawu łokciowego.Hm, podejrzewałem już dawno problemy z kontuzjowanym łokciem, bo to skomplikowany staw. Znaczy pier...li sie to wszystko i średnio rokuje po takim długim czasie.
2) Zawsze lepiej jest mieć problem z kością niż nerwami czy mięśniami.
3) Ku pokrzepieniu serc jest informacja,że Kubek szalał na symulatorach F1 a media jakoś o tym nie donosiły.
Kubek naprzód jesteśmy z Tobą. !!!
2) Zawsze lepiej jest mieć problem z kością niż nerwami czy mięśniami.
3) Ku pokrzepieniu serc jest informacja,że Kubek szalał na symulatorach F1 a media jakoś o tym nie donosiły.
Kubek naprzód jesteśmy z Tobą. !!!
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.
Kubek przerwał milczenie. Czy to rezultat dobrego stanu zdrowia ????
Przy okazji dowiedzieliśmy się,że jednak Kubek testuje przede wszystkim swoje ciało dosyć intensywnie.W rajdówce, w gokart-ach,w symulatorach. Jeśli to robi to jest szansa ..........
PS. Te wkońcu mało przyjemne zabiegi nie były by wymagane żeby komfortowo funkcjonować. Jeśli Kubek daje się tak kroić to chyba tylko w jednym celu. Gdyby nie chciał siedzieć w kokpicie to protezowanie stawu łokciowego było by zdaje się zbędę.
Przy okazji dowiedzieliśmy się,że jednak Kubek testuje przede wszystkim swoje ciało dosyć intensywnie.W rajdówce, w gokart-ach,w symulatorach. Jeśli to robi to jest szansa ..........
PS. Te wkońcu mało przyjemne zabiegi nie były by wymagane żeby komfortowo funkcjonować. Jeśli Kubek daje się tak kroić to chyba tylko w jednym celu. Gdyby nie chciał siedzieć w kokpicie to protezowanie stawu łokciowego było by zdaje się zbędę.
Ostatnio zmieniony 8 cze 2012, o 08:22 przez Jacky X, łącznie zmieniany 1 raz.
a co to??Jacky X pisze: w gokardach

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Napisali dużo i nie dużo. W zasadzie jeden z bardziej treściwych tekstów,jednak nie pozwala się zorientować w rzeczywistej sytuacji i przechylić szali na NIE lub TAK:
http://www.sport.pl/F1/1,96398,11887918 ... zynu_.html
http://www.sport.pl/F1/1,96398,11887918 ... zynu_.html
Doczekaliśmy się w końcu jakiejkolwiek informacji o Robercie Kubicy - jego majowa operacja podobno się udała, ale jej efekty nie są na tyle zadowalające jak oczekiwane. W mediach natomiast pojawia się coraz więcej tekstów wspominkowych oraz innych, poddających w wątpliwość rychły powrót Roberta.
Zacznę od rzeczy najważniejszej, jakiej dowiedzieliśmy się dziś z tekstu Jacka Kasprzyka na portalu Interia.pl. Napisał on: "Operacja się powiodła, ale podobno jej efekty - choć pozytywne - nie okazały się aż tak znaczące i natychmiastowe, jak na to liczono." Według autora, wyjazd Kubicy na tor autem F1 byłby sporą niespodzianką.
Niezaciekawie to wygląda.Niewiele wiemy jak się Kubek leczył ale mnie to denerwuje,że zamiat leczyć się w najlepszych ośrodkach na świecie to do garażu przyszedł Doktor , który podobno wie co jest grane i podejmie się operacji ...... a tak to dziwie było przedstawiane. Dziś trudno wierzyć niestety na powrót Roberta do F1.
Zacznę od rzeczy najważniejszej, jakiej dowiedzieliśmy się dziś z tekstu Jacka Kasprzyka na portalu Interia.pl. Napisał on: "Operacja się powiodła, ale podobno jej efekty - choć pozytywne - nie okazały się aż tak znaczące i natychmiastowe, jak na to liczono." Według autora, wyjazd Kubicy na tor autem F1 byłby sporą niespodzianką.
Niezaciekawie to wygląda.Niewiele wiemy jak się Kubek leczył ale mnie to denerwuje,że zamiat leczyć się w najlepszych ośrodkach na świecie to do garażu przyszedł Doktor , który podobno wie co jest grane i podejmie się operacji ...... a tak to dziwie było przedstawiane. Dziś trudno wierzyć niestety na powrót Roberta do F1.
AKTUALIZACJA SOBOTA
Jak napisał na Twitterze Roberto Chinchero, jeden z włoskich dziennikarzy, będący bardzo blisko otoczenia Roberta Kubicy, na pewno w 2013 roku zobaczymy Roberta Kubicę w kasku, nie wiadomo tylko gdzie. Jest to kolejne potwierdzenie tego, co mogliśmy usłyszeć już kilka tygodni temu: powrót Roberta Kubicy do motorsportu jest pewny.
O K...a . Jakie by to było piękne gdyby się spełniło !!!
Jak napisał na Twitterze Roberto Chinchero, jeden z włoskich dziennikarzy, będący bardzo blisko otoczenia Roberta Kubicy, na pewno w 2013 roku zobaczymy Roberta Kubicę w kasku, nie wiadomo tylko gdzie. Jest to kolejne potwierdzenie tego, co mogliśmy usłyszeć już kilka tygodni temu: powrót Roberta Kubicy do motorsportu jest pewny.
O K...a . Jakie by to było piękne gdyby się spełniło !!!

