[K] metę w Warszawie

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 199 razy

Re: [K] metę w Warszawie

Post 29 lip 2012, o 00:44

WiS pisze: 1) Odyńca (róg Al. Niepodległości);
Ciszy (a czasami potrzeba) tam nie uświadczysz.
WiS pisze: 2) Woronicza (róg Wołoskiej);
Nie mogę na podstawie widoku z okna dokładnie wyczaić, który to budynek, ale jeżeli to co widać to ogródki działkowe, sąsiadem jest zajezdnia tramwajowa :mrgreen:

Po przyjrzeniu się, stwierdzam z całą pewnością, że to ten budynek. Ktoś celowo zrobił zdjęcie pod kątem, aby było widać coś innego poza drzewami i zawrotką dla tramwajów ;-)
Ostatnio zmieniony 29 lip 2012, o 11:35 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 29 lip 2012, o 00:52

WiS pisze: A bajdełej, gdzieś tam obok mieszka stary kolega z Krakowa - Jan Maria R. ;-)
Kawałek ,on na zakopiańskiej.
WiS pisze: A to są w Warszawie takie miejsca, z których nie widać...? :-d
Są a i mgła czasem zaburzy słoikom powrót do domu :giggle:
WiS pisze:
O ile któregoś mostu akurat nie remontują, nie? :roll:
E masz dwa pod nosem jeden z tramwajem ,więc nie ma lipy.

Knajpy fajne, klimat dobry,no jedna opłata za wjazd Cię nie zniszczy :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 29 lip 2012, o 12:23

rrosiak pisze: Ciszy (a czasami potrzeba) tam nie uświadczysz.
Eeee, ciszę to chłopak miał przez ostatnie lata w domu (kto u nas był, ten potwierdzi). Teraz dla odmiany nalezy mu się trochę wielkomiejskich klimatów :evilgrin: - a zresztą, w razie czego, zawsze można coś poutykać do uszu...
rrosiak pisze: wyczaić, który to budynek
Wyczailim, przy współpracy wujka-gugla i tego jego ludzika-podglądacza.
Otóż bez wątpliwości jest to jeden z dwóch trzypietrowych bloków mieszkalnych po połnocnej stronie Woronicza, nieco na wschód od skrzyżowania z Wołoską. czyli - po przekątnej skrzyzowania względem zajezdni. Te krzaczki widoczne przed oknem, to wierzchołki drzew oddzielających budynek od ulicy, zaś okna należą do biurowczyka po drugiej stronie Woronicza, obok TVP.
Czyli - pod względem hałasu zapewne jest dobrze, acz nie beznadziejnie ;-)
Zresztą - patrz wyżej.
Natomiast przy okazji ludzik-podgladacz zauważył wzdłuż Woronicza (co mnie nie dziwi, z racji sąsiedztwa) słupy i napowietrzną linię wysokiego napięcia. Znaczy, świetlówki będą świecić nawet bez kontaktu z kontaktem... duża oszczędność :cofee:
Kruszyn pisze: Knajpy fajne, klimat dobry,
Gdyby to było dla mnie, to bym brał, bo serio i szczerze mówiąc, to bardzo lubię Saską.
Ale Krzysiek ma racjonalny argument - wszystkie interesy, przez najbliższe pięć lat, na lewym brzegu. Więc po co się przeprawiać przez (jakby nie było) wąskie gardła, skoro się nie musi?
Poza tym, akurat ta oferta plus garaż wychodzi faktycznie sporo drożej niż mokotowskie.
No, zobaczymy. W każdym razie, zamierzamy obejrzeć z bliska.
PS. Kuszę Młodego ofertą pt. "wujek Marcin pokaże ci Pragie" :evilgrin:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 12:28

