Podejrzewam ,że w niedługim czasie to będzie jeden z większych problemów (emigracja "reprezentantów") z jakim będą musiały się borykać światowe organizacje sportowe
Aktualny temat:Igrzyska Olimpijskie na start!
Re: Aktualny temat:Igrzyska Olimpijskie na start!
no to jest jakiś dramat , zrobiły się z tego igrzyska w "kto naturalizuje lepszego Chińczyka" co to ma wogóle wspólnego z ideą Igrzysk i reprezentowania własnego kraju
Podejrzewam ,że w niedługim czasie to będzie jeden z większych problemów (emigracja "reprezentantów") z jakim będą musiały się borykać światowe organizacje sportowe
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
brownnoise pisze: której ewidentnie nie chciało się brać
Brać to by wzięła, ale na olimpiadzie chyba występują za darmo
Może miała słabszy dzień, a może nie miała nastroju. Z babami nie dojdziesz
A ja wam mówię ,że to wina Tuska

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
burat pisze: igrzyska w "kto naturalizuje lepszego Chińczyka"
Igrzyska zeszły na psy. W starożytnej Grecji nie do pomyślenia...
Z dwóch powodów, wyłącznie. Po pierwsze, nie znali ping-ponga, a po drugie - Chińczyków
burat, tomaszewski juz się wypowiadał w kwestii piłkarzy ...burat pisze: no to jest jakiś dramat , zrobiły się z tego igrzyska w "kto naturalizuje lepszego Chińczyka" co to ma wogóle wspólnego z ideą Igrzysk i reprezentowania własnego kraju![]()
![]()
![]()
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn, wiem ,że to jest skrajność jeśli chodzi o Tomaszewskiego ale tak na zdrowy rozum czy nie jest to coś "nie halo" jak się na to patrzy
i nie mówię tu o tym ,że ktoś się urodził w danym kraju czy jak miał roczek czy 5 rodzice wyemigrowali i on praktycznie jest tam wychowany i to jest w rzeczywistości jego kraj ,ale takie akcje patologiczne jak teraz ci Chińczycy czy u nas w piłce nożnej było z Rodzejro Perejro
i nie mówię tu o tym ,że ktoś się urodził w danym kraju czy jak miał roczek czy 5 rodzice wyemigrowali i on praktycznie jest tam wychowany i to jest w rzeczywistości jego kraj ,ale takie akcje patologiczne jak teraz ci Chińczycy czy u nas w piłce nożnej było z Rodzejro Perejro
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
WiS pisze: Igrzyska zeszły na psy. W starożytnej Grecji nie do pomyślenia...![]()
Z dwóch powodów, wyłącznie. Po pierwsze, nie znali ping-ponga, a po drugie - Chińczyków
Burat - ale nasi Chińczycy potrafią po polsku ładnie mówić, są czasem bardziej polscy, niż polacy za oceanem w cikago
więc nie generalizujmy
Zlatan - ale mi szwedzkie imię
Mezut - to chyba niemieckie ostatnio
itd itd
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
OBK H6, dlatego napisałem ,że nie chodzi mi o takich którzy sie w danym kraju urodzili (Mezut) lub wychowali (Zlatan) a o pewnego rodzaju patologie jakie sie ostatnio obserwuję
a co do "naszych Chińczyków" nie interesują mnie szczerze ich medale
a co do "naszych Chińczyków" nie interesują mnie szczerze ich medale
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Proste.
Prezydentem Stanów Zjednoczonych nie możesz zostać, jesli nie urodziłeś się na terytorium amerykańskim. Chocby nie wiem co, możesz się czuć Amerykaninem, mieć amerykańskich dziadków, spać pod Stars and Stripes i żreć hamburgery od rana do wieczora - nie ma przeproś.
W sporcie też moznaby ustalić jakieś jasne kryteria (np. urodzenie na terytorium lub obywatelstwo jednego z rodziców lub zamieszkiwanie w danym kraju przez przynajmniej ileśtam lat) - ale o ile mniej byłoby zabawy.
A przecież w wyczynowym sporcie między innymi o to chodzi, zeby był szoł, kontrowersje... i w związku z tym, drogi czas reklamowy. A nie o to żeby był porządek i sprawiedliwośc
Prezydentem Stanów Zjednoczonych nie możesz zostać, jesli nie urodziłeś się na terytorium amerykańskim. Chocby nie wiem co, możesz się czuć Amerykaninem, mieć amerykańskich dziadków, spać pod Stars and Stripes i żreć hamburgery od rana do wieczora - nie ma przeproś.
W sporcie też moznaby ustalić jakieś jasne kryteria (np. urodzenie na terytorium lub obywatelstwo jednego z rodziców lub zamieszkiwanie w danym kraju przez przynajmniej ileśtam lat) - ale o ile mniej byłoby zabawy.
A przecież w wyczynowym sporcie między innymi o to chodzi, zeby był szoł, kontrowersje... i w związku z tym, drogi czas reklamowy. A nie o to żeby był porządek i sprawiedliwośc
ło jezusicku ale nasi grają w ta siatkę