Michaela Baldini była w stanie zrobić sobie zdjęcie z polskim kierowcą w miejscowości Ponte a Moriano o godz. 5 rano. Kubica przyjechał na miejsce rajdu samodzielnie, własnym autem.
Kubica chodził całkowicie naturalnie, podobnie prowadził samochód, jednak, jak zdradziła autorka zdjęcia, chował prawą rękę przed jej wzrokiem i nie mogła ona dostrzec w jakim jest stanie.
Nie mogła Go po prostu zapytaćJacky X pisze: chował prawą rękę przed jej wzrokiem i nie mogła ona dostrzec w jakim jest stanie.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Kiedyś, był na kropce taki temat pt "kącik Jacky X" czy coś w podobie, ale widzę że i tu juz jest
Z opisu wnioskuję że zazwyczaj pani Baldini o 5 rano to już nie jest w stanie nic zrobić, bo jest w "stanie" 

A to ci wydarzenieJacky X pisze:
Michaela Baldini była w stanie zrobić sobie zdjęcie z polskim kierowcą w miejscowości Ponte a Moriano o godz. 5 rano.

był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Piter 35 pisze:Nie mogła Go po prostu zapytaćJacky X pisze: chował prawą rękę przed jej wzrokiem i nie mogła ona dostrzec w jakim jest stanie.![]()
Mogła też podnieść koszulkę obnażając piersi i spytać : "Zgadnij czy prawdziwe?"- tylko prawą ręką cukiereczku

Obejrzałem kilka archiwalnych filmików F1 i powiem krótko. Huj z łokciem.Kubica jest wielki. Całe szczęście,że niefart na rajdzie skończył się tak,że Robert zachował zdrowie. Ale dla mnie Robson to oprócz Alonso debeściak i tyle.
PS. Przez ostatnie 20 lat warowałem przy telewizorze jak był wyścig F1.Ale jak przestał jeździć Kubek to średnio mi się nawet chce oglądać tą resztkę co została.
PS. Przez ostatnie 20 lat warowałem przy telewizorze jak był wyścig F1.Ale jak przestał jeździć Kubek to średnio mi się nawet chce oglądać tą resztkę co została.
najświeższa fota - widac że Robert trochę na wadze przybiera, a to nie bardzo chyba dobrze wróży

http://babol.pl/wiadomosc.html?wid=1479 ... caid=5ee18

http://babol.pl/wiadomosc.html?wid=1479 ... caid=5ee18
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Świeża to może ona była, ale parę dni temu, gdy Jacky X ją wkleiłOBK H6 pisze: najświeższa fota

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

to nie moja wina że Jacky X ma na ryjbuku koleżankę co o piątej rano po pogrzebach się szwenda
dobra dobra, przeglądałem tą stonę wcześniej, ale to zdjęcie mi się nie wyświetliło - musze modów opitolić, że mi wyświetlanie strony przycinają
mizoo ja tylko niosę pomoc

dobra dobra, przeglądałem tą stonę wcześniej, ale to zdjęcie mi się nie wyświetliło - musze modów opitolić, że mi wyświetlanie strony przycinają
mizoo ja tylko niosę pomoc

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Najnowsze zdjęcie z testów opon Pirelli.Robert nie jeździł.

Pewnie by ćwiczyć dłonieJacky X pisze: Najnowsze zdjęcie z testów opon Pirelli.Robert nie jeździł.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa