Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
Rycerzem ? No nie wiem, zawsze rycerz z zakutą pałą mi się kojarzył. 

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
- subarka665
- 5 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy - Luxus
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Po to została wymyślonaЛукашэнка pisze:Wiara oferuje jednak ogromne pocieszenie.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
mam tu ciekawe studium projektu pod tytułem sabotaż:
grafik + ja, ja, znajomi królika, wściekły królik
aż się boję do maila zaglądać. Na szczęście po 18 godzinach i tak nie przeczytam, a jak wstanę spieprzę do końca i będzie dobrze. Może wreszcie

aż się boję do maila zaglądać. Na szczęście po 18 godzinach i tak nie przeczytam, a jak wstanę spieprzę do końca i będzie dobrze. Może wreszcie

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ale co? Nie spodobało im się to, co zrobiłeś?Alan, Alan, Alan! pisze:mam tu ciekawe studium projektu pod tytułem sabotaż:
aż się boję do maila zaglądać. Na szczęście po 18 godzinach i tak nie przeczytam, a jak wstanę spieprzę do końca i będzie dobrze. Może wreszcie![]()
![]()
![]()
Było ?

http://moto.wp.pl/kat,106078,title,Opon ... caid=1ee33Nowy przepis zakłada, że samochody musiałyby jeździć na „zimówkach” od 1 listopada do 31 marca.

Fakt jest taki, że 5% osób, które nie zmieniają opon na Zimowe i tak będzie mieć ten przepis w d...WRC fan pisze: Nowy przepis zakłada, że samochody musiałyby jeździć na „zimówkach” od 1 listopada do 31 marca.
Część zakupi opony zimowo-podobne ( gorsze niż niektóre całoroczne ), byle taniej.
Cała nadzieja w tym, że przy okazji zajmą się dopuszczeniem do użytku opon z kolcami ( przynajmniej na terenach, gdzie śnieg zalega od połowy Października do połowy Kwietnia - Zieleniec

Life is a Joke !
@lbert, to nie chodzi o to czy powinno się jeździć na zimówkach w zimowych warunkach, bo to jest jasne. Chodzi mi o sztywne wyznaczenie daty od której należy takowe ogumienie mieć na samochodzie. Ja zeszłego sezonu założyłem zimówki w styczniu, bo wcześniej nie było potrzeby.
Jazda w plusowych (i nie tylko) temperaturach po suchym na zimówkach ze zwiększeniem bezpieczeństwa nie ma nic wspólnego, a raczej z nabijaniem kabzy producentów opon.
Jazda w plusowych (i nie tylko) temperaturach po suchym na zimówkach ze zwiększeniem bezpieczeństwa nie ma nic wspólnego, a raczej z nabijaniem kabzy producentów opon.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Ewidentnie.WRC fan pisze: z nabijaniem kabzy producentów opon
Możliwe poza tym, że jakiś palant z mózgiem uciśniętym białą czapeczką zrobił własnie doktorat z bezpieczeństwa ruchu, i przy okazji stworzył program "bezpieczne drogi wiejskie tylko z oponami zimowymi", i dopisał się do niego jego przełozony...

Wątpię.@lbert pisze: przy okazji zajmą się dopuszczeniem do użytku opon z kolcami
Tego raczej nie było w w/w programie...

I to jest najgorsze - ale formalnie będzie się zgadzało, wąsaty sierżant odfajkuje "miał zimowki".@lbert pisze: Część zakupi opony zimowo-podobne ( gorsze niż niektóre całoroczne ), byle taniej.
Nadregulacja zawsze będzie prowadzić do absurdów.
WiS, w Niemczech jakoś im sie udało zbudować rosądny przepis (nie znaczy to że jestem zwolennikiem regulacji ale jak juz musi być to czemu nie możliwie sensowna). Tam zimówki są wymagane jezeli na drodze leży śnieg i koniec. Tak naprawdę to jak rozumiem problem jest jak masz wypadek albo nie podjedziesz pod górkę, bo przecież patrole nie łapią ludzi do kontroli w śniezycy ani tam ani tu.
Sęk w tym, że Policja jest przeciwna wprowadzania tego nakazu. "Twarzą" projektu jest posłanka... BublewiczWiS pisze: jakiś palant z mózgiem uciśniętym białą czapeczką zrobił własnie doktorat z bezpieczeństwa ruchu, i przy okazji stworzył program "bezpieczne drogi wiejskie tylko z oponami zimowymi"

http://fakty.tvn24.pl/data-umowna,267715.html
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
A, to z przyjemnością przepraszam PolicjęWRC fan pisze: Sęk w tym, że Policja jest przeciwna wprowadzania tego nakazu.

Co nie zmienia moich podejrzeń, że Beata B. sama na to nie wpadła, mógl jej pomagać jakiś doradca... już w cywilu, ale z wyraźnym odciskiem wokół czaszki

Znam paru takich, rozsianych po automobilklubach, róznych społecznych komitetach "na rzecz" i klubach wędkarskich... zgroza...
Jestem za.Azrael pisze: w Niemczech jakoś im sie udało zbudować rosądny przepis (...) zimówki są wymagane jezeli na drodze leży śnieg i koniec. Tak naprawdę to jak rozumiem problem jest jak masz wypadek albo nie podjedziesz pod górkę, bo przecież patrole nie łapią ludzi do kontroli w śniezycy ani tam ani tu.
Przy czym gdyby u nas jednak wszedł przepis "od daty do daty", idę o zakład, że przyczyną wypadków nadal pozostałaby "nadmierna prędkość", natomiast wąsaci na zamówienie Rostowskiego kontrolowaliby auta w ciepłą listopadową niedzielę.
Pewnie nie wszyscy pamiętają tego aktora ale Człowiek ten, dał wspaniałe świadectwo życia
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... z_nie.html

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
krzyżak wymieniony jakieś 3 tygodnie temu i znowu coś stuka jak wrzucam bieg i puszczam sprzęgło i dodaję gazu
znowu jakby z wału jakieś dźwięki dochodzą - co za czort

w sumie zaczęło stukać zaraz po wymianie, cichutko ale było słychać
a MTS-y na urlopie 

Każdy gumowy czort służący do mocowania napędu do nadwozia, np. tuleje tylnego mostuMarlena pisze: krzyżak wymieniony jakieś 3 tygodnie temu i znowu coś stuka jak wrzucam bieg i puszczam sprzęgło i dodaję gazu![]()
![]()
znowu jakby z wału jakieś dźwięki dochodzą - co za czort
![]()
![]()
![]()

Sowy nie są tymi za kogo się podają (Miasteczko Twin Peaks)
Wczoraj odebrałem POLECONY
Pojechałem sie wytłumaczyć do straży miejskiej gdzie ja ich mam i zapytać czemu takie zamazane zdjecie dostałem ?
Wtedy byłem za granicą i ktoś mojemu autku zrobił zdjęcie 105/70
Kompletnie nie można rozpoznać kierowcy
a facet mi wmawia ze to ja . W tym czasie mnie nie było w Polsce a miałem kilkoro gosci w ramach wymiany domu na czas wakacji . Nawet gdybym miał dobrą wolę , to i tak nie jestem w stanie poznac kierowcy . Zastanawiam się co zrobi sąd 

Pojechałem sie wytłumaczyć do straży miejskiej gdzie ja ich mam i zapytać czemu takie zamazane zdjecie dostałem ?
Wtedy byłem za granicą i ktoś mojemu autku zrobił zdjęcie 105/70

Kompletnie nie można rozpoznać kierowcy

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
A dlaczegoKonto usunięte pisze: Da Ci mandat i tyle.

A z innej mańki to zdjęcie powinno być wyraźne , przeca taki super sprzęt se pokupowali

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Piter 35, zależy ile się będzie chciało Kubikowi. Ja bym przede wszystkim wysłał do Straży pismo z wyjaśnieniem, że bardzo chcesz wskazać winnego, ale nie możesz, bo.... (i tu udokumentowane wyjaśnienie).
No chyba, że faktycznie Kubik jest na zdjęciu i nie ma dokumentów na potwierdzenie swojej nieobecności
Bo każdy może powiedzieć, że akurat nie było go w kraju
No chyba, że faktycznie Kubik jest na zdjęciu i nie ma dokumentów na potwierdzenie swojej nieobecności

Bo każdy może powiedzieć, że akurat nie było go w kraju

Konto usunięte, Jak mam udokumentować swoja nieobecność
Skoro nam się zachciało zjednoczyć Europę to przekraczamy granice z prędkością 130km/h
Nie wiedziałem że trzeba zachować bilet ze sklepu w Goteborgu czy Oslo . Jako pasażer nie musiałem brać biletu przekraczania cieśniny mostem z Kopenhagi do Malmo . Mam pokazać mandat ze Szwecji ?

Skoro nam się zachciało zjednoczyć Europę to przekraczamy granice z prędkością 130km/h

Nie wiedziałem że trzeba zachować bilet ze sklepu w Goteborgu czy Oslo . Jako pasażer nie musiałem brać biletu przekraczania cieśniny mostem z Kopenhagi do Malmo . Mam pokazać mandat ze Szwecji ?