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
makarony też klasaburat pisze:ło jezusicku ale nasi grają w ta siatkę![]()
![]()
git meczyk bez kitu
82 min Hiszpania Ol. 0 - 1 Honduras Ol.
- KamilP
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
No graja jak z nut! :-o
Ilu kibicow przybylo! Gratulacje!!
Ilu kibicow przybylo! Gratulacje!!
Wywiadu z siatkarzem to aż się miło słucha
Nie to co piłkarze 
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
A to chyba jeszcze zasługa PRL'u (choć teraz przy sporcie zawodowym, wcale nie musi mieć przełożenia). Mianowicie w PRL'u piłka nożna to był sport niewykształconych/prostych mas (drużyny przyzakładowe albo wojskowe/policyjne), natomiast siatkówka i koszykówka to były dyscypliny akademickie (tytuły zdobywały głównie AZS'y), więc i sposób wysławiania w większości przypadków był wypadkową tych dwóch światów...Piter 35 pisze:Wywiadu z siatkarzem to aż się miło słuchaNie to co piłkarze
btw. igrzyska to taki dziwny czas, kiedy mamy do czynienia z dyscyplinami, które nigdy wcześniej, oraz nigdy później nie będą nikogo (w znaczeniu masowym) interesować..
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- KamilP
- 4 gwiazdki
Ula Radwanska walczy z Serena. Na razie:
6:2 dla Sereny
2:2 w trakcie
edit:
po jablkach
6:2
6:3
pozostaly deble..
6:2 dla Sereny
2:2 w trakcie
edit:
po jablkach
6:2
6:3
pozostaly deble..
Na, tenisa to już bym nie liczył specjalnie. Ale siatkarze to inna bajka. 
Ale jajca z tą szpadą
gdzie tu mogę kliknąć LUBIE TO ?

gdzie tu mogę kliknąć LUBIE TO ?
- KamilP
- 4 gwiazdki
Widzieliscie wczoraj meska plazowke? Pieknie rozjechalismy USA (pretendenta do tytulu) 2:0! 
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Nie widziałem, ale liczę na to ,że dzisiaj damy ognia w siatkę i pokonamy BułgarówKamilP pisze:Widzieliscie wczoraj meska plazowke? Pieknie rozjechalismy USA 2:0!
Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Kiedy koszykówka się zaczyna 
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Oj to muszę bardziej rozpracować program olimpijski 
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- KamilP
- 4 gwiazdki
Otylia w polfinale 200m motylkiem - niestety nie ma formy..
Konrad Czerniak w polfinale 100m - styl dowolny
Korzeniowski juz jest w finale 200m motylkiem
niedlugo siatkarze
Konrad Czerniak w polfinale 100m - styl dowolny
Korzeniowski juz jest w finale 200m motylkiem
niedlugo siatkarze