WiS pisze: Teraz dla odmiany nalezy mu się trochę wielkomiejskich klimatów :evilgrin:
Znajomi mieszkają w okolicy i uwierz mi, że przelatujące nad głową samoloty to pikuś z rykiem ścigających się w nocy jednośladów :evilgrin:
WiS pisze: Otóż bez wątpliwości jest to jeden z dwóch trzypietrowych bloków mieszkalnych po połnocnej stronie Woronicza
Wskazałem Ci ze 100% pewnością, który to. Tramwaje na pewno dadzą popalić nie mniej niż słoneczko od południa ;-)
Ostatnio zmieniony 29 lip 2012, o 12:34 przez rrosiak, łącznie zmieniany 2 razy.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 29 lip 2012, o 12:33

mieszkałem przy Marzanny w czasach studenckich, na tamte potrzeby z lokalizacji byłem bardzo zadowolony. komunikacja miejska dzienna i nocna była a do życia nocnego dobry dojazd. ale tramwaje było słychać.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 12:44

rrosiak pisze: przelatujące nad głową samoloty to pikuś z rykiem ścigających się w nocy jednośladów
Może trzeba to przeżyć, żeby potem docenić lokalizacje odległe od centrum...? :whistle:
rrosiak pisze: Wskazałem Ci ze 100% pewnością, który to
A, teraz dopiero kliknąłem w Twoj link. Dokładnie tak.
rrosiak pisze: Tramwaje na pewno dadzą popalić nie mniej niż słoneczko od południa
Krzysiek, hej, hej, to do Ciebie... :mrgreen:
inquiz pisze: tramwaje było słychać.
No bo to z reguły jest taki wybór - albo masz pod bokiem ciagi komunikacyjne, i coś po nich jeździ - albo masz zadupie, ciszę, spokój... i podrózujesz taksowką, własnym autem lub z buta, wedle potrzeb i mozliwości.
Halooo, Krzysztof...?
8-)

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 29 lip 2012, o 12:55

rrosiak pisze: Tramwaje na pewno dadzą popalić nie mniej niż słoneczko od południa ;-)
E tam, ja prawie cały życie mieszkałem ( i teraz tam wracam) w bloku przy ruchliwym ciągu tramwajowym i w ogóle mi to nie przeszkadzało. Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia. Przypuszczam, że to max kwestia miesiąca i przestaje się w ogóle zwracać na to uwagę.
Acha - i miałem okno od południa. I co lepsze to mieszkanie na 8 piętrze w 8 piętrowym bloku :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 12:57

WRC fan, oczywiście, że do wszystkiego można się przyzwyczaić, ale po co przyzwyczajać się do złego mając lepszy wybór :?:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 13:22

rrosiak pisze: po co przyzwyczajać się do złego mając lepszy wybór
Kiedy poza hałasem, obie te miejscówki własnie mają mnóstwo zalet (przynajmniej na podstawie "zdalnego" badania, zobaczymy, co się ewentualnie okaże z bliska) - i praktycznie żadnej innej poważnej wady.
No, może jeszcze prócz tej linii wysokiego napięcia na Woronicza...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 29 lip 2012, o 13:26

Są dwa lekarstwa. Szczelne okna i klimatyzacja. Linię SN można pominąć.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 13:27

Napisałem ogólnie, choć mnie ta Woronicza nie przekonuje zupełnie. No i garażu też nie ma :mrgreen:
FUX pisze:klimatyzacja
Idę o zakład, że nie dostanie zgody na instalację na elewacji, a balkonu nie ma.
Ostatnio zmieniony 29 lip 2012, o 13:29 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 29 lip 2012, o 13:29

Ja bym jeszcze tuż przed zakupem sprawdził licznikiem Geigera. Pewnie Bergen będzie mógł pomóc :mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 13:29

FUX pisze: Szczelne okna
Myślę o tym. W przypadku Niepodległości chyba i tak muszę wymienić, bo stare się rozpadają.
FUX pisze: klimatyzacja
Niezdrowe na dłuższą metę.
Pytanie do majacych pojęcie: z jakim dodatkowym zuzyciem prądu trzeba się liczyć przy klimatyzatorze w takim mieszkaniu? Dotkliwym, czy pomijalnym?
Rachunki lokator będzie płacił ze swoich, a jak wiadomo, studenckie dochody bywają nieduże :whistle:
FUX pisze: Linię SN można pominąć.
No, nie wiem... nasłuchałem się trochę o padających sprzętach, etc.
Inżynierowie, urban legends czy niekoniecznie...?
rrosiak pisze: mnie ta Woronicza nie przekonuje zupełnie. No i garażu też nie ma
Mnie też tak sobie, ale - nie ja tam mam mieszkać...
rrosiak pisze: garażu też nie ma
hehe... a własnie, że ma (znalazłem odrębnie, w pobliżu). Inne rozważane - analogicznie.
rrosiak pisze: Idę o zakład, że nie dostanie zgody na instalację na elewacji,
Racja.
Konto usunięte pisze: Ja bym jeszcze tuż przed zakupem sprawdził licznikiem Geigera.
Czekaj, prześmiewco, zobaczymy jak Ty bedziesz dzieciaki spod skrzydeł wypuszczał :mrgreen:

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 29 lip 2012, o 13:35

WiS pisze: Pytanie do majacych pojęcie: z jakim dodatkowym zuzyciem prądu trzeba się liczyć przy klimatyzatorze w takim mieszkaniu? Dotkliwym, czy pomijalnym?
No nie wiem czy np 4KW da radę . Policz sobie ile to może latem kosztować

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 13:51

WiS pisze: Czekaj, prześmiewco, zobaczymy jak Ty bedziesz dzieciaki spod skrzydeł wypuszczał :mrgreen:

Myślę, że może to wyglądać podobnie ;-)
A trochę się podśmiewuję, bo tak naprawdę każdy ma jakieś swoje doświadczenia, które ciężko zebrać w idealne mieszkanie. Sam widzisz, że trzymając całe życie samochód w garażu, nie wyobrażasz sobie pozostawienia go na ulicy. I tak jest z każdą inną cechą mieszkania. Do wszystkiego się człowiek przyzwyczaja i nie sposób uwzględnić wszystkich potencjalnych wad i zalet. Zamiast rozcieńczać się i skupiać na coraz większych szczegółach, zalecałbym wręcz przeciwnie, podsumowywać. Bo inaczej będzie coraz ciężej, aż w końcu będziecie mieli alergię na słowo "mieszkanie" ;-)

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Post 29 lip 2012, o 13:53

A jakie to auto, że musi stać w garażu? :)

Moje auta (CTR, STi, teraz EVO) od zawsze stały na ulicy, w centrum miasta, jak do tej pory (tfu, tfu) bez jakichś specjalnych problemów, wiadomo, że czasem drzwi obite, czy zderzak przerysowany, ale są ciągłe roszady.
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 13:54

Konto usunięte pisze: trzymając całe życie samochód w garażu, nie wyobrażasz sobie pozostawienia go na ulicy.
Ależ długo trzymałem na ulicy, pod akademikiem, pod blokiem... i dlatego wiem, dlaczego wolę w garażu 8-)
Konto usunięte pisze: nie sposób uwzględnić wszystkich potencjalnych wad i zalet. Zamiast rozcieńczać się i skupiać na coraz większych szczegółach,
Ale można uwzględnić jak najwięcej, a diabeł, jak wiadomo - lubi tkwić własnie w szczegółach, nie "w ogólnym wrażeniu" :cofee:
Konto usunięte pisze: inaczej będzie coraz ciężej, aż w końcu będziecie mieli alergię na słowo "mieszkanie"
Spox. Jest etap zbierania informacji, jest etap analizy danych i jest moment podjęcia decyzji - jakoś nigdy nie miałem z tym problemów :whistle:
owoc666 pisze: jakie to auto, że musi stać w garażu? :)
Corolla 1.4 ;-)
Ale nieważne jakie - w każdym rozbita szyba, urwane lusterko albo inne takie powodują konieczność włóczenia się po warsztatach, zamiast oddawania się innym przyjemnościom i obowiązkom. Poza tym w garażu mniej się kurzy, mniej nagrzewa latem i mniej wychładza zimą (to ostatnie, przy prawdopodobnie nieregularnym używaniu, ma swoje znaczenie).
Zresztą, ja nikogo tu nie agituję na rzecz konieczności posiadania garazu. Umówmy się, że mam taką fanaberię. Tak samo dobra i racjonalna, jak chęć posiadania 379 KM i 589 Nm przy niebyciu Loebem, nie? ;-)
Ostatnio zmieniony 29 lip 2012, o 14:00 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Post 29 lip 2012, o 13:55

Kubik1 pisze: No nie wiem czy np 4KW da radę . Policz sobie ile to może latem kosztować

Da radę bez problemu.
WiS pisze: Spox. Jest etap zbierania informacji, jest etap analizy danych i jest moment podjęcia decyzji - jakoś nigdy nie miałem z tym problemów

Byle nie było jak z Subaru, bo młody studia skończy, a nadal się bedzie telepał z Kielc... :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 29 lip 2012, o 14:00

Kubik1 pisze:
WiS pisze: Pytanie do majacych pojęcie: z jakim dodatkowym zuzyciem prądu trzeba się liczyć przy klimatyzatorze w takim mieszkaniu? Dotkliwym, czy pomijalnym?
W moim odczuciu koszty są pomijalne. Zresztą jak są mega upały, to ostatnią rzeczą o jakiej myślisz włączając klimę jest ile to będzie kosztować ;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 14:02

owoc666 pisze: Byle nie było jak z Subaru,
Ależ z Subaru też kilka razy podejmowałem decyzję - że w danej chwili bardziej mi się opłaca inne auto. :cofee: Nie zawsze kupuje się sercem, czasem bywają inne priorytety...
Jak z mieszkaniem.
Godlik pisze: jak są mega upały, to ostatnią rzeczą o jakiej myślisz włączając klimę jest ile to będzie kosztować
Fakt, ale na etapie wyboru chaty - można pomyśleć o tym, czy brac taką z naturalnym chłodkiem, czy taką, która będzie piekarnikiem wymagającym klimy.

Dzięki za podpowiedzi 8-)

Kubik1
5 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 14:09

Godlik pisze:
Kubik1 pisze:
W moim odczuciu koszty są pomijalne. Zresztą jak są mega upały, to ostatnią rzeczą o jakiej myślisz włączając klimę jest ile to będzie kosztować ;-)

No to masz ok.3zł/h realnej pracy . W nocy może oszczędzać

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 29 lip 2012, o 14:18

WiS, trzeba pojechać obejrzeć ,chwile posiedzieć w mieszkaniu. Niepodległości wygląda też dobrze, no jeżeli chodzi o życie nocne (w końcu student+studentka :evilgrin: ) to chyba najlepsza okolica . ;-)
Kurcze a z drugiej strony to po co macie sie mordować z żoną ,kupcie duże i przeprowadzajcie się z synem do wawki :mrgreen: :evilgrin:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 15:13

Kruszyn pisze: z drugiej strony to po co macie sie mordować z żoną ,kupcie duże i przeprowadzajcie się z synem do wawki
O, nie, dziekuję - ja tam lubię ciszę, wodę z kranu, czyste powietrze, widok górek za oknem i brak korków 8-) Swoje w dużych miastach odsłużyłem :whistle:

Kubik1
5 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 15:20

WiS pisze:
Kruszyn pisze: z drugiej strony to po co macie sie mordować z żoną ,kupcie duże i przeprowadzajcie się z synem do wawki
O, nie, dziekuję - ja tam lubię ciszę, wodę z kranu, czyste powietrze, widok górek za oknem i brak korków 8-) Swoje w dużych miastach odsłużyłem :whistle:
W takim razie poszukaj czegoś między wawką a szkielecczyzną :giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 29 lip 2012, o 15:42

FUX, masz doświadczenia z klimatyzatorem w domu? Chodź na Bob budowniczy, bo interesują mnie aspekty utrzymania i konserwacji. Rozważam instalację na poddaszu, bo tam jednak się potrafi zrobić ciepło w upały.
Kruszyn pisze: Kurcze a z drugiej strony to po co macie sie mordować z żoną ,kupcie duże i przeprowadzajcie się z synem do wawki :mrgreen: :evilgrin:

Ja bym profilaktycznie rozszerzył poszukiwania o ogródek działkowy. Kos będzie studiował, a WiS z Małgosią i wnuczkami na działeczkę ;-)

ODPOWIEDZ